Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freestep

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erőteljesen megosztotta a magyar közvéleményt a 2016-os Golden Globe nyerteseinek listája. A legnagyobb felháborodást egy férfi szörnyű szenvedéseiről szóló film díjazása váltotta ki...
Ateista Klub A szűznemzés meséje 2020.08.15 11:25:00
Nemrég Vermes Géza "A zsidó Jézus" c. alapján arról a legendáról írtam, miszerint Jézus isten fia, konkrétan arról, hogy az evangéliumokban szereplő kijelentések nem feltétlenül jelentenek sokat, mert ez egy metaforikusan értendő, bevett kifejezés volt akkoriban. Ennek kapcsán felmerül a szűznemzés…..
freestep 2016.01.08 22:29:42
@Brendel Mátyás: Biztos így van. Mivel a boszorkányság témája nem igazán érint meg, ezért nem is mélyedtem el benne. Számomra csak egy ma még mindig létező furcsa dolog. Szerencsére a mindennapi életünkre jóval kevesebb haást gyakorol mint az agresszívan jelen lévő vallások.
freestep 2016.01.10 17:54:41
@BircaHang Média:
Akkor egy picit a szabad akaratról ill arról hogy miért szabad-vagy nem szabad:
Az ember ahhoz, hogy döntést hozzon, nyilvánvalóan információkra van szüksége. Belső kondíciói alapján fog arról dönteni, hogy a döntésével kizárólag a saját javát, mások javát is, vagy csak mások javát kívánja szolgálni. Ez utóbbi alapján ítélhető meg esetleg morálisan az illető, bár a morális állapot kialakulásához ismételten sok döntés és azok eredményeinek az átélése vezet.
Akkor nézzünk egy érdekes esetet, mondjuk napjainkból: Adott egy kisfiú pl. Szíriában, akit elég korán elszakít az iszlám állam a családjától és jihadistát nevel belőle. A bibliát hírből sem ismeri, valószínűleg a koránt sem, de ez mellékes. Ez a kisfiú túszokat fog kivégezni sorozatosan, mert erre kondicionálták.
Namost: Ez a kisfiú meghal -mert jihadistának lenni azért nem garancia a hosszú életre - és az Úr színe elé áll a keresztény tanítások szerint.
Mint sorozatgyilkos aligha juthatna a mennyországba, mert "szabad akaratból" a rosszat választotta. De tényleg azt választotta és tényleg szabad akaratból?
Egész rövid élete során meg volt győződve arról, hogy helyesen cselekszik!
Erre most megkapja az örök kárhozatot hmmm. Szívás.
Viszont, ha azt mondjuk, hogy nem a bibliai tanítások alapján lesz megítélve, akkor kereszténynek lenni szívás és nem azonos törvények vonatkoznak az emberekre. Ez pedig az egész vallást selejtezi. Ki a fene akarna akkor keresztény lenni, ha sokkal előnyösebb más vallás? Ugye.
A jó és a rossz nem abszolút fogalmak. Egy adott korban és helyzetben más a jó és más a rossz. Ami egy korábbi helyzetben jó döntésnek biozonyult, későbbi állapotban több információ alapján bizonyulhat rossz döntésnek (elváltak sokat tudnának mesélni...).
freestep 2016.01.11 18:20:19
@BircaHang Média:
1: "Isten mindenkit az illető lelke alapján ítél meg, ez nem emberi bíróság.

S ez végképp igaz egy olyan emberre, aki nem is ismerhette a tanítást."

2:". Jézus nélkül nincs szabadulás"

Aha. Ez a két dolog masszívan ellentmond egymásnak egyrészt, másrészt ezzel azt állítod, hogy azonos tetteknek nem egyforma következményei lesznek ha egy olyan követi el, aki nem keresztény, mint aki keresztény.

Az állítod, hogy ". Jézus nélkül nincs szabadulás" tehát aki nem keresztény, függetlenül attól, hogy milyen ember, juszt sem fog belépni a mennyeknek kapuján :-D

Ha sokkal enyhébben ítélődik meg valaki ha nem kereztény, akkor mégis mi a fészkes fenének lenne keresztény?
Vagy, ha Jézus nélkül nincs szabadulás, akkor mi a szart ér a szabad akarat, ha valakinek a sorsa már eleve determinált?

Ebből is látszik, hogy az egész keresztény katyvasz egy fos. Logikailag ellentmondásos, inkonzisztens.
A varázslást meg jobb nem is belevenni az egészbe.

Az meg, hogy Isten bármit közvetlenül átadott volna valakinek is egyáltalán nem bizonyítható és abszolút nem hihető. Ilyet bárki mondhat és mond is, jópáran a rácsos ágyon belülről.
A Kettős Mérce arról ír, hogy a KDNP-sek beszélgetést szerveznek egy olyan könyvről, amelyben a szerző olyan dermesztő ötletekkel próbálja megoldani a demográfiai problémákat, mint hogy 30 év felett vezessék be a szingli adót és hogy ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek…..
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
Nemrég egy fiú barátom arról mesélt, hogy nagyjából két hónapja “kavar” egy lánnyal, ahogy ő fogalmazott. Érdekes volt számomra, hogy bár ez a srác egy éves ismeretségünk alatt sok lánnyal “kavart”, egyiküket sem nevezte nevén, hanem a könnyebb beazonosíthatóság érdekében valamilyen jelzővel…..
Öt gyerekektől fosztotta meg a norvég gyámügy a román-norvég Bodnariu házaspárt. A vád: "keresztény radikalizmus". A legkisebb gyermek mindössze három hónapos, édesanyja még szoptatta. Miután rajtaütésszerűen "kihallgatták", majd elszállították a gyerekeket, különböző nevelőcsaládoknál helyezték el…..
freestep 2015.12.14 20:56:59
@Al: Van gyerekem, igaz már felnőtt. Nem kellett verni a gyereket, megértette anélkül is (biztos nekem volt szerencsém a gyerekkel, de aligha hiszem). A szabályok mindig olyanok voltak a gyerek számára, amik nem csak korlátok, de kapaszkodók is egyben. De a téma szempontjából ez mellékes.
