Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsakMintTe

0 bejegyzést írt és 645 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú ideje pereskedik egymással Hajdú és Puzsér, azaz Hajdú perelte be legalább hétszer Puzsért mindenféle facebookos és egyéb beszólásáért. A hét(?) peres ügy között van három(?) büntető és négy(?) polgári, ember legyen a talpán aki (rajtuk kívül) tudja követni, hogy éppen kinek, mit ítéltek meg,…..
Ahogy a Figyelőnek egy Fideszre szavazó liberális meleg pasi, nekünk egy origós szerkesztő küldött levelet, benne lescreenshotolva egy nemzetvesztősoros-cikk szerkesztési folyamatának első körét. Klikk, és nyílik a galéria.  (Ha valakinek nem esne le a poén: itt csak lemodelleztük, hogy milyen…..
CsakMintTe 2018.04.19 20:56:21
@Mr. Neutron: "ha valaki pl. "Marikának" vagy "Rilkének" nevezi R. Maria Rilt, a híres német költőnőt"
Mondd, hogy viccelsz, mondd, hogy csak viccelsz!
Az egészben az a legszebb, hogy soha egy slukk cigarettát nem szívtam el egész életemben, és nem is tervezem már. Tisztelt Praxis!   Biztosan rengeteg hasonló bunkó orvosról kaptatok már levelet, én csak az elmúlt másfél évben követem a blogot, most pedig eljött az idő, hogy a saját…..
Hogyan fordulhat elő, hogy a személyes betegkartonomban több olyan vizsgálat szerepel, amelyet – mivel korábban semmi nem indokolta – nem végeztek, nem is végezhettek el rajtam. Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi időben nagyon elment a blog a gyógyszerekkel kapcsolatos cikkek irányába, én most egy…..
Tudom, túlterheltek, vannak rendelők, ahol a tárgyi feltételek sem adottak a működéshez, de van egy hírem, beteg van bőven! Tisztelt Praxis!   Nem igazán kedvelek ilyen témában írogatni, hiszen sok orvossal találkozom- szinte nap, mint nap - és nem kívánok senkit megsérteni, aki az egészségügyben…..
CsakMintTe 2016.07.21 13:59:08
@Antalbaba: Hozzánk a melóhelyre évente kétszer kivonul a vérellátó, adnak fél literes ásványvizet, egy nagyobbacska darab kakaós nápolyit meg 500 Ft utalványt, és ha véred adtad, hazamehetsz. A kollégák egy jelentős részét ez utóbbi indítja leginkább a véradásra, de legalább valami.

Egyébként most nézem a vérellátó honlapját, hogy melyik vércsoportból mennyi van, és most már csak azt nem tudom, mit takar az "éppen elég". Már csak azért, hogy megértsem a posztot a maga valójában.
Megérdemlik az ilyenek, hogy ők is keresztülmenjenek mindazon, amin a pácienseik, hátha esetleg okulnának belőle, és több alázattal viseltetnének embertársaik iránt. A jó sem az már, ha az volt egyáltalán   Intézmény: Bp., Szt. István Kórház Rehabilitációs Centrum, Jahn Ferenc utcai telephely…..
Ami jó pont, hogy jó néhány problémát igyekeztek azonnal megoldani, de még így is sok maradt ami megoldásra vár: van még min csiszolnia a kórháznak, sőt a személyzetnek is. Kedves olvasók. Kb. 1/2 évvel ezelőtt írtam a praxisra egy cikket a fentebb kórházról, ami meg is jelent, viszont nem kis…..
CsakMintTe 2016.06.20 18:48:01
@asztalosani: Követelek? Hol?
És igen, lehet, hogy minden benne van. Nos, éppen ezért a többi minek kellett köré? Vagy ha már olyan nagyon kellett, miért így?

Ne csinálj úgy, mintha nem értenéd, miről beszélek.
CsakMintTe 2016.06.28 12:13:03
CsakMintTe 2016.06.28 12:51:00
@she_wolf: Nem is értem, hogy bírod. Nekem folyamatosan az járt a fejemben, míg ezt a fenti csörtéteket olvastam, hogy szegény kislány, milyen türelmetlenül várja a 13. születésnapját... És toporzékol kicsit, hogy addig is vele foglalkozzon mindenki.

