Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vatador

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Echo TV volt olyan figyelmes, és leforgatta nekünk ezt a kordokumentumot. Csodálatos, ahogyan a mexikói felállásban mindhárom fél tökéletesen mást kommunikál, mint amit cselekszik. A valóság semelyik narratívára nem akar illeszkedni, de ez senkit nem zavar, és Dúró önként jelentkezik, hogy ezt a…..
Archiregnum Túlóra és cirkusz 2018.12.14 17:56:33
Szinte olyan, mintha történne valami. A parlamenti ellenzék obstruálni próbál(, kivéve a Mi Hazánk), a parlamenten kívüli tüntet, sőt dulakodik is, sőt másnap is kimegy, harmadnap, a hidegben is. Respekt. Az egészet az teszi mégis groteszkké, hogy akiről az egész szólnak az néma csöndben kushad. A…..
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért? Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi…..
       "Először is, a balosok, mivel a kommunizmus – elméleti vagy gyakorlati – múltjában gyökereznek, nincs valódi nyitottságuk a nyugati avagy egy reálisan tökéletesebb világra, nem beszélnek idegen nyelveket, az anyanyelvüket sem ismerik eléggé, mert a görög-latin alapokkal végleg (sic)…..
Az Orbánváltásban érdekelt pártok teszik, amit tenniük kell. Hót nyugodt vagyok, szombat 11-ig nagy örömmel olvasom majd a visszalépésekről, koordinálásokról szóló híreket. Most épp DK-LMP, mindkét körzetben kitűnő jelöltre lehet szavazni, nagyon rendben van. Még az MSZP-LMP deal hiányzik és igazán…..
Ha veszít, börtönbe kerülhet a kormányfő és a haveri kör; A Fidesz ráerősített a migránsellenes heccelésre, majd meglátjuk, milyen eredménnyel, mert a lakosság kezd ráunni a süket dumára. A politikus ugyanakkor hős a nemzetközi szélsőjobb számára; A magyar gazdaság tud eredményeket felmutatni,…..
Le kell váltani a Fideszt. De mire? Nagyon nem mindegy. Tudom, ma (szinte) mindenki utálja a Fideszt. Jogosan. De akkor se feledkezzünk meg róla, hogy április 8-án nekünk valamit meg kell választani a helyére, és nem mindegy, hogy mit.   (kép forrása HVG)   A Political Capital 2017-es…..
Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is   A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig –…..
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Vatador 2018.03.19 23:01:27
Itt sétálok a batidai kastélyomban, amely nem az enyém. Valami Loncsáré, mindenhol disznók. Ránézek a szép kövér disznót formázó szökőkútra és eszembe jut, hogy ezek a hódmezővásárhelyiek mekkora disznók. Hogy mernek ellenem szavazni? Ellenem, a földesuruk ellen, ezek a senkiházi jobbágyok. Én adok…..
Választás 2018: Hódmezővásárhely és Pécs - párhuzamosságok A figyelem középpontjában a hódmezővásárhelyi diadal vagy vereség áll – kinek így, kinek úgy.Politológus, újságíró, választópolgár egyaránt a tanulságokat kutatja.Az ellenzéki érzelmű megközelítés legáltalánosabb következtetése: ha…..
Abszurdisztánban élünk, számomra ez már tény. Egy szimpla kéményellenőrzés után bejelentkezett hozzánk a katasztrófavédelem. Történt pedig egy szép téli napon, hogy a FŐKÉTÜSZ (már a neve is hátborzongató vicc) kiszállt a társasházunkba kéményt ellenőrizni. Végigjárták a nagyjából 10 éve átadott…..
  Ennek a megmosolyogtatóan hamis, mégis sokak által igaznak vélt közmondásnak a hátterében a szociális intelligencia teljes hiánya áll. Ugyanerről a tőről fakad az a gondolat is, hogy "aki nem tud gyűlölni, az nem képes szeretni sem". Érthető, hogy ha valaki nem lát árnyalatokat, annak égetően…..
Cibet Coffee Odafelé 2018.01.27 16:04:35
Idén sem bírtunk megmaradni a seggünkön otthon a hidegben-sötétben, így a jó meleg és napfényes délkelet-ázsia felé vettük az irányt. A tavalyi "gondoltunk egyet, és 1 héttel indulás előtt vettünk egy repülőjegyet" idén annyiban változott, hogy már november végén kigondoltuk a nyaralást, és megint…..
Ilyen az, amikor amúgyis gyenge jellemek még inkább hitvánnyá válnak, amikor a gerinc a közepes nyomást sem bírja és megtörik. A futsalos külügyér kitüntette Medgyessy Pétert, aki meghatottan állt a megtiszteltetéstől. Lelki szemei előtt nyilván feljsejlett valamilyen állami…..
A Göncz Árpád sírhelyének közelében megtapasztalt magány-élmény vehette rá a kormányfőt a méltató szavakra. Bekiáltott egy ismeretlen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki feleségével együtt magánemberként érkezett Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyar…..
Az utolsó kerti fügékből mesés szószt készítettem. Sült malac és burgonyafánk készült anyukámnál, és én megláttam a kis tálban árválkodó gyümölcsöket a konyhapultján. Ments meg minket! - kiáltották. És én meghallgattam őket. A pikáns fügeszósz elkészítése 6…..
Mivel fontos és mély téma, épp ezért elcsépelt is, szinte csak közhelyekben lehet beszélni róla - hiszen amit művészi nyelven leírhattak arról, hogy mi az élet értelme, azt már leírták nagyszerű írók-költők százával -, de azért mégis szeretnék beszélni róla, vagyis inkább kérdéseket feltenni,…..
  Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára gyorsan összedobható, ízletes eledel. Ahogy mi szeretjük: Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, kis fej lilahagyma, kb. 5-6 cm hosszúságú póréhagyma, 5 evőkanál tejföl, 1evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál…..
A libacomb, káposztás tészta párosítás már egyszer szerepelt a blogon, múlthét végén eszembe is jutott, mert egyrészt vészesen közeleg a Márton nap, másrészt meg Évi káposztás tésztát szeretett volna enni. Én viszont nem akartam megint órákig sütni a libacombot, így…..
1. Mi történt? A végvári kapitány kudarcot vallott. Európa nem kér abból, hogy éppen Orbán védje meg. Ez világosan kiderült az Európai Tanács szerdai-csütörtöki összejövetele után. Elfogytak, vagy soha nem is voltak Orbánnak szövetségesei, ez már abból világosan…..