Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fűzfavirág

9 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Húsvét előtt a nővérem volt valami Tetűpiacon apuék iskolájában. Lehet, hogy másfajta élősködőről nevezték el, már nem emlékszem. Az a lényege, hogy a nagyobb gyerekek árulják a megunt játékaikat, könyveiket, holmijaikat a kisebbeknek. A nővérem boldogan és megrakodva jött haza, de alig mutatott…..
  Anyu azt mondja, csak a novembert kell túlélni valahogy. A december már eltelik magától, januárban meg már lehet reménykedni. Talán már említettem, hogy nálunk hagyományosan senki nem szereti a telet, Karácsony ide, hóemberépítés oda. A tesóm meg én folyton betegek vagyunk, a szüleinknek meg…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Elromlott a kazán a budapesti Szent János Kórházban - adta hírül az RTL szombati híradója. A kórház azt állítja, már intézkedtek a javításáról. Megnéztük, mit mond az Orbán-kormány az egészségügy helyzetéről és azt találtuk: MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN!..
Óriási tapétával, műalkotással de még lámpákkal is fel lehet dobni egy teljesen csupasz falat. Íme néhány tipp...
Egy ilyen kicsi alapterületű lakásról senkinek sem a sötét színek jutnak eszébe. Pedig működhet, ha jól választjuk meg az arányokat. Vagyis ha teret engedünk a világos színeknek is.  Ebben a kislakásban a törtfehér-fekete kontrasztját emelték ki, ami azért szerencsés választás, mert rengeteg…..
fűzfavirág 2017.04.06 13:47:00
@Pável: ja, mélyvíz :) és kösz a gratulációt a serdült ifjúság nevében.
Ez perzsa, nem oszmán, ott ittak rendesen. Emlékszem, egyszer kaptam a fordítótól egy csokor rózsát, ami belül sötétvörös volt, kívül krémsárga és megtudtam, hogy perzsában az ilyent úgy hívják, hogy "bor arany kehelyben". És ha emlékezetedbe idézed Omár Khajjámot, ő is nagy barátja volt a bornak, és ő is perzsa volt.
Európai szemmel fura opusz ez, ott meg sztenderd műfaj, van belőle vagy két tonna :)
Ki ne gondolt volna már arra, hogy elvonul a világ zajától egy csendes, nyugodt apró kis faházba, messze az emberektől, a zajos nagyvárostól, és végleg búcsút mond a szürke, csípős szmognak...  Viszont mi csak ennyit mondunk erre: "Milyen jó is lenne..." Majd tovább állunk, biztosan tudva, hogy ez…..
Nem vagyok sportközvetítés-habzsoló, nem ismerem sz összes magyar riportert. De az feltűnt, hogy az elmúlt években minden meccs, illetve verseny után jó esetben annyit szűrtem le, hogy jellegtelen, középszar volt a kommentátor, sokkal gyakrabban idegesítő és/vagy nagyarcú és/vagy a magyar nyelvvel…..
  Kedves Fűzfavirág, köszönjük szépen! Ígérem, igyekszem gyakrabban írni.   A nővérem azt mondta, soha ne mentegetőzzek, hogy miért nem írtam eddig. Mert csak belebonyolódom, és továbbra sem írok. Mondja ezt ő, akinek a legutolsó, félig megírt blogbejegyzése a „Két elillant hónap” címet viselte.…..
fűzfavirág 2016.02.18 19:46:36
fűzfavirág 2016.05.01 11:37:08
  A nővérem azt mondja, úgy kell karácsonyi üdvözletet írni, hogy az ember elkezdi, és aztán folytatja. Na, hát elkezdeni már sikerült, csak a folytatással kellene megbirkóznom. Tudjátok, most mindenki rám mutogat a családban, hogy vezessem tovább én a naplót a családunk…..
fűzfavirág 2015.12.31 11:13:18
  ..
fűzfavirág 2015.07.17 20:00:06
Kilenc kiló vagyok!!! Mindenki legyen nagyon óvatos! Nem lehet előre megjósolni, mi történhet ilyenkor a térrel meg az idővel. Szuszu ..
