Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bumposs213

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre (érdek)feszítőbb az a kérdés -- mondjuk, engem már tíz éve feszít --, hogy az egyszeri magyar ellenzéki politikus miért ilyen Istentől elhagyottan tehetetlen, inkompetens, reménytelen. Egytől-egyig, kivétel nélkül. Nyilván kontraszelekció van -- a bentlévők ragaszkodnak a pénzecskéjükhöz és a…..
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
Most minden a fehér, keresztény és heteroszexuális férfiakról szól. A teremtés önjelölt koronái, a két lábon - időnként járókerettel - járó rambók, akik mindennel szembenéznek, de ha valaki beszól nekik, akkor rögtön olyan picsogást rendeznek, mint három kollégiumnyi elkényeztetett buta liba. Pedig…..
Elfogtunk egy levelet, pontosabban egy mesét egy ismeretlen meseíró tollából, aki, egy királyról ír. Egy kiskirályról akinek királysága aprócska, de hatalma korlátlan. Butasága eget rengető, amit mond átgondolatlan. Ha felcsillant érdeklődés szikrája benned, olvasd el! De vigyázz! Nehogy a…..
Két eset lehetséges. Vagy Orbán elmebeteg, és nem tudja, mit tesz ezzel a holland konfliktussal, vagy Macronnak üzen, hogy ha negligálja őt, további károkat okozhatunk. Esetleg tudja már, hogy Putyin várja a Magyar SZSZK-t a Szovjetunióban. (A kép a 8-1-es holland győzelemmel véget ért válogatott…..
A néha -- egyébként legkevésbé a kiötlői által -- NER-nek (Nemzeti Együttműködés Rendszerének) nevezett, de szerintem nagyon találó metonímia egyetlen komplex újraelosztási tér, amelyben nemcsak a pénz és a gazdasági hatalom, hanem a tudás, az értékek, az erkölcsi rendszer, a jog(ok), a közösségi…..
Az első részben azokat a nem mindennapi – de akkor "hétköznapi" – bevetéseket, alkalmazásokat vettük végig, amelyek a forradalom alatt előfordultak. A harckocsi azonban, mint a szárazföldi haderőnem legalapvetőbb fegyvere természetesen a harcokban tud igazán megmutatkozni. Ígéretemhez híven…..
bumposs213 2016.07.22 15:39:30
... érdekes cikk, érdeklődéssel olvastam. Bár , én a páncélosok pontos nevét, megjelölését nem ismerem, tizenötévesen sokszor találkoztam velük. , A Karolinán laktunk légvonalban pár száz méterre a Móricztól , amikor negyedikén hajnalban Budaörs felől bejöttek az Oroszok ----eltünt a világítás , hajnali négy lehetett----anyám levitt volna a pincébe . Nem mentem vele , hosszú nap volt , a Móriczon kezdődött és a Kiliánnál folytatódva a Felvonulási téren ért véget . Nem említi a cikk a Gomba alatt molotovval kiégetett T34-est ----még felfele állt a kipufogó csöve ----de nagyobb baja nem volt .Külön történet , hogy bemásztunk a rádióért , a tornyot forgattuk , és mint mindig hármasával jöttek a Villányi úton az Orosz tankok. Egy rádiós középen kettő a széleken ...Már elvitték páncélosokkal a halottaikat , a magyarokat otthagyták . Sokat tudnék írni az ott történtekről, ha valakit érdekelne . A Kiliánnál épp előttünk jártak--- két barátommal jártuk a várost , sok mindent láttunk november végéig ----az egészségügyisek, kézi pumpával mésszel ( ? ) fujták le a halottakat . Nem láttam tankot amelynek lerepült volna a tornya ( Wittner Mária ) a hátsó tank jóbboldali lánca emberi testrészt rejtett . Demszky Gáborral találkoztam egy ötvenhatos megemlékezésen , azt kérdeztem , miért nincs egy ingyenesen hívható szám , a fogyó szemtanúk mesélhetnék el a saját történeteiket , történészek számára lehetne közös nevező .... Nagy lelkesedéssel fogadta az ötletet , ez, jó , ezt megcsináljuk .Nem ma volt , sose lett belőle semmi .Azóta már sokkal kevesebben emlékeznek . Ki emlékezhet rá , jóval később történt ----a most Balassy sarkán állt egy négycsövű gépágyú , átellenben egy mentő, normál forgalom volt , aztán történt valami és az akkor Sallai sarán lévő hentes kirakatába beálltunk. Egy lövés volt , mellettem hatvan centire tőlem kidől egy fiatal nő , hihtetlenül csodálkozott , tíz centis lyuk volt a hasán , fényes fekete plasztik táskáján pár csepp vér ...Pár perc múlva újra ment a forgalom , és arra az emberre aki a tank csövén , véres kötéssel a fején részegen hadonászva körözött a sziház előtt ?Névtelen hősei Ők a történteknek és nem fogja emléküket egy sor sem őrizni ... krafft22@gmail.com
Az MSZP agóniája évek óta tart, de az utóbbi időben már teljesen egyértelművé vált, hogy halálos kimenetelű lesz az az agysorvadás és gerinctörés, amiben a Magyar Szocialista Párt szenved. Mi Öreg Harcosok reméljük, hogy ez a haláltusa már nem húzódik soká, mert az a…..
bumposs213 2015.12.10 12:14:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az egyetlen , érdektelen mondatrészt ragadtad ki az írásomból. A lényeg az volt , hogy mint pl. Te is valszeg a következő hatalomnak is tolod majd a szekerét , hasonló elánnal !
De nagyon gyorsan! Tudom, nehéz toldozgatni-, foldozgatni azt a fránya, ingatag lábakon álló költségvetést, amelyet mindenféle frinc-franc, passzió, egy kis migráns-hiszti, vagy akár néhány kormány közeli haver kedvéért bármikor megtettek, és megtesznek a mai napig is. Ám…..
bumposs213 2015.11.04 11:49:24
@Mérnork: Te görény !