Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LukeL

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Cikkcakkban pancsolni 2006.12.16 04:39:00
Akit érdekel a Magyar Hírlap, megnézheti Széles Gábort Friderikusznál, az ATV honlapján. Érdekes dolgokat mond, bár rajta kívül a többiek úgy kerültek a műsorba, mint Pilátus a krédóba. Azt nem tudom, melyik kollégára gondolhat Széles, amikor azt kifogásolja, hogy egyes…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
LukeL 2006.12.13 14:16:43
Alig-alig találok olyan hozzászólást amely a minőségről is szót ejtene. Elvétve akad talán.

Ez kérem tömegoktatás. Duzzasztott évfolyamok. Nagyon sok elmélettel (ami nem baj, csak szerteágazó), nulla gyakorlattal. Majd minden területen - ahogy a hivatkozott cikk is írja. Olyan tananyaggal, amelyről a reménybeli munkáltató sem tudja igazán mire lett alkalmas általa a jelölt. Tanárok, tanítási gyakorlat nélkül. Magam is az vagyok (mellette mérnök is), és a 25+20óra gyakorlat lóf*sz! Minimális (türelem, humor, szaktudás, kommunikációs készség) követelmények nélkül. Előválogatás, smafu. Igen, ők veszik át a stafétabotot az oktatásban, és csak remélni merem, hogy megállják/juk a helyünket. Aki nemrég szabadult ismeri a problémát -sőt sok szakdoli erről szólt nemrég-, hogy az oktató nem elérhető, nem tartja az előírt fogadóórát, kevés a konzultáció. Van saját vállalkozása, és ott is tevékenykedni kell (nem főállású, gyakori a mérnök oktatóknál). Hozzátenném, megfizethetetlen egyelőre az óradíja is, ha kölcsönözni akarnák valamely szakterületről. Aki érti a szakmáját, ott is van. Nincs igazán kapcsolat majdani munkáltatói szféra, és egyetem között a jónak ítélt nebulók menedzseléséhez, gyakorlatához. A kreditnek lenne előnye, de ma még több a hátránya mindkét oldalon. Tovább lehet ugyan lépni, de fel lehet halmozni általa a nehezebb tárgyakat a végére. Akkor megy a nagy kapkodás, esetenként könyörgés. A régi rendszer ebben jobb volt, két tantárgy bukta, kint a "félévet újra" tábla.

A tandíjjal egyet értek, amennyiben a fent említetteken javít. Így van ezzel a EHÖK is, csak nem látnak garanciát rá. Pénz bemegy, és az állam nem vár igazán cserébe mást, mint a keretszámok tartását. Ez kevéske.

Írtam már pár ötletet a másik post-ba annó, akit érdekel...

Értékelni tudom (és kell is) a szaktudást, amelyet a hírdetések kérnek (ács, lakatos, hegesztő, kőműves). És kérem igenis felértékelődött a szakmunka, én innen úgy látom. Hiányt szenved az biztos. A munkáltatókat nem tudom mivel lehetne rábírni, hogy ami ellátható az érettségivel, az úgy legyen hírdetve is. Talán annak színvonalában sem biznak már? Nem akarom más kenyerét elvenni. Tisztában vagyok azzal is, mit tudnék hozzátenni ehhez a piciny országhoz. De alacsony a fluktuáció a területemen, pedig első évben még nagy volt a "reklámja" a szaknak (Település-fejlesztő mérnöki). "Minden településnek szükséges egy ilyen szakember." -mondták. Aztán szépen kitisztult a kép, és a belefeccölt energiát, már kár lett volna veszni hagyni.

Átejtetek? Nem tudom. Én, magamat? Lehetséges.

Írom mindezeket úgy, hogy 1 milliós diákhitel tartozás nyomja a vállamat, így gyakorlatilag fizettem. Vagy nem eleget, nem nekik, hogy minőségben részesüljek...

Remélem, ha nekik megy a pénz, 30as évfolyamokon szakoktatók okítanak majd
tanári végzettséggel(fontos ez is ám!), és már a második évben tudni lehet kinek hol lesz helye...vagy kinek kéne azonnal felhagynia a felsőfokkal, vagy újra nekifutnia lentről.
De jó is volna.
w Népes rokonság 2006.12.12 00:16:00
Egy mondat egy hírből:A helyszínen összegyűlt a beteg népes rokonsága, akik halállal fenyegették meg a mentősöket, ha a férfi nem marad életben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.Találós kérdés:…..
LukeL 2006.12.12 10:00:20
Vannak. Ilyenek is. Sajnos.
Vagyunk. Ilyenek. Sajnos.