  Szerény válogatásom a 2014-es esztendő könyvterméséből - azok közül is azok, melyek legalább 4 illetve 5 csillagot kaptak a blogon. (Már ha kikerültek, azaz pötyögtem róla pár szót. Négyestől már abszolút ajánlom, 4/5: Nem tökéletes katarzis, kell némi…..
+   Markó György - Schmidt Mária (szerk.): Európai testvérháború, 1914-1918Közép- és Kelet-európai Tört. és Társ. Kutatásáért Közalapítvány, 2014. [4]  * Balogh Tamás (1975-): Mint aki a sínek közé esett Kosztolányi…..
Korábbi bejegyzésem okán, amelyben ritka fotókat kerestem a magyar mozik és filmgyártás múltjából, most összeszedtem a magyar film 100 évének általam legszebbnek tartott színésznőit. A némafilm-korszaktól a mai napig az általam legvonzóbbnak tartott művésznőket tartalmazza a…..
  Látjátok, mindig elhatározom, hogy rendszeresen fogok írni, aztán tessék. Pedig volt közben jó néhány dolog – karácsony, húsvét, születésnap –, amit nem akartam kihagyni. No, csak szép sorjában. És talán így, utólag érdemes néhány szót ejteni egy korszakról, ami…..
Az elmúlt fél évben vagy négy meghívót kaptam kisebb-nagyobb átadásokra a Városmajorba, de egyikre se tudtam elmenni. Úgyhogy fogtam magam és a héten egy délelőtt odametróztam megnézni, mi minden változott a budai ligetben néhány hónap alatt. Bár belekötni apróságokba bele…..
fűzfavirág 2014.07.08 12:34:30
@igazi hős: Előtte, a fasorban, a bicikliút-járda szélén pont olyan padok vannak, mint amilyeneket hiányolsz. Mindegyiken fekszik egy homeless, saját mocskában. Ezeken a padokon nehezebb lesz kényelmesen elvackolódnia.
Ha jól emlékszem, Londonban a Hyde Parkot simán körülkerítették, sőt este zárják! a kapukat és reggel nyitják újra. Pedig valamivel nagyobb darab föld, mint ez. Az is igaz persze, hogy ott nem homelessek fetrengenek a fűben, hanem turisták... Én örültem volna, ha bekerítik és őröket is kap. Este ma sem mernék keresztülmenni rajta, még így felújítva, jobban kivilágítva sem.
fűzfavirág 2014.07.10 21:22:17
@lapointe: ismerős gyereket lelkes pedofil kergetett meg benne :( szerencséje volt, gyorsabban szaladt, mint a felnőtt. Igaz, ez még a felújítás előtt történt. Utána az apja néhány barátjával körüljárt és hangosan megbeszélte, mit csinál az illetővel, ha elkapja. Politikailag a legkevésbé sem volt korrekt, de pedofil áttette székhelyét máshova.
Újabb luxusapartman-ház épül a brit főváros szívében sétányira a Parlamenttől, a Buckingham palotától. Másfél millió font alatt nagyon gondolni sem érdemes a vásárlásra. A Riverwalk apartmanház elvileg már jövőre készen lesz, és összesen 116 luxuslakásba költözhetnek…..
  A tesóm szerint kétféle étel létezik: az egyik kategória a „pfuj, pfuj, denevérepe” (a TTB Lukas Térdű Törzsfőnöke nyomán), a másik pedig a „gamm!” A kettőt igen keskeny határvonal választja el egymástól. Ami tegnap gamm volt, lehet mára denevérepe, és olykor…..
Howard Bannister: The Socks I Wore as a Prison GuardMagánkiadás, 1973Fordította: Dusnoki Abigél "Bal. Szün. Bal. Szün. Bal. Megint bal. És újra bal. Az alcatrazi börtön folyosóit ismét a féllábú börtönőr járta."(A börtönőr zoknija) Csak a legújabb amerikai…..