...Tényleg csak azt nem teszi hozzá, hogy "bibibiii".

Komolyan, én még sajnálom is. Nehéz lehet neki Anival egy fejben élni.
Nagyon sok kolléga a füle botját sem mozdítja a blogon található, olvasható, zömében csak alaptalan, eltorzított, a valóságot megsem  közelítő irományokra. Én vettem a  fáradtságot és "felvettem a kesztyűt" a posztoló mocskos hazugságával szemben. „Tisztelt Praxis Blog!   Egy korábbi…..
CsakMintTe 2016.06.17 12:35:01
@csakegybeteg: Ha igazat szeretett volna írni, akkor magában tartja a primitív személyeskedést. Így nemigen érdekel, ha igaza is van...
CsakMintTe 2016.06.17 13:59:13
@she_wolf: Láttam én ezt is, pont ezért nem vettem bővebbre a kifakadásomat, csak jeleztem a rökönyt. Meg ezért olvastam el háromszor, hátha... De valahogy az egész nem stimmelt. Főképp a rágalmazási perbéli sikerét mocskolódva elzengő doki meg a Facebook-posztot "furcsán" (és miért?) átvevő Praxis. Szóval háromlábú kisszék, aminek mind a három lába sántít :)
CsakMintTe 2016.06.17 14:25:24
@she_wolf: Teljes mértékben egyetértek. És tényleg slussz.
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
CsakMintTe 2016.04.26 12:19:07
@asztalosani: Te anika! Az ilyen agresszív kitöréseidet kezelteted egyébként? Ugyanis akárhányszor a Praxisra jövök olvasni, az első kommentek közt ott találom a hörgésedet, és eddig csak rohadtul zavart, hogy témafüggetlenül mindig találsz valakit, akit el tudsz küldeni 'zannyába, de most már igazán aggódom érted.
Keress egy mosolygós dokit, aki kikezel ebből a permanens dührohamból, vagy mondd le a netelőfizetésedet, azzal is mindenki jól jár.

