Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abdiás..

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekkel ezelőtt olvastam egy mesét. A kis herceg már akkor felébresztett bennem valamit. Akkor is, ha nem értettem igazán. Valamit megmozgatott bennem, de még nem rendelkeztem a szükséges érzékenységgel, hogy mindazt megfogalmazzam. Nemrég újraolvastam. Nem állítom, hogy minden…..
Abdiás.. 2018.10.04 10:59:47
Valóban úgy tisztességes, hogyha megígértem hogy elmegyek, akkor azt be is teljesítem.
De az utolsó szó jogán még azok figyelmét kérem, akik valóban keresik Isten jelenlétét és meg is akarják találni azt.
Ha azt állítom, hogy közösségem van Istennel az Ő Szent Szellemével, akkor a legkevesebb, hogy aki szintén akarja ezt, azt hozzásegítsem ehhez.
Akik eddig bolondságnak tartották azt, amit írtam, azok figyelmét most megköszönöm.....és azt is, hogy megoszthattuk egymással a gondolatainkat, mégha nem is értettünk egyet.
Sziasztok

Most azokhoz szeretnék szólni, akik még maradtak.......
A Kis herceg könyv nekem is sokat jelentett és sokmindent tudtam belőle meríteni.
Nagyon sok bibliai igazságot tartalmaz.......a kút valóban a sivatagban van.
A sivatag a világ, amely el lett zárva a bűn miatt Istentől, az élet forrásától. De Isten kiásta nekünk azt a kutat.....adott nekünk vizet a pusztában. Felfakasztotta nekünk azt a vízforrást, ott a kereszten. A kereszt két fája, a függőleges és vízszintes.......
A függőleges Isten, aki onnan fentről lejött hozzánk...... a vízszintes pedig az ember, aki el van " fektetve" és a bűn miatt nincs kapcsolata a mennyel.
Ezt a 2 fát egyesítette Jézus a kereszten és fogta össze a saját testével, és azokkal a szögekkel, amellyel odaerősítették, hogy többé szét ne essen. Jézus tart minket össze az Atyával.....Ő egyesíti azt, ami az Édenben 6000 évvel ezelött szétesett. Ő a forrás, az örök élet forrása......
Antoine de Saint-Exupéry tudott a forrásról, de valamit nem vett figyelembe.......

" És mindazokat a kutakat, melyeket az ő atyjának szolgái Ábrahámnak, az ő atyjának idejében ástak, behányták a filiszteusok, és betöltötték azt földdel."
1 Mózes 26:15.

Nem tudta, hogy a pusztában nem csak emberek vannak, akik keresik a forrást, hanem ellenség is van, akinek az a célja, hogy ennek a forrásnak az áldásából ne részesülhess. Gondoskodnak arról, hogy abban a kútban mindig legyen föld......mindig legyen bűn.......mert a bűn elválaszt minket a kúttól, Jézustól, Istentől.
Az a kút, amiben föld van, használhatatlan és nem ad életet.
Az ellenség nagy, sok és erős....egyedül senki nem tud győzelmet aratni felettük.
Isten csak azoknak tud a kút megtalálásában és tisztántartásában segíteni, akik szövetségrel lépnek Vele. Csak a szövetség keretén belül érvényes minden áldása és ígérete.
Aki valóban szereti Istent, és Őt akarja követni, és Tőle és nem emberektől várja a segítséget, az ma szövetségre léphet Vele.
Ő hív Téged, és azt akarja, hogy minden reménységedet és bizodalmadat Belé vessed. Segíteni akar Neked, hogy a nehézségeiddel ne egyedül kelljen küzdened, hanem add át Neki, és Ő majd elhordozza azokat.
Számotokra a megváltás, a bűnbocsánat és az üdvösség elnyerése a végcél.....de Isten azt mondja, ez csupán csak a kezdet. Amikor ezt elnyered, akkor állsz rá a rajtkőre - Ő Jézus - és onnan indul el a keresztény életed. A megtéréssel megnyílik a menny kapuja. Odaállhatsz a látható - és láthatatlan világ kapujába. Ez egy teljesen új világ lesz a számodra....ismeretlen. Olyan dolgokat fogsz ott megtapasztalni, amiről még álmodni sem mertél volna. Kapni fogsz egy segítőtársat is, Isten Szellemét, aki végig fog vezetni ezen az úton. Mindaddig melletted marad és a segítségedre lesz, amíg hallgatsz arra és megcselekszed azt, amit Ő mond. Ő lesz a Te győzelmednek és sikerednek záloga.
Ha elmondod majd azt a megtérő imát - amit hamarosan leírok -, akkor fontos, hogy Isten Igéjét minden nap olvasd. A Bibliát, amely Isten szava......azon keresztül fog majd hozzád szólni és vezetni. Az Igének egy teljesen új világa és értelmezése fog feltárulni elötted. Az Igén keresztül majd elvezet Téged Isten minden igazságra és felépíti a jövődet. Keresd Őt imában is, mert az ima az Istennel való személyes beszélgetés. Akivel beszélek és válaszol is nekem, azzal van személyes kapcsolatom.
Ahogy elmondod a megtérő ima utolsó szavát - ámen -, attól a pillanattól fogva van üdvösséged. Ezt ne felejtsd el Jézusnak mindennap megköszönni, mert örök életet nem a mi érdemeink miatt, hanem csak és kizárólag Jézus keresztmunkája miatt kapunk. Ebben nekünk semmi érdemünk nincs. Ezt ajándékba kapjuk a megtérésért cserébe.
Víztől és Szent Szellemtől is ujjá kell majd születned, de hiszem, hogy Isten erre majd elvezet, és arra is megtanít majd, hogy az ingyen kaptt üdvösségedet miként tudod megőrizni majd.
Abdiás.. 2018.10.04 11:02:08
Folyt.

Hozd meg a mai napon azt a döntést, hogy Istent követed..........és mond el hallható hangon, hangosan a következő megtérő imát:

Mennyei Atyám!

Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd.
Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenség megteremtője. Én is a Te teremtményed vagyok. Elismerem, hogy bűnös ember vagyok és sokat vétkeztem Ellened. De én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti Jézus Krisztus áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van, ezért a szívemet, életemet megnyitom elötted.
Kérlek Uram, jöjj a szívembe, bocsásd meg a bűneimet, szabadítsm meg engemet a bűntől és annak minden következményétől.
Hiszek Benned Jézus!
Hiszem, hogy Te vagy az élő Istennek Fia, aki meghaltál az én bűneimért, és föltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engemet.
Elfogadlak Uramnak, Megváltómnak, Szabadítómnak, és átadom az életemet, szívemet Neked.
Szabadíts meg Uram!
Tiszta szívet teremts bennem!
Te azt ígérted, a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni, és Te vagy az Út. Kérlek, vezess engemet a Mindenható jelenlétébe.
Dícsérlek és áldalak. Szeretlek Uram szívemből, testemből, lelkemből és minden erőmből, a Názáreti Jézus nevében.
Dicsőség Istennek, most és mindörökké!
Ámen

" Amiképpen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek, el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled."
Józsué 1:5.

Találkozunk a Mennyben!
Addig is Isten gazdag áldását kívánom az életedre és családtagjaid életére is!

Barbara
   ..
Abdiás.. 2018.10.03 12:26:05
@jabbok:

"Igen gyakran csak akkor érdeklődöm valaki iránt, ha érzem, hogy tudok valami jót tenni vele és így meglesz az az érzésem, hogy jóravaló ember vagyok."

Jézus nem tartotta magát jó embernek, pedig ha valakiről elmondhatjuk az emberek közül, hogy jó, akkor az Ő.
Valóságos, azonnali és tartós megoldásokat tudott kínálni az embertársai problémájára.

" Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Máté 19:17.

Az egyik legnagyobb csapda az ember életében, amikor egy jó cselekedet miatt jónak képzeli magát.
Az Ige azt állítja, hogy megtérés nélkül senki nem tud semmi jót tenni, mert jó csak Istentől származik, és amíg az ember nem tér meg, addig nem lakozik benne Isten Szelleme. Márpedig Jézus is csak a Szent Szellemnek való engedelmesség miatt tudott jót tenni.

Az ember önmagától - bármilyen jó szándék is vezesse - nem tud valós megoldásokat kínálni az ember problémáira, max. elfogadtatni tudja vele a problémáit és egy olyan életre ösztönözni, amely belenyugvást eredményez a nehézségeibe.
Ezt az Ige viszont nem nevezi jónak:

" Megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen...."
Ezékiel 13:22.

Isten nem tudja jó cselekedetnek elfogadni azt, ha nem a megtérés igazságát hirdetjük az embereknek, mert ezen kívül nincs más esélye az embernek.

"De, ha az illető kezd zavarni, kérdőjeleket vet föl bennem, akkor korlátokat állítok, hogy védjem magam."

Ez a cselekedet ismét ellentétes Isten Igéjével, mert Jézus azt mondta:

" Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsással-e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak........és hogy az embernek ellensége legyen az ő háza népe."
Máté 10:34-36.

Ezek elég kemény szavak Jézustól, de Ő nem volt szívbajos. Nagyon jól tudta hogy ki küldte és mi a küldetése, és a küldetésének a célja.
Az emberek a hamis vallások miatt eltévedtek Isten keresésében. Körülvették és beágyazták magukat egy olyan, emberek alkotta dogmatikus rendszerbe, amelynek a hálójából szép szavakkal nem lehet kimenteni az embereket.
Egyetlen lehetséges megoldás van ebben az esetben, ha konfrontálódik ezzel a rendszerrel. Nincs más esélye az embereknek ebből kijönni, csak ha megbotránkoztatja őket.
Ehhez viszont minden támadással szemben bátran és következetesen be kell vállalni az Ige igazságát.
Jézusnak az volt a célja, hogy az emberek meghasonuljanak azokkal a téveszmékkel és tévtanításokkal kapcsolatban, amiben addig hittek.

