Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emília Röszkei

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
           Új közgazdaságtani paradigmát építenek a kecskeméti Neumann János Egyetemen.             Két ifjú rezsimértelmiségi leszámol a nyugati közgazdaságtudomány dogmáival és a Mandineren alapozza meg az orbánizmust. György docens a Századvég által alapított Nemzeti Érdek című jelentős…..
Emília Röszkei 2017.09.11 19:56:47
@billwilson: Ha nem bevásárlás volt, akkor előtte miért nem fért be az ezres listára és utána miért nem, csak épp a "harci zászlóként lobogtatott" 2017-es listára, de ott aztán a legjobb magyarként. Több mint 700 helyet javulni egy év alatt, aztán meg több mint 700 helyet rontani ... Azt ugye nem akarod elmagyarázni, hogy több mint gyanús ...
Nagyjából megvan arra a válasz, miért utálják annyira a Momentumot az úgynevezett ellenzék tagjai - ezen belül is toronymagasan az MSZP - és miért nem teszi ugyanezt a Fidesz. Nem, nem valószínű, sőt meglehetősen kizárt, hogy a Fidesz tartaná életben a pöcsözőket. A nagy ellenzéknek egyetlen esélye…..
Emília Röszkei 2017.08.30 17:43:39
@megamedve: Az a kormány, amelyik mindig el tudja érni, hogy a szavazásra jogosultak ne akarják elkergetni, az jól kormányoz. Ezt ugyanis propagandával nem lehet elérni. Pénztárcában érzékelhetően jobbnak kell lenni, mint az alternatívának. És ez van.
Emília Röszkei 2017.08.30 22:43:19
@morph on deer:

Tévedés. Ha ez a "minden mindegy" koalíció hatalomra jut, abból akkora káosz lesz, hogy a szavazók egy év után sírva fognak könyörögni, hogy legalább Németh Szilárd induljon el a választáson, hogy legyen értelme valakire szavazni.
A magyar lakosság többsége szíve szerint leváltaná Orbán Viktor miniszterelnököt. Erre azonban minden jel szerint nem fog sor kerülni 2018-ban. Az ok pedig nem a NER antidemokratikus berendezkedése, hanem az ellenzék szétesettsége...
Emília Röszkei 2017.08.24 13:18:37
@citrix: Dehogynem szavazhat. Csak szabályosan be kell jelentkezni (ami enélkül is kötelező lenne !) ott ahol dolgozik és hopsz, máris regisztrálhat levélben szavazóként.

De nem teszi, mert akkor ugrik az állítólag extraszar magyar egészségügyhöz való hozzáférés, amit semmiképp nem mer bevállalni, mert már ismeri a kintit ....
Indie Crawford Ott vagyunk már? 2017.08.19 20:01:49
A poszt nyitó és záróképe a National Geographic vonatkozó sorozatából származnak Eltelt némi idő, mióta utoljára űrkutatással és/vagy Mars-utazással kapcsolatban írtam, és persze történt azóta egy s más a témában, illetve fontos mérföldkövek tornyosulnak előttünk a következő hónapokban is.…..
Azt hiszed, nehéz kérdés? Nem az. A helyzet mai állása szerint a válasz egyértelmű. Az is tuti, hogy a jövő évi választásnak - hála az ellenzéki pártok önző és minősíthetetlen működésének - egy nagy vesztese lesz: a VÁLASZTÓ! Jelenleg ugyanis a helyzet a következő: van egy olyan új akadálypálya,…..
A Republikon Intézet júniusi közvélemény-kutatása alapján mind az MSZP, mind a DK támogatottsága esett a múlt hónaphoz képest, míg a Fidesz erősödött a pártválasztók között. Úgy néz ki, hogy Botka sem tudja megmenteni a vegetáló pártot a vereségtől, sőt, a Gyurcsánnyal való állandósult üzengetés…..
Emília Röszkei 2017.07.04 15:08:15
@chrisred: Értelemszerűen a második fordulók nem alkalmasak az összevetésre, mert azok már nem országos adatok.
Ha a 2014-es részvételi arány komolyan kormánykritikus távolmaradás lett volna, akkor legalább nőtt volna valamelyest az ellenzék támogatottsága. De az ellenzéki szavazók száma is csökkent.
Emília Röszkei 2017.07.04 16:09:07
@chrisred: Légyszi vedd komolyan a vitát és ne beszélj mellé. A második fordulók azért nem vethetők össze az első fordulókkal, mert az ország jelentős részén nem volt második forduló, tehát nem országos az adat.