Nekem a legnagyobb bajom ennek ellenére nem a fizikai fenyítéssel van, hanem a félelemkeltéssel. Igen súlyos hiba egy gyereket Istennel ijesztgetni! Egy olyan félelmet keltenek benne ezzel, amit nem tud mihez kötni. Egy fenyegetést érez, amit nem tudja, hogy honnan várjon és képtelen védekezni ellene. Ez a gyerek lelkében nagyon nagy károkat képes okozni. Ha pl. azzal ijesztgetik, hogy elviszi a rendőr, még mindig jobb, mert van képzete a rendőrről. Istenről ilyen nem lehet. Tehát ezzel a gyerekben egy frusztrációt és állandó fenyegetettségérzetet keltenek. Ez a legnagyobb baj a dologgal.
freestep 2015.12.15 19:13:33
@Sally Hansen:
Nem vádoltam a családot, mivel annyi információ áll az esetről rendelkezésre, ami a cikkekben olvasható.
Valószínűleg elfogult vagyok bizonyos dolgokat illetően, mert élőben nem egyszer tapasztaltam már ennél kevésbé radikális vallásos családok hozzáállását a gyerekeikhez. Nagyon nem tetszett enyhén szólva. Az említett család, ahol a TV show futott (rátaláltam végre) a
Duggar család volt, eléggé elhíresült eset.
Azt azért ugye te sem várod el, hogy mielőtt egy hozzászólást leírok, éves kutatómunkát fogok végezni az adott témakörben?
Én leírtam a véleményemet, amit a tapasztalataim alapján alkottam, te megtetted ugyanezt más, több tapasztalat alapján. Ezzel is gazdagítva az itteni véleményeket.
A dolog szempontjából édeskeveset számít ez a kommentáradat.
freestep 2015.12.15 19:18:47
@Sally Hansen: " de mivel mindenki 3 év alatti, vagy éppen 1 év alatti nem roma gyereket akar, ezért másra esélyem sincs. Le is mondtunk az adoptációról. "
Feltételezem, hogy a bizonyos minőség előtérbe helyezése nem befolyásol a munkád során. Legalábbis remélem, hogy így van.
Vitában már számos alkalommal hallottam azt idősebbektől - vagy legalábbis nálam idősebbtől -, hogy tiszteljem a korát. Ez a legnagyobb baromság, amit mondani tud. És egyben szegénységi bizonyítvány is. Nincs mit tisztelni valakinek a korán. Ez egy adottság. Ha valaki sokáig…..
freestep 2015.12.14 12:01:56
Mindenki alapból megérdemel egyfajta megelőlegezett tiszteletet emberi mivolta miatt.
De!
Nem vagyok hajlandó senkit külön, jobban stb. tisztelni pusztán a kora, a mássága, az egyformasága stb, miatt.
Ami egyedül tiszteletre méltó az az egyéni teljesítmény! És éppen ez az, amit nagyon nehéz megítélni. Az egyéni teljesítmény nem mérhető a felhalmozott anyag javakban, pedig ez nagyon szimpatikus manapság. Ha valaki anyagi jólétben, támogató környezetben kikövezett ösvényen lesz pl. cégvezető, még nem biztos, hogy fel tud mutatni akkora egyéni teljesítményt, mint pl. a gyerekeit egyedül nevelő anyuka aki emellett dolgozik és tanul.
Éppen ez az, ez elsőre nem látszik. Ezért, így ismeretlenül is megérdemli mindenki a tiszteletet. Ezt persze el lehet veszíteni.
A kor nem feltétlenül hozza meg bölcsességet, az nem olyan, mint a köszvény, hogy jár hozzá.
Azért tekintsük a nagy átlagot: aki idősebb, sok tekintetben másképp áll a dolgokhoz. Sokszor körültekintőbb és megfontoltabb. Ez mindenképpen értékes számtalan helyzetben. Egy fiatal lelkesebb, dinamikusabb, flexibilisebb. Ez szintén nagyon hasznos tulajdonság.
Mi lenne, ha inkább kiegészíteni igyekeznénk egymást a szembenállás helyett?????
A másik dolog a tapintat. Az idősek sor gyengébbek, elesettebbek. Segíthetjük őket ezért. A gyerekeket szintén. A gyerekek védtelenebbek, tapasztalatlanabbak.
Sajnos, tapasztalatom szerint éppen az idősebbek utálják valamiért a gyerekeket és sokan sportot űznek belőle, hogy a tömegközlekedés során eltapossák, elsodorják őket. Az idősek nem tisztelik a gyerekeket. Egyáltalán nem. A gyereknek nincs ugyan élettapasztalata, de van valamilye, amit az idős tudattalanul is irigyel tőle: Van ideje. Van reményteli jövője, van választása. Az idősnek ez már nincs.
Mármost pironkodva be kell ismernünk, hogy ezen a teszten a magyar nemzeti tudat elbukik. (Elnézést: elbuknak a homoszexuális felebarátaink.) A magyar nemzeti tudat a kollektívum önvédelmi hisztériájának terméke, egy kudarcos, sokat fenyegetett és sok sérelmet hordozó ország…..
freestep 2015.12.13 18:39:38
@zipe moha:
Tied a glória, nyertél, és az ezzel járó tüzijáték és gratulációk is. Önként levonulok a csatatérről, hiszen nincs értelme az olyan csatának, aminek nincs tétje.
NYERTÉL NYERTÉL NYERTÉL
Én meg szeretek boldogságot okozni az embereknek.
Az én lelki békémnek ez kell.
Szóval NYERTÉL NYERTÉL NYERTÉL
Tied a csata, a háború. Minden.
Sajnos hibáztam, amikor belementem egy ilyen vitába.
NYERTÉL NYERTÉL NYERTÉL
Tiéd a győzelem. Gratulálok. Így virtuálisan is.
Ezzel ünnepélyesen visszavonok minden sértőt és egyebet.
Méltatlan volt hozzám. Általában nem is szoktam. Most valahogy mégis elgyengültem.
Minden jót , Isten áldásával.
Szép estét.
freestep 2015.12.13 18:40:56
@gellért mária:
Igazad van. Már régen abba kellett volna hagyni.
Semmi értelme és nagyon gáz.
Elismerem a hibámat a dologban.
Vajon egy és ugyanaz a Tanak, a Biblia és a Korán Istene? Megérthető, ha valaki ennél elvontabb kérdést elképzelni sem tud. Hiszen a világ különböző részein hipermodern fegyverek vagy öngyilkos merényletek oltanak ki emberi életeket, vagy éhség, betegség, nyomor tizedeli őket. Mégis fel kell tenni a…..
