Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ray2

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyértelmű, hogy a biztonsági szerveknek módjában állt volna megakadályozni a Varga házaspár disszidálását, de valamiért mégsem tette. Hogy mi vezette az állambiztonságot erre, még ennyi idő után is nehéz megválaszolni. Okként felhozható a Ferencváros, vagy akár valamilyen személyes ellentét,…..
Varga Zoltán 1968. október 11-én elhagyta a Mexikói Olimpia helyszínét, és ismeretlen helyre távozott. Varga tagja volt az 1964-ben ötkarikás játékot nyert labdarúgócsapatnak, s négy évvel később jó eséllyel pályázott az újabb címre. Ekkor még csak 23 éves, ünnepelt sztár a Ferencvárosban, mégis…..
Múlthét csütörtökön épp a 2-es metróval tartottam a Széll Kálmán tér felé, amikor az egyik utas megállt közvetlenül mellettem, és zavartatás nélkül csattogtatni kezdte a rágóját. Néhány megálló után ez már önmagában véve elég lett volna ahhoz, hogy fortyogni kezdjek magamban, de az illető fokozta a…..
2014 késő őszén és telén jó néhány estén lehetett velem a város utcáin találkozni, amint indokolatlan mértékű odafigyeléssel - és széltől beremegő állvánnyal - rövid felvételeket készítek valami távoli dologról (vagy éppen közlekedési eszközökről). Egyszer meg is kérdezte tőlem valaki, hogy mi lesz…..
A minap gyalog mentem be a munkahelyre, eközben elgyalogolva egykori általános iskolám mellett. Már nem általánosként üzemel, de nem ez a lényeg, hanem hogy mennyire megváltozott a környezete. Gyakorlatilag semennyire se - csak játszóterek tűntek el. Ez viszont elég lényeges változás: annak idején…..
Ray2 2016.07.24 20:09:48
Gyereked van-e?

jatszoterkereso.hu/jkiframe/toplist_site.php#jk
budapest.imami.hu/helyi-programok/jatszoterkereso

Soha ennyi rohadt jó és érdekes tematikus játszótér nem volt a városban. A 80-es években minden játszótér olyan volt, hogy tök mindegy a város melyik pontján vagy, nagyjából ugyanazt kaptad. Óvodák, iskolák inkluzíve. Szerintem ha valaminek jót tett a rendszerváltás, akkor azok a játszóterek.
Fej vagy gyomor? Hányszor idézzük még ma is, ugye? Pedig nem ma készült ez jó kis akciófilm, amely semmit sem ért volna Bruce Willis és Shane Black hihetetlen szövege nélkül. Sokat fejlődött a…..
Jómúltkorjában épp spontán szemrevételezést tartottam a Márnemmoszkva-Deazértmégnemszéllkálmán téren, amikor a Krisztina körút és a Várfok utca sarkán ezt a látványt regisztrálta a fényképezőgépem: Bevallom, ideológiailag képzetlen lévén hirtelen nem tudtam, mi fog…..
Ray2 2015.11.09 22:19:28
Szia!

A Sellő nevű (szerintem förtelmes) díszkútról itt volt egy hosszabb cikk:

kalef.blog.hu/2015/10/29/egy_sello_ujjaszuletese

Tudtommal még idén (talán már a héten) visszakerül, elég szűk határidőkkel dolgozik a kivitelező a téren.
Ray2 2015.11.10 20:14:44
@Hamster: hoppá, túlbuzugtam...
"Te vagy a kulcsok őre?" Szegény kutyusom, aki velem virrasztotta végig az Oscar díjkiosztót, döbbenten nézett rám, amikor hirtelen elkezdtem fennhangon ilyen és ehhez hasonló kérdéseket intézni hozzá és hatalmasakat nevetni. Bill Murray tehet az egészről. A díjkiosztó egyik…..
Sok évtizede nem épültek stadionok Magyarországon, azonban nemrég elindult a lavina, felépült a felcsúti Pancho Aréna, elkészült a debreceni Nagyerdei Stadion és átadásra került az új Fradi-stadion és úgy tűnik, hogy folytatódik a sor. De vajon tudjuk-e, hogy mitől stadion a…..
Fotó: Flickr/jacinta lluch valero Ti mit tennétek, ha 1925-ben születtetek volna egy szegény spanyol parasztcsaládban. A spanyol polgárháború megszakította volna a tanulmányaitokat, majd mélyen vallásos édesanyátok annyira átplántálta volna belétek az istenhitet, hogy a…..
Ray2 2014.06.14 15:59:56
@Diorella Queen:
Sopron, Taródi-vár

