Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LordTotenkopf

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trikorder Logan (2017) 2017.03.08 10:29:46
Hugh Jackman elvileg utoljára bújt a mindent vágó teleshopos kés kezű mutáns bőrébe és bár a műfajt ezúttal sem definiálja újra, azért ad nekünk egy tisztességes és emlékezetes búcsúfilmet. Western, óvatosan adagolt társadalmi reflexió és vérfürdő. Ezt mind szállítja a legújabb Rozsomák-kaland...
Mint minden évben, most is szabadkozással kezdem a listaírást, ugyanis közel sem néztem meg minden filmet, ami érdekelt az idén, illetve másképp fogalmazva van bőven jó film amit látni kell akár többször is, de 2016 előtt készült, szóval ezekre szántam az időt. Nos, hogy ezt letudtuk, következzenek…..
Trikorder Jön a Hungarocomix 2016! 2016.12.05 11:39:36
Idén is megrendezésre kerül  - immár 12. alkalommal - a magyar képregények és képregényesek napja, azaz a Hungarocomix! A dátum december 10. (szombat), a helyszín a K11 (Király utca) és mi biztosan ott leszünk. Alább a programból szemezgetünk..
Trikorder Stranger Things 2016.08.08 10:35:25
Akár tetszik, akár nem, nagyon úgy tűnik, hogy a retro, a nosztalgia, az újra felmelegített ötletek idejét éljük. Minden film/sorozat/képregény tele van a bennünk élő gyermekre, a nosztalgiára hajlamos felnőttre ható utalásokkal. Ebben a versenyszámban készült már rossz, tűrhető, és olyan alkotás…..
LordTotenkopf 2016.08.09 11:23:34
@carp3tm0nster: Persze. Igazából úgy értettem, hogy nagyon jól játszanak, de azért egyik sem egy Tony Soprano vagy Walter White. :)
Talán példátlanul - idén én ilyet legalábbis nem láttam - ömlik ránk a Suicide Squaddal kapcsolatos kritikák, vélemények nem ritkán vitáktól sem mentes özöne. Van aki szerint nézhetetlen, és van, aki szerint csak azért is egy remekmű. Biztos annak is van egy előzetes elvárása, aki jelen posztomat…..
Trikorder Green Room (2015) 2016.07.13 10:06:44
Jeremy Saulnier legújabb filmje nem csak azért jó, mert van benne punkzene, ijesztő thriller szituáció és elkeseredett ember ember elleni küzdelem a túlélésért, hanem mert mindezekből úgy alkot egy integráns, működő egészet, hogy nézőként még a stáblista után is nehezen tudod eldönteni, hogy milyen…..
Története során a Nova Rock 2015-ben dobta a legnagyobbat. Már azon kívül, hogy rendszeresen a legnagyobb rockzenekarokat hívják meg a fesztiválra, de ez már természetes. Szóval azzal dobták a nagyot, hogy a két nagyszínpadon kvázi egymás mellé rakták, így megszűnt az osztrák fesztivál legnagyobb…..
LordTotenkopf 2016.06.06 19:26:00
Robert Kirkman ma az egyik legnagyobb név a képregény műfajában. Az egyik legjobb kiadó, az Image Comics szerkesztője, megkérdőjelezhetetlen kult státuszt vívott ki magának a The Walking Deaddel, ami sorra nyeri a legrangosabb képregényes díjakat. Ezért amikor a Glasgow Comic Conon…..
LordTotenkopf 2016.06.04 15:54:14
@nandris99: Egyelőre nincs szó hazai megjelenésről, max. reménykedni lehet, pláne ha a belőle készülő sorozat siker lesz. :)
Az idei Képregényfesztiválra végre megjelent egy évek óta várt magyar képregény, ami a híres vadász, zoológus és afrika-kutató Kittenberger Kálmán alakja köré épít fel egy elképzelt steampunk világot és egy izgalmas történetet. Kritika a sok szempontból izgalmas képregényrõl...
Kereken harminc éve jelent meg Frank Miller klasszikusa, ami újradefiniálta a Batmanről alkotott képet és teret engedett a későbbiekben Gotham védelmezőjének sötétebb és brutálisabb ábrázolásaihoz. Batmanre nem vonatkozik az öregségi nyugdíj, ötvenöt évesen sem kell félteni, szétrúgja bárki seggét,…..
Trikorder Deadpool vs. S.H.I.E.L.D. 2016.02.10 12:31:08
Deadpool a Marvel-univerzum messze legőrültebb figurája. Sőt, az egész képregényes hóbelevancban is simán dobogós helyet foglal el. Szkizoid hajlamok, extrovertált személyiség, verbális és testi erőszak, zéró politikai korrektség. Mások halálánál csak a sajátját tartja viccesebbnek. Elvtelen…..
Philip K. Dick horogkeresztes-felkelő napos disztópiája a világháborút elvesztett Amerika lakóinak életébe enged bepillantást nyerni és ezáltal kiemelkedik a szokásos sorozatos alapfelállások közül. Nem is sci-fi, de nem is történelmi dráma, egy kicsi mégis van benne…..
LordTotenkopf 2016.01.18 19:13:25
@christo161: Egyelőre csak a másodikat rendelték be, aztán ki tudja.
Trikorder 2015 legjobb sorozatai 2015.12.30 12:39:14
Ugyan a Marvel idei filmes termése nem az eddigi legerősebb, viszont a Netflixnek hála bevették a sorozatos világot, az USA Networks pedig mindenkit meglepve elkészítette az év egyik legjobb műsorát és akkor a Hannibal csodás búcsúját még nem is említettük!…..
LordTotenkopf 2016.01.05 16:06:15
@J. McClane: Fargo-t nem láttam azért nem írtam róla, de tervbe van véve a megnézése :)
Az egyik legjobb Batman történetben egy Halloweennel kezdődő, egy évig tartó gyilkosság- és nyomozássorozat bolygatja meg az amúgy is veszélyes gothami hétköznapokat. Igazi szuperhősös noir, amit Halloween ürügyén is remek volt (újra)olvasni. A ‘The Long Halloween’ egy…..
A tegnapi dátum - mint azt sokan tudjátok –jelezte Marty McFly megérkezését a „jövőbe” és ezzel bezárult a 30 éve bemutatott film által teremtett kör. Mostantól már nem a jövőt, hanem a múltat jelenti 2015. október 21. A film bemutatásának évfordulóját számos program…..
Lucifer Rolling Stonest hallgat, az alvilágba a metró mozgólépcsőjén visz az út és szó szerint fejek hullanak. Egy képregény, amelyben a popkultúra és a mitológia találkozik napjaink Londonjában. Kritika az első 5 számos sztoriról. A The Wicked+The Divine egy jelenleg 11…..
Trikorder She Thor vs. Hulk Zombie 2015.08.26 13:41:49
Azok, akik korábban láttak már hasonló videókat, megszokhatták hogy ezekben a – többnyire mindössze pár perces – filmekben nem igazán bontakozik ki történet, egyszerűen csak a két karakter harcába nyerhetünk betekintést. De abba viszont kompromisszumok nélkül, hiszen az…..
Trikorder Glasgow Comic Con 2015 2015.08.04 14:11:53
Abban a szerencsében volt részem, hogy a kétnapos glasgow-i képregényfesztivál első napján el tudtam látogatni a rendezvényre, így rövid beszámolót olvashattok az ott látottakról. Mivel nem…..