A világot joggal megrázó brutális párizsi támadássorozat után nem kevesen már „harmadik világháborúról” beszélnek. Valóban, a „világ” is igaz, hiszen kevés pontja maradt a Földnek, ahol egyáltalán nem kell már aljas terrortámadástól tartani, és a maga módján a…..
freestep 2015.11.22 18:03:59
Tartok tőle, hogy ismételten nem szentek harcolnak a gonoszokkal, hanem a kép ennél sokkal árnyaltabb. De nem is ez a lényeg igazából. Az egymásra mutogatás, meg a honnan indult keresése szépen vissza is vinne minket az őskorba.
Az alapvető problémánk az élethez való hozzállással van. Jelenleg ott tartunk, hogy a harcok tulajdonképpen az erőforrásokért zajlanak. A klímaváltozás miatt lassan Afrika élhetetlenné válik. Az erőforrások hiánya pedig kedvez a harcos eszméknek.
De ez csak a dolgok egyik oldala.
Valamikor réges-régen az arab világ elkezdett a tudományokkal foglalkozni nagyon komolyan. Ekkor az Európai kontinensen a vallásosság gyakorlatilag sikeresen akadályozott szinte minden tudományos erőfeszítést. Később a dolog megfordult, és az arab világot meghódította a vallás.
Szóval a tudomány és a vallás viszonya elég érdekes. Ha a vallás nem jött volna közbe, akkor a tudomány valószínűleg sokkal hamarabb hozta volna az eredményeit. Mégis, nagyon hasznos volt, hogy a vallás(ok) közbe jöttek, de mégsem eléggé. Erre a fékre (bármilyen furán is hangzik) szükség volt. Azért, mert a jelenlegi tudományos-technikai állapotunkra nem vagyunk még most sem morálisan érettek. Ez okozza a Föld kirablását, a természet (és önmagunk) pusztítását. A tudomány sajnos magával hozta a materializmust és az ateizmus. Most, a jelenlegi korunkban gyönyörűen látszik, hogy hogyan pusztít a világban a liberál-ateizmus. Ennek az eredménye első sorban az egoista hozzállás, a felelőtlen gazdálkodás a Föld kincseivel. Ez az eszme az, ami az embereknek azt sugallja, hogy mindent lehet, egyszer élünk, ha a törvény nem von felelősségre akkor senki sem fog. A liberál-ateizmus a legfájóbb ponton támad, amikor az ifjúságot támadja meg. Az erkölcsi korlátok felszámolásával felszámolja azokat az erkölcsi kapaszkodókat, ami a fiatalságnak szükséges az egészséges felnőtté váláshoz. A liberál-ateizmus módszeresen számolja fel az erkölcsi értékeket, a család értéke, az egymás iránti tisztelet, az indivíduum tisztelete értékét. Ehelyett, állandóan a szabadságot hangoztatva valójában szabadosságot terjeszt és éppen a szabadság az, ami ellen dolgozik. Ahol mindent szabad, ott nincs szabadság. A gyerekek hiányzó fegyelme később a hiányzó önfegyelemhez vezet. Az egyén szabadnak hiszi magát, de csak csapong egy morális, erkölcsi korlátok nélküli világban. A fiatal felnőtt így könnyen szekták hálójába kerül, ahol megtalálni véli az általa keresett hiányzó kapaszkodókat. Ezért nem kell csodálkozni, hogy rendezett életűnek tűnő emberek beállnak terroristának.
A liberál-ateizmus destruktív eszméjét most a világ a vallási fanatizmussal igyekszik kompenzálni. Ha nem szabadulunk meg ettől a szörnyű eszmétől, sosem lesz békesség a világban.
Nem építhetjük a civilizációnkat az egoizmusra, a versenyre, a harcra, csakis az együttműködésre, a kölcsönös tiszteletre és a felelősségre önmagunk és egymás iránt. Ez az egyik út. A másik a halál.
freestep 2015.11.22 22:39:02
Amit ma nagyon sok országban tapasztalhatunk, az a teljes identitásválság. Egyre inkább kezd eltűnni az, ami egy nemzet, egy ország jellegét megadja. Az emberek nagy része erre még nem készült fel. A népek keveredésével felszámolódnak az országok meghatározó jellegzetességei, a meghatározó kultúrák. A fiatalok közül ez nagyon sokakat megzavar. Ha azt mondjuk, hogy Német, vagy Magyar vagy akármi más, ez nem csak egy határsávval körülzárt területet kell, hogy jelentsen, hanem egy nemzeti kultúrát, a konyhaművészettől kezdve a zenén át, sokmindent. Nem tudtunk kialakítani egy közös európai értékrendszert, legfőképp azért, mert lassan nemzeti értékrendszerek sem lesznek. Vannak még keserves próbálkozások arra, hogy a kereszténység alá behúzzuk ezeket az országokat, de ez nem akar sikerülni. Van egy közösségünk, amit a puha gazdasági érdekeken kívül szinte semmi sem tart egyben, kivéve talán némi katonai érdekeket.
Itt jön megint a hamis liberralizmus, mint már oly sokszor. Németországot és Magyarországot is folyamatos bűntudatban akarják tartani, hogy tulajdonképpen megszégyenített népek halgassanak, ne merjenek szólni. A hamis liberalizmus tulajdonképpen a parttalan tolerancia, a minden szenny elfogadása, csak azért, hogy nehogy a liberálisok azonnal fasisztázni kezdjenek.
Pedig ami igazán ma intoleráns, az a baloldali liberalizmus. A gondolatterror legrosszabb formája kezd kibontakozni. A legcsekélyebb kritikára is rásütik a gyűlöletbeszéd fogalmát, irgalmatlanul cenzúráznak és büntetnek. Nem tűrik meg a másként gondolkodókat. Mindemellett szépen kezd kibontakozni a szélsőjobb, mintegy kompenzálásaként egy szörnyen nacionalista ideológiával. A kettő között alig van átmenet. A szélsőjobb sem tud már identitást találni, ezért legtöbbször a múltba néz vissza. Az a múlt pedig már nem lehet identitásunk alapja. Sürgősen újat kell találni.