Az Igének pontosan az a küldetése, hogy kérdőjeleket vessen fel az emberben mindazzal kapcsolatban, amiben addig hitt. Aki ebben az esetben korlátokat állít fel, hogy védje magát, saját maga ellensége lesz, mert esélyt sem ad magának arra, hogy az Ige rátalálhasson és beavatkozhasson az életébe.
A vallási réteg - a farizeusok - folyamatosan megbontránkoztak Jézuson. Kiverte náluk a biztosítékot. Egyetlen egy cél vezérelte őket Jézussal kapcsolatban......kivetni maguk közül, befeketíteni, elhallgattatni, de mivel nem tudták, ezért inkább megölettették.
Az evangélium terve zseniálisan ki van dolgozva.
Ahhoz, hogy Jézus meg tudjon minket menteni, meg kellett halnia. Az evangélium legnagyobb paradoxona az, hogy Jézus halállal győzte le a halált. A Sátánt a saját fegyverével semmisítette meg. A halála által szerzett nekünk örök életet. Isten tudta, hogy Jézus keresztrefeszítésének az ügyét rábízhatja a vallási rétegre, mert a vallás mindig kiveti maga közül az igazat.

" Mester, tudjuk, hogy igaz vagy, és az Isten útját igazán tanítod, és nem törődsz senkivel, mert embereknek személyére nem nézel."
Máté 22:16.

Jézust nem érdekelte, hogy ki mit gondol Róla, mert tudta, hogy meg vannak tévesztve.
Isten embereit se a múltban se most nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla....egy feladatuk van:
Kompromisszumok nélkül feltárni az igazságot.

" Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék."
Galata 1:10.
  Édesapja kínai, édesanyja filippínó. Ezért Szent II. János Pál pápa, miután Manilában szentté avatta, kijelentette, hogy ő lesz a fülöp-szigeteki ifjúság, a vándormunkások és a gazdasági bevándorlók védőszentje. Ruiz Szent Lőrinc, ne haragudj ránk, ha sokan közülünk „lemigráncsozunk” téged és…..
Abdiás.. 2018.10.02 10:49:39
@jabbok:

" A mai népvándorlás pedig mikor, mitől, hogyan is indult meg Európa felé?"

A kiváltó oka az Arab tavasz volt. Amerika naívan azt képzelte, hogy a Közel-keleti diktátorok megdöntésével a demokrácia az arab nemzetekbe importálható.
Nyugati elmével ez talán még tökéletes elmélet is lehetne, ám nem veszi figyelembe, hogy az arabok istene tiltja a demokráciát. A Korán hitvallása föléhelyezi magát az állami törvényeknek. Szaddam Husszein megdöntésével sokkal rosszabb állapotokat hoztak létre, mint elötte volt.

Amikor az USA támogatta a felkelőket abban, hogy a közel-keleti országok diktátorainak a hatalmát megdöntse, a keresztények elmentek amerikába, hogy megkérjék őket arra, hogy ezt ne tegyék. Szaddam Husszein és a többiek ugyan nem volt a keresztények szíve csücske, de legalább hagyta élni őket. Ők ott tudták, ha megdöntik ezek hatalmát, kik vehetik át a helyüket....olyanok, akik az életüktől is meg fogják fosztani őket. Amerika szóba sem állt velük...és ezek az emberek, akik nem azt kérték, hogy amerika védje meg őket, nem azt kérték, hogy telepítsék át őket egy másik országba, hanem csupán csak azt, hogy hagyják őket élni......valószínűleg ma már nincsenek az élők sorában. És ehhez Európa is asszisztált.

Obama 8 éve átrajzolta a közel-keleti erőviszonyokat.
Iránból egy regionális hatalmat csináltak.
Miközben boldogan aláírták velük a 10 évre szóló atommegállapodást, a többi közel-keleti ország bizonyára tisztában volt vele, hogy ez Irán számára mit jelent majd. Ez a szerencsétlen feltételek mellett megkötött megállapodás semmiben sem gátolja Iránt abban, hogy az eredeti tervét - miszerint nagy hatótávolságú atombombához jusson - megvalósítsa. A nagy hatótávolságra alapvetően 2 állam - Izrael és az USA - miatt van szüksége, ezért bár Trump ellen indítottak olyan kampányt, amelyben a mentális instabilitására hivatkozva el akarják távolítani a hivatalából, a tényeket figyelembe véve, ha valaki mentálisan instabil, akkor az nem Trump, hanem Obama.
Irán Obama 8 évének köszönheti, hogy Szíria az ölébe hulott....hogy Libanonban erős a jelenlétük a Hezbollah által.....hogy az oroszokkal szövetségben állnak.

Ma a globalista törekvések mögött igen erős, gazdag és befolyásos személyiségek állnak:

Barack Obama, Justin Trudeau ( Can ), Theresa May, Angela Merkel, Ferenc pápa, Jean Cleau Junker ( Eu ), Soros György, Mark Zuckerberg ( Facebook ), Jack Dorsey ( Twitter ), Jeff Bezos ( Amazon )........
Egyetlen céljuk van.....több szavazat.
Ezért támogatják a migrációt is, mert nagyon jól tisztában vannak vele - mégha mást is mondanak -, hogy ezeknek a jó része kegyetlen ember, és tökéletesen alkalmasak az emberek megfélemlítésére. Ahol viszont félnek az emberek, ott létre lehet hozni egy erős, központi hatalmat, ráadásul az emberek fogják ezt kikönyörögni, és szépen kormányfüggőkké fognak válni.
Ez nem más, mint az Antikrisztus birodalmának az előkészítése.
Ma a nyugati vezetők számára a köznép nem több, mint a nácik számára a zsidók.....a hatalomért beáldozhatók.
A nácik annyival voltak "tisztességesebbek", hogy ők ezt nyíltan vállalták, a mai vezetők viszont a humanizmus álarca mögött teszik ezt.

Az európai emberek ideológizálják az iszlámot, és nem veszik figyelembe azokat az égbekiáltó tényeket, amelyet a gyűlölet és a bosszúvágy motívál.
Európa vezetői - tisztelet a kivételnek -, egy olyan gyilkos ösztönnek teszik ki a nemzetüket, amelynek minden vágya Izraelt és a Nyugatot a földdel egyenlővé tenni.

Egy olyan ember, aki a demiokráciában szocializálódott, hogyan is gondolhatja, hogy józan és tiszta belelátása lehet egy olyan vallásba, amellyel sok esetben még maguk a követőik sincsenek tisztában.
Az arabok meg vannak győződve arról, hogy az örök élet számukra úgy érhető el, ha mindazokat a nemzeteket, amelyek nem Allah követői, kipusztítják.
És ma ezeket akarják szétosztani Európában......

Moszab Hasszán Juszef 1986-ban részt vett azon a titkos találkozón, amelyen megszületett a Hamasz, és ahol döntést hoztak arról, hogy erőszakos eszközökkel fognak harcolni Izrael ellen.
Idővel az izraeli biztonsági erők elfogták, és arra kapott tőlük ajánlatot, hogy szerezzen nekik belső információkat a Hamasztól. Az ajánlatot elfogadta, de nem azért, amire az izraeliek gondoltak, hanem hogy a zsidóságot szolgáltassa ki a Hamasznak.
Amikor visszatért az ővéi közé, igencsak meglepődött, mert a terrorszervezet kegyetlen kínzásoknak tette ki, és akikről úgy gondolták hogy árulók lehetnek, meggyilkolták.

Amikor kiszabadult a börtönből, az izraeliek újra megkeresték, és akkor jött a második nem várt fordulat.
Nem zsarolták, tisztelettudóan, kedvesen bántak vele, semmilyen aljas tettet nem vártak el tőle, sőt pénzt kapott, hogy tanuljon és képezze magát.
Aztán később elhívták egy keresztény összejövetelre, ahol kapott egy Bibliát.
Beleolvasott, és onnantól kezdve sokminden megkérdőjeleződött benne az iszlámmal kapcsolatban.
Abdiás.. 2018.10.02 10:51:49
@jabbok:
Folyt.

Ha valaki pontos képet akar kapni az iszlám intellektuális vitáiról, akkor érdemes egy olyan ember ismereteire hagyatkoznia, aki ismeri mindegyik felekezetet és irányzatot és az iszlamista terveket, mert Ő nem más, mint a Hamasz alapítójának fia, aki keresztény hitre tért, és aki Budapesten is adott egy interjút a gyülekezetünk Hetek című lapjának.

"A gyerekeket már nagyon korán hozzászoktatják az erőszakhoz, amikor még nagyon gyengén működik az ítélőképességük. A palesztinoknak az a meggyőződésük, hogy minden rosszról, ami éri őket, Izrael a hibás. Arra viszont soha senki nem hívta fel a figyelmünket, hogy a palesztin vezetés milyen hibákat követ el és soha semmilyen rossz döntésért nem vállaltak felelősséget.
Jó érzéssel töltött el, hogy láttam az izraeliek szenvedését. A bosszú motivált, és ha láttam a robbantásokat és az izraeliek halálát, ünnepeltem.

Eljött az idő a palesztin nép számára, hogy döntsön: továbbra is abban a pásztorban akarnak-e bízni, aki a mészárszékre viszi őket.
Az iszlám nem a béke vallása, hanem egy nagyon erőszakos vallás. A legtöbb muszlim Mohamedet békésnek képzeli el, de nem volt az.
Ha megnézzük, amit az Iszlám Állam, a Hamasz, a Hezbollah, az Iszlám Dzsihád, a szalafista dzsihádisták, a Boko Haram, a tálibok, az al-Kaida tesz, nem lézetik, hogy minden esetben és korban félreértelmezésről lenne szó.
Szembe kell néznünk a valósággal, az iszlám egy erőszakos vallás.