Megoldás van, mindjárt megtalálom:
"Ezentúl a segélyért is dolgozni kell - 2006.12.11 (Klubrádió) A jövőben csak azok kaphatnak segélyt, akik részt vesznek az önkormányzatok által szervezett közmunkában, a szociális segély összege pedig nem haladhatja meg a nettó minimálbért és emelkedik a családi pótlék is."
lehet olvasgatni itt:
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=40435

Aztán pedig egy story még 94ből. (Ismerősöm mesélte el akkori mentős sofőr, később képzés után ápoló, és ma mentőorvos). Pécs, Hősök tere környéke (romáklakta erősen gettószagúan rakásra telepítve).

4.emelet, 76éves romaasszony vesegörccsel, riasztás, rohamkocsi ki. Felmennek, ápoló + orvos, kiderül a származás. Hangos a fájdalomtól -akinek volt hasoló ismeri, nehéz tűrni halkan a szüléssel megegyező kínokat. Mentősök le, üres ággyal. Anyóka jöjjön le maga, mert van vagy 80kiló, és úgy is járóképes! 10 perc mire leér, zacskó a kézben, epehányás. Mentő ki-nájlonoz, nehogy összerondítsa(5-6 perc). Nem fektetik inkább üljön, mert büdösödik a szekér. Fájdalomcsillapítás felejtős (NosPa + Algopirin), kibírja, még nem halt bele senki. Október. Visszafelé még benézés otthonra melegebb kabátért ápolónak. Cirka 45 perc és kórháznál volt a rohamkocsi!

Ott hogyan fogtak hozzá az ellátáshoz? Már nincs infóm.
Hír volna?(Ugyan kérem!) Általánosság?
Ezt sem tudom, lehet egyedi eset is....

Ejnye Árpád. (Fel kéne fogni végre, hogy a romákról is válogatott híreket kapunk. Jókis verőset, ütőset.) Oly sok érdekes téma hever a magyar ugaron.

Nem is UFOs, nem is cigányozós, csak szimplán érdekes. Keress-kutass! Tuccte:)

w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
Van ebben a témában szufla, csak ez az ország nem lélegzik – de erről később.Az előző postban tárgyalt problémát – vagyis hogy az interneten pedofilok vadásznak kislányokra és kisfiúkra – Amerikában teljesen magától értetődő módszerrel kezelik. Igen,…..
A fenti kérdést a 14 éves Andika abban a pillanatban kapta, amikor először felment a chat.hu-ra. Válaszra nem volt ideje, azonnal új ablak jelent meg: [TI.James] Cia Wetközöl nekem camon feltöltöma telcsid 10000 forintal vagy adok 50 eurot!!!!!!! Bocs ha bunkó voltamSzerencse, hogy…..
w Bencsik András emlékére 2006.11.29 08:00:00
Kiadtak a nyolcvanas években Magyarországon egy sci-fi regényt KEEC – A nagy világregatta címmel. Nyolc-tíz-tizenkét éves gyerekként akadt a kezembe, és noha a szar borító miatt először nem volt hozzá gusztusom, amikor mégis olvasni kezdtem, magával ragadott a varázslat.…..
w Állóháború 2006.11.27 12:00:00
Mért veszekednek a politikusok folyton? Ugye. Mért nincs már végre egyetértés meg béke, szintén ugye. Ezt lehet hallani mostanában innen-onnan; a kutatások szerint zuhan minden párt népszerűsége, ez is arra utal állítólag, hogy elege van már a népnek a kakaskodásból.…..
w A Sólyom-paradoxon 2006.11.26 08:00:00
Mondja megint Sólyom László az erkölcsi tutit, a nemzet élő lelkiismerete ő; akkora a formátuma lassan, hogy bele se fér a Kárpát-medencébe. Újdonsággal nem szolgál az elnök úr - azon kívül, hogy ő trappistát vesz a boltban, és felismerik -, az Elkúrtuk-gate-ről sápítozik…..
w Szellem a falban 2006.11.25 12:00:00
A kísértet visszaszorult mára a mumusok között, előretörtek a mutánsok és az űrlények; de a nagy vesztes mégsem ő, hanem a vámpír, akiben már nem hisz a hülyegyerek se. A kísértet azonban még olykor elegendő egy-egy Discovery-műsorhoz, úgyhogy bemutatok itt egy érdekes…..
LukeL 2006.11.26 20:31:11
Huhh. Megnéztem a linket:
forum.index.hu/User/UserDescription?u=126971