A liberál-ateizmus mindemellett tovább rombolja az erkölcsi értékeket amellett, hogy a toleranciát hirdeti. De nem toleráns egyáltalán, kíméletlenül szembeszáll minden másképp gondolkodóval. Amivel toleráns: A szenny terjedése. Ezzel az egy dologgal toleráns. A szólásszabadságra hivatkozva lehet mindent gyalázni, legyen az vallás, vagy bármi ami ami emberek közös értékei. Lehet nyilvánosan kegyeletsértő viccújságokat árulni, nem törődve mások érzéseivel. Lehet az emberek arcába tolni kéretlenül az eltérő szexuális irányultságot és mindent. Ha valaki szólni merészel, akkor rögtön intoleráns, ilyen-olyan fób és egyebek. Pedig csak arról lenne szó, ne kelljen ezekkel a dolgokkal nyíltan, kéretlenül szembesülni.
Ahol a parttalan, kontrollálatlan tolerancia jelen van, ott nincsenek értékek. Sem értékek sem tapintat, igen, a tapintat is hiányzik.
Amit ma toleranciának neveznek, az egy nagyon veszélyes dolog. Az a teljesen szabados önkifejezés, az önkontroll teljes hiánya. A másokkal való nemtörődés, nem törődés azzal, hogy az hogy érinti a másikat, mert hát a "szabadság" az az, hogy bárhol bármit kifejezhetek magamból. A mások iránti tisztelet teljes felszámolása, gyönyörű példa erre a "tehetségkutató" műsorok, ahol az előválogatáson direkt beválogatják a legrosszabb, leghitványabb produkciókat csak azért, hogy ezeket az embereket majd nyíltan megalázhassák.
A gondolatterror libaralizmus ma nagyon kétszínű. Mindent megenged ami értékromboló és mindent tilt, ami ez ellen szól. Megengedi a valóságshow műsorokat, ami azt sugallja az embereknek, hogy "ne sajnáld, hogy buta és kultúrálatlan vagy, érezd jól magad, hiszen nézd csak, mennyire van még nálad is lejjebb!" és erre az emberek sajnos vevők. Ahelyett, hogy az embereket a tanulásra, a kultúrára tennék fogékonnyá.
De az nem jó a gondolatterror liberálisnak. Akkor lesz az embereknek véleménye. Azt nem szabad.
Ha meg akarjuk menteni magunkat, azt kell tenni, amit a természet diktál. Drasztikusan visszafogni a fogyasztás, a termelést, a környezetpusztítást. Sürgősen kidolgozni nemzetközi összefogással egy népességpolitikát és csökkenteni a népességet. Szép fokozatosan visszaszorítani a versenyszellemet és az együttműködést segíteni.
Megszüntetni a politikai szembenállást, eltávolítani az alkalmatlan vezetőket. Szükség van egy legitim világkormány felállítására.
A vallások sajnos nem alkalmasak jelenlegi formájukban arra, hogy erkölcsi iránymutatást adjanak. Szükség lenne megújulásra, de ez szinte lehetetlen. Talán egy új vallás segíthetne, ami nem dogmákon alapul, hanem az önmegismerésen és annak a megismerésén, hogy az ember hogyan tagozódik a világegyetembe. Ennek a megismerése egy felelős élet alapja lehetne.
freestep 2015.11.22 23:17:51
Az egyén, mint fiatal ember ma nagyon nehéz helyzetben van. A könyörtelen kapitalizmus az emberek nagy részére olyan munkatempót erőltet, ami szinte lehetetlenné teszi a család, mint intézmény fenntartását. A mai vállalati modellbe a gyerek egyszerűen nem fér bele. A mai kapitalista modellbe a család nem illik bele. Ami beleillik, a reggeltől estig robotoló munkavállaló. A kötetlen munkaidő gyakorlatilag azt jelenti, hogy elvárás a napi 1-2-3 óra ingyenmunka. Ha valaki szülő ezek után a gyerekre alig marad idő és energia. A gyekekkel pedig foglalkozni kellene, hogy megkapja a figyelmet, a törődést, a szeretetet. Ha otthon ezt nem kapja meg, máshol fogja keresni, Bandákban, szektákban, kábítószerben. A kábítószerrel elmenekül a világ elől, a bandákban és / vagy szektákban megkapja azt, amit egyébként nem: a figyelmet, a sikerélményt. Az ilyen fiatalt rettenetesen könnyű berántani akár egy terror csoportba is, hiszen fontosnak érzi magát, érzi, hogy számítanak rá.
Ide vezet az esztelen kapitalizmus, a mértéktelen fogyasztás-termelés, a pazarlás. A pénzt fogja az egyetlen értékmérővé tenni, és elértük, hogy a sikeres ember mára egyet jelent a vagyonos emberrel. Ez tragédia.
A másik oldalon ott vannak az elszegényedettek, akik a reménytelen ségen kívül nem tudnak semmit átadni a (gyakran nagyon sok) utódoknak. Számukra sokszor nem marad más kitörési lehetőség, mint a bűnözés, vagy a terrorszervezetek.
A kettő közötti átmenet szinte nem létezik. A nagy "szabadság" minedmellett azt jelenti leginkább, hogy az egyén magára van hagyva. Nagyon nehéz segítséget kapnia bárhonnan is. Amerika különösen jó példa erre, ahol furcsán néznek rád, ha valamilyen problémádról kezdesz el beszélni. Senkit sem érdekel, a te problémád, oldd meg.
Ma egy ilyen világban találja magát a gyerek, a fiatal. Nem nehéz belátni, hogy mekkora súlyos probléma ez.

Magyarország mostani politikai helyzetét illetően elég érdekes a dolog, nem igazán lehet tisztán látni.
Oroszország valószínűleg nem tekint barátjának, mivel EU és NATO tagok vagyunk. A NATO nem tekint igazán szövetségesének, mert a jobboldal irányából erős oroszbarátság mutatkozik és talán ez jellemző a többi Kelet-Európai országra is. A NATO szempontjából arra vagyunk jók, hogy legyen egy biztonsági zóna, egy puffer zóna, ha Oroszország megtámadná a nyugati államokat. Így nem fogja őket annyira váratlanul érni. Úgy tűnik hogy ez a szerepe nem csak Magyarországnak, hanem Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának és Romániának is.
Az EU pedig nem igazán érdeke senkinek. Az USA számára az euro kokurrens valuta, Oroszország számára ellenséges szövetség katonailag és gazdaságilag is. A nyugati országok számára szinte már ráfizetés. Borítékolható az EU felbomlása előbb-utóbb.
