Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yxia

52 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napok Levelet írtunk a Noénak... 2019.01.31 10:38:35
Két hét elteltével úgy gondoltuk, már kellően megszokott nálunk Bobó, ideje megírni a menhelynek, hogy érzi magát a fiúcska. Így aztán Branco-Bobó nevében írtam nekik:   "Szia Kata! Már két hete vagyok ideiglenes befogadónál, úgy gondoltam beszámolok a napjaimról. Pontosabban a napjainkról, mert…..
Napok Az első hét két kutyával 2019.01.23 14:42:35
2017. December 7. Remekül telt az első éjszaka. Este 11 körül még kimentünk, utána volt egy kis vita, ki hol aludjon, mert Búza Baba mindig abba az ágyba akart feküdni, ahova Branco Bobo készült  (elkereszteltem Bobónak, valahogy nem áll rá a szám a Brancora, de mindegy is, mert egyikre se nagyon…..
Nemsokára új vendégem érkezik, a téli hónapokra Babának egy játszótárs... Télen mindig gondban vannak a menhelyen. boxereket nem lehet egész télre kint hagyni a hidegben egy kennelben. Ezért ideiglenesen a télre befogadok egyet. Egy 8 éves kutya, akit leadott a gazdája, talán mert már öreg... A…..
2017.08.15. Ha ma jön a fiam, néznünk kell valami vaslapot a régi emésztő gödör tetejére, mert Baba kitalált egy újabb játékot. A garázskapunál eldobom neki a nagyobb labdát, ami nem fér ki a kapu alatt, nyargal utána, a szájába veszi, majd kétszer körbenyargal az egész kerten, szájában a labdával…..
Napok Baba második születésnapja 2019.01.05 00:32:02
Éppen három hete volt nálam Baba, amikor nagy napra ébredtünk. Augusztus 10-én lett 2 éves a kislány. Ezt meg kell ünnepelni. Gyorsan összeütöttem neki egy születésnapi tortát, két gyertyával, ahogy az illik. Nagyon nagy érdeklődés kísérte a tevékenységemet. A hűtőhöz is elkísért de minden…..
Napok Búza-Baba érkezése 2019.01.03 20:21:47
  Suzy távozása napján a Noé-s lányok megígérték, hogy másnap hoznak nekem egy kutyát, ezért azt a délutánt munkaterápiával töltöttem. Mindent átmostam, lemostam, fertőtlenítettem, bár néha nem láttam a könnyeimtől, hogy mit csinálok, de azért sikerült rendesen lefoglalni magam. Még most is, ahogy…..
Egy hónap alatt szépen begyógyultak Suzy sebei, már a szőr is elkezdett növekedni körülötte. Aztán áprilisban egyik éjjel felkeltett, hogy ki kell mennie, majd hajnalig még néhányszor felébresztett. Délelőtt már fél majd negyed óránként ment ki, de pár cseppnél több nem jött, csak kínlódott. Délután…..
Dominika elvesztése után megtapasztalhattam, milyen igaz az a mondás, hogy kutya nélkül lehet élni, de minek? Addig nézegettem a menhelyek honlapját, míg rá nem találtam Saladra. Ő nem volt sovány, viszont a popsiján két hatalmas seb éktelenkedett, ahonnan egy-egy zsírcsomót operáltak le. Nagyon…..
Napok Mi van Domi lábával? 2019.01.02 15:42:47
Nézzétek el nekem, ha a következő 2 év történéseit csak röviden írom le. Kegyetlen két év volt, szeretném inkább elfelejteni, de az íráshoz kicsit fel kell eleveníteni a dolgokat. Sajnos nem sokat tudunk Dominikáról. Füzesabonyi állatmentők kérték a boxer fajtamentés segítségét. 2015 január 1-én…..
