Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrbig

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bölcsészholokauszt 2006.11.09 09:56:00
Bekerülnek ide a classic Index-cikkek is a továbbiakban, mégpedig azért, hogy lehessen agálni rá re, majd ahogy korábban említettem, egymás közt lejátszani, lovagiasan. Tehát ez itt egy link ni: Kevesebb bölcsész, kevesebb munkanélküli. Horn Gyulának igaza volt, nincs…..
mrbig 2006.11.09 11:46:23
A keretszámok csökkentése bölcs dolog, pontosan e célból lettek kitalálva: hogyha egy szakmából túlképzés van, akkor az csökkenthető legyen, ha pedig hiány növelhető.

De akkor mi végre is volt jó a tandíj bevezetése? Meg Tóta úr is úgy érvelt itt:
index.hu/velemeny/jegyzet/tandij/ a tandíj mellett, hogy ezzel csökkenthető a túlképzés bölcsészből, meg jogászból. Pedig francokat. A 18 éves, elhivatástudattal nem rendelkező diák úgyis oda megy, ahol a legolcsóbban, a legkevesebb munkával tud diplomát szerezni, na és fel is veszik. A bölcsész és tanár szakok nyilván olcsóak lesznek, mivel sok helyen most is aluljelentkezés van, ergó továbbra is meglesznek a jelentkezők.

Nem lett volna mind az intézményeknek, mind a hallgatóknak jobb, ha csökkentik a keretszámokat a túlképzett szakokon, de növelik az általános fejkvótát? Anyagilag ugyanott lennénk.

Ja, bocsánat... úgy nem lehetne elegendő kiadást lefaragni. De akkor inkább mondjuk ezt, és ne próbálkozzunk átlátszó indokokkal megmagyarázni, hogy ez igazából a hallgatóknak jó.

Na, mégegy: hol van most az a Magyar Bálint féle koncepció, hogy növeljük a diplomások arányát a társadalomban? (ami szerintem már akkor is hülyeség volt)