Félő, hogy az Ukrajnai konfliktus ki fog szélesedni és elér minket is a háború. Ennek a valószínűsége egyre nagyobb. Nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni úszni könnyen a dolgot. Mégis, igazán intenzív háborús tevékenységre inkább Németország és Franciaország területén lehet számítani, ha mégis baj lenne. Gondolom. Nem mernék politikai jósltokba bocsátkozni.
Illetve mindenki máshogy tudja. Néhány napja írtunk már arról, hogy az összesküvés-elméletek a magyar kormányt is elérték, annak apropóján, hogy a kormánytévé Bogár Professzor Lászlót használta föl arra, hogy támogassa a magyar külügy álláspontját az amerikaiakkal…..
freestep 2015.11.08 21:58:36
@Siger: Nem döfték hátba Németországot. Németországot a kezdetektől fogva felhasználták és a tőkés körök feláldozták inkább zsidók ezreit - akik mellesleg teljesen ártatlanok voltak Németország bajait illetően - csakhogy a céljaikat megvalósíthassák. Gyakorlatilag a háború mindkét oldalát ugyanazok pénzelték.
Való igaz, a nagyon vallásos zsidók egyébként tényleg anticionisták, nem tudom hogy miért, nem igazán értek hozzá, hogy mik a zsidó vallás alapelvei és miért ez a szembeállás.

A 2. világháború tulajdonképpen már az első után be volt tervezve, méghozzá Németország ismételt felhasználásával. Az 1. világháború után direkt teljesíthetetlenül súlyos jóvátételt róttak a németekre csak azért, hogy megágyazzanak egy újabb háborúnak.
freestep 2015.11.08 22:48:10
@Siger: Nagyon úgy tűnik, hogy az elejétől fogva tervezve voltak a dolgok és Izrael megalapítása volt egyfajta cél. Az, hogy zsidók települtek Németországba, szinte még kapóra is jött a későbbiekben...
Sajnos a mostani események is eléggé tervezettnek tűnnek.
pl. Az USA belháborúkat kezdeményez az iszlám világon belül, szítva a síita-szunnita ellentétet. Amikor eléggé meggyengültek és megtámadják Izraelt, akkor fog az USA nyíltan belépni.
A NATO számára nagyon is kapóra jött Oroszország jelenléte a közel-keleten. Az oroszok nyitottak egy frontot Asszad oldalán, és a NATO éppen ezt akarta, azért bombázgatott csak immel-ámmal, hogy az oroszok belépjenek a háborúba Irán oldalán. Ezzel meggyengítik oroszországot, ami hamarosan kénytelen lesz egy második frontot nyitni Ukrajna térségében. Így sokkal kevesebbenergiája marad majd az Európai frontra.
Egyelőre Kínának nem érdeke egyik térségben sem beavatkozni, ezért nehéz lesz az oroszoknak számítani rájuk, mint szövetségesekre.
És hamarosan kezdetét veszi a háború Európában. Oroszország várhatóan nem fogja bírni a kétfrontos háborút, miközben a NATO kipihenten néz elébe egy konfliktusnak.
Igen erős háborús aktivitás várható Németország és Franciaország területén. Valószínűleg Magyarországon csak átrohannak a hadak mindent kifosztva, de valószínűleg nem leszünk kifejetten konfliktus zóna.
freestep 2015.11.11 22:26:16
@naszoszo: Természetesen nem a zsidók vették rá Magyarországot és Japánt a támadásra. Nem állítottam ilyet.
Nos az, hogy hogyan is uralhatják (akarják uralni) a zsidó tőkések a világot, elég egyszerű: Nézzük meg, hány jegybank van a Rotschild család tulajdonában. Egy ország pénzügyi helyzetét éppen a jegybank az, ami meghatározza. Mindemellett a Rotschild (és velük szövetséges) családok vagyona messze felette áll a világ összes tőkés tulajdonosának a vagyona felett. Hát így.
Egy lehetséges Orosz-Német együttműködés során Oroszország nyilván nem csak nyersanyagszállító lenne. Éppen fordítva, Németország lenne az, ami technológiát szállít és gyártást helyez ki Oroszországba, ahol rendelkezésre áll a nyersanyag, az energia és az olcsó munkaerő szinte korlátlanul.És még egy nagyon fontos dolog: Oroszország közel van! Ez nagyon fontos. Éppen ezért lehetne ez egy világszinten legerősebb gazdasági szövetség. Ha ehhez pl. euro elszámolás társul, az USA szinte teljes egészében kiszorul Európából gazdaságilag, és persze katonailag is, hiszen általában a gazdasági szövetségeket katonai szövetséget támogatják: EU-NATO, BRICS államok, régebben KGST-Varsói szerződés.
Az pedig nem lényegtelen momentum, hogy a meghatározó tőke zsidó tőke, mert ez a tőke a zsidó érdekeket szolgálja. Nincs ebben semmi antiszemitizmus, puszta tények.
Nagyon érdekes dolog, hogy a zsidók egyre inkább (különösen a cionisták) eltávolodnak a vallási alapoktól, egyre inkább ateisták. Tehát a vallás, mint a zsidó identitás alapja egyre inkább háttérbe szorul. Kell helyette valami más, és ez a holokausztbiznisz. Az áldozatidentitás. Ez folyik nálunk is a vízcsapból és rögtön antiszemita, aki szólni mer, hogy talán elég lenne már belőle. A holokausztot mesterségesen plántálják a köztudatba és akarnak gerjeszteni egyfajta bűntudatot a magyarokban és a németekben annak érdekében, hogy "bűnösként" "jóvátételként" támogassák ezen országok a törekvéseiket.
Ezennel és sokadszor ismét kijelentem, a holokauszt miatt nem vagyok hajlandó szikrányi bűntudatot sem érezni. Nem vettem benne részt és nem is tennék ilyet sem zsidókkal, sem másokkal. Az áldozatok és az elkövetők is meghaltak már. Abba kellene végre hagyni. Örökre. Nem beszélni többet róla. Ahogyan nem beszélnek a japánok által elkövetett bűnökről amiket a kínai hadifogjok ellen elkövettek (élve boncolták fel az "orvosi" kísérletek során stb). Nem hiszem, hogy valaha lettek volna a japánoknál kegyetlenebbek a világon.