Napok Dominika érkezése 2019.01.02 13:03:16
Nem valami sűrűn látogatok el ide, pedig rengeteg dolog történt. Csak hát olyan dolgok, amik lefoglalták az egész napomat, írni se időm, de még inkább kedvem nem volt. Sok és nagyon rossz dolog történt... Spagit 2008-ban fogadtam örökbe, akkor kb. 5 évesnek mondták. 2015-ben már nagyon meglátszott…..
Kicsit régen jelentkeztem, most viszont egy jó hírrel jöttem: Branco gazdira talált! Igaz hogy nem most, hanem még májusban, de sok minden történt az én életemben is, nem volt időm írni. Majdnem nem jött össze a dolog, mert a házaspárnak már volt egy szintén mentett németjuhász lánykája, aki nem…..
Branco boxer élete Játék 2018.03.07 21:21:05
Branco 7-8 éves, ilyen korban már nem olyan játékosak a kutyák, kivéve ha boxer a fajtájuk. Branco-Bobó azonban nem akart egyet érteni azzal a véleménnyel, hogy a boxereknek sose nő be a feje lágya, még öregen is kaphatóak egy kis játékra.  Bánatos szemekkel, lógó orral totyogott a lakásban, félre…..
Bobó nem nyúl hozzá semmihez, ami az asztalon, kredencen van, de lelkesen biztatja Babát, siess már, mindjárt hazajönnek. Nem az első ilyen együttműködésükről készült videó. Ha elmegyünk otthonról, felveszi a kamera, amit csinálnak. Ha otthon vagyunk, ilyen videókat nem tudunk készíteni, mert akkor…..
Branco boxer élete Alvás 2018.02.21 20:29:54
Mint minden boxer, Bobó is szeret sokat aludni. Eleinte gondok voltak, mert az érkezésekor megmutattam neki a piros műanyag ágyat, hogy ez a helyed, amit ő meg is jegyzett. Csakhogy Baba a kis házisárkány ha csak Bobó kitette a lábát az ágyából, már át is telepedett abba. Bobó meg jött oda hozzám…..
Branco boxer élete Az étkezések 2018.02.21 20:26:54
A kutyák talán legfontosabb tevékenysége az evés. Gondolom ezt abból, hogy minden kutya percre pontosan ismeri az órát, ha evésről van szó. Amikor mindkét kutya bevonul a szobába és szinte párhuzamosan csóválja, kinek mije van, farok vagy farokcsonk, akkor biztos lehetek benne hogy délután 4 óra…..
Branco boxer élete Az első hét 2018.02.21 14:19:40
Kicsit fárasztó hét volt. Állandó készenlét, figyelni, mikor bántják egymást, beszoktatni Bobót a mi életritmusunkba. Ez utóbbi meglepően könnyen ment. Bobó mindent figyelt, szemmel tartott, megjegyzett. Elsőnek persze azt tanulta meg, mikor van etetés, másodiknak azt, ha a hűtőhöz megyünk, onnan…..
Branco boxer élete Második nap 2018.02.20 19:58:26
Első éjszaka nem sokat aludtam, minden neszre ugrottam, még nem tudtam, szobatiszta-e Branco, jelez-e ha ki kell mennie, hagyja-e aludni Baba, vagy éjjel is macerálja majd. Szerencsére nem volt semmi gond. Reggel Baba jött be ébreszteni, ahogy szokott, nyomában máris ott kocogott Branco. Mi van,…..
Nyáron megérkezett hozzám a Noé Boxermentő csoportjától a hatodik boxer. Volt akit örökbe is fogadtam, de volt aki csak néhány hétig élt velem, amíg végleges gazdihoz költözhetett. A hatodik boxer egy alig két éves szeleburdi kamaszlány volt, aki már másodszor került be a menhelyre, először…..
Napok Maya 2016.03.16 11:21:25
Visszanézve a bejegyzéseket, be kell vallanom, mindig csak ígértem, de végül nem írtam Mayáról. Miért? Sajnos elég fájó emlék, nem szívesen elevenítem fel. Maya édes-bús tekintete, mégis büszke királynői tartása és végtelen ragaszkodása nagyon belopta magát a szívembe. Bárhogy szerettem volna több…..
