Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NDSnyder

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A valósággal való szembenézés elkerüléséből ismét ötösre vizsgázott a Fidesz. Ezúttal Kövér László, az aligha tisztelt Ház elnöke mutatta be a narancsos vezércselt: miként kell két lépésben mattot adni a sajtónak...
NemGogol Viktor, a levakarhatatlan 2017.04.23 16:34:21
Népség táblával „Benne van ebben a leválthatatlanságban, hogy az orbánozás, a durva minősítések váltak a baloldal lényegévé. Ez pedig nem túl termékeny dolog, ráadásul azt a képzetet kelti a másik oldalon lévőkben, hogy Orbán Viktornak van igaza, ezek minket tényleg meg akarnak ölni, el akarnak…..
NDSnyder 2017.04.24 19:42:36
@RHalacska: egyelőre ez van a tankönyvekben, de kiűzzük a liberális kommunista zsidó sorobérenc ügynökképző CEU-t, piros pöttyöt festünk a magyar babák popsijára és az iskolákban nemortodox gazdaságpolitikát tanítunk.

Majd meglátod milyen gyorsan veszíti el a közgazdaságtan a közgazdaságtan jellegét!!!
NDSnyder 2017.04.24 19:53:19
@felső határ nincs: így igaz! Az is csak valami maszopeszdéesz propaganda, hogy a győztes Macron egy ballib szellemiségű politikus maradt miután kilépett a pártból.

Tudniillik az eszmék és értékek megszűnnek létezni, ha kilépsz a pártból. Ez alól csak a mi csodás és egyedi kormányunkat adó 1,001 pártok képeznek kivételt. Az ottani idiotizmus minden párttagkönyvet túlél!!!

Ja, és vesszen a soros!!!!
NDSnyder 2017.04.25 00:27:55
@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: Remélem dicsőséges VEZÍRünk minden éjjel Putyin formájú matrioska babával álmodik, amí mindig tartalmaz egy apróbb Putyint, csak a legvégén egy pirinyó Viktort.

Éljen dicsőséges VEZÍRünk sokáig és emlékezzen mindig arra hogyan vált hőn szeretett Atyuskánká, annak ellenére, hogy fiatalon pont ez ellen kűzdött!
30/40 Menni kéne - jegyzet 2017.04.15 01:38:00
Felébredt már Miniszterelnök Úr? Kinyitotta végre a szemét? Látja a tömeget? Maradt még egy csöppnyi józan realitásérzéke? Ha igen, akkor azt is kapiskálhatja, hogy ez már nem az az eufórikus öröm, amit a futball EB közben tapasztalt. Mostanában nem azért masíroznak a körúton, állítják le a…..
NDSnyder 2017.04.15 19:44:43
@Brix: te nem itt élsz vagy fizetnek neked ezért?
Üdvözlöm! Nevemet nem szeretném felfedni, mivel nem szeretném, hogy ha ez a levél esetleg a későbbiekben előkerülne, engem hátrányos megkülönböztetés érne. A rendőrség kötelékében dolgozok, immár több mint egy évtizede. A migrációs helyzet miatt, minket rendőröket az…..
NDSnyder 2016.10.04 19:43:24
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Kérlek mondd már el, hogy akkor ki hozta a 2013. évi CCXXXVIII. törvényt???
NDSnyder 2016.10.04 19:56:32
@Szumátriai Patkánymajom: olyan vagy már... miért nem hagyod hogy játszák vele egy picit??? *duzzogva leül a sarokba*

:D
Talán senki nem számított erre a verzióra, pedig a Fidesz életútjából, gondolkodásából, politikai mentalitásából egyenesen következett: Orbán Viktor úgy tesz, mintha a vasárnapi népszavazás eredményes lett volna. Minden továbbit ebből vezet le és ennek súlyos következményei lesznek...
NDSnyder 2016.10.04 07:48:32
@Censored Trompf: a "néhányszázezres" bojkott a nem szavazatok duplája. Irreleváns és felmérhetetlen a bojkott oka (aktív bojkott/leszarom/elfelejtettem).

Viccesnek tartom, hogy itt magyarázod, hogy ennyi ember véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni, és ugyanazt teszed magad is.

