Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vincent

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lesz-e polgárháború az USA-ban? Tudom, a cím több mint provokatív. A realitást meg sem közelíti. Azonban nem 2017-et írunk, hanem 2021-et. És tudom, most, a jelenben is nagyon nehéz elhinni, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelhetetlen lenne, ha nem lennénk túl a Capitolium ostromán, ha nem…..
Egy jó barátomtól kaptam egy adag dámszarvas lapockát és viszonylag hosszabb időbe telt mire kitaláltam, hogy mi, illetve egész pontosan hogyan is készüljön belőle. Mivel túl nagy tapasztalatom nincs vadhúsok terén, így azért pár témába vágó oldalt alaposan átolvastam mire összeállt a fejemben az…..
    Kétség nem férhet hozzá, hogy Joe Biden és Donald Trump csatája meghatározó jelentőségű. Sokan gondoljuk úgy, hogy a jelenlegi elnökválasztás eredménye történelemformáló lehet. Ezzel együtt is vicc az egész.   Kezdjük ott, hogy most, amikor e sorokat gépelem - pénteken, délután fél kettő…..
Vincent 2020.11.08 12:47:39
@G. Nagy László: Értem amire gondolsz az egyetemes értékek vonatkozásában, de szerintem az mindenkinek a saját fejében, lelkében, szívében vagy ki tudja, hol van. Talán.Valahol legbelül. Országtól, nemzetiségtől, vallástól, politikai nézettől stb. függetlenül. Bár így működne a világ. De sokakban ez nincs meg. A témánknál maradva lásd Trump viszonyulását a klímaegyezményhez. Persze mindannyian ismerjük az amerikai, mögöttes gazdasági érdekeket, miközben józan gondolkodású ember a világon egyetemes értéknek tartja a bolygónk megmentését. Mégis vannak, akik szembemennek mindezzel.
Vincent 2020.11.08 13:07:58
@midnight coder: Egy amerikai ember szemével (és talán nekünk, európaiaknak is) az a különbség az iskolai lövöldözésekben és az autóbalestekben elhunytak száma között, hogy az előbbire lenne ráhatása a mindenkori amerikai kormánynak, ha korlátozná a fegyverhez való hozzájutás feltételeit, az autóbalesetek viszont elkerülhetetlenek, azaz mindig lesznek. Tudjuk, hogy mennyire be van ágyazódva a fegyvertartás az amerikai társadalomba. Azaz nem könnyű néhány életet megmenteni azonnal. De hadd említsek egy pozitív példát, amiben az USA élen jár. Ennek mintájára ha lassan is, de lehetne szigorítani a fegyvertartás szabályain, ha a politika szembe merne menni a gazdasági szereplőkkel. Ez pedig a dohányzás visszaszorítása, mint jó példa. Jóval előbb kezdték, mint bármelyik ország, elnöktől függetlenül végigvitték a programot, számtalan intézkedést meghozva. Mondom ezt dohányosként, mert megszenvedek ma már minden egyes napot, amikor kint vagyok, olyan korlátozások vannak és már több mint 3 ezer Ft-ba kerül a legolcsóbb cigaretta is. De 15 év alatt jelentősen visszaszorították a dohányzók számát, szembemenve a dohánygyárakkal is.
Vincent 2020.11.08 13:17:47
@el somorrito: Ami a magyar politikai helyzetet illeti, nem foglalkozom vele. De sok mindenben igazad van. A magam részéről csak azt szerettem volna megvilágítani személyes példa alapján, hogy egy született amerikai miért érzi magát nagyobb biztonságban ma Magyarországon, mint a saját hazájában.
Van Pugliában egy fantasztikus tradíció, aminek több évszázadra nyúlnak vissza a gyökerei: a tenger gyümölcseit nyersen élvezni. Megmutatom milyen, és még pár másik, kihagyhatatlan pugliai finomságot...
Mennyi idő kell ahhoz, hogy az ember otthonának tekintsen egy országot? Dia hét éve írt először Hollandiából, azóta persze rengeteg dolog történt vele. Például családja lett, szép karrierje és mostanában a járvány miatt kiköltözött a nagyvárosok vonzáskörzetéből egy csodás fríz…..
Lepcsánkparty Karfiolos rakott hal 2020.09.16 00:10:00
 A sütőben sült, rakott ételek számtalan variációban népszerűek, a halas változatok azonban ritkábbak. Márpedig minél többször kell halat ennünk - pláne, ha szeretjük, így ezt a variációt ötöltem ki. A karfiol az egyik kedvenc zöldségem, most csodás frisset kaptam a piacon, ez lett tehát a rakott…..