Kömény.
Leis állok az itteni kommentekkel, még mielőtt beleesek a kategóriába, vagy mielőtt összetéveszthető lennék.:)

MZ/x! Segíts!
Viszlát. Máshol, másról.
w Cigánymentes övezet 2006.11.23 02:09:00
Ügyeletes fasisztánk egy jászapáti kocsmáros, aki nem átallotta kitiltani a cigányokat a kocsmájából.  A dolog úgy történhetett, hogy a kocsmáros elmerült a 19. századi fajelméletben, aztán felkelt, és merő megátalkodott rasszizmusból kiakasztotta a táblát. Vagy pedig…..
A radarvita már a Zengő-fázisban is jól jellemezte Magyarországot, az uraktól levetett, Nyugatról a kesztyűtartóban használtan behozott elveinket. Ne legyenek illúzióink, a magukat bazsarózsához láncoló aktivisták semmivel se távlatosabb gondolkodók, mint akik a Kossuth téren…..
w Red Hot Catholic Love 2006.11.15 02:38:00
"Mivel a homoszexuális aktus nem töltheti be az emberi szexualitás természetes célját, erkölcsileg soha nem elfogadható" - közölte Arthur Serratelli, az iránymutatást kidolgozó bizottság vezetője. "Az ilyen aktus ráadásul soha nem vezet el az igazi emberi…..
LukeL 2006.11.15 16:53:09
w Bölcsészholokauszt 2006.11.09 09:56:00
Bekerülnek ide a classic Index-cikkek is a továbbiakban, mégpedig azért, hogy lehessen agálni rá re, majd ahogy korábban említettem, egymás közt lejátszani, lovagiasan. Tehát ez itt egy link ni: Kevesebb bölcsész, kevesebb munkanélküli. Horn Gyulának igaza volt, nincs…..
LukeL 2006.11.14 15:14:32
Mint már fentebb is írtam, én is szívesen tenném a dolgomat, elhivatottságból. Nincsen rá lehetőségem. Kb.1500-2000ember életén kéne javítanom, hogy a lelkiismeretem tiszta lehessen. Tenném is szívesen, ha tanítanék, tenném szívesen, ha a lakóhelyet fejleszteném. (Egy helyhatóságin elindulhattam volna, és némi szerencsével, és F-Kdnp támogatottsággal -nulla érdem mellett-, még talán be is lehetett volna futni...ehhez meg gyomrom nem volt. HA ilyet tennék, akkor csak függetlenként. Az esély konvergál a 0-hoz.)
Most úgy áll a helyzet, hogy ha 1ik hely sem ad pozitív választ a 19ből amit pályáztam (mint már írtam benzinkút, autómosó is), marad a tetves nyugat, hogy ne legyek koncnak anyám nyakán. Szóval portuguese, néha a szükség mutatja az irányt. Nem vagyok rá büszke. 1 valamit tehetek, hogy kintről "ellopom" amit lehet, és max. pár év múlva hazatérek, és megalapozok egy önálló irodát, vagy alapítványi szakiskolát, és lerovom a tartozásom a 2000felé.

A dokikról. Kiváló orvosom van, aki szír-arámiként 150%on kell teljesítsen idehaza, hogy 80-100%nak elismerjék. Elégedett páciensei vannak, mindenkihez van egy mosoly, és jó szó. 4 nyelven beszél anyanyelvi szinten, angolul referál, hogy a prof. gyakoroljon. Leszoktatta anyámat a kínos pillanatról. Visszautasította, mondván, akit ő kezel az a "húga", vagy az "öccse". Nos van ilyen, azért a fizuért. Sőt, ha hasonlóan fognánk fel mint a britek, akkor nem viszojognánk a román, vagy bolgár "vendég"orvosoktól. Nem tömeges az elmenetel, sosem lesz az. Hazát, otthont váltani, nem könnyű. Sőt, odakint is 150%, a 100 vagy 80.
w Köztünk vannak 2006.11.11 09:00:00
Az nyilvánvaló, hogy nem tudjuk megvédeni magunkat egy ufóinváziótól, úgyhogy ha esetleg lesz Magyarországon is Űrlényelhárító Hivatal, felajánlom szolgálataimat előre. Én is azt fogom kisütni a végén, hogy aki idejön csillió fényév távolságból, az valószínűleg nem fog…..