hu.wikipedia.org/wiki/Tar%C3%B3di-v%C3%A1r

Érdekes, bár borzasztó primitív a valóságban.
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
Ray2 2014.06.03 21:00:46
@Ádám Kiss: Mondjuk Ady újságjától nem sok pozitívumot lehetett várni egy Tisza szoborról. Kábé mintha most Kende Péternek kéne méltatást írni a Pancho Arénáról.
A Váci utca helyre pofozása nagyon klassz dolog. Meg úgy általában tetszik az, amit Belváros-Lipótváros a közterületekkel művel az utóbbi években. De azokat a képeket, melyeket Jackonod töltött föl a Párizsi utca új burkolatáról, kicsit hümmögve fogadtam. Olyan ez, mint a…..
Élet egy Deloreannel Mozi 2013.10.04 10:00:00
Rettenetes volt ez a hét, szinte semmi időm nincsen a blogra. Emiatt most hétfőt tartok, aztán hétfőn majd pénteket. Akkor pedig hirdetem, hogy október 12-én 16:00 órától a budapesti Corvin moziban Vissza a Jövőbe maraton lesz. Mindhárom filmet levetítik 10 perces szünetekkel.…..
Fotó: Kós Károly Egyesület Vajon mit szólna a sajtó és a nép, ha bejelentenék, hogy paprikafüzérrel díszített, szájában bűvös kockát tartó óriáspuli helyett egy gyakorlatilag ablaktalan zárt héj képviselné Magyarországot a világkiállításon, aminek központi…..
Ray2 2013.05.25 20:38:36
@ArmaGedeon: Ha ez a legjobb érvelésed, akkor igen.
Ray2 2013.05.25 20:41:23
@Igazságos János: A "szimbolikus épület" kifejezés pont akkora tartalommal bír mint pl. az hogy "közösségi tér" meg a hasonló építészlózungok. Ha ezen nevetgélsz, akkor neked az építészfórum egy vicclap. (megjegyzem, szerintem is az)
Ray2 2013.05.25 20:56:31
@Igazságos János: Nem rendelt senki, csak az egyházak. Persze a hozzád hasonlóknak az ekvivalens az ostoba emberrel.
Egyébként szerinted Makovecz hol volt király? Bizonyos körök elismerték és volt egy-két nagyobb megrendelése vidéken meg a határon túl, de nagyságrendjében nem egy Finta.
75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis…..
Nem is olyan rég morgott Tarlós, hogy 180 millió mozaikdarabkát építettek be a metrómegállókba, ami elsőre soknak tűnik, de hát a képen úgy látszik, Budapesten a hajléktalanszállókat is ezzel rakják ki. Vagy várjunk csak. Ez nem hajléktalanszálló, hanem egy leendő…..
Ray2 2013.04.29 18:34:52
@bandrobot: Hívd fel a lakásodra őket és etesd, mosdasd őket egy hétig, te kis szociálisan érzékeny! Pár hete az egyik szegény (volt vagy 34 éves) elküldött a k.anyámba, mert úgy gondolta, hogy ő jogosult ott lenni, én meg nem.
A kakikájukat is úgy gondolják hogy én vagyok köteles kerülgetni. Mindezt persze úgy, hogy a fizetésem jelentős hányada megy el az ilyen semmirekellőkre. Rengeteg tennivaló van, kezdhetik ők is a társadalmi szolidaritással, pl. az aluljáró kitakarításával és rendben tartásával!
/A látványterveken egyelőre parkolóként kialakított, a Népligeti buszpályaudvar felé eső L alakú telekrészt az állam a későbbiekben értékesítené. - hg/  Az ígéretek szerint nem sokára a Fradié lesz a legkorszerűbb és a legkörnyezetkímélőbb (hogy ne mondjam a…..
Ray2 2013.03.31 21:24:15
@házelnök: okoska, neked szerinted ki építette a stadiont és kinek a pénzibűl 2002-ben?
Ray2 2013.04.01 21:24:11
A fiatalok kedvéért, meg akik esetleg nem ismerik a sztorit:

A telken az 1910-es évek óta a Fradi spottelepe működik, az első fatribünös angol stílusú lelátó is itt épült, amit az FTC saját erejéből húzott fel és tartott fent.
Az 50-es években az egészet - a többi sportegyesülethez hasonlóan - államosították és szép lassan hagyták lerohadni a régi stadiont, míg az végül használhatatlan lett és a Fradi közel 10 évre a Népstadionba kényszerült. Az új stadion építését húzták-halasztották, míg végül 1974-re készült el a most bontás alatt álló épület. A stadion már abban az időben sem számított korszerűnek - és bár ezt kevesen tudják - a Puskás stadionhoz hasonlóan torzó maradt, mert a Gyáli út felől még egy emeletnyi lelátó épült volna. A kezdetekben 30 ezer főt befogadó stadion már az avatáson láthatóan kicsi volt, ugyanis a Fradi addig a Népstadiont is gyakran megtöltötte.
A rendszerváltás után a kárpótlási törvény nem rendezte a sportegyesületek helyzetét, így alakulhatott ki a mostani torz helyzet, hogy az állam a fenntartó és mint ilyen adja-veszi az ingatlant. Az FTC a 90-es években a posztkomcsi vezetésének köszönhetően eltapsolta azt a tőkét, amit a nemzetközi szereplések során szerzett, így hamar el lehetett terjeszteni hogy a klub életképtelen, önállóan meghal.
Új stadion építése komolyan először 2008-ban került szóba, amikor is egyedüli magyar klubként a telek és az ingatlan magántulajdonba került (hosszú huzavona után, tulajdonképpen piaci áron). A mostani vezetés a korábbi angol magántulajdonostól vásárolta vissza - egyébként nyereséggel - az állam részére az ingatlant.
Ray2 2013.04.01 21:24:11
A fiatalok kedvéért, meg akik esetleg nem ismerik a sztorit:

A telken az 1910-es évek óta a Fradi spottelepe működik, az első fatribünös angol stílusú lelátó is itt épült, amit az FTC saját erejéből húzott fel és tartott fent.
Az 50-es években az egészet - a többi sportegyesülethez hasonlóan - államosították és szép lassan hagyták lerohadni a régi stadiont, míg az végül használhatatlan lett és a Fradi közel 10 évre a Népstadionba kényszerült. Az új stadion építését húzták-halasztották, míg végül 1974-re készült el a most bontás alatt álló épület. A stadion már abban az időben sem számított korszerűnek - és bár ezt kevesen tudják - a Puskás stadionhoz hasonlóan torzó maradt, mert a Gyáli út felől még egy emeletnyi lelátó épült volna. A kezdetekben 30 ezer főt befogadó stadion már az avatáson láthatóan kicsi volt, ugyanis a Fradi addig a Népstadiont is gyakran megtöltötte.
A rendszerváltás után a kárpótlási törvény nem rendezte a sportegyesületek helyzetét, így alakulhatott ki a mostani torz helyzet, hogy az állam a fenntartó és mint ilyen adja-veszi az ingatlant. Az FTC a 90-es években a posztkomcsi vezetésének köszönhetően eltapsolta azt a tőkét, amit a nemzetközi szereplések során szerzett, így hamar el lehetett terjeszteni hogy a klub életképtelen, önállóan meghal.
Új stadion építése komolyan először 2008-ban került szóba, amikor is egyedüli magyar klubként a telek és az ingatlan magántulajdonba került (hosszú huzavona után, tulajdonképpen piaci áron). A mostani vezetés a korábbi angol magántulajdonostól vásárolta vissza - egyébként nyereséggel - az állam részére az ingatlant.
Nektek igazatok van. Stadiont szeretnétek és ezt követelitek, határozottan és radikálisan, amitől a ballibek vagy összeszarják magukat vagy előveszik a soha el sem ásott, zsírpapírba gondosan be nem göngyölt gyűlöletüket és lövésre kész állapotba fényesítik azt. Ne…..
Ray2 2013.02.15 19:36:48
@maroz:
T. maroz!
Most komolyan azon vitatkozunk, hogy a műszaki végzettségűek általában nem tányért mosogatni mennek Londonba?
Kétségtelen, hogy ksh adatot nem fogok tudni adni erről, de az ön által (ki tudja honnan) előhozott adatok a diplomások álláskeresési idejéről teljesen irrelevánsok abban a tekintetben, hogy melyik diploma hasznos, illetve nem.

A Risztov Évás analógiára:
Van némi különbség (minden tekintetben) egy olimpiai arany és egy csapat BL-be juttatása között. Érzek némi árnyalatnyi különbséget a "sokat segített" és egy milliárdos beruházást igénylő, évekre visszamenő komplex csapatépítés között. Risztov Éva teljesítménye valóban példaértékű, de nem a 100000 magyar bölcsész szülte meg. Ellentétben egy infrasturktúrális beruházással, amit bizony a magyar műszaki szellemi tőke termel ki.
táj-kert Így épül (majd) Drezda 2012.08.22 00:23:17
A város aktuális, 56 négyzetméteres, 1:500-as méretarányú makettje a városháza aulájában. Fehér színnel a meglévő, fa-színnel a tervezett épületek. Kép forrása eredeti méretben. A németek nagyon szeretik a maketteket (és minden egyéb miniatürizált dolgot). Egyebek mellett…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..