A palesztin vezetés felszabadulást, igazságot és ehhez hasonló nemes dolgokat ígér a palesztinoknak úgy, hogy közben erőszakot alkalmaznak. És az emberek elhiszik, hogy ha erőszakot és terrorizmust alkalmaznak, akkor az igazságot és boldogságot hoz a számukra.
Azt hiszik, hogy ha elpusztítják Izrael államát, hirtelen boldogok lesznek.

Bennem az hozta a változást az izraeliek felé, amikor láttam, hogy mennyire emberségesek.
( Ez a mondat elég jól illusztrálja, micsoda megtévesztő propaganda áldozata az arab világ, de ebből sajnos a nyugatot sem lehet kihagyni.)
Láttam bennük az emberséget, sőt azt is, hogy magasabb tudati szinten vannak.

A Palesztin állam létrehozása csupán fantázia. Uezt a fantáziát testesíti meg az Iszlám Állam is, mert van egy elképzelt vezető, egy teória, a helyes ítélőképesség viszont nincs meg, hanem torz képekben hisznek az igazságról.
Az Iszlám Állam helyesnek tartja a rabszolgaságot, az emberek meggyilkolását és lefejezését, az erőszakot. Náluk nincs korlátja annak, amit az ember megtehet. Az uralom fogalma azon alapul, hogy minden önző vágyukat kielégíthessék.
Ha száz nő a vágyuk, akkor elmehetnek és elfoglalhatnak egy falut, a nőket rabszolgákká tehetik, a többieket pedig lefejezhetik.

A Hamasz emberei Izraelt egy modern országként látják, és azt hiszik, hogy az ő nagyapáik hozták ezt létre. De mindez a zsidó nép hitének, életstílusának és munkájának gyümölcse.
A holokauszt katasztrófája után az építést és nem a megtorlást választották, nem a bosszúra szentelték oda az életüket.
A Hamasz ezzel szemben a gyors megoldásokat keresi, az áldozatmentalitásban akar maradni, mindenért a másikat hibáztatja és arra ösztönzi az embereket, hogy álljanak bosszút és öljenek.

A muszlimok többsége nincs tisztában az iszlám valódi természetével. Valójában egy olyan vallást követnek, amit nem értenek."

Az iszlámnak sok áldozata van és lesz is még a Közel-keleten és Nyugaton, de a legnagyobb áldozatai azok, akik ennek a vallásnak a rabszolgaságában élnek.

Moszab Hasszán Juszef életében a gyűlöletet nem a nyugat számolta fel, hanem Isten kiválasztott népe, és azon belül is egyetlen személy: Jézus Krisztus.

Az arab világ olyan sötét erők hálójába került, ahonnan emberi törekvések nem tudják kihozni őket. A Korán a Biblia ellenelvangéliuma, amelynek ihletője a Sátán.
A Sátánnak semmi hatalma nem lenne a földön, ha nem tudna embereket beállítani abba munkába, amely fő célja - minél több ember elpusztítása. Aki a saría szerint él, az egy démonizált ember, a Sátán szolgája.......ezért nem lehet őket Európába beengedni, főleg nem szétteríteni. Az emberekkel együtt jönnek azok a sötét szellemiségek is, amelyek bennük élnek és hatalmat gyakorolnak az akaratuk felett. A halál szellemét hozzák be Európába. Ha a Hamasz alapítójának a fiát képesek voltak kegyetlen kínzásoknak kitenni, vajon mit szándékoznak tenni velünk, akik nem vagyunk Allah követői, hanem egy olyan államforma hívei, amely az ő szemükben többistenhívő, ezért bálványimádó.
Egyébként ez a htehagyott férfi az IÁ halállistájának az élén szerepel.
A demokrácia számukra elfogadhatatlan, mert az ember egyszer alárendeli magát az állam törvényeinek, majd azon felül vagy mellett a kereszténység törvényeinek. Ez számukra halálos bűn.
Abdiás.. 2018.10.02 10:54:46
@jabbok:
Folyt.

Így a kérdés az, miért özönlenek mégis tömegesen egy olyan földrész felé, amely a számukra, amennyiben integrálódnának, teljes mértékben a hitük feladását jelentené, amellyel kiszolgáltatják magukat a többi muzulmán ember számára, sőt családtagjaik számára is, mert egy elfogadható megoldás van erre a Korán szerint, az pedig nem más, mint a halál.
Amennyiben pedig nem kívánnak integrálódni, miért erre vették az irányt?

Ettől függetlenül nem gyűlöletet akarok hirdetni az arabok felé, hanem józan és reális gondolkodásra szeretném felszólítani embertársaimat.
Kétségkívűl kell nekik segíteni, de a vezetőink által propagált "megoldások" zsákutcába vezetnek, és a segítőkből nagyon könnyen áldozatok lehetnek.

Egyetlen személy van, akik képes az ellenségeskedéseken túlmutatóan békességet, elfogadást és megbocsátást közvetíteni: Jézus Krisztus.....az igazi Jézus Krisztus, mert hogy sok "keresztény" Őt nem is ismeri!
Augusztus elején Esztergomban Szent Ignác-napi búcsún prédikáltam a vízivárosi templomban rendalapítónk és az Eucharisztia kapcsolatáról. Ebből nőtt ki ez a bejegyzés, amiben a jezsuiták és az Eucharisztia kapcsolatát szeretném körbejárni. Miképp van jelen az eucharisztikus lelkiség a rendalapító…..
Abdiás.. 2018.09.28 10:33:15
@khamul:

Szerintem ennyire ne menjünk bele, mert valóban, ahány fordítás, annyi értelmezés.
De ha még szeretnél erről beszélni, akkor inkább máshonnan közelítsük meg.

Nézzük meg, mit mondott az angyal Máriának a gyermekről:

" Ez nagy lesz, és a Magasságos Fiának hivattatik, és neki adja az Úr Isten Dávidnak, az ő atyjának királyi székét."
Lukács 1:32.

Ez a gyermek Dávid leszármazottja lesz, de olyan, aki a királyi vérvonalból való.
A zsidók - egyébként az ortodoxoknál a mai napig így van - vissza tudták vezetni a családfájukat egészen Jákob 12 fiáig. Mária biztos tudta, hogy a jegyese - József - Dávid leszármazottja, de nem a királyi vérvonalból való, ahogy korábban írta. Nem Salamon, hanem Dávid Nátán nevű fiának a leszármazottja.
Ezek után érthető, ha egy I. sz.-beli ortodox, zsidó, szűz nő az eljegyzése után ezen megdöbben, hiszen itt az angyal azt tette nyilvánvalóvá, hogy bár Józsefhez készül feleségül menni, de ez a gyermek nem Józseftől lesz.
És az, hogy ez Máriának leesett, azt a beszéde bizonyítja:

" Mi módon lesz ez, holott én férfit nem ismerek?"
Lukács 1:34.

Abban az időben egy nő nem gondolkodott más férfiban az eljegyzése elött, sőt, normális esetben utána sem.
Máriának itt már egyértelműen kiesett a képből József. Nem azt mondta, hogy ő Józseffel nem volt még együtt, hanem azt, hogy férfivel.

Egyébként Máriának a "megkülönböztetése", vagyis olyan szintre való emelése, amit a katolikus egyház gyakorol, az a korabeli egyházban egyáltalán nem volt jellemző. Jézus feltámadása után - amikor már tömegek elött egyértelművé vált, hogy Ő valóban Isten Fia volt és az a Messiás, akiről az ószövetségi próféták szóltak -, semmiféle kiváltsága nem származott ebből. Egy volt a gyülekezet többi tagjai közül, aki a többiekkel együtt hallgatta a tanításokat. Nem véletlenül nem foglalkozik az életútjával részletesebben utána az Ige. Az ő küldetése az evangélium szempontjából "befejeződött", hogy Jézus megszületett.

Amikor Mária és a testvérei elmentek Jézusért, hogy hazavigyék, azt mondta a sokaság elött:

" Kicsoda az én anyám, és kik az én testvéreim?
És kinyújtván kezét az ő tanítványaira, monda: Íme az én anyám, és az én testvéreim!
Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nekem fitestvérem, nőtestvérem és anyám."
Máté 12:48-50.

Ez az Igeszakasz nagyon sok félreértésre adott már okot a kereszténységen belül is, mert elég meglepő ez a kijelentés, főleg, ha valaki nem érti ennek a szellemi tartalmát.
Jézus nem volt családellenes és nem vetette meg sem az anyját sem a testvéreit. Egyszerűen egy evangéliumi igazságot jelentett ki.
Az Istennel való személyes kapcsolatban lévő emberek közötti kötelék magasabb szintű, mint a vér szerinti összetartozás.
Vagyis az egyházon belüli kötelék erősebb, mint amilyen kötelék a saját családtagjainkhoz köt.
Az igaz egyházat Jézus vére köti össze és kapcsolja be Isten családjába, míg a "világi" család genetikán alapszik, ami viszont bűnt közvetít.
Ezért nevezi az ujjászületetteket Isten a Fiának. Ez egy nagy család. Egyáltalán nem igaz az, hogy mi kidobjuk magunk közül azokat, akik betegek, meg nem fizetnek.......nagyon messze áll a gondolkodásotok az igazságtól.......
Ahogy Ti nem dobjátok ki a családtagjaitokat azért, mert beteg lesz, vagy bármi más éri, mi sem dobjuk ki őket.
Az egyház azoknak az embereknek a közössége, akikkel az örökkévalóságban időtlen időkig együtt fogunk élni.

