Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebaek

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kommunista, fn. 2010.03.14 21:30:00
Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai…..
zebaek 2010.03.16 11:18:20
@Tóta W. Árpád: 20 eve egy relative szuk elit uralja megosztva ezt az orszagot. ez az elit szinte kizarolag 3 helyrol rekrutalodott:
- Bibo kollegium
- Lakitelek
- KISZ
na ez utobbi, ill a mogottuk/alattuk allok gyujtoszava a 'kommunistak'. Akik oket utaljak, azok pedig az 'antikommunistak'. Marmint MO-n. Oreszukrol a masikak meg a fasisztak. Es megy ez a antifasiszta-antikommunista "faszkodas" mar 20 hosszu eve. Es ezt az egyseges elit gerjeszti, nekik ez jo, mert ezen a tengelyen tenyleg sokkal nehezebb uj szereplonek a piacra lepni, mint mondjuk vmi 21. szazadi, jovobe mutato tema menten.
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
Hangrobbanás, magasba emelt karok, hirtelen fordul egyet az egész világ. Van egy kifejezés, ami az olyan emberek fejében, akik valaha futballoztak vagy nézték a világ legjobb játékát száz meg száz, a fentihez hasonló élményt juttat eszébe. A gól. A gól, amit ha egy…..
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..
w A szomszéd tehene 2009.08.04 04:30:00
Ma szinte minden kormányképes tömegpárt egyik legfőbb mumusa a társadalmi egyenlőtlenség, Magyarországon és azon kívül is. Holott már a probléma megjelölése is az ember aljasabbik énjét szólítja meg. A jövedelemkülönbségek elleni harcnak megvan a története legalább a…..
zebaek 2009.08.04 23:36:50
@is: "ám a több jav birtoklása nem tud elérni" - a javak egyes száma a jószág
w No pasaran 2009.06.09 17:50:00
EP-választás, III. rész - MSZP Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1 Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem…..
előszó by eric: Mielőtt zero elkezdené dícsérgetni Molnár Gyulát és csodálatos közhasznú munkásságát, álljon itt pár sor a vidéki cimboráknak arról, hogy mégis mi is az a Rio és, hogy mi miért járunk inkább ZP-be. 2001-et írtunk, mikor kipattant a remek szikra, hogy a…..
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
w Végjáték előtt 2009.03.20 06:30:00
Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek. Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz,…..
zebaek 2009.03.21 14:28:15
@Tóta W. Árpád: "hogy jön vmi Bokros-Bajnai-féle economist, vagy a trockista platform ad miniszterelnököt"
Ez nem kerdes szvsz. most jon az elobbi; 2010-ben meg jelolik az utobbit (Graf, akarki), akik majd hozzak a szolidaritast. a kispartok meg viszik tovabb a reformalokat akar.
Re. 2/3 - nyilvanvalo volt h az mszp nem fog lehajtott fejjel, 18%-on nekimenni a valasztasoknak, mint vmi birka a vagohidnak. most legalabb kiderult h nem kell az EP valasztasokig varni
Róna Péter befektetési bankár úgy véli, hogy a válság miatt összeomlott a harminc éve uralkodó neoliberális paradigma, a piac önszabályozó mechanizmusai nem válthatják ki az állami szabályozást. A válság következtében visszafordulhat a globalizáció és újjáépülhetnek a…..
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
zebaek 2009.03.15 02:22:58
@Archenemy: a racionalis szavazo nem megy el szazvazni.... 1/8000000 szavazat, ugye soha nem dont semmirol.....
A racionalis szavazo max polgarmestert megy el valasztani, mert ha mondjuk meg a csaladot is elviszi, akkor 4 szavazat mar donthet ott ahol pl 500 fo valaszt. 80000000-nal nem fog, eg. a vegeredmeny szempontjabol tokmindegy h vki elmegy-e
zebaek 2009.03.15 13:47:12
@Nyugdíjas Szektor: en errol beszeltem feljebb az aktiv-inaktiv transzferrel..

