Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huszár Róbert

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehet pénzed 2016-ban?  Hát, alapvetően úgy, ahogy 2015-ben ... Íme 5 tuti módszer! 1. Nyerj Ez egy jó módszer, mert nem kell túl sokat dolgoznod érte. Egy lottószelvény kitöltése által okozott energiaveszteséget valószínűleg pótolni tudod már egy ropi elfogyasztásával is. A befektetendő…..
Hogyan legyünk gazdagok? Valószínűleg nem tévedek, ha azt mondom, sokunkat foglalkoztat ez a kérdés. Joggal. Ahogy pl. a Fortune októberi számában írták: „... egyszerre gazdagnak és idősnek lenni manapság szépen vonzza a bosszantó megjegyzéseket, de még így is jobb, mint a…..
Ebben a szép, új világban aztán mindenre fel kell készülnie az embernek, de arra, ami velünk történt mégsem igazán voltunk … Van Moldova Györgynek egy híres története arról, hogy felviszik a parasztbácsit repülni egy kicsit. Kb. így szól: A pilóta mindenféle trükköt…..
  Állásbiztonság. Ismerős a kifejezés? Aki elmúlt 30, annak biztosan, aki elmúlt 50, annak nagyon is. A fiatalabbaktól nemigen hallom mostanában. Talán azért, amit én is gondolok: ebben a szép, új világban a “biztos állás”, mint olyan, nem létezik, eltűnt. Friss példa:…..
Az előző részben arról írtam, milyen attitűdöt követnek azok – az egyébként mindennapi emberek, azaz nem az ultragazdagok, mint pl. Sam Walton (Walmart) örökösei vagy a pár ezer szaúdi herceg –, akik 1-5-10 millió dollárnyi vagyont halmoztak fel, tipikusan 50-60-70 éves…..
Ebben a szép, új világban, amiben élünk, nagyon könnyű információhoz, tanácshoz jutni, sokszor (nagyon sokszor ...) kéretlenül is. Ilyen például ez a blog is, amit olvasol – bár annyiban nem kéretlen, hogy valamit (legalább egy-két kattintást) tenned kellett érte, hogy eljuss…..
  Nem könnyű odaállni a főnökünk elé és fizetésemelést kérni. De ebben a szép, új világban muszáj. Lássuk be, ez a dolog – lecsupaszítva – egy kereskedelmi tranzakció. Ez még akkor is így van, ha szerencsére szép számmal vannak olyan munkahelyek, amelyek nagyon sok és…..
  Pár héttel ezelőtt nem kis vihart kavart az a bejegyzés, amelyben azzal foglalkoztam, hogy milyen tipikus hibákat szoktunk elkövetni az otthoni közös „gazdálkodásunkban”. Avagy másképp fogalmazva: melyek azok a módszerek, technikák, amelyek segítségével pénzügyi…..
  Bátor cím, vagy legalábbis annak tűnik. Kicsit szenzációhajhász, és mint ilyen, nem is pontos. Mégis azt gondolom, hogy ebben a szép, új világban, amiben élünk, muszáj felhívni arra a figyelmet, hogy ha mi magunk nem gondoskodunk a saját jövőnkről, senki nem fog…..
Huszár Róbert 2015.08.08 08:28:32
@BonGiorno: Manapság banknál nyilván nem, ilyen piaci környezetben az 1-2%-os betéti kamat a realitás. Alig van hitelezés, nem kell nekik a forrás, maximum ügyfélszerzési céllal van új betétre magasabb kamat. Tervezek a befektetésekről is bejegyzéseket. Addig annyit, hogy én főszabályként a befektetési alapokat pártolom és ilyen hosszú időtávra, amiről ez a bejegyzés szólt, bátran mernék erős gazdaságok vállalataiba feltetni ezeken keresztül.
Ebben a szép, új világban a pénz - tetszik, nem tetszik - nélkülözhetetlen része az életünknek, így párkapcsolatainknak is. Ha szeretnél harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élni, elengedhetetlen, hogy az anyagi kérdésekben is összhang legyen köztetetek. Magyar statisztikákban…..
  Szép, új világban élünk, ahol az a fogalom, hogy "állásbiztonság", kiürült. Cégek (sőt, nemcsak cégek, bármely munkáltatóra igaz ez) jönnek, mennek, átalakulnak, leépítenek, bővülnek. Ebben a gyorsan és dinamikusan változó világban nekünk, munkavállalóknak kell -…..