Amikor Saul az Istennek való engedetlensége miatt elveszítette az Izrael feletti királyságát és Isten Dávidot kente fel helyette, Saul mindent megtett, hogy megölje Dávidot.
Dávid erre azt mondta:

" Ha az Úr ingerelt fel téged ellenem, vajha jó illatú volna elötte az áldozat; ha pedig emberek, átkozottak legyenek az Úr elött, mert kiűznek most engemet, hogy ne részesülhessek az Úrnak örökségében, azt mondván: Eredj, szolgálj idegen isteneknek."
1 Sámuel 26:19.

Saul kiakarta őt űzni Izraelből, Isten népe közül. Azt akarta elérni, hogy más nemzethez menjen át. Dávid azt mondta, ha ez az Úrtól van, vagyis Isten akarja eltávolítani őt a népe közül, akkor rendben van, de ha Saul csupán emberi akaratból - önzőségből, féltékenységből - akarja őt elűzni, akkor viszont Isten átka el fogja őt érni, mert ha ő kimegy abból a közösségből, ahol Isten jelenléte védi őket, akkor már csak olyan helyre tud menni, ahol nincs ott Isten, ahol bálványokat tisztelnek......idegen isteneknek adnak tiszteletet, és Saul ezzel a tettével belekényszeríti Dávidot egy bálványimádó életmódba, vagyis az elkárhozásba.
Isten népe nem veti ki maga közül a testvéreit prédául az ellenségnek, a Sátánnak.
Abdiás.. 2018.09.28 10:35:21
@khamul:
Folyt.

Akkor ott Saul még észhez tért, és kimondott egy nagy igazságot:

" Amennyire drága volt a mai napon a te lelked énelöttem, legyen annyira drága az én lelkem az Úr elött."
1 Sámuel 26:24.

Dávid éjszaka bement Saul táborába és elvette Saul feje mellöl a dárdáját és egy vizeskorsót, Sault viszont - aki az életére tört -, nem bántotta. Amikor ezt Saul megtudta, akkor azt mondta, amit Isten mond, mert az Ige Isten szava:

Amilyen fontos nekem, hogy megmenthessek az elkárhozástól egy idegen embert, olyan drága lesz Isten elött az én életem.
Isten elött annyit érünk, amennyit megtudunk tenni azokért, akik megvetnek minket.
Abdiás.. 2018.09.28 12:52:54
@Szlanka:

Nem kívánok erre már hosszabban reagálni, de az általad jelzett példázat azt jelenti, amit minden szülő átélhet a családjában a gyermekeivel kapcsolatban.

Teljesen mindegy, hogy hanyadikként születik meg a gyermeked, mindegyiket egyformán szereted.
Isten is egyformán szereti minden gyermekét.......akár 40 éve tért meg, akár 10 év múlva fog, akkor is a gyermeke.

Nektek nem velünk van bajotok, hanem az Igével.
Ha ti átkozottnak mondjátok a gyülekezetemet, én egyáltalán nem kapom fel a vizet, mert tudom, hogy nem igaz. De ha az Ige megpiszkálja a ti tanaitokat, egyből idegesek lesztek. Bár azt is tudom, hogy nem ti, hanem azok a gonosz szellemek, akik rabságban tartják az elméteket, úgyhogy én rátok nem haragszom és semmi bajom veletek.

De ahogy egyszer mondtam, a gonosz szellemeknek nincs testük, és csak azokon keresztül tudják kifejezni az érzelmeiket, akikben benne laknak.

Te kereszténynek tartod magad, jabbok?
Egy keresztény nem beszél így. Egy kersztény számára Isten Igéje olyan, mint a levegő, és ha valaki hirdeti neki, akkor azt issza és nem támadja.

Nem kell engem kizárni, elmegyek én magamtól is.........

" Embernek fia, minden beszédeimet, amelyeket szólok neked, vedd szívedbe, és füleiddel halld meg!
És eredj, menj el a foglyokhoz, a te néped fiaihoz, és szólj és mondjad nekik: Így szól az Úr Isten, vagy hallják, vagy nem."
Ezékiel 3:10-11.

A küldetésemet ezennel betöltöttem.
Shalom
„A Viganò mögötti hatalmak elsősorban megbuktatni akarják Ferenc pápát” – Sputnik Italia. Andrea Tornielli, a Vatican Insider szerzője 2018. szeptember 2-án interjút adott Marina Tantushvan újságírónőnek a Viganò-ügyről, amely továbbgyűrűzik a nemzetközi médiában. Tornielli egyik kommentárját már…..
Abdiás.. 2018.09.24 13:15:50
@khamul:

Szerintem nem érdemes tovább rágódn azon, hogy Isten hogy tudottemberként bejönni a látható világba, mert én nem azt állítom, hogy Jézus nem Isten Fia, hanem azt, hogy Isten Fia emberként jött be a látható világba.
Ne várd tőlem azt, hogy ok-okozati összefüggésként lépésről lépésre levezessem Neked, ez hogy lehetséges.
Ne feledd, én is ember vagyok:-)
És az Ige nem azt mondta, hogy aki meg tudja magyarázni, hogy Isten hogy tudott emberként bejönni a látható világba, abban van Isten Szelleme, hanem azt mondja, hogy abban van meg, aki ezt megvallja.
Én meg megvallottam, ti meg kiakadtatok rajta.
De az Ige mégiscsak engem igazol.:-)...és persze azt is, hogy mivel ezt nem tudod elfogadni, Isten Szelleme nincs meg benned.
De én pont azért vagyok tt, hogy Te is megtaláld vele a személyes közösséget.

"Már kérdeztem tőled, hogy mit jelent az, hogy Péter kapta a mennyek országának kulcsait és az oldás-kötés hatalmát (Mt 16, 18-19)."

Az előző hozzászólásomból talán kiderül, hogy Pétert az Ige a megtérse után miért nem tekinti már gyarló embernek.

Isten az egyháznak adta a kötés és oldás hatalmát, amelyről azt mondja, hogy ezzel hatalmat tudunk venni a Sátán királysága felett.
Ez csak azoknak adatik meg, akik igei módon megtérnek.
Hogy ezt pontosan mit jelent, egy másik Igerészből derül ki, mert ahogy már mondta, az Ige mindig magyarázza Önmagát.

" Nem rabolhatja el senki az erősnek kincseit, bemenvén annak házába, hanemha elöbb az erőset megkötözi, és azután rabolja ki annak házát."
Márk 3:27.

Az erősnek a háza a Sátán királysága.
Csak úgy tudunk bármit is visszaszerezni a Sátántól, amit elvett a bűneink miatt tőlünk - egészség, gyógyuklás, áldások, bővelkedés....-, ha be tudunk menni a házába és van is hatalmunk fölötte.
Amikor egy ember igei módon megtér, akkor Isten Szelleme beléköltözik, ezért mondja az Ige: nagyobb az, aki bennem van, mint aki a világban van.
Isten Szelleme nagyobb tekintély és hatalom, mint az antikrisztus szelleme.
Isten Szellemével felül tudunk kerekedni a Sátán királyságán. Egy hasonlattal élt Jézus:
Ha bemegyek ahhoz, aki kirabolt, először meg kell kötöznöm - hatástalanítanom kell- és utána szépen mindent visszavehetek tőle.

Az igazág beszédével, megvallással, meg tudjuk kötni azokat a sötét erőket, amelyek uralkodnak más emberek felett, és az Ige azt mondja, amit itt a földön megkötök, az a mennyekben is kötve lesz. Amit én itt a földön szavakkal kimondva megkötök, azokat a sötét erőket Isten angyalai valóságosan megkötözik.
És hogyha valakit feloldunk egy gonosz szellem hatalma alól, az a mennyben is meg lesz tőle szabadítva. A keresztény élet természetfeletti szinten mozog. A látható és láthatatlan világ mindkét pólusa - Isten és Sátán - összejátszik. Az embereknek van hatalmuk irányítani és befolyásolni a szellemvilág eseményeit, amelynek kihatása van a látható világ eseményeire.
Így az igaz egyház tagjainak van hatalma befolyásolni más emberek sorsát, jövőjét, sőt a nemzet sorsát is.
A kommunizmus nem véletlenül dőlt ám meg Magyarországon........
És nem véletlenül áll szemben a fél világgal Orbán Viktor......
És az sem véletlen hogy Hillary győzelmét várva Trump nyerte az amerikai választásokat......

Az igaz egyház tagjai minden nemzetben összejátszanak, hogy ne a Sátán, hanem Isten akarata érvényesülhessen.
Isten a bűnbeeséskor kivonult a látható világból, és itt mi, emberek rányítjuk az eseményeket. A háborúkat és viszályokat magunknak köszönhetjük. Isten hagyja, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy azt mi terelgetjük......
Ezért az igaz egyház tagjai tudják, mekkora felelősség hárul rájuk más emberek sorsáért, akik még nem ismerik az igazságot......
Abdiás.. 2018.09.24 16:25:42
@khamul:

"EGYEDÜL Péter kapta, nem az egyház. "

" A tizenkét apostol nevei pedeg ezek: első Simon, akit Péternek hívnak....."
Máté 10:2.

Péter eredeti neve Simon, és Őt tette elsővé az apostolok közül Jézus.

" Te Simon vagy, a Jóna fia; te Kéfásnak fogsz hívatni."
János 1:43.

Jézus Simont Kéfásnak nevezte el, ami arámul van, és azt jelenti: kőszikla, kő.
Ennek latin megfelelője a Petrus, amit mi Péternek fordítunk.

A Máté idézet így értendő:
De én is mondom neked, hogy te szikla vagy, és én ezen a kősziklán építem fel az anyaszentegyházamat......"
A Bibliában a kőszikla Jézus Krisztust jelképezi.

" És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, de nem dőlt össze, mert a kősziklára építtetett."
Máté 7:25.

Az igaz egyház a kőszklára, Jézus Krisztusra épül.

