Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kósza Róbert

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csiki gondoskodik róla, nehogy régi kedvencünk feledésbe merüljön a sok Mentalista-félrefordítás között.eredeti szövegmagyar szinkronsaját tipp 1.- How could I live if I knew I was depriving the world of your music?- Nem akarok azzal a tudattal élni, hogy elvontalak a zenei…..
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
Kósza Róbert 2015.07.18 22:06:13
@alagi:

Sok lehetőséget számításba vettem. Aztán arra hagyatkoztam amit a legigazabbnak véltem. Logikus rendszerező elmeként nem hagytam ki egyetlen lehetséges variációt sem.
Kósza Róbert 2015.07.18 22:07:24
@alagi:

Nem, szó sincs arról, hogy bármelyikőnk begyöpösödött lenne!!!!!
Csak más a véleményünk, ennyi.
Kósza Róbert 2015.07.19 08:02:28
@alagi:

Nekem elégséges volt bizonyítéknak.
Nyilván nem tudok eléd tenni egy fényképet, vagy egy videó felvételt ami neked is elég lenne.

De mint normális ember, elsőre én is próbáltam valami kézenfekvő magyarázattal szolgálni, vagyis nem az volt az első gondolatom, hogy óóóó természetfeletti....
Természetesen benne van a pakliban, hogy tévedtem, hallucináltam, elment a józan eszem, megtévesztettem magam, és könnyen lehet, hogy amit én világképnek gondolok, az nem más mint egy elme szüleménye.
DE NEM HISZEM. És nagyon sokan mások, tőlem függetlenül akár térben, vagy időben hasonló, vagy ugyanolyan élményekről számoltak be.

Vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz leírni szavakkal. Egyszerűen azért, mert a szó amit használnál rá nem elég jó ahhoz, hogy leírd vele azt amit tapasztaltál. Például, ha azt mondanám, hogy találkoztam magammal, és minden életszakaszomban élő önmagam külön-külön megjelent nekem egyszerre, akkor megpróbáltam neked leírni egy olyan eseményt, amit elég kevéssé érzékeltetnek a szavak amiket a leírására használtam. Mert jóval TÖBB annál. Olyan, mintha egy Ferrarit egyszerűen "autó" néven illetnél, igaz amit mondasz, de mégis mennyivel több az, ami a szó mögött van. Ha átélsz ilyen dolgokat, akkor rájössz, hogy mindaz, ami történik a világban azt megpróbálod az emberi fogalmaid közé beszorítani, de nem lehet. És amikor rájössz, hogy több van a világban mint ami az ember realista világképe....akkor természetesen elgondolkozol mindezen.

Vagy itt az istenhit. Isten jóval több annál mint amit a szó maga jelöl. Sőt maga szó hogy isten, az is csak egy emberi reakció egy olyan jelenségre amire nincs, vagy nem tudsz magyarázatot adni. Nem állíthatnám, hogy nincs. És azt sem, hogy abban a formában létezik, ahogy az emberiség hiszi. De valami van.