Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sbartha

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fáklyák kezdenek kialudni, a kígyók meg egyre merészebbé válni, nyilván ez a legjobb pillanat némi féltékenykedésre. Ezt a ruhát Belloqtól kaptad?, kérdezi dühösen Indy. Én csak próbáltam megszökni, mert te nem jöttél értem!, vág vissza Marion. Indy észreveszi, hogy az egyik falra vésett figura…..
„Olyan rangban születtem, amely nem ismer el felsőbb rendet, csak Istent, akinek egyedül én vagyok felelős a tetteimért; de annyira tiszták és megtisztelőek, hogy önként és jókedvűen beszámolok róluk az egész világnak. " - Oroszlánszívű Richárd. Aquitániai Eleonóra és VII. Lajos francia király…..
sbartha 2021.04.09 16:45:06
@vuvuvu2: Ne keverd a dolgokat! Ha az 1301-es kihalásra gondolsz, akkor az CSAK a férfiágra vonatkozott. Női ágon még sok leszármazott volt. Pl. Károly Róbert nagyanyja Árpád-házi Mária nápolyi királyné volt, aki V. István lányaként látta meg a napvilágot.
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
A második világháború végén a fegyverletételek és magadások időszakában elképesztő mértékű hadianyagot, kézifegyvert és egyéb felszerelési tárgyakat szolgáltattak be a német csapatok. Az alábbi képsorokon ilyen raktárakat láthattok. A hollandiai német megadás utáni helyzet:..
sbartha 2016.04.06 17:47:53
@molnibalage: A Saturn rakétacsalád fejlesztése során is Braun volt a főkonstruktőr:
hu.wikipedia.org/wiki/Saturn_rak%C3%A9tacsal%C3%A1d
sbartha 2016.04.07 10:45:21
@molnibalage: A lényeg az,. hogy tévedsz abban, hogy a német tudósok tevékenysége véget ért azzal, hogy az amik lefoglalták a V1-2-ket, meg a doksikat. Még a "holdrakétát" is Braun vezetésével tervezték.
sbartha 2016.04.08 11:48:10
@molnibalage: Igen, és ha a toronynak gatyája lenne, ő lenne a legnagyobb legény a faluban.
El is ment kivasaltatni - negyedjére is. A Bors persze résen volt, és a korszakalkotó beavatkozásról szóló híradásban a következő, örökbecsű mondatok (is) szerepelnek: Mennyi titok rejlik egy herevasalásban!  A médiatörténeti szempontból mérföldkőnek számító első simítást két újabb követte…..
Az Agymenők sorozat összes karakterének ismerjük a teljes nevét, egyedül Penny vezetékneve nem derült ki eddig. Az írók és a színésznő sem nyilatkozik Penny teljes nevéről, de talán kiderül, ha Leonarddal összeházasodnak...
sbartha 2016.03.03 17:46:21
@Gery87: De azt kurva jol csinálja. Ennyi. :-)
A spanyol kormány megelégelte, hogy a spanyolok nagyon rosszul beszélnek idegen nyelvet, ezért fontolóra vette a szinkron betiltását. Éppenséggel érdemes lenne megfontolni Magyarországon is. Komoly lemaradásban vannak a spanyolok a nyelvtudás terén sok európai polgárhoz képest,…..
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
sbartha 2015.11.12 10:28:31
@Mikó?: Még az indiánok is bevándorlók (ázsiából), csak ők sokkal korábban mentek oda. :-)
sbartha 2015.11.12 13:44:16
@kardiobaszkuláris: Pontosan. De a smiley-ról ( :-) ) azért hallottál már, ugye? :-)
Eheti rendhagyó bejegyzésünk egy végtelenül gonosz emberről és nem kevésbé romlott feleségéről szól. Léderer Gusztáv nemcsak arra használta az általa elkövetett rablógyilkosságokat, hogy anyagi haszonra tegyen szert, hanem arra is, hogy csillapítsa végtelennek tűnő…..
sbartha 2015.11.06 12:12:18
Csiki annak idején kedélyesen szétszedte a BBC-féle új Sherlock Holmes-sorozat első évadának szinkronját, és akkor már a másodikkal sem kispályázott. Íme egy szép hosszú lista az első epizód félrefordításaiból. Ahogy ígértem, újra itt vagyok, ezúttal a sorozat…..
sbartha 2015.10.16 14:14:08
@mrs wilkinson: "3. Lépjünk ki!" teljesen szokványos kifejezés nálunk is, tehát, igen, mondunk ilyet!
  Objektív: az új Thy Catafalque-album (már a hatodik a sorban) október 16-án jelenik meg a Season Of Mist kiadónál, Sgùrr címmel a kilencszámos lemezen a párperces dalok mellett vannak tíz perc feletti tételek is sem Tóth Ágnes, sem Bakos Attila nem szerepel a lemezen a…..
sbartha 2015.10.08 10:08:38
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Őszintén szólva, sosem értettem a James Bond-filmek körüli felhajtást. Elvégre egy olyan franchiseről van szó, amely ugyanolyan gyakorisággal termelt ki Moonrakeröket, mint valamirevaló filmeket, és ez utóbbiakból is csak egy maroknyit…..
A kissrácok mindig tudnak kárt tenni a bátyó/apa/nővér gépében, de vannak dolgok, amikről nem gondolod, hogy gond lehet belőle. Emberünk odaengedte a 11 éves unokatestvérét játszani a géphez, szépen belépett neki az másodlagos steam fiókjára, hogy ott nem csinálhat nagy…..
"Mi a vektor, Viktor?" Hihetetlen, de idén már 35 éves ez a poén, és még mindig betegre tudja magát nevetni rajta az ember (lánya). Őrületes siker volt ez a 70-es katasztrófafilmjeit zseniálisan kifigurázó vígjáték, a legendás ZAZ (30 éven aluliak kedvéért: David Zucker-Jim…..