Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanya18

10 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem tartjátok be a csomagszabályokat, meg fogjuk változtatni - üzente utasainak a legnagyobb európai fapados. Biztos nem ok nélkül. Kétségtelenül nagylelkű a Ryanair jelenlegi kézicsomag-szabályozása, menő, hogy egy normális, plusz egy kicsi kézi vihető fel a fedélzetre, de ez meg milyen…..
sanya18 2017.07.15 09:24:30
@M. Péter: Asszem a legutóbbi Katowice-Belfast (Wizz) utamon már "Small cabin bag" cetliket raktak a táskáinkra oda és vissza is. Szóval lehet rájöttek ők is :)
  Hová jutott a cikk írásának időpontjában az elektronikai hadviselés? Csak sejteni lehet, és valószínűleg ami itt szóba kerül már most elavultnak tekinthető. Az egységnyi területre jutó számítástechnikai teljesítmény hihetetlen mértékben megnövekedett, amíg egy katona levegőt vesz, hogy elkezdje a…..
sanya18 2016.03.20 10:11:42
@OkoskaTo:rp: Én még hozzátennék elméleti oldalról is: ezek a "fegyverek" már akkor is hatásosak, ha elhiszik róluk, hogy léteznek. Viszont ha az ellenség tud a létezésükről, akkor fel tud készülni az ellenük történő védekezésre. Emiatt az tűnik logikusnak, hogy ha léteznek és hatékonyak akkor teljesen titokban tartják őket az első harci felhasználásig, vagy ha nem (úgy) léteznek akkor elhitetik a létezésüket. És tudva azért, hogy az oroszok rohadt erősek propagandában viszont nem hülyék, elég erős az érzésem, hogy a posztban felsorolt orosz "fegyverek" jelentős része nem (úgy) létezik, ahogy a poszt feltételezi és leginkább laikusoknak szánt propaganda.

És hozzátennék gyakorlati oldalról is: nem gondolom, hogy a rádiók hadászati felhasználásának kezdete óta még senkinek sem jutott eszbe, hogy a vivőfrekvenciákat váltogassák (mint a távirányítók ugrókódolása). Namost ha váltják a vivőfrekvenciát, akkor a teljes spektrumot zavarni kellene, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen frekvencián zajlik az ellenség kommunikációja. Bónuszként pedig a saját rádiós kommunikációjukat is lenulláznák! :)
sanya18 2016.03.20 10:16:36
@TetraB: Amcsi portálokon és fórumokon ezt azzal kommentálták, hogy
1. Az orosz híradások szerint "all 27" tengerész szerelt le, azaz az "összes 27". Egy ilyen hajónak meg cca 280 fő a legénysége, tehát az összes 27 kissé érdekes.
2. Az állítólag leszerelt 27 katona vagy családtagjaik azóta sem köptek el egyetlen részletet sem a dologról.
3. Egy amerikai hadihajó legénysége nem szerelhet csak úgy le bármikor, amikor kedve tartja. :)
sanya18 2016.03.20 20:44:31
@Burgermeister: Így kezdtem a hozzászólást: "Amcsi portálokon és fórumokon ezt azzal kommentálták, hogy ..."
Nekem fingom nincs, hogy az amcsi hadseregben ki, mikor, hogyan és miért szerelhet le, onnan emeltem át.
Be kell zárni a legforgalmasabb trafikokat, hogy a többieknek nagyobb szelet jusson a tortából. Lehet vitatkozni, hogy a jogbiztonság fontosabb vagy a társadalmi jó (ahol a trafik társadalmat kell érteni). Akit arrébb rugdalnak, az nem lesz túl boldog, a többi örül. A kormány…..
sanya18 2013.11.30 18:49:30
2013 november 1. újabb sorsdöntő napként került be a magyar háztartások naptárába, a kormány újabb 11,1%-al csökkentette a közüzemi költségeket, közkedvelt nevén a rezsit. A kormánypárt közleménye szerint is, az átlagbérhez viszonyítva arányában kedvezőbb lett így a havi…..
Hiába kérdezzük hónapok, évek óta a kormány, az MVM és a Paksi Atomerőmű különböző illetékeseit arról, hogy mikorra várható a bővítés tenderkiírása, mennyibe fog szerintük kerülni, milyen megtérülési számítások vannak mögötte, hogyan fogják finanszírozni - a…..
A héten már második alkalommal halasztják el a Lázár János által egyéni képviselői indítványként beterjesztett, „A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről" című törvényjavaslat zárószavazását.…..
sanya18 2012.02.21 10:52:23
@ROBERTO: OEP költségvetést nem ártana megnézni.
Teljes gyógyszerkassza: 277 milliárd
Gyógyító-megelőző ellátás: 824 milliárd
Összesen: 1101 milliárd.

