Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csigakaraván

18 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csigakaraván Ahogy összeér 2022.08.23 17:27:10
Messziről fogom kezdeni...
Ahogy böngésztem a blogot, hogy újra felvegyem a bejegyzések fonalát, azt láttam, hogy a legelső posztom csaknem hét éve született egy rövid felvidéki bringatúráról. 2015-ben még nem tudtam, milyen meglepő fordulatokat tartogat számomra a Csigakaraván útja, de a Zemplén iránti rajongásom hét…..
A borsodi megyeszékhelyről mindenkinek van valamilyen elképzelése: tapasztalataim szerint többnyire a „vas és acél városaként” emlegetik, és a „sorsod Borsod” axióma is gyakran felmerül a településsel kapcsolatban. Sokaknak Diósgyőr focicsapata, másoknak a hírhedt Búza téri buszállomás ugrik be…..
Bécsről egész sorozatot lehetne indítani itt a blogon. Írhatnék egy bejegyzést külön a parkokról, külön a múzeumokról, külön a kötelező látványosságokról, és még mindig nem érnék a végére. Most csupán egy részletet mutatnék meg a szomszédos főváros pezsgő kulturális életéből: számtalan izgalmas…..
Blogunk hosszú álmát aludta egész mostanáig, nem függetlenül attól, hogy lakóhelyet váltottunk: a napfényes Alföldről a kies Zemplénbe költöztünk. Ezalatt sajnos kevés időnk maradt blogbejegyzéseket írni vagy utazgatni, de októberben már elkezdtük kisebb mélyfúrásainkat a környéken. Első egynapos…..
Csigakaraván Tihany tranquility 2017.08.04 13:01:46
Tihanyról legtöbbször az apátság hófehér falai vagy a végtelen levendulamezők jutnak eszünkbe, pedig a különleges természeti adottságaiért 2003-ban Európa-díjat kapott Tihanyi-félsziget számtalan egyéb látnivalót is tartogat a kirándulók számára. A tihanyi Ekhó háromszor is becsalogatott minket a…..
FEKETE-BÁRÁNY Tavasz van... 2017.03.27 09:16:21
Komposztgyártó kisiparos volnék Állítólag a kukoricaszár nehezen bomlik le. Palántázósátorban, gondos felügyelettel, locsolással, forgatással nekem pár hét alatt már majdnem kész lett...  A képeken a tavaly őszi halom látszik, aminek a tetejét friss anyaggal külön szedjük és új halmot képzünk…..
A tengernek nincs gerendája, szokta mondani Mackó úr – de van neki kéksége, csillogása, sötétje és smaragdzöldje is. Sebők Zsigmond hősének talpanyomában járva idén húsvétkor az Isztriai-félszigetről csodáltuk a tengert és a környék további látványosságait. Szokásunktól eltérően most nem egy…..
Csigakaraván Beregi barangolások 2017.03.15 19:26:45
Írásainknak nemcsak az a célja, hogy képek és szövegek segítségével ismertessünk meg egy-egy általunk bejárt települést vagy tájegységet, hanem az is, hogy a bemutatott helyek meglátogatására ösztökéljük az olvasókat. Utóbbi cél ezúttal is hangsúlyos, hiszen egyedülállóan izgalmas helyek felé…..
Ha anyagi lehetőségük engedi, Firenze lenyűgöző hétvégi úticél lehet, arra viszont készüljenek, hogy egy-két nap kevés lesz. Gondoljanak csak bele, a történelmi belváros tulajdonképen Mátyás király uralkodása óta nem sokat változott; Janus Pannonius is nagyjából ugyanazt láthatta, ha felment a…..
A harmadik napot Pisa alaposabb feltérképezésére és a közeli kisváros, Lucca bejárására szántuk. A januári nap nem volt ezúttal annyira derűs, mint előzőleg, de azért így is viszonylag kellemes sétáló időnk lett. Úgy terveztük, hogy nem a főpályaudvaron, hanem a kisebb San Rossore állomáson szállunk…..
A Csigakaraván történetének első rendhagyó beszámolója következik! Legutóbbi kirándulásunkról két részben tudósítunk, s ez alkalommal az országhatárt is messze magunk mögött hagyjuk. Bár külföldi helyszínekről nem szoktunk írni, most mégis megtesszük, mert szeretnénk minden olvasónkat arra…..
Szeretem a nyári biciklitúrákat. Az ember tüdeje megtelik friss levegővel, füle madárhangokkal és az útmenti zöldek zizegésével, bőre aranyszínűre barnul. S ha sikerül megtenni a tervezett utat, legyen az bármilyen nehéz vagy hosszú, valamiféle diadalt is érez. Én is így érzem magam most…..
Lassan tíz éve, hogy Debrecenben élek, de olyan bensőséges viszony, mint ami a Zemplénhez fűz, még nem tudott kialakulni az Alfölddel kapcsolatban. Valószínűnek tartom, hogy nem is fog, és ez így is van jól – de ahogy járjuk a vidéket, azért egyre gyakrabban elfog valamilyen, egyelőre ellentmondásos…..
Az idei március 15-ei hosszú hétvége sem kényeztetett el minket verőfényes napsütéssel, de ahhoz már éppen jó volt az idő, hogy egy rövid gyalogtúrát tegyünk a Sárospataktól kb. 4 km-re lévő Hercegkútra. Különösen izgatottan indultam útnak, hiszen környékbeli létemre még sosem jártam ebben a tündéri…..
Mit tegyen az ember, ha az Alföldön él, de hegyek között nőtt fel, és télidőben a számára még mindig szokatlan, lehangoló síkságot már nézni is alig bírja? Keressen valami barátságos hegyvidéki úticélt, foglaljon szállást, vegyen előre vonatjegyeket és ruccanjon ki, ha teheti! Ha nem teheti, akkor…..
Csigakaraván To Mór with Love 2015.11.26 20:29:04
Fejben nagyon sokat utazunk mindketten. Lelkesen küldözgetünk és mutatunk egymásnak különféle netes útibeszámolókat, melyekből aztán kicsemegézzük, hova is kéne elmenni majd egyszer. Így találtunk rá a vértesszentkereszti apátság romjaira is: a róla készült fotók…..
Eljött az az időszaka az évnek, amikor bevásárlás közben a halloween jelmezek és a mécsesek mellett megjelentek az áruházak polcain a szaloncukrok, csokimikulások, az almás-fahéjas aromagyertyák. Bő két hónap van még karácsonyig, de a hangulatkeltés már elkezdődött, én pedig…..
Csigakaraván Gyere Gyuri Győrbe! 2015.09.30 19:23:33
A mai beszámoló kissé rendhagyó lesz. Most nem egy utazásról fogok írni, hanem különböző kirándulások emlékeiből rajzolom meg egy város képét. A kirándulások célpontja – ahogy ezt sok városlátogatás után már biztosan mondhatom – a kedvenc magyarországi településem,…..
C.-vel néha számba vesszük, ki, hány külföldi országban járt már. Ezt a listát én vezetem: gimnáziumom nemzetközi kapcsolatainak és nagyszerű tanárainak köszönhetően…..
Csigakaraván Tündérhatár 2015.07.13 16:55:51
A legenda szerint Zemplént régen tündérek lakták. Szerintem ezek a tündérek még most is ott élnek, és valahányszor hazamegyek, elkezdenek a fülembe suttogni: indulj el, Zemplén ezernyi szépsége vár rád! A tündérek már évek óta súgják Imreg nevét a fülembe, ahol egy minorita templom és kolostor áll.…..