Az Iszlám Állam arra készül, hogy 10 éven belül elfoglalja Rómát, a keresztény világ központját. Terveik szerint tömeges kivégzésekre kerül sor a Vatikánban, a Szent Péter téren, és ennek betetőzéseként élő televíziós adásban közvetítik majd a pápa lefejezését is.…..
Ferenc pápa ezekben a napokban az amerikai kontinensen turnézik. A nagy hírügynökségek könnyed kézzel nevezik az utat „történelminek”, de sebaj, a magyar sajtóban eddig maximum annyi szűrődött át az egészből, hogy Fidel Castro volt kubai elnök egyszerű kék mackóruhában…..
freestep 2015.09.27 22:05:15
@Furusina: A Vatikánnak hatalmas befektetései vannak, brutális nagy gazdasági gépezet. Mindig is az volt, nem csak a mostani világban. Egyébként részvényes a Berettában is, anno Mussolini is szép kis summát adott nekik, hogy segítsenek elismertetni a világgal a náci Olaszországot. Talán nem véletlenül tudott megmaradni a háború kellős közepén úgy, hogy nem gázoltak át rajta a hadak és zavarták szét őket.
Ne legyenek illúzióid sem az egyházzal, sem a pápával kapcsolatban. A pénzről szól megint minden sajnos. Ez nem gyűlölet a részemről, inkább afféle passzív keserűség amit a tények okoznak. A tiszta szívű, jóindulatú papok el sem jutnak a Vatikán közelébe, nemhogy pápa lenne belőlük.
Amit a pápa csinál az már-már vicces. Fura lenne Jézussal összehasonlítani, de azért mégis érdemes: Jézus annak ellenére, hogy minden emberrel közvetlen és szeretetteljes volt, az egész karaktrén átsugárzott egy olyan méltóság, aminek a pápánál a nyomát sem látom. Jézus nem marketingezett, nem magyarázkodott, sem szimpátiát nem keresett soha. Nem volt rá szüksége. Akinek igazsága van ,annak nincs szüksége trükkökre. A pápa trükközik, ahogy elődei is, csak azok még nem kényszerültek engedményeket tenni. Teljesen egyértelmű, hogy a keresztény egyházaknak vajmi kevés közük van Jézus Krisztushoz...
freestep 2015.09.27 22:55:07
@Furusina: Jézus marketingfogásai :-) nem azért kellettek, mert ő akart valamit az emberektől. Ezek a "marketingfogások" azért kellettek, hogy a nép hitelt adjon a szavainak, hogy lássák, nem olyasvalaki beszél, aki kitalált valamit és hetet-havat összehord. Jézus az embereknek adni jött, nem a pénzüket szerette volna. A 'bűnösök' elfogadása nem engedmények, egyáltalán nem, hanem annak a megmutatása volt, hogy mindenki esélyt kap. Ha valaki rájön, hogy hibázott, nem 'bűnös' többé (ez persze sokkal bonyolultabb, de tömören így valahogy).
Régebbi időkben papnak lenni is mást jelentett, mint most egyébként. Nem volt elegendő egy könysorozat bemagolása egyáltalán.
freestep 2015.09.27 22:57:28
@Tisztességes Természettudomány: Nem tudom kihagyni: Jézus gyógyít, egyszer csak odaér a ...: "Hozzsám ne érj, most sázsalikoltak le! "
Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek…..
freestep 2015.09.25 19:04:33
@Brix: Talán már tavasszal elkezdődik az EU felbomlása, de a nyáron már mindenképpen valószínű. Persze nem mi számítunk megint, majd amikor Németország, Anglia meg Olaszország elkezd balhézni. Jövőre ismét egy hatalmas népvándorlás várható. Utána polgárháborúk, háborúk, a jó öreg ellentétek kiéleződhetnek (Horvát-Szerb, Örmény-Üzbég, Orosz-Ukrán stb.). Piszok gyorsan tud exkalálódni a dolog.
A migrációs hullám néhány hónapja bőven elegendő volt a hazai balliberális blokk totális koncepciótlanságának bemutatására. A Facebook-os kommentek még a DK, az Együtt és az MSZP támogatói között is inkább a kormány lépéseit dicsérik. Zsákutca 1. A drótkerítés…..
Olvasgatom a kommenteket a Facebook-on. Elképesztő, ahogy tegnap óta teli torokból szidják a horvát NÉPET a horvát KORMÁNY impotenciája miatt. A migráció kérdéskörében ez olyan mértékben vált általános tendenciává, ami már tragikus. Sajnálatos, hogy a hozzászólók…..
freestep 2015.09.20 19:23:16
A bevándorlás és az iszlám fenyegetettség: Akinek kis tapasztalata is van idegen kultúrák találkozásával az tudja, hogy az iszlám vallásúak sehogyan sem integrálhatók, nem közelíthetőek az európai kultúrához. Egy másik országba bevándorlók igyekeznek megtartani szokásaikat és saját kultúrájukat ami nem mindig kompatibilis a befogadó országéval. Tipikus példa erre a kínaiak. Ahogy létezik városokban kínai negyed, ugyanúgy Magyarországon sem keverednek túlzottan a magyarokkal.
Az iszlámmal sajnos van egy óriási probléma: erőszakos, hódító vallás, megpróbál letarolni és uralma alá hajtani mindent. Békés iszlám nem létezik. Békés muszlimok léteznek. A bevándorlók jelentős része a békés kategória, de bázisa lehet az iszlám térhódításának. A legtöbb közülük valószínűleg élvezni fogja a nagyobb szabadságot és azt, hogy nem kényszerül a vallása által előírt szigorú szabályok szerint élni. Sok ilyen lehet köztük.
A másik illúzió azt hinni, hogy nem jönnek terroristák. De jönnek, mert ez egy kitűnő alkalom a becsempészésükre.
Milyen nem a migránsokkal érkező terrorista: Kisportolt, szakállas, jól kiképzett harcos, aki selfizget a mudzsahedinekkel és posztol a facera. Jihaaaaaad feliratú pólóban van, könnyen azonosítható. A terrorszervezet számára értékes katona.
Milyen nagy valószínűség szerint: A terrorszervezet számára értéktelen, könnyen pótolható, nem harcos, csak öngyilkos merényletre való kiképzést kapott. Olcsó, könnyen pótolható. Nemhogy fénykép nincs róla, de látni sem sokan látták.
