Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiwi Madar

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiwi Madár A másik nézőpont II. 2015.11.29 21:18:00
Egy téma, két fotós, más eszközök. Mindig érdekesnek tartottam, amikor két fotós ugyanazt a témát örökíti meg, mert nagyon jól tükrözi a látásmódok közötti különbséget. Nemrégiben feleségemmel "feszültünk" egymásnak az angyalka témával. Íme az eredmények: Mindkét…..
Kiwi Madár A másik nézőpont 2015.11.22 17:05:26
Örök fotós társam a feleségem képeti szeretném most közzétenni. Ő a másik nézőpont (úgy a fotózásban, mint az életemben). Ahogy egy-egy fotótémát egészen más szemszögből, úgy az élet dolgait is más-más nézőpontból látjuk és emiatt kiegészítjük egymást. Egy Pentax…..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be. Utoljára a 6. héten volt válogatás. Ez nem azért van, mert felhagytam a 365 projektet, hanem azért, mert nem jutott sok időm a fotózásra. Ebből fakadóan hetente csupán 1-2 kép érte el azt a…..
Korábban már jeleztem, hogy új eszközzel bővült a park. Az akkor posztolt képről (lásd fentebb) gyakorlottabb szemek már rájöhettek, hogy ez nem más, mint egy Manfrotto állvány. Nagyon régóta (durván 3 éve) vágytam egy Manfrotto állványra. Az olasz cég igen jó renoméval…..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be: Négy torony és egy csillag - Árnyékos ablak Elülnek a hullámok Séta Hetényi fellegek..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be: Rózsa eső után Csepp Kert Országalma Vízesés Buborék Flamingó Kiskacsa fürdik Szása (Veszprémi állatkert) Elmélázó oroszlán Kitárva Ablak a múltra..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be: Esti kukorica Pixeles árnyék Megfagyott momentum Csíkok és felhők Út az almafa alatt A…..
A hétvégén Dénes jóvoltából (Itt is köszönöm Neked!) lehetőségem nyílt egy Nikkor 50 mm f1.8 G, valamint egy makró közgyűrűsor kipróbálására. Ezen felbuzdulva…..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be: Mici Szökőkút Gyanta Pók a levelek között Ezen a héten kevesebb kép került be.…..
Kiwi Madár Új eszköz a "parkban" 2015.08.04 20:32:22
Az új "játékszerem". Hamarosan mélyebben is bemutatom. ..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be: Alkonyi virág "Csavarok" Napfelkelte Az öreg kapu Alkony a szőlőhegyen Vörös "zuhatag" Elmúlás Fény és árnyék a szőlőben Templom fákkal Alkonyi színek Aranyló…..
Válogatás azokból a képekből, melyek pályáztak a napi képre, de nem kerültek be:  ..
Immáron (durván) 4 éve használok otthon Ubuntu Linux (néha más disztribúció) operációs rendszert. Mindössze csak azért, mert képességei kielégítik az igényeimet és ráadásul ingyenes. Lehet, hogy ez csak engem érdekel, de számomra fontos, hogy amit használok, azt legálisan…..
Kiwi Madár Europa Cantat 2015.07.26 10:37:25
Tegnap este Pécsett jártunk, a hivatalosan szombaton, valójában már pénteken induló Europa Cantat rendezvény miatt. Igazából az éjszakai Pécs fényeit szerettük volna lekapni, de a program is kapóra jött, mert a díszkivilágítás hozzáadott némi pluszt. A 365 projekt napi képe is…..
Kiwi Madár 365 napos projekt 2015.07.22 21:16:59
Egy új, hosszútávú projektbe kezdtem bele. Mint a címből is látszik, ez 365 napig tart. A projekt lényege, hogy minden nap fotózásra "kényszerítsen". Habár ez eddig is megvolt, ez a projekt annyiban mégis másabb, hogy jelen esetben igyekszem érdekes témákat meglátni és…..
Aki DSLR-t vásárol, minden bizonnyal - na jó nagy valószínűséggel - szembesülni fog azzal, hogy a kit-ben vásárolt objektívével erős kompromisszumokra kényszerül. Van azonban egy viszonylag költségkímélő megoldás, amellyel relatív kis ráfordítással összeszedhetünk egy…..
Kiwi Madár A szerkocsi 2015.07.18 11:12:56
  Kicsiny falunkban Hosszúhetényben áll egy öreg szerkocsi az egyik téren. Mikor ideköltöztem és először megláttam, egyből meg akartam örökíteni. Persze az akkor készült felvétel egy egyszerű kattintás volt. Mikor elkezdtem a fejlődés igényével fotózni, egyből…..
Ez egy baromi jó kérdés. Édesapám még az analóg korszakban nagyon sokat fotózott, így majdnem biztos, hogy akkoriban nekem is közöm volt valamelyest hozzá, de olyan régen volt, hogy nem tudom, ilyen irányú emlékeim csupán a megszépítő emlékezet, vagy tények alapján derengenek…..
Kiwi Madár Első bejegyzés 2015.07.15 09:09:59
Kedves Olvasó!   Sokszor kacérkodtam a gondolattal, hogy blogot kezdek, de idő, inspiráció vagy kitartás (főleg kitartás) hiányában ez sajnos rendre kudarcot vallott. Most mégis belevágtam, csupán csak azért, hogy saját magamnak egy digitális "fotóalbumot" létrehozzak.…..