Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatamin

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelemre méltó cikk jelent meg tegnap az Indexen. Szerzője, Juhász Edina egy The Guardian-cikk alapján dolgozott. A brit újság azt a helyzetet rögzítette, midőn zsidó fiatalok bosszút esküdtek az Európa-szerte mintegy hatmillió zsidót elpusztító német megszállók ellen. Szemet szemért, fogat…..
tatamin 2020.02.05 20:23:59
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
Lefülelt mondatok című heti rovatomba eddig ötven gondolatot emeltem át a Független Hírügynökség kínálatából. Ebből harminc Lendvai Péter interjúiból való. A kolléga úr jó interjúkat készít, ám eközben bizonytalan a helyesírása. Valószínűleg tehetséges pályakezdőről van tehát szó. Bár néha az a…..
tatamin 2018.07.23 21:29:36
@Cycmen: Mi (egész Európa) a zsidó-keresztény kultúrából jöttünk. Ezért írja Bibó:"A zsidóknak és a környező világnak egymásról való tapasztalatai feltétlenül a zsidók tapasztalataival kezdődnek..." Ezért értek én egyet Zöldivel, hogy ezt a témát idehozta. Mert ez az "egymásról való tapasztalás" sajnos nincs rendben... Laci felhozott példatárában nagyon jól látni ezt.
tatamin 2018.07.23 22:59:40
@Jakab.gipsz: Most, hogy így olvaslak, elszégyelltem magam, hogy mennyire rossz tanárok vagyunk mi, ha csak ennyire (vagy így) tudtunk alapvető dolgokat megtanítani. Elnézést kérek ezért.
Ami tényeket illeti, csak egyet megemlítenék... Hát nézd: a zsidótörvények meglehetősen pontosan leírták, hogy kit tekintenek annak (függetlenül attól, hogy haszid-e vagy neológ), ennek következtében kivégeztek félmillió honfitársunkat...
A népi-urbánus vita alapvetően nem a zsidókérdésről szólt és nem proxy háború volt, de ez hosszú, bár jobb tanárok képesek ezt is megtanítani, még középiskolás fokon is.
Tegnap este érdekes interjút hallottam az ATV-n. A digitális újságírás egyik legjobbjával, Tóta W. Árpáddal beszélgetett Rónai Egon. A hvg.hu fullánkos tollú munkatársa kitűnő cikket közölt arról, hogy a közszolgálati médiumok tervezett átalakítása kiváltja-e majd a…..
Nincs arra valamilyen jogszabály az EU-ban, hogy le kell váltani azokat a vezetőket, akik megőrültek? Matolcsy úgy veszi az luxus ingatlanokat az MNB pénzén, mint az édességboltba beszabadult hülyegyerek a cukrot. Ez nagyjából annyira nem vág a Nemzeti Bank profiljába, mintha a NAV…..
tatamin 2015.01.31 22:33:40
@maxval bircaman szerkesztő: jah, hát ez bulvár lap, de minden hülyeséget itt sem lenne kötelező közölni... a cikk sajnos a zindex színvonalát mutatja...
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
XVII. századi gótok, Magna Hungaria utolsó nyomai a genovai könyvelésben, orosz Riviéra, Iron Maiden és a görög reneszánsz. Hogy kerül mindez egy helyre? Sajó Tamással a Wang folyó blog szerkesztőjével egy-egy kiragadott város történetén keresztül kíséreljük meg…..
tatamin 2014.03.05 20:39:40
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
tatamin 2014.02.14 09:39:39
@Harald Blåtand: Nem tudja megítélni, mert ennek nagyobb összefüggései vannak, mind szakmai, mind tantárgy pedagógiai oldalról, de fontos lehet a véleménye ez kétségtelen.
Egyébként: alapvetően tanítani kell és nem a tananyag konceptuális kérdéseivel foglalkozni.
Van persze egy másik kérdés, ami ennél fontosabb: világjelenség, hogy a népoktatásra egyre kevesebbet költ az állam, mert vérlázító módon azt gondolja, hogy a tehetősebbek úgyis elviszik magániskolákba a csemetét. Sajnos ez az Amerikából induló modell ma már a korábban igényes oktatási rendszerekben is érezteti hatását. (olyan, mint az egykori szociális védőháló...kevésbé jól álló országokban könnyen szakad.
tatamin 2014.02.14 09:41:24
@deneskata: biztosan megbuktál nálam, azért mondasz ilyen butaságot.
tatamin 2014.02.16 14:04:37
@deneskata: Én minden tankönyv nélkül tudnám tanítani a francia forradalmat,
vagy bármit, amit egy középiskolásnak e tantárgy keretében tanítani kell...
Ha hozzám jártál volna (feltéve, hogy nem verték volna szét a tanárképzést a "bolonyázással")te is tudnál, és nem beszélnél össze-vissza...
Nyúljunk forró témához. A legforróbbhoz. Kényelmesebb lenne persze hallgatni, tudván, hogy egy ilyen témában balról meg jobbról is súlyozni, centizni, méricskélni, mondatonként, szavanként elemezni szokták az egyszeri véleménynyilvánítót, de mit lehet tenni. Beszélni, írni,…..
Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke. 51 éves volt. Azt hiszem, nem kell az embernek éppen gyászolnia ahhoz, hogy az információ hírértékéből ennyit, ne…..
Tegnap este végighallgattam Szaniszló Ferenc aránytévesztését az Echo Televízióban. Egy tévés arra használta fel a műsorát, hogy húsz percen át önmagáról beszéljen. Egy újságíró úgy érezte, hogy összeesküdött ellene a világ. A szánalmas magyarázkodás nyomán ötlött…..
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
GrandRieux írása A sajtóban már arról cikkeznek, hogy idén folytatódik a Békemenet. Mint egy régi, rossz propagandafilm, színes úttörők, felvonulók, Kádár Jánost éltető jelszavak nehezítik a történelem különösen megterhelt levegőjét. Ez a levegőrontás pedig egyre…..
Ha egy menő építész egy letűnt kor stílusában alkotna valamit, akkor a kritikusok azon nyomban agyérgörcsöt kapnának. Szerencsére a falképek alkotói nem félnek a kritikusokról. Nem csak technikában (sgraffito) és stílusban alkottak tökéletes hatvanas éveket, de a…..
tatamin 2012.09.30 00:56:37
@~dá~: katalógus szerint 1967-es-:)))
Van erről amúgy korabeli sajtó (tudósítás, fotó, műkritika etc.)Amennyiben létezik ilyen, adjátok már meg plíz.
- Már mindent elöntött a liberális szenny, a színházakban buziság van! - ellentüntet lila fejjel az árpádsávos dörnerista. - Értem én - így a riporter - de milyen színdarabokra tetszik gondolni? - Én nem járok színházba, te buzi köcsög! Én a magyar kultúráért tüntetek, érted már, bazmeg? Namost…..
Érthető módon a görög válság történetének legújabb csavarját, a népszavazás-epizódot a legtöbb cikk a gazdasági hatása oldaláról elemzi. Nem csodálkozom azon, hogy mindenhol a világban most az euró jövője sokkal izgalmasabb kérdésnek tűnik, mint a görög belpolitikai…..
tatamin 2011.11.02 23:59:06
@béla a görög: ugyan már fiam béla, török vagy te nem görög, különben érteni vélnéd,hogy ezek a hellének már kétezer éve szimatból tudják a tempót...különben is soros bácsiék már megmondták nekik a frankót, hogy mit kell játszani eme két birka, sarko és merkel mama ellen, mert emígyen szaporod ámérika. Nah, talán a fed elnök ma esti nyilatkozatát is nézzed meg.
Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy sajtóértesülések szerint a Fidesz 2004-ben „lottóötösnek” tartotta Gyurcsány Ferenc előtérbe kerülését. "Kiss Péterrel az MSZP a 2006-os választásokat veszítette volna el, Gyurcsány Ferenc viszont esetleges bukásával maga…..
tatamin 2011.10.24 19:58:04
@Balt: Jah, hát valóban maradt ott még elég kuruc mindkét oldalon,
noha általában nincs hiány ebből egyik táborbann sem. Fletó esélye ettől még annyi, mint mókusnak az erdőtűzbe...
amúgy kicsit korrigálnom kell, mert még törökgáborelemez érzi leginkább, hogy a mostani politikai maszkabál nagy átrendeződések korszakának nyitánya, hogy például eltűnnek majd a nagy pártok és sok kis apró részekből álló halmaz lesz, mint az Íreknél vagy Izlandon és atomizált társadalom jön, átfogó programok nélkül napi szintű improvizációkkal, kormányzásra felkészületlen emberekkel...
Több tízezer embert várnak arra a demonstrációra, amelyet szeptember 18-án tartanak a budapesti Műegyetem rakparton a Zöld Pardon megmentéséért. A tüntetésen a magyar könnyűzenei élet szereplői is színpadra lépnek, hogy tiltakozzanak a szórakozóhely bezárása ellen. A…..
tatamin 2011.09.06 18:24:31
@phaszfej: nézd, én megértelek, de ne legyen az, hogy vagy van zp, vagy vér folyik, hanem legyen az, hogy olyan helyet találjanak neki, ahol nem zavarja azokat, akiknek nem ez kell...
tatamin 2011.09.07 07:46:59
@Mityu "aljanép" MG: Valóban nagyon közel van és nagyon zavaró. A sűrűn lakott terület nem bírja el ezt. Most is nagy balhék voltak, mert éjszakánként gólyatábori bulik voltak a kollégiumokban. Sok az idős ember is a környéken, láttam amint hajnali háromkor felháborodva álltak a kapuk előtt, mert nem tudtak aludni a ricsajban.
Egyébként a zp ügyben nincs mit tiltakozni. Lejárt a szerződés és kész.
De úgy gondolom, hogy nyitni kellene másutt egy ilyen helyet. A Népliget tényleg nem rossz, főleg ha járna a metró éjszaka... amúgy nem gond szerintem ha kicsit messzebb van a citytől, a 11 órás csendrendelet azonban tolarencia határ. Én sokat járok külföldre és higgyétek el, hogy sehol nem tűrnék ezt.