Igen, ez a női terrorista, lehetőleg gyerekkel. Semmi esetre sem sajáttal, valami árva gyerekkel jön. Ártatlan tekintet, védtelen kinézet, alázatos viselkedés. Tökéletesen észrevehetetlen. Hithű, elszánt.
Szerintem a hatóságok nagyon is tudják ezt, csak a média ködösít, hogy áááh, ugyan már, dehogy jönnek itt terroriták.
Pedig biztos, hogy kibaszottul jönnek. És nem lehet őket felismerni.
Merkel a drága elvégezte Európa beoltását a terrorizmussal, mostmár akár le is mondhat.
A fél tökömet rátenném, hogy hamarosan le fog mondani!!!
freestep 2015.09.20 20:21:53
@midnight coder: Az alapvető probléma: Vagyunk több, mint 7 milliárdan összesen.
A Föld haldoklik, az erőforrások elapadnak. Megindul a harc a megmaradókért. Véres, kegyetlen harc. Így-vagy úgy.
freestep 2015.09.21 20:09:08
@Billy Pilgrim: Ennek a hozzászólásodnak a tartalmi értéke = 0.
Értelmes ember a kommentre reflektál, nem a kommentelőre.
Megszólaltak a magyar szerzetesrendek menekültügyben. Nem véletlen, hogy most. Eddig a háttérből, szinte illegalitásból támogatták azokat a civil szervezeteket, melyek közvetlen segítséget nyújtottak a menekülteknek, de az utóbbi napok egyértelművé tették, hogy a társadalmi…..
freestep 2015.09.20 23:31:25
@Bambano: Én sem szeretnék iszlám országban élni. Az iszlám az valami rettenetes dolog számomra. Éppen olyan rettenetes, mint a kereszténység (csak emlékezzünk rá hány embert égettek el puszta vádak alapján tárgyalás nélkül).
Az iszlám most azt a korszakát éli, amit a kereszténység az inkvizíció alatt.
freestep 2015.09.21 00:22:13
@Brix: Ez valószínűleg így történne. Csakhogy a zsidóknál igen nagy jelentőségű a munka és a tanulás. Ugyan ezt kellene bevezetni azoknál a népeknél is. Alapvető lenne a népszaporulat kordában tartása miatt. Oktatás, tanulás. Ezen nagyon sok múlik.
Egyszerű összefoglalás. Hogy sokan megértsék. Természetesen sok embert "nem érdekel ez a téma", mivel a csapból is ez folyik és senkinek nem hiányzik ez igazán, de érint ma már mindenkit valamennyire, jól láthatóan. Ezt a rövid írást, amit csak egy kommentbe írtam elsőként…..
freestep 2015.09.20 19:54:06
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerintem nem fog beleegyezni mert Asszad oroszbarát. Az USA ellensége Oroszország (és a BRICS államok).
Ez még csak a (3.világ-) háború kezdete.
Nem lesz közelkeleti rendezés. A háború csak tovább fog gyűrűzni, és eléri Izraelt is . Izrael most kivár, hogy mikor támadják meg. Nem akar kezdeményezni (érthető).
freestep 2015.09.20 19:58:50
@midnight coder: Eh, úgy tűnik alapvetően jó meglátás. Elég nehéz ma ezt lenyomni az emberek torkán, de egy fejlett társadalomban a demokrácia nem létezhet még önkormányzati vezetői szinten sem. Azt kell még biztosítani, hogy a vezetés ne egy elmezavarodott diktátor legyen. Erre lehetnének személyiségtesztek pl. amit egy nemzetközi tanács felügyel és elmeroggyantak nem lehetnének vezetők (csak egy ötlet).
Egy biztos: a jövő nem képzelhető el egy legitim világkormány nélkül. A demokrácia maszlagot meg el kell már felejteni végre...
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
freestep 2015.09.18 21:22:25
Szép elképzelés a ne jöjjenek ide, meg hasonló, de jobb, ha hozzászokunk a gondolathoz. Hamarosan hatalmas népvándorlások lehetnek és ennek a klímaváltozás az oka. Nem csak arról a részről, máshonnan is. Szárazság, vízhiány, élelmiszerhiány primer ok, de van egy sokkal izgalmasabb: tengerszint emelkedés. Hány ember is él legalább 100 km-en beül a tengerparttól? Hatalmas városok!
ÉS IGEN, ezek is JÖNNI FOGNAK már azelőtt, hogy bokáig érne a víz.
Harc lesz (van) az erőforrásokért, az életért. Lesznek a harcban vesztesek (halottak).
Persze, az iszlámot én is faszságnak tartom, mint ahogyan az is. De! Amíg itt dúlt a vadkereszténység és a keresztény terror addig ők a matematikával és egyéb tudományokkal foglalkoztak. Szinte mintha cseréltünk volna! Most náluk dúl egy eszetlen, embertelen vallás.
Míg az ő fiataljaik közül sokan elhagyják a vallásukat és élvezik a számukra eddig elérhetetlen hedonista nyugati életet addig sok fiatal, aki beleszületett a nyugati érzéki kultúrába, annak hamis értékrendjéből kiábrándulva könnyen radikalizálódik.
Az a világ, az az Európa amit eddig ismertünk, örökre elveszett. Értsük meg. Annak vége. A világban olyan változások előtt állunk, amit nagyon keserves lesz megélni. A Földünk haldoklik, tönkretettük, és nagyon sokan vagyunk rá. (És igen, bassza meg, a ebben a legbűnösebbek a jóléti társadalmak!!! akik most a leginkább sírnak). Az emberiség létszáma le fog csökkenni legalább ötödére. Ezt éljük most. Jóccakát! Rémálmokat!
freestep 2015.09.19 11:13:49
@Etniez: Nem azt írtam, hogy a jóléti társadalmak miatt népesedtünk túl, hanem éppen azt, hogy a földünk jelenlegi állapotáért elsősorban a jóléti társadalmak a felelősek. Sajnálom, ha nem egyértelműen fogalmaztam. Majd figyelek máskor.