A parlamentben is 3 gomb van a szavazásra: igen/nem/tartózkodom. A nép 61%-a vasárnap tartózkodott.
Fogalmunk sincs, miért erőlteti a kormány és személyesen a kedves vezető a kvóta-ellenes népszavazást. Nem tudjuk, mit kezd a legújabb felhatalmazásával. Az ugyanis biztos: ami az elmúlt egy évben ezzel kapcsolatban elhangzott, az szemenszedett hazugság...
NDSnyder 2016.10.02 10:56:12
@Boross Bence: ebben lehet némi igazságod, de ha 5 nap slatted elbíráljuk a kérvényeket, akkor 5 Napoli tartózkodtak itt a menekültek.

Inkább fel kellene készülni, nem pedig faszságokra költeni a pénzt.
NDSnyder 2016.10.02 11:36:34
@Shabby Bear: ez egy demagóg faszság...

Ha megkérdezik valakitől, hogy ugyanmár hülyének akarsz-e tűnni, vagy embertelennek az tök jogos válasz, hogy haggyál békén a baromságokkal.
NDSnyder 2016.10.02 12:29:32
@Shabby Bear: Én mindent értek, hidd el, nem éretek egyet azzal amit írtál. Ezt láthatóan Te nem vagy képes felfogni.

A kvóta arról szól, hogy arányosan minden tagország bíráljon el, kérelmeket. Akik maradhatnak azok majd mennek ahová akarnak. (Te magad írtad, hogy úgyis elmennek) Tehát a kérdés nem releváns, ergo távolmaradásommal igenis véleményt nyilvánítok.

Kérdésedre pedig nem, nem vagyok faszfej, és eddig reménykedtem benne, hogy Te sem vagy az.
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
NDSnyder 2016.05.26 10:09:11
@belert: Ezért kérdezem.... Mert nem voltam benne biztos. Mondjuk én azért a szerkesztők helyében ( a biztonság kedvéért) kerestem volna egy másik nevű "szakértő"-t.
Gyurcsány Ferenc elment a Corvinus Egyetemre, hogy a jövő közgazdászainak tartson előadást. A 400 férőhelyes terembe több mint kétezren próbáltak regisztrálni. A tudósítások alapján Gyurcsány oldott légkörben beszélt, válaszolt a hallgatók kérdéseire és a vitát is vállalta velük. Eközben Orbánt…..
NDSnyder 2016.04.16 18:54:42
@Harry Hole: Ott voltál? Ha nem Akkord fogd vissza magadat, ha igen fejtsd ki kérlek!
Nemrég elolvastam az egyik fideszhívő blogot és óriási hibának bizonyult. Persze, meg is érdemlem, mégis mire számítottam? Lenyűgözött, hogy mennyire falsul látják a dolgokat, és hogy mennyire képesek racionalizálni és még a kudarcot is győzelemként értékelni...
NDSnyder 2016.04.16 11:14:52
@A megvalósult amerikai ólom..: Ausztriában nincsen boltzár vasárnap.
NDSnyder 2016.04.16 13:01:33
@A megvalósult amerikai ólom..: bocsi, elfelejtettem válaszként poszolni...
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
NDSnyder 2016.04.14 10:08:32
@karandash: Persze mert beszartak a következményektől. Viszont ők is vezették be és ők törölték el bosszúból a bérpótlékot is.

Ezérn nem jár lovagkereszt...
És külön Semjén Zsolt... Megszűnik a vasárnapi boltzár. Orbán vereséget szenvedett. Ha úgy tetszik, csatát vesztett. A háborús veresége még odébb van. Csak a rend kedvéért rögzítjük: az első népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzár ellen a Demokratikus Koalíció indította el. Az MSZP ez…..
NDSnyder 2016.04.12 20:12:17
NDSnyder 2016.04.12 22:11:41
@camilló: Utána kellett néznem a zen körnek mert ami a fejemben volt azon nehezen tudom értelmezni a 3 irányzatot... most is nehéz.