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Az eszméletlen kék tenger, a hagyományos fehér házak, a varázslatos szigetek, a görög konyha és az ókori romok hívogatóak idén is. A közvetlen járatoknak és a szigorú covid protokolloknak köszönhetően Görögország idén nyáron még sláger desztináció lehet. A görög utazás előtt azonban nem árt néhány…..
Cake by fari Mustáros tarja 2020.06.11 10:30:00
    A családomban mindig is nagyon kedveltek voltak a disznó különböző részei ámbár olykor olykor gondunk adódott azoknak az elkészítésével . Nekem még a tarja is meghaladta a képességeimet úgy 1 éve , de mióta már szülőktől külön élek , rá lettem kényszerülve , hogy tesztelgessek valamint , hogy…..
Vincent 2020.06.14 15:24:20
@motoroskonyhaja: Ezek szerint egyetértünk. A japános írásaidat már tavaly olvastam. Elismerésem! Csak annyit szerettem volna elérni, hogy ne toljuk már le azokat, aki bármiben is kezdők. Pl. karantén kezedenek
Vincent 2020.06.14 15:26:12
@Vincent: főzni. Vagy első alkalommal ülnek motorra. Legyen inkább támogató a hozzáállásunk, mint a "ki, ha én nem." Ennyit szerettem volna elérni.
Vincent 2020.06.14 15:47:51
@Vincent: illetve az előítéletekkel való leszámolás fontosságára felhívni a figyelmet. Hogy a mustáros tarja nem feltétlenül azonos a Lacipecsenyével. Továbbá úgy is hozzá lehet szólni egy poszthoz, hogy a blogger azzal a feltételezéssel él, hogy nem ismerem a posztjait és arra kér, hogy először olvassam el azokat. Miközben évek óta olvasom. Számoljunk le az előítéletekkel! Nekem is szükségem van erre a mai napig, mert az emberi gyarlóság okán magam is hajlamos vagyok hirtelen beleesni ebbe a csapdába. Csináljuk jól a dolgainkat, Uraim, a magunk és környezetünk megelégedésére. (Csak remélni tudom, hogy nem trollkodtam szét a fenti receptről a fókuszt.)
A home office 2.0, amikor eljön új év napja Balin, a balinéz naptár szerint (mert amúgy idén ez a negyedik újévi ünnep itt). Tavaly is érdekes volt, idén meg aktuális.  Az úgynevezett "first world problem" (fejlett világbeli probléma, utalva arra, hogy miken nyavajgunk, amikor mások napi 30 km-t…..
Vincent 2020.03.27 17:05:36
@csakaszöveg: Egyébként meg csináld utánam azt, ami mögöttem van, mielőtt kritizálsz. Az apám két évesen bele akart folytani a fürdőkádba, mert kiderült, hogy az anyám félrelépett és nem tőle vagyok. Utcagyereként, később hajléktalanként indultam. Ma több diplomám, doktori címem van, több nyelven beszélek, meg Porschéval járok, ami alatt Bel-Budán csak a garázshely annyiba kerül, amennyi pénzt egy egyszerű ember életében nem lát egyszerre. De nem is ez az érdekes. Hanem az, hogy mindezt magamnak teremtettem elő, nem mutogatom, avagy előbb ugrom fel egy buszra vagy villamosra, minthogy a kocsikulcsért nyúljak. De ér rosszindulatúnak, frusztráltnak, megmondóembernek stb. lenni. Ezért sem magyar a nick nevem, mert sajnos ma ez Magyarország.
Vincent 2020.03.27 17:19:48
@csakaszöveg: nem is az a lényeg, amit a fentiekben leírtam. Az élet legaljáról indulva felneveltem közben három gyereket, akiknek csodájára járnak, örökbe fogadtam még kettőt, két hajléktalanról gondoskodom folyamatosan a múltam miatt, akik talán már nem is lennének életben nélkülem. Plusz a kutyámat a legjobban nevelt kutyának tartják az I. kerületben a kutyások, mert rengeteg időt és energiát fordítottam rá élőben, nap mint nap. Amit a klaviatúrahuszárok a neten élnek ki magukból. A trollok. "Csak a szöveg." Nevetnem kell.... :-)
Vincent 2020.03.27 17:31:55
@chxxx: Sajnálom, hogy ekkora vita lett ebből. De talán elhúznak innen a saját sorsuk miatt frusztrált trollok. Engem meg továbbra is érdekelni fog, hogy mi van a világ másik másik felén. Szóval hajrá!