Dohányiparral kapcsolatos bevétel t.f.h 500 milliárd, ez azt jelentené hogy minden betegség és gyógyszervásárlás fele a dohányzásra vezethető vissza?

A dohányosok és a dohányipar vastagon nettó befizető (v.ö. pl dohányosok várható élettartama és nyugdíjkorhatár)
sanya18 2012.02.21 11:03:32
@Mészáros Laci: jövedéki adó. ehhez jön az áfa, a dohányipari dolgozok szja-ja, a cégek nyereség és egyéb adója. Meg hozzávehetnénk akár a legalább 30 évig dohányzók nyugdíjjárulékának 80%-át is. De nem ez a lényeg, hanem hogy egyszerűen hülyének nézik a dohányosokat, pénzgyárnak akikkel bármit meg lehet tenni.
sanya18 2012.02.21 11:18:28
@Mészáros Laci: szívesen! :D ennek örömére rá is gyújtok
Dr. Schmitt Pál jövője biztosított. Nem csak azért, mert az emlékezetes jogszabály-változtatás miatt limitált hivatalban töltött idő nélkül is jár majd neki élete végéig az apanázs. Nem marad hasznos teendő híján sem, amikor majd lehajtott fejjel el kell kullognia a…..
sanya18 2012.02.20 12:42:24
Őszintén szólva én nem döbbentem meg, amikor az ELTE HÖK kijött ezzel az állásfoglalással a tegnapi, Hallgatói Hálózat által szervezett tüntetés és előadófoglalás kapcsán, amelyen még a roppant cinikus és tájékozatlan Index-tudósító is felháborodott. Aki járt…..
Ha olvasatad az index.hu felhívását és megtaláltad a megfelelő URL-t, akkor erre a bejegyzésre jutottál. Itt meg kell találnod egy kódot, amit ha megfejtesz, az email címet kapod eredményül, melyre a CV-det várjuk. A kódot igyekeztünk "stílusosan" elrejteni.Továbbá, ha…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
sanya18 2011.10.03 13:39:04
@Stabilo: ez így nem igaz. Ha a bank bukja el a pénzét akkor vállalkozási hitel nem lesz (nincs kihelyezhető forrása) és mehet mindenki a hátsó kertbe kapálni a krumplit, mert nem lesz ám munkahelye. EU és Euró meg nyugodj meg, hogy lesz, amíg Németországnak és Franciaországnak érdeke (márpedig érdeke). A magyar államnak inkább azon kellene dolgozni, hogy a CDS felárunk csökkenjen, a hitelminősítésünk felfelé mutató pályára álljon, a külföldi cégeknek megérje ide települni (legalább különadót ne kapjon a nyakába) és az euróban lévő tőkéjét forintra váltva beruházni. Ezzel gyengülne a frank (meg az euró is) és mindenkinek könnyebb lenne. A frankhiteleseknek is. Meg még 9 millió másik hazánkfiának is.
A Nemzet Magyar Hangja ma egy kis szereptévesztésbe keveredett. Vagy nem.Van most ez a "végtörlesztés"-nek nevezett mentőcsomag, ami úgy néz ki, hogy a zemberek érdekében születik. Az Mszp nagyon populista módon azt javasolja, hogy a parlamenti képviselőkre és az állami…..
Most már lassan készen lesz a Margit híd, reméljük szép és jó is lesz sokáig. A korábbi ívet tudomásom szerint műemlékvédelmi okok miatt nem lehetett nagyon finomítani, így itt maradt a sebességkorlátozás. Viszont ilyesmiből többféle is él a hídon, ezért kérdezi Miki is,…..
sanya18 2011.07.31 23:43:22
@agyramegy: Tudtommal azért nem kell előzetesen bejelenteni a Magyar Közút NZrt-nek a saját kezelésében lévő közutakon a jelzőtábla kihelyezést, mert törvényileg saját hatáskörben joga van táblát kihelyezni, olyat és oda ahova jónak látja. Autópályán ugyanez igaz az ÁAK Zrt-re, önkormányzati kezelésben lévő utakon pedig általában az adott település önkormányzatára. Az, hogy a tábla fixen telepített, vagy mobil, tökéletesen mindegy, az a tény számít csupán, hogy a KRESZ előírásainak megfeleljen (szín, méret, alak, stb).
Építkezések, felújítások esetén a terv tartalmaz forgalomtechnikai tervet, amit a közút kezelőjének jóvá kell hagyni, ezzel pedig tudomásul veszi az esetleges ideiglenes/végleges táblakihelyezéseket.
Bepánikolt ügyfél leveléből ki kellett szedni a rengeteg felkiáltójelet és nagybetűt, mert különben úgymaradunk, de így sem sokkal derűsebb a helyzet. A szokásos mobilinternetes trükk, azzal a csavarral, hogy ugyan nyár óta a T-Mobile új ügyfeleknél már nem aktiválja…..
sanya18 2011.07.27 07:35:02
@tede: neked meg tudatos fogyasztó/vásárlóként tudnod kéne, hogy mi a gyíkhúst veszel meg a boltban
Kedves Szerkesztőség! Szívesen megosztanám Önökkel egyik állásinterjúm történetét. Nemrégiben történt az eset. Egy pénzügyi ügyintézői pozíciót pályáztam meg X cégnél. Szakirányú végzettséggel, többéves szakmai gyakorlattal, erős nyelvtudással...stb rendelkezem,…..
sanya18 2011.06.08 15:14:11
@Törzsgyökeres szentesi: vagy mert igenis számít, hogy mit lát meg az ügyfél/partner, ha belép az irodába. ilyenek vagyunk.
sanya18 2011.06.08 16:50:54
@Mária: ok, tegyükfelhogy bemész az ügyvédi irodába, ott ül egy kopasz, körbetetovált, piercingekkel kivert 100 kilós srác. Sosem jártál még ott korábban, nem ismered se a helyet, se a srácot. Azt feltételezed-e azonnal hogy kedves, hozzáértő, segítőkész és a legjobb helyre kerültél ügyvédkeresés közben?
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
 (Fotó: Fortepan)  Vidékizni = NEM MENŐ - írja a budapesti Bede Márton, és igaza van. Vidéken felnőtt budapesti polgárként én annyit tennék hozzá: budapestezni sem menő. Ugyanakkor mindkettő szórakoztató hobbi, és nem is szabad megtiltani az effajta identitásképző…..
sanya18 2011.06.07 15:32:02
@helgoland: az első város ami nekem is eszembejutott a cikkel kapcsolatban :) De mondjuk Istambul se semmi vagy akár Köln
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
sanya18 2011.06.03 00:39:21
sanya18 2011.06.03 00:56:46
@altoid: Nekem a Gellért-hegy a Himalája!
sanya18 2011.06.03 09:20:50
@mooon:):