Na de. A liberalizmus egy politikai irányzat melynek alapja az emberek egyelősége és egynlő jogaik. Gazdasági értelemben pedig egy elmélet mely a piac önszabályozó képességét vesz alapul. (It megjegyezném hogy a neoliberalizmus ezt a gazdasági elvet vezeti tovább csak bevonva a képletbe a környezet és a társadalmat mint erőforrrást, minek köszönhetően, az önszabályozás ugyan megmarad, de a hosszútávú károk elkerülése érdekében nem zárja ki az állam kontrollunkcióját teljes mértékben.)

Baloldaliság mint már említettem a kiszolgáltatottak iránti aktív szolidarításon alapuló, az állam gondoskodó funkcióját előtérbe helyező politikai irányzat, mely akár az egyenlőség elvére is hajlandó fittyet hányi ennek érdekében. (lásd sávos adórendszer mint példa)

A konzernativizmus egy a meglévő állapotra építő "óvatos fejlődést" alapul vevő szemlélet. Lényege kb. Járt utat járatlanért el ne hagyj.

Eek alapján továbbra is állítom, hogy a liberalizmus, nem egy egyenes vonal közepén helyezkedik el ahol az egyik véget a szocializmus a másikat pedig a konzervativizmus foglalja el (bár sokan így k´pzelik el), hanem egy harmadik a centrumtól ugyanúgy távol eső végen van. (Mercedes csillag és kör)

Art hiszem fontos megkülönböztetni, a liberalizmust gazdasági és ideológiai értelemben, mert a kettő nem ugyanaz. Ezért is van egy balliberális szemléletnek létjogosultsága, miszerint a kiszolgáltatottak segítése mellett az egyén szabadságát tiszteletben tartani (természetesen amíg ez más szabadságát nem gátolja).

A fasizmus és a liberalizmus közé egyenlőségjelet tenni viszont nevetséges, mert olyan távol vannak egymástól mint Makó Jeruzsálemtől. A fasizmus kifejezetten az erős és kontrolláló államot helyezi középpontba, így sokkal közelebb van ideológiailag a szocializmushoz és a konzervativizmushoz.

Marx elmélete logikus és levezethető, csakúgy mint a Farkas Bolyai féle geometria, attól még nem működik csak elméleti szinten. Sajnos.

A 20. század eleji feszültségek, melyek következtében kialakult a munkásmozgalom, az arisztokrácia és a munkásosztály közötti egyenlőtlenségből származnak. Ezt szerintem nevezhetjük osztályharcnak.

Igen igaz. Azért gondolom gittegyletnek a munkáspártot mert nem hallani róluk. Nem azért mert a gonosz világ és a melegházasságot nem elutasító liberálisok agyonhallgatják, hanem mert rosszul csinálják. A politika egy szakma. Tanulni kell, és egy amatőr csapatot nem amelyik még az alapvető ingerküszöböt sem tudja megugrani nem tekintek kormányzóképesnek. Ergó gittegylet (bocsáss meg nem az egyének szeretném kritizálni, hanem a szervezetet)

Most akkor érdekelne a Te definíciód a 3 ideológiáról is, de lehet, hogy ma már nem fogok reagálni... (tudod család :) ) Jó éjszakát!
NDSnyder 2016.04.13 17:36:59
@camilló: De tudom...

A neoliberalizmus a klasszikus liberalizmus és a szocializmus közötti "arany középút" megtalálására irányuló mozgalom volt. Nem 2008-ban kezdték el az állami beavatkozás emlegetését. (1938 - Alexander Rüstow)

Nem, a baloldaliság nem tagadja az állam létét. Ez egy baromság. Ne haragudj de nehéz úgy vitázni, hogy veszünk két ideológiát, az egyiknél nem vagy hajlandó figyelembe venni az eredetét, és csak a jelenre hivatkozol (liberalizmus) a másiknál meg nem vagy hajlandó figyelembe venni a jelenét és csak az eredetéről beszélsz (baloldaliság).

