Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bloggerroli

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan azért tartanak a szürkehályog műtéttől, mert nem tudják, mi lesz utána. Vajon élesebben látnak majd? Valóban élénkebbek lesznek a színek? Előfordulhat, hogy a műtét ellenére nem változik semmi? Elmondjuk, hogyan fog látni a műtét után! A szürkehályogot nem lehet figyelmen kívül hagyni. A…..
Az időskori látásromlás egyik oka a szürkehályog is lehet, ezért nem árt ezzel az elterjedt szembetegséggel kapcsolatban minél tájékozottabbnak lenni.  Infografikánk bemutatja a betegség jellemzőit, fényt derítünk annak élettani hátterére, de tovább böngészve azt is kiolvashatjuk belőle, hogy…..
A szürkehályog az egyik leggyakoribb szembetegség. Főleg idős korban jelentkezik, és szinte mindenkit elér egy bizonyos kor fölött. Kialakulásának oka pontosan nem ismert, több tényező játszik benne szerepet. A fiatalok számára mintha nem is léteznének az idős kori egészségügyi problémák, pedig…..
A betegség mindenkit elérhet, még egy orvost is. Különösen a szürkehályog az a betegség, ami ellen nehéz védekezni. Ha műtétre kerül a sor, vajon milyen szempontok alapján dönt egy szemorvos, akinek több évtizedes tapasztalatai vannak?   Az alábbi tanulságos videóban megismerkedhetünk Dr. Busch…..
Az emberi szem egyik legfontosabb alkotóeleme a szemlencse. Feladata a beérkező fény fókuszálása a recehártyára, vagyis a retinára, ahol a tulajdonképpeni fényérzékelés történik. Hasonló szerepet játszik, mint a fényképezőgépek objektívje, de anyaga és működése attól eltér.  1) A szemlencse - az…..
A szürkehályog az egyik leggyakoribb időskori szembetegség. Szerencsére könnyen műthető, de a műtétig a diagnózison át vezet az út. Milyen tünetek esetén gyanakodhatunk arra, hogy szürkehályogunk van? A legokosabb persze időről-időre ellátogatni a szemorvoshoz - akkor is, ha nincs semmi tünetünk,…..
A látás elhomályosulásával járó szürkehályog a 65 év felettiek felét érinti, de lehet veleszületett, vagy kialakulhat másodlagosan, vagy a szemet ért trauma hatására is. Évente több mint 90 ezer szürkehályog-műtétet végeznek el Magyarországon, és most elmondjuk, hogyan is kell elképzelni ezt a ma…..
A szürkehályog problémája rengeteg embert érint, mégis kevesen vannak tisztában a tüneteivel, a típusaival és a lehetséges kimenetelével. A világszerte több millió ember vakságát okozó szürkehályog azonban műtéti úton gyógyítható, ha a bajt felismerve szakemberhez fordulnak az érintettek. Mutatjuk,…..
Sok olyan betegség van, ahol érdemes várni a műtét előtt, hiszen előfordulhat, hogy javul a beteg állapota, és ezáltal elkerülhetővé válik a műtét, vagy legalábbis stabilizálódik a helyzet, együtt lehet élni némi kellemetlenséggel. A szürkehályog ebben a tekintetben kilóg a sorból. Lássuk,…..
Sorozatunkban arra törekszünk, hogy jobban megismerjük, hogyan is épül fel a szemünk, milyen részekből áll, mi szükséges a zavartalan működéséhez, illetve tudunk-e tenni annak érdekében, hogy egészségét minél tovább megőrizhessük. A mostani részben pedig a szemlencséről lesz szó.   A szemlencse a…..
Egyáltalán miért kell bárkinek is műlencsét, vagyis mesterséges szemlencsét választani? Sajnos a kérdés előbb-utóbb szinte mindenkinél aktuálissá válik, mivel a szürkehályog nehezen elkerülhető szembetegség, és jelenleg egyetlen módon, műlencse beültetésével gyógyítható.  Annyira azért nem kell…..
Csak Magyarországon évente közel 90 ezer szürkehályog műtétet végeznek. Ez a leggyakoribb műtéti beavatkozás. Azért érdemes pontosan tudni, hogy mire számíthatunk egy ilyen műtét után, mert az időskorúak jelentős hányadánál jelentkezik a szürkehályog, és nagy valószínűséggel mi magunk is átesünk…..