Kornéliust, egy római pogány századost arra kért Isten, hogy Pétert hívassa házához, és elmond majd neki valamit.
Péter a mózesi törvények értelmében nem mehetett volna be egy pogány ember házába, ám Isten elötte egy látomást adott neki, ahol egy lepedőben tisztátalan állatok jelentek meg elötte, és Isten azt mondta, egyen azokból. Ő nem akart, ellenkezett Istennel, de Isten ezt mondta neki:

" Amiket az Isten megtisztított, te ne mondd tisztátalanoknak."
Apcsel. 10:15.

Péter így értette meg, hogy az evangélium a pogányoknak is adatott, és nekik is van kegyelem, nem csak a zsidóságnak. A névváltoztatásával Jézus azt jelezte előre - ez egy prófécia egyébként -, hogy ő lesz az, Péter, aki elkezdi a kősziklára az építkezést. Ezért tette őt elsővé az apostolok közül.
A szikladarab kezdte el a kősziklára való építkezést, amelyből felépül az egyház, amely megkapta a kötés és oldás hatalmát.
Az igaz egyház kapta meg azt a hatalmat, hogy a Pokol kapui sem vesznek rajta diadalt.
Az az egyház, amely a pedofíliából és homoszexualitásból nem tud kijönni, a Sátán számára nem ellenség, hanem tettestársa.
Egy ilyen egyház nem tud a Sátán fölé kerekedni.
A Poklot és a Sátán királyságát nem lehet bűnnel legyőzni!
Abdiás.. 2018.09.25 22:32:40
@jabbok:

"ahogy Abdiás mondá, egy ember nem válthatott volna meg minket"

Ezt Ti mondjátok, Abdiás pont az ellenkezőjét mondja.:-)
Az evangélium arról szól, hogy amit az ember rontott el, az embernek kell helyrehoznia.

Egyébként ezen a szüzességen kár ennyit rágódni. Az Igéből ez csak annak nem esik le, aki nem ismeri az Igét.

" Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, aki fogad vala méhében és szüli vala Káint."
1 Mózes 4:1.

Az ismerés és megismerés a Bibliában a házasságon belüli szexuális kapcsolatot jelenti.

"Ádám pedig ismét ismeré az ő feleségét, és az szül neki fiat, és nevezé annak nevét Séthnek."
1 Mózes 4:25.

" És ismeré Elkána az ő feleségét, Annát......és terhes lőn Anna..."
1 Sámuel 1:19-20.

" És József nem ismeré őt, míg meg nem szülé az elsőszülött fiát."
Máté 1:25.

Miután pedig megszülte, utána ismerte, vagyis házaséletet élt vele.

Erről a Biblia feketén-fehéren nyilatkozik. Semmi kétséget nem hagy afelől, hogy Mária nem maradt szűz.
Ezt hogy nem tudja kiolvasni egy ekkora egyház az Igéből?

Ha azt, ami nyilvánvalóan és félremagyarázhatatlanul benne van az Igében és nem tudják kiolvasni, akkor azt, ami nem ilyen nyilvánvaló benne, vajon mennyire értelmezhetik félre?
Hétfőn egy huszonegy éves lánytól, Claire Winelandtől búcsúzott a világ, aki gyógyíthatatlan, „cisztás fibrózis” nevű betegségben szenvedett. A CNN-en keresztül értesültem a halálhíréről, ami által betekintést is nyerhettem az életébe. Keresztény vagy hívő? Nem tudom. Mégis, annak alapján, amit…..
Abdiás.. 2018.09.10 11:16:34
" Mit akarhat ez a csacsogó mondani?.....Idegen istenségek hirdetőjének látszik. Mivelhogy a Jézust és a feltámadást hirdeti....."
Apcsel. 17:18.

Ez a történelemben kb. 1900 évvel ezelött hangzott el Athénban, amikor Pál apostol elvitte a görögöknek az evangélium üzenetét, és így a Közel-Keletről átjött az igazság beszéde Európába.
Az ige olyan zseniális módon van megírva, hogy minden egye szava - amely egy adott történelmi eseményben lejátszódott -, más-más korban, más szituációkban, de újra és újra megismétlődik.
Minden egyes olyan esemény, amely megtörténik az emberrel az élete során, visszakereshető a Bibliában, és ezekbe a szövegekbe kódolt üzenetek vannak beágyazva azok számára, akik valóban Isten tanítványai.

Salamona azt írta:

" Ami most történik, régen megvan, és ami következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, ami elmúlt."
Prédikátor 3:15.

Ez úgy gondolom bőséges okot szolgáltat arra, hogy az Igét fundamentalista módon értelmezzük, mert minden úgy történik szóról szóra, ahgoy abban meg van írva.

Amikor Isten azt mondta Noénak, hogy építsen egy bárkát, mert vízözön által el fogja pusztítani az "emberiséget", Noé szó szerint vette Isten utasítását, és nem gépek segítségével, hanem a saját kézi szerszámával a kezében neki állt egy 135m hosszú, 22,5m széle és 13,5m magas bárka - vagyis pontosabban egy láda - elkészítésének - amely a firgyláda formájára készült -, és röpke 100 év alatt, 3 fiával együtt el is készítette.
A többeik számára ez igencsak őrültségnek tűnt.........abban a korban még esőt sem láttak az emberek, nemhogy vízözönt. A növények számára a szükséges vízmennyiséget a hajnalonként a föld felszínéről felszálló pára biztosította.
Ám a vízözön mégiscsak megérkezett minden emberi képzeletet felülmúló módon. Ez az irdatlan mennyiségű víz 2 oldalról jött.
A " boltozat felett lévő vizek" is lezúdultak, ill. a "nagy mélység minden forrásai" is felfakadtak. 1 Mózes 7:11.

Ez azt jelenti, hogy ez nem csupán eső formájában hullott a földre, hanem a Föld atmoszféráján - a látható világon - kívüli világból szakadt le írdatlan mennyiségű víz, másrészt pedig a föld belsejében található vízforrások - amelyekre az Ige több helyen is utalást tesz - hatalmas földrengések kíséretében irdatlan pusztító erővel robbantak ki a föld belsejéből.
Az Ige azt írja, hogy 15 singgel - vagyis 7,5m-rel - emelkedett a víz színtje a hegyek fölé. Hogy ez milyen mennyiségű víz lehetett, azt abból lehet valamelyest felfogni, hogy az a hegy - az Ararát hegye - amelyen a víz apadása után a hajó megfeneklett, milyen magas.
A Nagy-Ararát és a Kis-Ararát Törökország és Örményország határán fekszik, magasságaik pedig 5137 ill. 3896m.

Ezt a pusztítást csak azok élték túl, akik Isten Igéjét fundamentalista módon értelmezték........mindössze 8 ember.

A Szentírás több mint 600 próféciát tartalmaz, amelyekből kb. 450 már szó szerint beteljesedett. Semmi okunk azt feltételezni, hogy a fennmaradó többi prófécia ne hasonló módon teljesedne be.

Isten azt mondta, hogy van egy általa kirendelt nap, amelyen tűz által el fogja pusztítni az egész látható világot.
Ma ez ugyanolyan nevetségesnek tűnik az emberek számára mint Noé idejében, még magukat keresztényeknek vallók számára is.

" Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak........"

A Hirosimára ledobott bomba 1945-ben a város felett 500m magasságban robbant fel.

"........az elemek pedig megégve felbomlanak........."

Nukleáris robbanáskor az energiakibocsátás egyharmada hő formájában történik, melytől hatalmas tűzgolyók keletkeznek.

"........ és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek."
2 Péter 3:10.

Atomrobbanás után az erdők, mezők, folyók mind felégnek és elpusztulnak.

Lehet hogy ez Péter apostol idejében nevetségesnek tűnt, de nekünk, akiknek a feje fölött ott lóg egy nukleáris háború fenyegetése, egyáltalán nem kellene annak lennie, ugyanis a Biblia arról számol be, hogy ennek a világkorszaknak nagyon nagy valószínűséggel egy nukleáris háború fog véget vetni.

Amerikai és olyasz tudósok egy csoportja mesterséges körülmények között olyan hőfokot generáltak, amely itt a földön nem létezik. Azt vizsgálták, hogy a különböző anyagok hogy reagálnak erre a hőfokra. A kísérlet eredménye megdöbbentő, ám az Igét igazolja. Az anyag először porrá válik, majd cseppfolyós halmazállapotúvá, az gázneművé és végül úgy elillan, mintha nem is lett volna ott semmi. Ez felvet egy másik kérdést is: Vajon az anyag az-e, aminek mi gondoljuk?
Ezek szerint nem. Mi protonokról, neutronokról és elektronokról beszélünk, ám ezeket még soha senki nem látta. Szerintem nem is léteznek, csupán feltételezések azért, hogy az anyagot valahogy deffiniálni tudjuk.
Ám a Biblia kinyilatkoztatása alapján ez nem lehet igazság, mert amikor Jézus a feltámadása után megjelent a tanítványoknak úgy, hogy a falon keresztül ment át, azt igazolja, hogy két különböző anyag átjárható egymás számára. Az anyag nem az, aminek ma a tudomány gondolja.......
Abdiás.. 2018.09.10 11:19:42
Folyt.