@ayatollah: "Magyarorszagon nincs aktiv-inaktiv ellentet" - erdekellentet mdkepp van. az en adombol fizetik pl nagymutter nyugdijat: ha nagymutternek tobbet visz a postas - nekem kevesebb marad; ha csokkentik az adomat: nagymutternek lesz kevesebb.
ezt tkppen a partok is letukrozik - ha ez alapjan dontenenk, akkor nagymutter nyilvan mszp-re szavazna, en meg a fideszre.
de ilyen dolgok nem feltetlenul jarnak az emberek fejeben a szavazofulkeben. MO-n olyan, teljesen irrelevans dolgok jarnak az emberek fejeben, mint antifasizmus meg antikommunizmus. ertem en, h ez a demokracia egy olyan jatek ahol mindenkepp megosztottnak kell lenni, by default, de nem mindegy h mik a toresvonalak
(mondom en, aki tktpen szinten nem tudtam tullepni, mert mikor baloldali korszakomat eltem, korbeneztem h kire lehetne szavazni,es baloldalon csak az utodpart, senki mas - na EZEKRE azert megse kene, gondoltam, megiscsak megoltek dedfatert, mert nem akart belepni a tsz-be). egyelore meg tudom oldani a dolgot, a nagy dilemma majd ugy 35 ev mulva lesz, ha nyugdijba megyek: egy nyugdijasnak mar tenyleg balra kene szavazni alapesetben.
Már olyan sokan érik meg a százéves kort Japánban, hogy nem győzi az állam ezüsttel, ezért nincs mit tenni, drasztikusat kell húzni a nadrágszíjon: csökkentik a 100. születésnapi ajándékként adandó ezüstcsésze méretét 10,5cm-ről 9-re. Tavaly 19 769 ember töltötte be a…..
Mandiner blog M6: A magyar csoda 2008.12.18 15:31:00
 Már több helyről is megkaptam azt az emailt, aminek tárgya A magyar csoda, s egyetlen képet tartalmaz mellékletként:(A képre kattintva meg lehet nézni nagyobb felbontásban is) Jó lenne azt hinni, hogy Photoshop, de erre kevés a remény. Éppen ma olvastam egy másik magyar…..
Egy kereskedelmi tévé általános műveltségi vetélkedőjén ötezer forintos kérdés lehet a következő: határos-e az Orosz Föderáció Lengyelországgal? Futó pillantás Európa térképére, s a játékos (szemügyre véve a két államot elválasztó, a Lukasenkó elnök neve által fémjelzett és virágzó Belaruszt),…..
w Roncsderbi 2008.12.01 13:50:00
Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A…..
A Soa egyik fő színtere Magyarország volt. Akiket érintett, azok meg mi vagyunk. Mindenképpen indokolt lett volna, hogy a holokausztnak, mint drámának az emlékezeti kultusza elterjedt volna az országban, hiszen ártatlan emberek, magyar állampolgárok százezreit ölték meg, ráadásul…..
A heti jósolgatást már megszokhattátok tőlünk. Most egy kicsit távolabbra nézünk. Több hetes kemény munka után a szerkesztőség összes tagjából sikerült kisajtolni az előttünk álló idényre vonatkozó megérzéseiket. Mindenki három olyan dolgot jelölt meg, amire akár a…..
A külföldön dolgozó spanyol edző fogalma olyannyira nem létezett, hogy amikor del Bosque Törökországban vállalt munkát, akkor még mindezt csak a vérében rejlő holland utazókedvvel magyaráztuk. Aztán Rafa Benitez liverpooli sikerein felbuzdulva a klubelnökök már egyre bátrabban…..
Nou San Trafford Showernewstax II. 2008.07.30 12:02:00
Pénteken letudtuk a tabella első felét, most jelentkezünk a másodikkal is. Két nagyágyú itt is lesz (MU, Pool), de ebbe a csoportba jutott egyik nagykedvencünk (City), meg két örökígéret is (NU, Spurs). A kezdésig még mindig nagyon sok idő van, de egy magára valamit is adó drukker…..