Egyébként meg azt voltam bátor megjegyezni, hogy soha nem volt országos 75% részvétel. Két kivétellel 64-70%. Tehát teljesen mindegy, hogy van 46% aki nem választ pártot, abból 30% nem is fog elmenni szavazni. Marad 16% megszólítható bizonytalan. Nekik viszont hiába jössz a CEU-val, meg a migránsokkal való szolidaritással, vagy a fasizmussal, zömmel a saját (és még csak nem is az ország) pénztárcája alapján fog dönteni. Abban pedig most érzékelhetően szaporodik a pénz. Tehát ha azt mondod neki, hogy most "minden szar", jó okkal kiröhög.
Emília Röszkei 2017.07.04 16:44:33
@GyMasa: Nem. Nem úgy volt. A magyar Alkotmánybíróság állapította meg többször is (még 2010 előtt !), hogy az egyéni körzetek aránytalansága miatt alkotmánysértő a rendszer. Ezt már 2010 előtt kötelező lett volna javítani. De ezt választásszociológiai okból mégse tehették, hiszen Budapest volt jelentősen felülreprezentálva (az 1990 utáni 600000 kiköltöző miatt) és nemcsak a budapesti egyéni körzetek számát kellett volna csökkenteni, hanem ezzel együtt a budapesti listán elnyerhető mandátumok számát is.
Czeglédy Csabától elhatárolódott Botka László. Saját, most előzetesbe vetett ügyvédjével szemben az MSZP-n belül etikai vizsgálatot indított, a párttal kötött szerződéseit felbontotta. Azonban a szegedi parkolóperben saját, ugyancsak MSZP-tag alpolgármestere ellen semmilyen szankciót nem indított,…..
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Emília Röszkei 2017.05.28 13:17:54
@élhetetlen: Ja, hogy ez nem is sportteljesítmény lett volna, hanem média attrakció ? OK. De akkor abban rovatban kéne szerepeljen ...
Élvezettel figyelem a Fidesz ifjúsági szervezetének munkáját és életét. Nagyon várom, hogy termeljenek már ki egy olyan gyereket aki média, munka, valamint közélet kompatibilis. Sajnos ilyet nem láttam még egyet sem. Mialatt írom ezt a cikket egy egészen mozgalmas héten vagyunk túl. a Fidesz…..
A rádió- és tévéműsorokban vitatkoznak a CEU-ról. A stúdióvendégek különbözőképpen ítélik meg a Közé-európai Egyetem elleni kormányzati támadást, abban viszont egyetértenek, hogy a tízezres fővárosi tüntetés aligha rázza fel az országot. Azért marad csöndben „a vidék” - így foglalták össze a köznapi…..
Emília Röszkei 2017.04.05 12:18:00
@illaim: Hű de otthon vagy benne. Talán valamelyik kerületi foxi-maxi tanulmányi osztály vezetője voltál ?
Der Mensch Tracht und Gott Lacht. (Ember tervez, Isten nevet.) Ez a jiddis közmondás jutott eszembe, midőn elkezdtek csordogálni az információk arról, hogy Alföldi Róbert művész úr passiót rendez. Kockázatos dolog előre írni egy még be sem mutatott előadásról, az előjelekből azonban az látszik, hogy…..
Emília Röszkei 2017.04.05 11:58:05
@Izo: A mi ellenségünkkel igen. Erről szól a második parancsolat. Az első meg arról, hogy "kötélből ostort fonván kihajtá őket a templomból" ...
A búcsúzó hét egyik legérdekesebb eseménye nem az Orbán-kormány újabb térhódítása volt a médiában. Az MSZP hajdani pénztárnoka csöpögtetett reményt a baloldali választók szívébe. Puch László tízmillió híján egymilliárd forinttal növelte a Népszava köré tömörülő sajtó tőkéjét. Ha ehhez vesszük, hogy…..
Bár a 2018-as országgyűlési választásokig közel másfél év hátra van, a nagyobb politikai pártok lassan megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra. Noha Orbán Viktor és a Fidesz 2018-as győzelme akár borítékolható is lenne, a magyar baloldal egy profi stratégiával garantáltan megnyerné a…..
Emília Röszkei 2017.01.14 16:01:46
@baldoc: A vagyont csökkenti. Az összevetésben bizony ez negatív tétel a baloldalon, mert ezzel együtt nőtt az adósság annyival amennyivel. Ezt is elköltötték.