Egyébként az eredeti cikkhez, és a Biblia szerinti áldások és átkok öröklődéséhez kapcsolódva, ezt ma már az orvostudomány is igazolja.
2016 év végén látott napvilágot egy olyan felfedezés eredménye, amely teljesen egybecseng Isten 4000 évvel ezelötti kinyilatkoztatásával, miszerint az emberi sorsot nagyban befolyásolja az elődeinek a cselekedete és az általuk átélt események.
Eddig a felfedezési pl. a pszichológusok nem találtak magyarázatot arra, hogy a holokauszttúlélők leszármazottai miért küszködnek pszichés problémákkal, ill. mások szociális beilleszkedési zavarokkal, lelki függőségekkel, vagy bűnözéssel.
Eddig úgy gondolták, hogy a családon belüli érzelmi szocializáció során adódnak át, ám most rájöttek, hogy ennek elsősorban genetikai okai vannak.
A kutatás eredménye az lett, hogy az erősebb vagy folyamatosabb életélmények pontosan visszaíródnak a génekbe és így továbböröklődnek.
Vagyis a tudomány ismét bizonyított egy bibliai állítást, miszerint az áldások és átkok valóban a véren keresztül öröklődnek és nagyban befolyásolják az ember életútját.
De Jézus vére ezeket ki tudja törölni.

" Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek...."
51. zsoltár 9.

Izrael népe Egyiptomban izsóppal kente fel a bárány vérét az ajtófélfára azért, hogy a pusztító nem tudja elérni az életüket és ne az ő akarata teljesedjen be.
Ez egy prófétikus előkép.......azt vetítette előre, hogy Jézus vére megtisztít és megszabadít minket a géneinkbe bekódolt sorsunktól......

Isten minden időben és minden korban azért küldi a tanítványait, hogy felhívja az emberek figyelmét, hogy bár nagyon kegyelmes, nagyon irgalmas és hosszantűrő, ám ezt a világot nem kívánja megmenteni, csak azokat, akik hallgatnak rá.

Jézus így imádkozott az Atyához:

" Nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tiéid."
János 17:9.

Ez a világ a gonoszságban átlépett egy olyan pontot, ahonnan már nincs visszaút, és Isten hagyja, hogy a gonoszság begyűrűzzön.
A Bibliában a tenger a nemzeteknek a jelképe a hajó pedig az egyházé. Azért küldte a hajót, hogy a fuldoklókat ki lehessen menteni a tengerből.....aki akar, beszállhat a hajóba és megmenekülhet, mert Jézus Krisztus keresztáldozata elérhetővé tette számunkra a menekülőutat.

Ma a kereszténység azért nem tud hiteles lenni, mert csupán formálisan jelenik meg. Megtanulnak az emberek egy katekizmust, át is eshetnek egy bizonyos fajta keresztségen - ami nem azonos a bibliai keresztségekkel -, talán még valamilyen egyháznak a tagjai is, ám az evangélium leglényegesebb tényeiről és az üdvözülés módjáról semmilyen ismeretük nincsen.

Azt mondjátok, ez nem egy baráti táraság.......ez valóban így van.
A baráti társaság egy "belterjes" közösség, ahol az élet fontosabb dolgairól hasonló nézeteket vallanak az emberek. Ott megválogathatja az ember, hogy ki tartozhat közéjük és ki nem.
Isten minden ember számára 2 alapvető dolgot biztosított:
- szólásszabadság és szabad véleménynyilvánítás
- vallásszabadság

Ezeket nem az államtól és nem emberektől kapjuk, hanem Istentől- bárcsak Brüsszel is tisztában lenne ezzel -, mert e kettő nélkül soha senki nem ismerhetné meg az üdvözülés módját........
Ha valakit nem érdekel a hozzászólásom, van rá szabad döntési joga, hogy ne olvassa el.
Akinek pedig nehezére esik néhány ezer karakter elolvasása - ami a technikai eszközök fejlődésének köszönhetően egyre gyakoribb jelenség - szintén figyelmen kívül hagyhatja a hozzászólásomat.
A terjedelemmel kapcsolatban csak azt szeretném megjegyezni, hogy amennyiben ez az oldal nem adna lehetőséget a hosszabb hozzászólásokra, nem is tudnám megtenni. Ám ezek szerint gondoltak azokra is, akiknek esetleg sok mondanivalója van a másik ember számára........

Azt mondjátok, hogy ez az oldal keresztény, ám az olyan témák, mint Szent Szellem, Izrael, elragadtatás némelyeknek badarságnak tünnek.
Attól, hogy valaki egyszer elolvassa életében a Bibliát, még nem lesz keresztény - és természetesen az Ige hihetetlenül szövevényes szimbólumrendszere sem tárul fel elötte - ám arra talán elegendőnek kellene lennie, hogy felismerje- a Szent Szellem, Izrael és elragadtatás - központi és lényegi elemei a kinyilatkoztatásnak. Ezek nélkül egyáltalán nem beszélhetünk kereszténységről.

Számomra nem az a kérdés, hogy valaki miért beszél ilyenekről egy kereszténynek vallott oldalon, hanem az, hogy más miért nem........

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy bár elviekben ugyanarról az istenről beszélünk, a gyakorlat mégis mást igazol. Akiről én beszélek és akiről ti, az nem lehet ugyanaz, bár a Szentírásból idézünk.

Ez az a pont, ahonnan kezd érdekessé válni egy beszélgetés...........
Abdiás.. 2018.09.10 17:43:44
@I_Isti:

Egy keresztény embernek nincs szüksége arra, hogy más bőrébe bújjon.
Amikor az ember igei módon megtér, az újjászületése pillanatában egy teljesen új ember lesz, akiben Jézus születik meg.

" Avagy nem ismeritek-e magatokat, hogy Jézus Krisztus bennetek van?"
2 Korintus 13:5.

Ha megkaphatjuk Jézust, minek nekünk más, hiszen mindenki más csak alacsomyabbrendű........

Az, hogy az ember milyen szintű Bibliaismeretre tehet szert, az nem doktori disszertációktól és teológiától függ, hanem attól, hogy milyen szellemiség áll mögötte. Mivel 2 valóságos szellemi sík van - Isten királysága és a Sátán királysága - így, akiben Isten Szelleme van, a Szent Szellem, annak az ismeret határa az a határ, ami Istené, neki viszont nincs ilyen, így egy keresztény a végtelen bölcsesség és értelem forrásával rendelkezik.

Bármilyen magasszintűnek is tűnjön egy tudomány, önmagában semmit sem ér, ha nincs mögötte Isten. Az ilyen tudomány és ismeret nem áll meg, és ha egy kicsit az Ige tükrében megvizsgálja az ember, alapjaiban dől össze, de ami ennél is fontosabb, üdvösségre sem tudja elvezetni a követőit.

Ennek kiváló példája Dávid és Góliát története. Dávid Izrael legkissebje volt - még a sajátjai is megvetették- ám vele volt Isten. Góliát egy hatalmas, harcedzett refaim leszármazott volt, ám csupán csak a Sátán királysága állt mögötte. A végeredményt ismerjük.

Dávidnak mindössze 5 köve volt, ám ez az 5 kő többet ért minden harci fegyvernél.

" .......és hívják nevét
1. csodálatosnak
2. tanácsosnak
3. erős Istennek
4. örökkévalóság atyjának
5. békesség fejedelmének"
Ézsaiás 9:6.

Dávid 5 köve Jézus Krisztus 5 neve, amelyről azt írja az Ige, hogy minden név meghajol elötte, a mennyben, a földön és a föld alatt is. Mindenek felett áll.

Na persze most ezt nem azért írom, mintha bennetek ellenséget látnék, mert az ellenség sosem maga az ember, hanem azok a sötét szellemi erők, amelyek távol tartják az embereket az Ige valódi értelmezésétől. Így születnek meg a hamis teológiák, és bár ezek az idő megszűnésével semmivé lesznek, ám követőik tovább fognak létezni, és egyáltalán nem mindegy, hogy egy ember a biológiai halála után felfelé vagy lefelé megy.

" Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői."
127. zsoltár 1.

Hiába a sokkal több szaktudás, hiába a sokkal több doktori disszertáció, hiába a sokkal tudományosabb tudomány........ha nem az Úrtól van, hiábavalóság az. Isten pedig nem szereti a hiábavalóságot.

Szeretném, ha ráébrednétek, hogy nem én támadlak benneteket, hanem Isten Igéje áll szemben azzal, amiben ti hisztek.
Maga az Úr is döntött fontos pillanatokban, illetve a halála előtt, mert mindenben kísértést szenvedett (de bűnt nem követett el). Minden nap és az utolsó órában nekünk is döntenünk kell, hogy mit/kit választunk, Isten, vagy a Mammont. Adja az Isten, hogy egyszer tudjunk jól választani!..
Abdiás.. 2018.09.05 13:17:25
Folyt.

Aki bizalmat szavaz Istennek és megteszi, amit kér, az visszakapja Isten Szellemének közvetlen és személyes vezetését.
Az ember kíváncsisága az Édenben minden ember bukását eredményezte........pedig Isten nem akarta eltitkolni az ember elöl a rosszat, csupán nem akarta, hogy azelött szerezzen tudomást róla, mielött Ő felkészíti erre.
Az Isten és ember közötti szeretet kapcsolat bizalom hiányában megtört........nincs......

" Nem szorul rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről, mert magától is tudja, mi van az emberben."
János 2:25.

Az ember csak úgy tudja ezt helyreállítani, ha megtéréssel, a Jézus Krisztusba vetett hit által kéri Isten segítségét.
A romlott ádámi természetünkkel nem lehet Istent követni, mert az bűnre van determinálva.
Nem azért vagyunk bűnösek, mert bűnt követünk el, hanem azért követjük el a bűnöket, mert bűnös, romlott a természetünk.
Aki nem szabadul meg ettől a romlott természetétől Jézus Krisztusban, soha nem fogja tudni helyreállítni a kapcsolatát Istennel. Isten a bűnös emberrel nem tud és nem is akar közösséget vállalni, mert Ő Szent.

" Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, mennyből való.
Amilyen ama földi, olyanok a földiek is; és amilyen ama mennyei, olyanok a mennyeiek is."
1 Korintus 15: 47-48.