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Bár egy kevés színes fotó New York-ról is fennmaradt a huszadik század első évtizedeiből, a legtöbb nem fekete-fehér képet az utólagos színezéseknek köszönhetjük. Ez a lenti gyűjtés is ilyenekből áll össze; ezt végiglapozva talán megsejtheted, milyen lehetett az élet a ma is álló téglaépületek és…..
Vincent 2019.11.02 13:25:03
@Novák Aircraft Ferencné: Nem, dehogy. A jégtömbök - kereskedelmi forgalomban - egyébként valóban északról kerültek a városba anno, és mindez alapvetően megváltoztatta a helyiek mindennapi életét. Óriási hatása volt, sok olyan tekintetben is, amire nem is gondolnánk. Mivel 15 éve járok oda minden évben, nyomon követem ezeket az intermezzókat is a város történetében - sok esetben ma már nemcsak itthon a Spectrum TV, de az időközben ott szerzett barátok, ismerősök elbeszélései révén.
Vincent 2019.11.04 14:37:24
@Novák Aircraft Ferencné: Már vágom. Yeah, we happy. :-)
messzi vidék Znojmo "gazdagon" 2019.07.07 22:59:32
Korábbi posztomban bemutattam Znojmo legfőbb látványosságát: a várhegy déli oldalát, róla a völgyre nyíló széles kilátással. Csak ismétlésként, hogy miről beszélek: A Szent Miklós-templom oldalfala mellől nézve pedig így fest az erődítmény túloldala:     Meg kell jegyeznem, hogy ezek a képek…..
Vincent 2019.07.09 11:14:02
Az elmúlt években több alkalommal, számtalan ott eltöltött nap és éjszaka után csak remélni tudom, hogy akit egyszer Znojmóba visz majd az útja és előre tájékozódni szeretne a neten, nem ezt a posztot veszi majd alapul. Persze sok igazság van a leírtakban, mert csak a felszínre, a külcsínyre koncentrál egyszerű túristaként. Mint amikor egy férfi meglátva az utcán egy nőt magában azon tűnődik, hogy mennyire jó nő, szépek-e a mellei vagy a lábai. A fentiekben megfogalmazott gondolatra visszautalva - majd ha ezt vagy azt rendbe teszik Znojmóban, akkor tetszeni fog - ez olyan, mintha a hivatkozott példában az utcán meglátott nőről azt gondolnám, hogy ha megcsináltatná a melleit és nagyobbak lennének, akkor még be is próbálkoznék nála. Az ilyen egyszerű, felszínes túristáknak nem Znojmó való, hanem a csilivili európai kisvárosok. Znojmó ott kezdődik, ahová ez a poszt(er) el sem jutott (ahogy egy vonzó nő is a belső értékeit tekintve, hogy valóban megérintsen, és ne csak egy üres fejű csinibabát lássunk benne). Gondolok itt például a lépten nyomon, a hétköznapokban mindenhol jelenlévő nemzeti sokszínűségére, a remek kultúrális programokra, a fantasztikus, közösségi együttlétekre alkalmat adó sporteseményekre, a város méretéhez képest intenzív éjszakai életére stb. - mindezt a rendkívül barátságos, nyitott és vendégszerető, eltérő történelmi és származási háttérrel rendelkező helyiekkel megélve. Akikekkel együtt az élet szürke hétköznapjai is színesekké válnak Znojmóban. Kevés ilyen város van Közép-Európában. Egy szó mint száz, ebből a posztból éppen a lényeg maradt ki, amitől érdekes ez a város, mert csak a felszínre koncentrál.
Vasutaskritikus MÁV 2010.04.26 16:40:00
- az egyik legnagyobb törvényesen működő bűnszervezet  Amikor az ember újságot olvas vagy híradót néz, néha olyan érzése támad hogy ebben a kurva nagy demokratikus egyenlőségben, nem mindenki annyira egyenlő. Nagyvállalatoknál milliárdjával lopják a pénzt…..
Okosabban kellett volna játszanunk, voltak buta kiállításaink, ami eddig nem volt jellemző ránk. Néhány játékosunk nem megfelelően állt a mérkőzéshez, döntő helyzetekben elsősorban fejben szenvedtünk vereséget, pedig korábban éppen ebben voltunk erősek. Énekes Lajos…..
Vincent 2010.04.26 10:42:58
@Grundolf: Az osztrákok tegnap mindössze 22-szer próbálkoztak. Az sem sokkal több a mieink mutatójánál, mégis megnyerték a saját párharcukat és feljutottak.