Ezzel szemben Orbánéknál a cégvisszavásárlásokat is figyelembe kell venni pluszos tételként, valamint a '98-'02 közti adósságcsökkentést ...
Az Országos Atomenergia-hivatal jelentése szerint a paksi atomerőmű 3. blokkja engedélyt kapott a további üzemelésre, így a harminc évvel ezelőtt épült reaktor további 20 éven keresztül termelhet áramot Magyarországon. Hazánk ellátásbiztonsága szempontjából nagy érvágás lett volna, ha kikerül az…..
Emília Röszkei 2016.12.24 13:23:27
@janoszeged: Sőt, a nap se süt ...
Lehet, hogy kicsit már eső után köpönyeg, de karácsony jövőre is lesz.  Kedves Homár! Szeretném megosztani, hogy milyen érdekesen működik, az eMAG házhozszállítási rendszere. És hogy, hogyan tudod elérni, hogy a telefonszámodat megoldási javaslatként kitiltsák a telefonos ügyfélszolgálatukról.…..
Emília Röszkei 2016.12.22 17:04:20
@Reactor: eDigital - eddig minden rendben volt (mosógép, mosogatógép, számítógépes cuccok). Igaz, mindent utánvéttel fizettem... Sőt. eMag-os számítógépes cuccaim (2 TB HDD, stb.) is voltak már, és az is mind rendben volt. Igaz, őket is utánvéttel fizettem.

A legutóbbi utánvétes rendelést a szállítónál fizettem kártyával... Ahol nem lehet utólag fizetni, onnan nem rendelünk ...
Emília Röszkei 2016.12.22 17:10:32
@Tshu-hash: Nem. Az ott vár valamelyik kínai (jó esetben légi) kikötőben a ChinaPost konténerében, rajta a kiléptető pecséttel ...
Alant (ú. é. alább) olvasható két vers (egyik a harmincas évekből, a másik napjainkból). Vajon, melyik a vérvádabb?! „Erdélyi József: Solymosi Eszter vére Megöltek egy kis libapásztort. Égre kiált a régi vád,úgy ölték meg Solymosi Esztert, mint egy tokos, pihés libát,mint egy síró…..
d figyelő Trump a birkák ura? 2016.11.12 09:33:06
Valaki azt írta a minap, hogy az alul iskolázott, bunkó tömegek választották meg Donald Trumpot az USA 45. elnökének. Döbbenetes kórkép ez a kijelentés. Az elmúlt húsz évben felerősödött trendek szerint, sokan mindent másképp értettek, mint ami egy fogalom, vagy kifejezés valós eredeti értelme. Itt…..
Emília Röszkei 2016.11.16 21:39:29
A Mars egy meglehetősen furcsa, hibrid sorozat, egy kicsit azokra a tévéfilmekre hajaz, amik ismert bűneseteket dolgoznak fel az ügy valódi szereplőivel, mondjuk a halottkémmel, aki látta, amint kihúzzák a halott szőkecsajt a mocsárból – és közben a Melrose Place…..
Reflektor A Moszkva-nagykoalíció 2016.10.25 11:46:29
Az, hogy ma a magyar függetlenséget elsődlegesen Oroszországtól kell félteni nem újdonság. Pláne nem újdonság ez most 1956 hatvanadik évfordulóján. Magyarországon mégis sokan a nyugati beavatkozások (dörmögő mondatok a magyar demokráciáról és szólásszabadságról különböző diplomatáktól)…..
Reágáló Ütős beszédek 2016.10.25 01:40:09
Munkásabb lesz, mint remélhettük. Bájos idős hölgyek és urak pofoztak a hatalom ellen tüntető sípolókat. A rajongásuk határtalan a Nemzet Atyja iránt. Mint Türkmenisztánban.Nyilván az ünnep méltóságát megőrizendő történt a néhány tetllegesség. Nem, nem személyekkel van a baj, hanem a rendszerrel.…..
Emília Röszkei 2016.10.26 13:55:23
@korupisti: Az gyógyul. 58%->53%->85%->75% Csökken a külső adósság, csökken a munkanélküliség, lassanként már nőnek a jövedelmek. Még 2-3 alkalommal elbukik a ballik-jobbik koalíció és utána már rendben lesz annyira az ország, hogy az ellenzék is megtanulja, merre van az előre és arra akar menni, csak jobban ...
Írország tele van régi, misztikus kastélyokkal és szellemjárta, vadregényes romokkal, így nem véletlen, hogy egyáltalán nincs nehéz dolgom néhányat összeszedni erre a kísérteties listára sem:) Itt, a smaragdzöld füvű rétek, az omladozó falú várromok, a süppedős tőzeglápok, a sziklás tengerpartok és…..
Emília Röszkei 2016.10.26 12:36:39
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
Hatrészes minisorozatot forgat az NBC-nek Jay-Z, írja a Page Six. A széria Nicholas Irvingről szól, az első fekete mesterlövészről az amerikai különleges egységeknél, aki annak idején kiérdemelte a hadseregnél a Kaszás becenevet és még egy AR-15 típusú gépkarabélyt is elneveztek róla. Irving azzal…..
Hétvégén a DK élesítette az atomtöltetet, ma pedig már végzetes csapást is mérnek Magyarország zsarnokaira. Vélhetően holnap új időszámítás veszi kezdetét. Mindez igazán jó PR-szöveg, de roppant meglepő lenne, ha Gyurcsányék Parlamentből történő kivonulása ennél sokkal több tartalommal vagy…..