Amikor Jézus Krisztus feltámadt a halálból egy teljesen más emberi faj első képviselőjeként támadt fel.
Vele indult el az Isten-ember faj kezdete, amelyben az isteni és emberi természet egy tökéletes egységet alkot.
Aki megtér, átléphet a földiből a mennyeibe, és valóságosan új emberként, Jézus természetét magára öltve élheti le földi életének hátralévő idejét, és folytathatja majd az időböl kilépve az örökkévalóságban.
Ma a magukat keresztényeknek vallók 90%-a nem is tudja.......fogalmuk sincs, miről szól az evangélium.
Van bennük egy őszinte vágyakozás Isten felé, de még soha nem találták meg Őt személyesen.
Megpróbálnak emberi akaratból Isten Igéje szerint élni, de mindig azzal kell szembesülniük, hogy ez nem megy......elbuknak, mert a bűnös természetük rabjai és fogjai, amely nem engedi őket valóságosan megváltozni.

Jézus Krisztus azért tudott tökéletes, bűntelen életet élni, mert folyamatos, közvetlen összeköttetésben volt az Atyával a Szent Szellemén keresztül, és amit Ő mondott, Jézus azt tette. A szabad akaratát arra használta fel, hogy tökéletes összhangban legyen Isten Szellemével. Ha neki szüksége volt erre, mennyivel inkább nekünk.....

Az első embertől, Ádámtól halált és bűnös természetet örököltünk......
Az utolsó Ádámtól viszont - Jézustól - egy megelebvenítő, életet adó szellemet, Iszen Szellemét, és örök életet.......

" Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai."
Róma 8:14.

" Akiben pedig nincs a Krisztus szelleme, az nem az Övé."
Róma 8:9.

Adja az Isten, hogy egyszer tudjunk jól választani!

Amen.
Abdiás.. 2018.09.06 12:49:50
Nem ehhez a cikkhez szeretnék most hozzászólni, hanem a vatikáni botrányhoz, de annak a hozzászólását, akié szimpatikus volt a számomra, már nem találom ott. Vagy felületesen olvastam, vagy levették. vagy törölték. De egy biztos.......Jézus mindig egyenes gerinccel állt meg az Őt vádlókkal szemben.....és ezt azért tudta megtenni, mert tiszta volt a lelkiismerete.

Ma nagyon sokan tanácstalanok a megjelent hír hallatán, és mennek a találgatások......vajon igaz, vagy sem?
Ennek eldöntésében szeretnék Nektek segíteni, ha az oldal gazdái is engedik.......

1929. február 10-én XI. Pius pápa magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Mussolinit, a késöbbi olasz fasiszta diktátort. Ezen a megbeszélésen a pápa áldását adta Mussolinira, akivel a következő napon - az olasz állam és a vatikán nevében - egy un. lateráni egyezményt írtak alá.
Azzal a Mussolinivel, aki 1910-ben megjelentetett egy pamfletet, amelynek az volt a címe: Isten nem létezik
Azzal a Mussolinivel, aki a Donna Rachellel megélt vadházassága mellett - amelyből 7 gyermeke született - nyíltan, 137 szeretőjével kérkedett.

Hogy miért érezte szükségszerűségét ennek az egyezmények az egyébként elvileg taljesen más értékrendet valló két fél?
Mussolini tisztában volt azzal, hogy az olasz emberek körében - akiknek a döntő többsége katolikus hitet vallott -, a pápa szava szent. Amit a pápa mond, azt az emberek - mégha nem is értenek vele egyet -, vakon követik. Ezzel az egyezménnyel Mussolini, és a fasizmus hatalomra jutása Olaszországban borítékolható volt.

Amikor XI. Pius elfoglalta a Vatikán vezető helyét 1922-ben XV. Benedek után, az épület a patkányok átjáróháza volt. Úgy éltek, mint a koldusok. Semmijük sem volt. Ez az egyezmény viszont 140 millió dollárhoz - nem a mai árfolyamon -, 44 hektár új területhez, korábbi pápai uradakmakhoz tartozó területek elvesztése utáni kárpótláshoz, az összes pap olasz állam által való bérezéséhez, és sok más anyagi eredetű érdekeltséghez juttatta a pápai intézményt.
Irdatlan mennyiségű összeg vándorolt a Vatikánba, és hogy ne legyen túl feltűnő, létrehozták a Szentszéki Különleges Hivatalt - amely a Vatikán pénzügyeit intézi - és amelyhez a pápa egyetlen utasítást adott: Mindenáron hasznot termeljenek.
Ennek ez a pénzintézet maximálisan eleget is tett.
A II. világháború kitörésének évére a Vatikán felvásárolta az olasz gazdaság legjövedelmezőbb intézeteit: textil,- műtrágya-, fa- és acéliparban, bányászatban, kohászatban, mezőgazdasági eszközök gyártásában, kerámia-, tésztagyártásban, vasút-, telefon-, távközlési társaságokat, bankokat, építőipari cégeket, szállodaláncolatokat.........és......bombát, tankot és lőfegyvereket gyártó gyárakat - a háborúban az emberveszteség pótolhatatlan, ám aki a fegyvereket biztosítja, annak ez óriási nyereség-.
1935-ben, amikor Mussolininek szüksége volt fegyverekre Etiópia lerohanásához, a Vatikán tulajdonában lévő lőszergyár biztoította számára a szükséges fegyvereket.
De tulajdonukban van olyan gyógyszergyár is, amely kifejezetten az abortusztabletták gyártására szakosodott.
Ők voltak a kizárólagos földgázszolgáltatói az egész olasz államnak.
A Vatikán 1935-re évi többmilliós hozamot könyvelhetett el a részvényeinek köszönhetően.

Hitler nagyon hamar felismerte, hogyha a Vatikánnal nem ápol jó kapcsolatot, a Mein Kampban megálmodott Harmadik Birodalmából nem lesz semmi.
A Mammon ebben az esetben is győzött.
1933-ban a Vatikán Hitlerrel is aláírt egy konkordátumot. Ide pénz...oda támogatás, és a német katolikusok is istenítették Hitlert és mindenben támogatták.
XI. Pius életének utolsó évében azt mondta, a Vatikán a Sátánnal kötött egyzséget. Beteg ágyán arra kérte orvosait, hogy néhány napot adjanak még neki, hogy a katolikusokat figyelmeztethesse, hogy ne támogassák Hitlert és Mussolinit, mert ebben az esetben a háború kitörése még megakadályozható. Erre a beszélgetésre nem került sor, mert valaki megmérgezte. A korabeli feljegyzések szerint a mérgezés 2 kitervelője és végrehajtója Petacci doktor és az a Pacelli bíboros lehetett, aki XII. Pius néven beült az általa meggyilkolt elődje trónjába.

Béla azt írta, hogy a pápákat a Szent Szellem választja.......továbbra is fenntartod ezt az állításodat?
Ehhez a Szent Szellemnek semmi köze.

A Vatikán bűnrészes 6 millió zsidó embertársunk kegyetlen, embertelen kiírtásáért, az egykori Jugoszlávia kettészakadásáért, ahol a katolikus horvátország a Vatikán védelmét élvezte, ezzel szemben az ortodox szerbek ellen népírtást szervezett. 700 ezet ortodox szerbet gyilkoltak meg - még a holokauszt elött - a Vatikán tudtával, részvételével és tudtával.
A Vatikán náci bűnösök számára un. patkányjáratokat, menekülő útvonalakat készített Dél-Amerikába, Ausztráliába......és ők mosták tisztára a náci bűnösök a meggyilkolt zsidóktól származó magánvagyonát is - nem kis részesedésért, 60%-ért-.
Abdiás.. 2018.09.06 12:52:48
Folyt.

A Vatikán ezután további hatalomra tört.
A szabadkőművességet a római katolicizmus mélyen elítéli, ám 1976-ban nyilvánosságra hoztak egy olyan listát, amely azt igazolta, hogy több 100, köztük vezető vatikáni tisztviselők, bíborosok, a katolikus hierarchia előkelő méltóságai , püspökök, érsekek, szabadkőműves páholyokhoz tatoznak. Ez a lista tartalmazta a neveket, azonosítási számokat, beavatási számokat és a fedőneveket is. A céljuk az volt, hogy befolyásolják az államok politikai döntéseit.

De a Vatikánhoz köthető az évszázad legnagyobb biztosítási csalása is, amelyet az olasz maffiával közösen hajtottak végre, az un.Ambrosiano ügy. Több 100 ezer ember magánvagyonát rabolták el és tették őket nincstelenné. 8 névleges bankot hoztak létre a Vatikán szárnyai alatt, amelyben az olasz maffia tisztára mosta ezeket a pénzeket, és megosztoztak rajta.
Az ügy nyomozati aktái ma is az FBI-nál porosodnak. Hogy miért nem lehet soha semmit a Vatikánra bizonyítani?
Mert a Mussolinivel megkötött lateráni egyezménynek volt egy nagyon kecsegtető pontja a vatikánra nézve:

Szuverén, önálló államnak nyilvánította ki Vatikánt, ezért nevezzük ma Vatikán államnak......és mivel egyetlen államnak sincs joga egy másik állam pénzügyeibe és bárminemű dolgaiba belelátást nyernie, így ellenőrizetlenül és számonkérhetetlenül bármikor, bármit megtehet.

Az FBI-nál mérhetetlen mennyiségű nyomozati anyag csücsül évtizedek óta, amelyeket azért kellett felfüggeszteni, mert a szálak a vatikánba vezetnek. Ezek embercsempészet, kokaincsempészet és lőfegyverkereskedelem. Amerika úgy nyilatkozott, hogy csak abban az esetben lehetne felgöngyölíteni ezeket a szálakat, ha a Vatikán államot terrorálamnak minősítenék. Ebben az esetben joga lenne az FBI-nak a nyomozást lefolytatnia- bár sokan ott is a vatikán védőszárnyai alatt vannak. De hát ki meri ezt megtenni a "Szentszékkel"?