bármikor! Még fagyizni is elvinnélek Siofókon akár ezeröt per gombócért is! :D
Május 27-ére virradó reggel az M1-M7 autópályáról a Budaörsi útra beérkező autósok azzal a felettébb nyugtalanító jelenséggel szembesülhettek, hogy a Dayka Gábor utcai felüljáró után nem szűnik meg a buszsáv, hanem egészen a Nagyszőlős utcáig (egyelőre)…..
sanya18 2011.06.01 16:51:52
@ezittenkéremmagyarország: az M5 később de az magán pardon koncessziós autópálya volt. M1, M3, M7-re gondolok, (M1-et pont akkor vették vissza államiba) M5-öt később az mszp vette át állami rendszerbe (és fizetőkapumentesbe)
sanya18 2011.06.01 16:53:20
@különvélemény: azaz ha valakinek más a véleménye mint neki, akkor az hülye. világos. el is ment közgazdásznak (ennél már csak a jogász lett volna erősebb)
sanya18 2011.06.01 17:24:24
@a-kis-herceg: itt se az összeset, van amit segélyekre meg audi-bérlésre költenek :D
Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak…..
sanya18 2011.06.01 10:58:20
@EÖ: de szigorúan gyalog, igaz?
sanya18 2011.06.01 11:13:57
@scheerti: extrabalfasz vagy te, ha ezek elsőre fel sem tűnnek. engem benzinkútnál még nem basztak át (molnál és agipnál próbáltak kevesebbet visszaadni mert nem nézem látványosan a visszajárószámolást, de nem jött be nekik. a szemem sarkából is megismerem az ezrest)
sanya18 2011.06.01 11:15:02
@EÖ: riszpekt!
Tegnap este véget ért az év egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyuló Éden hotel, a Viasat3 történetének egyik legköltségesebb produkciója. Furcsa valóságshow volt ez, legalábbis a műfaj Való világon és a Big Brother hazai változatán szocializálódott rajongóinak…..