...És NE válaszolj. Köszönöm.
Klasszikus apróbetűs trükk. Nem túl elegáns, főleg az angol nyelvű résszel meg azzal együtt, hogy azt a honlapon sehol sem részletezik, hogy mit értenek BUD Airport Area alatt. Az biztos, hogy nekünk sem sikerült többszöri nekifutásra sem 1900 forintos utat előállítani. Szia Homar, Hosszú…..
A hozzánk eljutott dokumentum alapján megírtuk, hogy a Kállay-Saunders Band képviselői (kiadófőnök, menedzser és az egyik tag a zenekarból) megegyezett A Dalt gyártó Apropó Médiával arról, hogy a cég nem követett el hibát az élő műsorban. A dokumentum szerint Kállay rendesen, C mollban hallotta a…..
CsakMintTe 2016.03.03 12:52:02
@CsakMintTe: Ja, és közben valami gerincbaja is volt élő egyenesben, tele is injekciózták, mégis megoldotta, megnyerte. Nem vagyok egy fan, de ezt a kis különbséget azért érdemesnek tartottam megemlíteni.
Az oktatásügy súlyos problémái ellen folyamatosan tiltakoznak az ágazat résztvevői, főleg a tanárok. A miskolci Herman Ottó gimi tanári kara által elindított tiltakozási hullám ugyanakkor jogos kérdéseket vet fel. Sokakat ismerek, akik túlságosan politikainak tartják a Herman-féle akciót, és…..
CsakMintTe 2016.02.29 12:17:28
A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében. A kormány kezdhet megnyugodni: ellenfelei valósnak induló…..
Megírtuk, hogy A Dal első adásának főcíme, hogy is mondjam, kísérteties hasonlóságot mutat a dán vagy norvég eurovíziós válogató főcímével. A poszt megjelenése után az MTVA sajtóosztályát is megkerestük, és azt kérdeztük tőlük, hogy Mi az MTVA álláspontja A Dal felvezető képsorai (intró) és a…..
CsakMintTe 2016.02.17 12:35:09
@Inkák földjén: Mit szeretnél olvasni ezen a blogon? Mitől e méretes hiányérzet?
Tegnap este megbeszéltem magammal, hogy – bár semmi kedvem nincs hozzá – a közvetlen érintettség okán egyet alszom a megrökönyödésre, és ma reggel beleállok Pataky Attilába. Nem úgy, ahogy ő belém és sokan másokba, hanem lehetőleg a megértő értelem hangján megérdeklődöm tőle, mégis mi volt a célja…..
CsakMintTe 2016.02.05 12:19:58
@BircaHang Média: Nem antiliberálisnak nem kell lenni, hanem bunkónak, gyűlölködőnek, pökhendinek, ostobának és pofátlannak. Vagy szerinted az antiliberális megnyilvánulások kötelező elemei ezek?
CsakMintTe 2016.02.05 17:14:06
@BircaHang Média: Ó, hát persze, Birkám.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Még csak most találtam rá erre az oldalra illetve erre a történetre, ami szinte teljesen megegyezik a Tóth Krisztina által írottakkal csak pár év elteltével. 2014. júliusában költözés miatt munkahelyet is váltottam méghozzá a Magyar Államkincstárhoz kerültem.…..
Bár az idegennyelv ismeretnél nyilván a tudás, és nem a papír számít, azért vannak olyan esetek, amikor mégiscsak kell egy plecsnis bizonyíték arra, hogy képesek vagyunk a bemutatkozásnál szofisztikáltabb megnyilatkozásra is mondjuk angolul. Az alábbi sztori kapcsán nehéz…..
(Történelmi pillanat: a blog első vendégposztja. A szerző Palotás Gábor kolléga – City Taxi). Először is megpróbáltam megbecsülni az Uber forgalmát. Állításuk szerint 80 ezer regisztrált felhasználójuk van. Ha ők havonta csak kétszer utaznak, 160 000 megrendelést feltételezhetünk. Átlagos 2500…..
CsakMintTe 2016.01.18 21:37:17
@Nagyon jólértesült: Az volt már, hogy nem a taxisok emeltek árat, hanem Áldott Nevű Pártunk és Kormányunk törvényben kötelezte őket erre? A taxisok hibája max. az, hogy akkor nem zárták le a várost, amikor ez életbe lépett, és most is más ellen demonstrálnak, mint kellene.
CsakMintTe 2016.01.19 21:39:49
@Online Távmunkás: Mostanáig nem voltam vele tisztában, de annyian állítják ezt az utóbbi két napban, hogy kénytelen vagyok ezt is számításba venni.
Hja kérem, tényleg semmi sem csak fekete-fehér.
Tékozló Homár Ez taxi, nem Uber 2016.01.19 10:11:09
Második napja várják az utcasarkon a taxisok, hogy valaki az Tarlós-Netanjahu tengelyről végre "oldja meg és kész" a problémájukat. A problémát, ami nem más, mint az Uber, a techológia villámgyors fejlődésével és a szabályozás lomhaságával egyszerre élő fuvarmegosztó szolgáltatás. Ami többek között…..
CsakMintTe 2016.01.19 14:37:43
@Darth Revan: Nem tudom, volt-e már, de van legalább egy olyan taxitársaság, amelyiknek pöpec appja van. Én legalábbis - ha nagy ritkán taxizom - ilyennel utazom. Állok kint a nagy semmi közepén éjjel, se utcatábla, se semmi, de az app belövi, hol vagyok, és odaküldi a kocsit, amit végig látok a térképen, hogy merre jár, milyen messze van még. Szóval az Uber ettől még nem überebb, más is tudja. Csak a "más"-nak ott vannak a beszabályozott pluszköltségek meg költséges kötelezőségek. Na azok ellen kellett volna tüntikézniük, nem most...
Nem szeretnék rágalmazás gyanújába kerülni véletlenül sem, de kezd egy sejtés azóta kialakulni bennem, hogy kire is gondol valójában a maszek munka elvégzésének ügyében. Tisztelt Blog! Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek? Ugyanis nem nehéz…..
CsakMintTe 2016.01.19 12:39:29
@asztalosani:
Anika! Ezt:

"doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok..."

azért írta a poszter, mert érzékeltetni akarta, hogy nem esett a fejére, és nem vak, tehát nem kellene vele csak úgy szórakozni.