Napok Hosszú kihagyás... 2016.03.15 13:57:40
Jó régen nem jelentkeztem, jó sok dolog történt ezalatt. Nem részletezem, az már a múlt, túl vagyunk rajta. Csak nagyon röviden írom le ezt az időszakot. Az egyik legfájóbb esemény volt, hogy kis öreg Alexámat el kellett engednem, 17. évét taposta, ha egyáltalán lábra tudott volna állni. A kora és…..
A blog látogatói között komoly vita alakult ki arról, szabad-e, kell-e csontot adni a kutyának? Nekem is vegyes tapasztalaim vannak az ügyben, ezért összegyűjtettem a kutyás szakma legjelentősebb képviselőinek véleményét a kérdésben. Az Amerikai Élelmiszerbiztonsági Hivatal, az…..
yxia 2014.02.05 21:53:34
@Le_Penseur: Az hogy a kutya száját felsérti, csak egy apróság.
Pár hete voltam a barátnőmmel és a kutyájával az állatorvosnál és végig asszisztáltam, ahogy a doktornő fogóval, gumikesztyűs kézzel szedte ki a szilánkokat a kutya végbeléből. Nem győzött kesztyűt cserélni, mert a szilánkok azt is kiszakították. Mutatta, milyen hegyesek, képzeljük el, mit csinál ez a bélfallal. A bél, hogy vastagabb felülettel védekezzen, összeszűkül, a széklet beszorul, végül a bélszakasz elhal, a kutya elpusztul. Csak mert a kedves szomszéd a karácsonyi-szilveszteri ünnepi ebédek csontmaradékát átkaparta a kerítésen. A kutyák pedig többnyire irigyek és mohók, inkább felfalják az egészet, mint hogy másnak is jusson. Ha szerencsénk van, időben észre vesszük, hogy a kutya csak erőlködik, de nem jön semmi, viszont amit megeszik, azt ki is hányja, mert a beleiben már nincs hely, feltorlódott a sok csont. Egy beöntés, végbélben kotorászás még segíthet, de van hogy már a műtétre is késő van.
Ezek után mindenki eldöntheti, mennyi szenvedést és mennyi csontot ad a kutyájának.
Az, hogy a természetben is megették a csontot, lehet, de mióta háziasítva vannak, általunk szennyezett környezetben, másképp élnek. Az ősember is nyersen ette a húst, ezen az alapon nekünk se kellene jól átsütve fogyasztani. Nem?
Napok Anya, ágyazz meg nekem! 2012.02.21 10:28:36
  Tegnap este anya a számítógépnél dolgozott. Ilyenkor nem szoktam zavarni, csak amikor telefonál, akkor egyik keze úgyis szabad, ha odamegyek ő átölel, meg simogat beszélgetés közben. Ha a számítógépnél ül, akkor mindkét keze foglalt. Ő is tudja, ha ilyenkor odabújok hozzá, akkor nyomós okom…..
Napok Spagi nővér 2010.06.23 10:09:00
Nagyon régen nem jelentkeztem, tudom, de szörnyű dolgok történtek Mayával, nem volt még lelki erőm leírni őket. Ígérem, pótolni fogom, most hogy már rendbe jött a kislány. Ezúttal egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, aminek hallatán sok ember elszégyelhetné magát.Alexám, mint tudjátok,…..
Napok A válasz 2009.09.29 07:59:00
Ki tudja nekem megmondani, miért szeretik a kutyák kihúzni az udvarra a párnájukat? Mondjuk azt értem, hogy Alexa kihúzta Brútusz házából a szőnyeget a hóra (soha nem a sajátjából, azt már nem), és ráfeküdt. Spagi viszont csak kihúzza, majd bent ráfekszik a másik kutya…..