Art hiszem értem milyen irányú elképzeléseid vannak arról, hogy mi enne a jó irány, de szerintem az egy utópia. Mikroközösségekben (lásd kibucok) megvalósítható, de nagyobb volumenben már nem. Ennek 2 oka van szerintem:
1 - A hataolom (és itt beszélhetünk a javak kontrolljáról, az elosztórendszer felügyeletéről, vagy akár az államigazgatásról is) maga megszüli az osztályharcot ergó az államot. Eredmény: a kísérlet sikertelen
2 - Földrajzilag Magyarország képtelen az önfenntartásra, tehát szükségszerűen figyelembe kell venni és szembesülni kell a tőke természetével. Eredmény: a kísérlet sikertelen

Azt gondolom, hogy mind ketten fel tudnánk sorolni, követendő eszméket/ötleteket/ideológiákat, de el kell fogadni, hogy mindegyik korrumpálható és ez által korrumpálódni is fog. Mindig lesz egy fasz aki megpróbálja kihasználni a másikat és ezt nem tudod megakadályozni.

Én azt gondolom, hogy a legközelebb egy optimális állapothoz úgy jutunk el, ha a mindenkori hatalomnak két alapvető feledata van: a rászorulók felkarolása és a vad kapitalizmus fékentartása (ez csak bizonyos területekre értendő, hiszen a szabad piacnak vannak önszabályozó mechanizmusai), és adunk neki időt, mint az angol pázsitnak.

Ez számomra a balliberális felfogás.
Nagyon szürke, nagyon ötlettelen, méltatlan épület – fogalmazott egy világot megjárt építész Zoboki Gábor Karmelita kolostor mellé tervezett épületével kapcsolatban a Magyar Építőművészek Szövetségének estjén tegnap, amelynek fő vendége Lázár János volt, és amelyre állszakállat ragasztva…..
NDSnyder 2016.04.06 07:32:16
@Ballib cenzúrázók réme 8:
Hogy mi zavarja az embereket? Az, hogy a "Viktor a Várban" projekt qva drága, közben összedöl az ország.

- Nincs pénz az egészségügyben (évi 600 Milliárd hiányzik)
- A Klik hónapokat csúszik a számlák kifizetésével
- a M3 szerelvényei életveszélyesek
- ...

Értem én hogy fülig szerelmes vagy Viktorba, mint egy 12 éves kislány a Bakstreet Boys-ba, de nem lehetsz annyira elvakult, hogy azt gondold, hogy a költözés fontosabb mint bármelyik a fent említett ügy bármelyike.
NDSnyder 2016.04.06 13:23:27
@Bobby Newmark: Ezt értem, de az ember azt gondolná, hogy van egy határ, ahol már nem pártkötödésröl szól a dolog, hanem... de igazad van.

Ennek ellenére szeretném hinni, hogy egy bér-trollal van dolgunk, és csendes magányában felfogja azt, hogy holnap akár ö, akár egyik családtagja is maghalhat a kórházban, mert nincs pénz gyógyszerre...

Szomorú...
Ritkán kerül ennyire sok pénzbe egy társadalmi felelősségvállalási üzenet széleskörű elterjesztése, mint amennyibe most a Telekomnak fáj a női és férfi karrierút egyenlőségének hirdetése. De legalább tényleg mindenhova eljut az üzenet, kerül, amibe kerül. Nekünk…..
NDSnyder 2015.12.18 10:54:29
@eßemfaßom meg áll: Szerintem "ezer fészbukos maca" jelentős mennyiség.

@Ma Baker: Ákossal nem a magánvéleménye miatt, hanem a magánvéleménye ´ltali festett image miatt bontott szerződést a Telekom.

Ha a konzervatív old komolyan aggódik a vélemény nyilvánítás szabadságáért akkor ehhez a Telekomnak is van joga. Bár azt gondolom, hogy ez megint csak parasztvakítás.

Amúgy naked az a véleményem, hogy Ákos egy felvilágosulatlan fasz. Bontsatok velem is szerződést ha akartok
NDSnyder 2015.12.18 13:25:17
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Adott a napokban egy interjút Gyurcsány. Az anyag közepesen érdekes, elszántan tagadja például, hogy a DK célja az MSZP bedarálása volna. (Miközben tetszőleges felmérésből kitűnik, hogy a baloldali ellenzéki szavazók összege adott, egymás kárára tudnak csak bővülni:…..