Mondd, te a többi leírt szöveget is ennyire érted? (Egyébként jelzem, rossznyelvek szerint a fokozott írásjelhasználat alapfokon hisztériára, súlyosabb esetben elmebajra utal. De persze nem én, csak a rossznyelvek, vedd úgy, hogy meg se szólaltam.)
Én jelenleg maradtam itthon, próbálom mindenféle házi módszerrel kúrálni magam, mert még ez is jobb, mint a városban futkározni gyógyszer után.  Kedves Praxis blog!    Érdekes dologra kellett ma rájönnöm és szeretném, ha valami változás lenne ez ügyben, ezért írok.   Reggel, amint kinyitottam a…..
Az USA-ban minden évben kitör a háború karácsony körül ilyen dolgokon, hogy szabad-e „kellemes ünnepek”-et kívánni „kellemes karácsony” helyett, vagy hogy szabad-e a „christmas”-t „xmas”-nek rövidíteni, s ezzel kilökni a „Christ” (Krisztus) betűket a szóból,…..
CsakMintTe 2015.12.25 11:12:11
@maxval bircaman BircaHang Média: Persze, hogy nem látsz. Az lenne meglepő, ha látnád, akkor még urambocsá' válaszolni is kellene. Gy.k.: a ködösítés még nem válasz. Csókoltatlak.
CsakMintTe 2015.12.25 15:02:45
@Brendel Mátyás: Nos, szerintem az sem helyes, hanem csak kényszerű, de ez egy egész másféle vita, egyébként persze értem, mit mondasz.
Ami meg Birkát illeti: hát, ma ennyi sem sikerült, de nem lehet minden nap gyereknap :)
CsakMintTe 2015.12.25 15:35:27
@Brendel Mátyás: Én meg örülnék, ha nem lennének kivételek. (Pedig még vega sem vagyok.) Mondom, hogy értem én, amit mondasz, messze nem a vallási parancsokat védem, és simán nem engem, megrögzött ateistát kell meggyőzni. Vegyük úgy, hogy rossz példát húztam elő az antitrollkodáshoz.
Nyelvtannácik gyülekezzetek! Ha az index szerkesztősége kimerte változatlan címmel tenni a bejegyzést az oldalukra, akkor néhány önjelölt a magyar tradícionális helyesírásőrzök kerekasztalától szerintem most kapott agyzsibbadást. Már látom, ahogyan habzó szájjal gépelik a…..
CsakMintTe 2015.12.13 08:56:58
@Untermensch4: Már csak két apró gondolat:
Úgy látszik, ezt a manipulációs dolgot a tudatalattim úgy elutasítja, hogy folyamatosan mást ért meg, ha erről írsz.
Azt viszont én nem tudom, hogy eddigi eszmecserénkből hogy jött neked az utolsó mondat. Hélóó, nem én nevezem magam nyelvtannácinak! Én a megelőzésben hiszek. Jó iskolai oktatás, olvasottság, otthoni jó példa, ilyesmik, és ezekkel a képesség és az igény korai kialakítása. Hiszen írtam is, hogy utólag már nemigen megy, illetve igen kevés a pozitív példa. Van, aki képes felismerni ezt, és segítséget kér, van, aki pedig látványosan tojik tovább az egészre. Na de büntetés...? Ezt a gondolatodat tényleg nem értem.
CsakMintTe 2015.12.13 20:21:38
@Untermensch4: Egyrészt: nem, tényleg nem én aggattam a magamfajtára a nyelvtannáci gúnynevet, hiába vigyorogsz, hogy öngólt látsz. Én csak jelzem, hogy ennek aposztrofálják, amit csinálok, pedig én csak meggyőzni _szeretnék_, nem büntetni-megtorolni-korlátozni _akarok_. Remélem, érzed a különbséget.
Másrészt: nem optimista ez az elképzelés, hanem egyenesen utópisztikus és naiv. Ettől még szép elképzelés, nem? Nem kell teljesen elvetni csak azért, mert itt és most kivitelezhetetlennek tűnik. Egy picit akarni is kell, a tömeges vállvonogatás meg a beletörődés tényleg azt eredményezi, hogy nem sikerül.
CsakMintTe 2015.12.13 21:39:45
@Untermensch4: Gondolj bele, amennyire csak akarsz, akkor sem tudsz a számba adni, a fejembe ültetni olyan gondolatokat, amelyek nem léteznek. Nem is tudom, hogy egyszerűen csak ki akarsz hozni ezzel a sodromból, vagy... Vagy? Komolyan nem értem, minek erőlteted ezt.