Orbán Viktor és tettestársai szerda este nyilván pezsgőt bontottak. Nagy nap nekik ez. Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. Ronda képeket sugároznak a tévék – lehet ujjal mutogatni, hogy hát tessék! Ezt akartátok? Ezeket, értitek,…..
freestep 2015.09.17 23:46:59
@firg_firg: Kissé fura, amikor mindenki csak végletekben gondolkodik. Akik jönnek, elég vegyes társaság. Vannak köztük agresszívek, veszélyesebbek, de nem mind ilyen. Igen, vannak ilyenek sajnos. De azért a másik oldal is fura, akik azt várták, hogy majd csupa kedves, alázatos angyalkák fognak jönni. Mégis mi a fenét lehet elvárni pl. egy olyan 40 évestől akinek van 30 éves háborús múltja? (mert arrafelé azért ekézték egymást állandóan). Szóval ezek bizony nem szoktak hozzá a finomkodáshoz, a kéréshez, mert náluk nem ez az életben maradás útja, hanem a harc. Jaj de fura, nem fognak pár hét alatt megváltozni! És igen, éppen ezért nagy a probléma, hogy mi lesz akkor, amikor majd kezdenek rájönni, hogy számukra Németországban is kerítésből van a kolbász és közelébe nem jutnak a beígért mesés életnek. Majd szétverik a német városokat is ahogy an tették néhány olasz várossal.
Óriási szopás közeleg egyébként. Majd a németek is felteszik a szopóálarcot a wilkommen helyett.
freestep 2015.09.17 23:56:37
@Willkommenskultur: A mostani vezetés is éppen azoktól függ, akiktől az Amerikai vezetés. Keresd Svájcban az R betűvel kezdődő családneveket.
Talán nem véletlen, hogy megint ez az ország nem EU tag, a válság szele sem érinti, nem fogad egyetlen menekültet sem. Hát nem érdekes?
És igen, a menekültek nagy része gazdasági bevándorló. Ez nagyrészt köszönhető a klímaváltozásnak, az élelmiszerhiánynak és a vízhiánynak, amivel szembe kell nézniük.
Az ember életét persze nem csak a háborúk tudják veszélyeztetni.
Szóval tökéletes illúzió elvárni azt, hogy az EU vezetői másképp viselkedjenek. A főnok Svájcban van. A nagyobb országok nem fognak másképp helyezkedni. Esetleg az olyan kisebb, jelentéktelenebb országok mint Magyarország, itt még nyerhet is a szélső jobb, ha fokozódik az elégedetlenség és meg lesz a támogatottságuk. A főnököket ez nem érdekli. Ha balhé van akkor az ilyen pici országokkal egyszerűen kitörlik a seggüket, ahogy eddig is tették.
freestep 2015.09.18 00:12:49
@Willkommenskultur: :-) persze, beszopják ők is. Majd jól megfejik a lila tehenet :).
Csak nem fogad. Nem akar. De ez is olyan dolog, mint az iszlámban a szex. 50%-os beleegyezés már elég :-)
Bár a kormányzatok szerte a világon előszeretettel nevezik „nem-halálos” fegyvereknek az olyan tömegoszlató fegyvereket és eszközöket, mint a sokkoló, a könnygáz, a vízágyú vagy a gumilövedék, indokolt ezeket óvatosabban „kevésbé halálosnak” nevezni. Kevésbé halálosak az éles lőszernél, amennyiben…..
freestep 2015.09.12 20:32:14
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Akkor ne tessenek sírni a TV ostrománál történtek miatt sem.
( Egyébként nem tudom miért lenne bűnöző egy menekült gyerek. pl. A könnygáz és a vízágyú sem szelektív.)
Olvasom, hogy a munkásőrből keresztény vitézzé avanzsált megélhetési véleményformáló, a Fidesz-NER-Békemenet nemzeti háromszög egyik egyenlő oldala, az egykori Népszabadság pártrovatának megboldogult főszerkesztője, a Magyar Demokrata nevű propaganda-lap sztárfirkásza,…..
freestep 2015.09.06 11:11:11
Hagyjuk a kereszténységet és egyebeket azoknak, akik egymásra akarnak köpködni. Próbáljuk nézni a tényeket.
(Tagadhatatlan, hogy emberként fájó látni a szenvedést és természetes indíttatásként segíteni szeretnénk, ami abszolút helyes).
Érkezik egy csomó ember akik élete ellehetetlenült a saját hazájában, telve hamis reményekkel, amiket az embercsempészek ültettek el bennük a busás haszon reményében. Nem mindenki ér ide az eszetlen kockázatokat bevállalva és akkor készülhetnek ilyen szívszorító képek, mint a kisfiú akit partra vetett a víz. Ezt látjuk, de a megégett, lelőtt, romok alá temetett gyerekek százait nem látjuk. És ez a lényeg. A média nagy úr.
A tények: Európa nem képes hosszú távon eltartani emberek ezreit akiknek esélyük sincs munkát szerezni ott, ahol a helyiek egy része is munkanélküli (akik egyébként beszélik a nyelvet és ebbe a kultúrkörnyezetbe születtek).
Az iszlám közösségek nem fognak tudni, mint ahogy már eddig sem tudtak integrálódni az európai környezetbe (számtalan példa van rá). Az iszlám látens, de nagyon súlyos veszélyt jelent Európára és mindenre, amit emberi jogok terén sikerült kiharcolni. Ennyi ember befogadása nem-és nem is lehet megoldás.
Viszont embertelenség lenne visszafordítani őket olyan országba, ahol a puszta létük veszélyben forog.
Szerintem:
A megoldás az lenne, végleg kiírtani a rohadék iszlám államot, megszüntetni a háborús fenyegetést, utána ezek ez emberek szépen visszatérhetnének saját hazájukba (a legtöbb vissza is menne önként).
Lehet Orbánt okolni -az egyébként tényleg létező- balfaszságáért, viszont az EU egyszer azt mondja, hogy védjük a Schengeni határt, utána meg baszogat minket a kerítésért. Szóval ha van sapka azért, ha nincs azért?
Elmehet az EU is a picsába. Döntsék már el, hogy mi a faszt akarnak hát tényleg.
A kereszténységet illetően jaj de nagyon be akarják tartani a törvényeket, nehogy már embercsempészés vádjával dutyiba küldjék őket amiért segítették a menekülteket és ki kelljen mozdulni az összkomfortos plébániáról. Valamikor papok életüket adták a hitükért,
Krisztus emberi ésszel felfoghatatlan áldozatot hozott értünk. Az álkeresztény gyáva, hitvány papság pedig félti a komfortzónát. Szép. Ennyit a mai kereszténységről.