Világszerte közel 10 millió szürkehályog műtétet végeznek el évente, ebből csak Európában 4-5 milliót, Magyarországon közel 90 ezret, ráadásul hazánkban ez a leggyakoribb műtét típus. Miért épp ez vezeti a listát? A szürkehályog a szemlencse elhomályosodásával járó szembetegség, mely elsősorban…..
A szürkehályog gyógyítása ma már rutineljárásnak számít. Nem igényel huzamosabb klinikai tartózkodást, ennek ellenére fontos, hogy a páciens néhány praktikus szempontot figyelembe vegyen a műtét előtt. Maga a műtét egy fájdalommentes, gyors eljárás, melynek során az elhomályosodott szemlencsét…..
Tudta, hogy Bach, a legendás zeneszerző szürkehályog miatt veszítette el a látását? A 18. században persze még nem voltak olyan fejlettek a műtéti eljárások, mint ma. De mi is az a szürkehályog? Még ma is nehezen kezelhető? Tényleg megvakulhatunk tőle? Sok a kérdés, de a válaszokat kevesen ismerik,…..
A netes információtengerben gyakran botlunk tévhitekbe, tévedésekbe. Különösen ártalmas lehet ez, ha egészségügyi kérdésekről van szó. A legtöbb ember hajlamos arra, hogy az ilyen-olyan tünetek megjelenésekor egyből nekiessen az áltudományos forrásoknak. Mielőtt Ön is hasonló hibába esne a…..
A szürkehályog nevű súlyos szembetegség többféle formában tudja megtámadni a szemünket! Nézzük, mik a tények? Hányféle irányból támadhat, és mit lehet ellene tenni? Annyit már előre elárulunk, hogy az idő fokozott előrehaladtával előbb-utóbb találkozhatunk valamelyik típusával. A szürkehályog…..
A tudomány fejlődésével újabb és újabb megoldások látnak napvilágot az orvoslásban is. Ez természetes, de gondolta volna, hogy a szürkehályog műtétek története évszázadokra nyúlik vissza? Elmeséljük a történetet. Mondhatni Ádámtól és Évától indulunk, de azért mégsem olyan régről. “Csupán” az ókorig…..
Vannak dolgok, amiket nagyon szeretnénk megúszni ebben az életben. Ilyen a gyökérkezelés, a koccanás, az iratok elvesztése, és sok-sok kellemetlen dolog mellett ilyen a szürkehályog is.  De vajon  elkerülhetjük  valahogyan a szemlencse elszürkülését? Utánajártunk. A szürkehályog napjainkban…..
A szürkehályog nevében hordozza a kialakuló problémát: elszürkül a világ. Már a szó is borzasztó, viszont sajnos mindenféle túlzás nélkül állítható, hogy a szürkehályoggal küzdők számára valóban kifakulnak a színek – és ez nem is az egyetlen probléma. Íme a szürkehályog 9 leggyakoribb…..
Az orvosi beavatkozások előtt szeretünk utánajárni, pontosan hogyan is zajlik az egész, mire számíthatunk. Nincs ez másképp a szemműtétek esetében sem, és valójában nem is titok, hogyan történik meg a csoda. Ha kíváncsi, pontosan mit takar egy szürkehályog műtét, olvasson tovább!  A szürkehályog…..
Kifakultak a színek, homályosan lát, egyre nagyobb mértékben romlik a látásélessége, és mostanra bebizonyosodott, hogy szürkehályogja van? Remélhetőleg már el is határozta, hogy megműtteti, mielőtt még nagyobb lesz a baj, csak talán még pont azt nem döntötte el, milyen műlencsét válasszon.…..
A látás folyamatát számtalan tényező befolyásolhatja. Hogy mik is ezek, ezt mutatjuk be az alábbi infografikán. Lesz szó a fényről, a szem képalkotási folyamatáról, dioptriákról és a szemlencse domborúságáról. Tarts velünk!   www.focusmed.hu www.szurkehalyog.hu..
A szürkehályog idős korban a leggyakoribb szembetegség. Egyértelmű összefüggés van az életkor és a szürkehályog kialakulásának a valószínűsége között, ezért nehéz lesz elkerülni. Egészséges életmóddal elodázható a baj, de csodák nincsenek! Mibe fog ez kerülni, ha arra kerül a sor?   Ha elmúltál…..
Mind az ókori Egyiptomból, mind Babilóniából maradtak fenn emlékek arról, hogy elterjedt volt már akkoriban is a szürkehályog műtéti kezelése. Hogyan végezték ezeket a műtéteket akkoriban, és hogyan végzik a XXI. században?? A szürkehályog a szem egyik leggyakoribb betegsége. Oka a szemlencse…..