1978-ig, amíg a lengyel származású Karol Wojtyla II. János Pál néven pápává nem lett választva, Lengyelországban a kábítószer-függőség és terjesztés nem létezett, ám 2002-re a drogkereskedelem fő elosztóállomása lett. 1978-2005-ig volt pápa.
Pápasága alatt az ország a dél-amerikai kokainbárók számára a kokainfeldolgozás és -terjesztés egyik fő bázisa lett.
A maffia így nyilatkozoztt:

" Lengyelországban nem kapsz meg semmit és egy szalmaszálat sem tehetsz keresztbe, ha nem a pápán keresztül intézed

Az amerikai katolikus egyház több mint 1 millió dollárt fizetett ki olyan szülőknek, akiknek a gyermekeiket szexuálisan zaklatták katolikus papok, természetesen hallgatásért cserébe.
Ez a probléma nem korlátozódik amerikára, mert egyetmleges. A katolikus egyház tele van homoszexuális papokkal, bíborosokkal és érsekekkel......a többiek pedig hallgatnak. Vagy elfogadják, vagy elhagyják az egyházat.......én az utóbbit javasolnám......
Itt egyáltalán nem az a kérdés, hogy igazak-e a vádak, hanem az, hogy ez mikor derül ki a nyilvánosság számára, mert nagyon sok olyan katolikus hívő van, aki őszinte és nyitott szívvel keresi Istent, ám az egyházi kötelékei megakadályozzák, hogy valóban meg is találja.

Istennek semmi köze a Vatikánhoz és a Vatikánnal sincs hozzá.......

A Vatikánnak értékpapír-hamisításokért, több 100 üzleti vállalkozás csődjéért, népirtásokért, alvilági leszámolásokért, családok ezreinek anyagi ellehetetlenítéséért és szexuális bűncselekmények megszámlálhatatlan sokaságáért van közvetett vagy közvetlen felelőssége.

Ferenc pápa így nyilatkozott:

" Ma reggel elolvastam a nyilatkozatot, és őszintén el kell, hogy mondjam Önnek és minden érdeklődőnek: olvassák el alaposan a nyilatkozatot és hozzák meg a maguk ítéletét."

Ezzel a hozzászólásommal nem kívánok kárhoztatni senkit, aki a katolikus egyház elkötelezett tagja, csupán a tisztánlátásban szeretnék segíteni.
Jézus sem azért jött, hogy kárhoztasson, hanem azért, hogy világosságot adjon az embereknek és megmentse őket.

De fontos odafigyelnünk Jézus szavaira- már ha az ember üdvözülni akar, mert ez egyáltalán nem kényszer:

" Nem mindenki, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megy be a mennyek országába.....
És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket....."
Máté 7:22.,24.

A beszéd, amelyet mondunk, önmagában nem sokat ér.
A cselekedeteinkkel hitelesítjük vagy hiteltelenítjük azt......
Ha meg is tudjuk téveszteni embertársainkat a képmutató beszédünkkel, Isten akkor is e szerint ítél meg minket.....
Embertársainkat meg tudjuk téveszteni, de Istent nem!
Évente több mint öt és fél millió kislányon végeznek nemiszerv-megcsonkítást. Több évszázada folyik ez a gyakorlat a családokban a csecsemőkortól a pubertásig, főként Afrikában és a Közel-Keleten. Az utóbbi évtizedekben azonban Nyugaton is megjelent mint “kulturális…..
Abdiás.. 2015.11.27 11:49:22
@fizetekmegegysort:

"Épp annyira felháborító, mint mikor egy szűkebb vallási közösség mondja meg egy országban, hogy csináltathatok-e abortuszt, védekezhetek-e gumival, és erkölcsös-e ha házasság előtt szexelek...... mind a muzulmán mind a keresztény korlátozza és másodrendűnek tekinti a nőt, mindegyik meg akarja mondani neki hogy hol a helye, hogy éljen, mindegyik birtokolni akarja a méhét - csak mindegyik más módszerrel."

A véleményed alapján nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem érted és nincs megfelelő ismereted a keresztény és a muzulmán vallásról.

A korán azt mondja:
- A férfiak némiképp rendelkezhetnek a nők felett, mert a nők a férfiak foglyai, és nem urai önmaguknak.
- A férfit nem lehet kérdőre vonni, hogy miért veri a feleségét.
- A pokolra jutottak többsége nő lesz.
- A nők intelligencia és vallás tekintetében alacsonyabb rendűek a férfiaknál.
- És van női körülmetélés is:
Mohamed azt mondta, hogy akkor kötelező fürödni, miután a férfi magáévá tette a nőt és a körülmetélt nemi szervek érintkeztek. Ez azt feltételezi, hogy mindkét fél körül van metélve.
A körülmetélés kötelező mind a férfiak, mind a nők számára. Férfiak esetében ez a fityma eltávolítását jelenti a péniszről, nők esetében pedig a csiklót borító bőrredő eltávolítását. ( nem magát a csiklót, mint ahogy néhányan tévesen állítják.)
- A férj megtilthatja a feleségének, hogy elhagyja a házat.
- A nő kötelessége a férjével közösülni abban a pillanatban, amint azt a férje kéri, otthon vannak és az asszony fizikailag képes rá.
- A házassági eskünek való engedelmesség azt jelenti, hogy a férjnek joga van élvezni a felesége vagináját.

A sort felesleges folytatni, talán ennyiből is nyilvánvaló, hogy a muszlim vallás a nőket sok esetben az állatokkal egyenlő szintre süllyesztik le.

Én már többször elolvatsam a Isten igéjét, de ilyet, sehol nem találtam benne.

Miért gondolod, hogy ezzel egyenértékű az, amikor Isten azt mondja, ne öld meg a benned megfogant életet?
A muszlimok azért korlátozzák a nők jogait, mert nem tekintik őket egyenrangúnak.
Isten azért kéri, hogy ne kövess el gyilkosságot, mert meg akar védeni attól, ami ennek a következménye lesz!

Isten igéje azt mondja: Ne ölj!
A fordítás nem pontos, mert az eredeti héber szöveg pontos fordítása:
Ne kövess el gyilkosságot!
Ahogy a héber, úgy a magyar nyelv is különbséget tesz az emberölés és a gyilkosság között.
Isten igéje lehetőséget ad arra, hogy ha az életedre törnek, jogod van megvédelmezni az életedet, még ha ez a támadód halálával is jár.
Azt viszont nem engedi meg, hogy szándékosan, előre kitervelten megfossz egy embert az életétől. Ez gyilkosság.
Az életet Isten adta az embernek, és senkinek nincs joga ezt felülbírálni, még akkor sem, ha a te méhedben fogant meg az az élet. Az anya az élet védelmezője és nem kioltója.

Azt mondta az Úr Káinnak, miután meggyilkolta testvérét, Ábelt:
Mit cselekedtél? A te testvérednek vére kiált énhozzám a földről. Most azért átkozott légy e földön!

Azt hiszed, ezt csak Ábelnek mondja?
Minden egyes abortuszban meggyilkolt gyermek vére elégtételért kiált Istenhez és átkot hoz az ember életére!

Azt mondja az Úr a 2. Móz. 21:23-ban:
De ha veszedelem történik, akkor életért életet adj.
A pontos fordítás, lelket lélekért.

Ez tudod mit jelent?
Ha Te miggyilkolsz egy embert, az nem "csupán" azt jelenti, hogy megfosztottad a fizikai létezésétől, hanem hogyí megölted a lelkét. Szellemi halált okoztál neki. Megfosztottad attól a lehetőségtől, hogy földi élete során megismerje az igazságot, hogy mi az életnek az értelme, hogy ki az életnek az értelme és az embert valójában mire is teremtette Isten.

Folyt. köv.
Abdiás.. 2015.11.27 11:50:22
@fizetekmegegysort:
Folytatás

A földi életnek egyetlen célja van:
Megismerni azt a szeretetet, amelyet Isten az Ő egyszülött fiában megadott nekünk.
Aki megismeri Jézus Krisztus keresztáldozatának a lényegét és érvényesíti is a saját élete felett, az megmenekül, és örök élete lesz.
Aki nem........az elkárhozik és az örökkévalóságot azon a helyen kell eltöltenie, ahol a Sátán és a gonosz szellemek, bukott angyalok kapnak helyet, örök szenvedésben, kínban, gyötrelemben, egyetlen perc nyugalom nélkül.

Sátán útál téged......de útál engem is, és minden embert.
Útál minket, mert Isten, minden bűnünk ellenére szeret minket, és képes minden bűnünket megbocsátani, csak egyet kér....higyj benne és fogadd el az Ő segítségét.
Nem akarja, hogy azon a borzalmas helyen kelljen eltöltened az örökkévalóságot, amelyet eredetileg nem az embernek készített.

Sátán mindent bevet a latba, csakhogy te is ott szenvedj vele!
Öld csak meg azt a gyereket és a cimborám leszel! A te teremtőd mondta, ha embert ölsz.....lelket ölsz....és lelket lélekért........meghal a szellemed, és az enyém leszel.
Sőt! Nehogy megálljatok itt emberek! Harcoljatok, hogy ez jogerőre lépjen! És akkor emberek százezrei lesznek az enyémek, anélkül, hogy felfognák, hogy egyáltalán mit tesznek!
Csodálatos! Csak hátradőlök a páholyomban és gyönyörködöm a művemben!
Szolgáim és alattvalóim, bukott angyalok, gonosz szellemek, démonok, mind ide hozzám!
Tudjuk, hogy Jézus Krisztus miatt, aki legyőzőtt engem, elvesztettük a csatát, de ha vesznem kell, minél többen vesszenek velem! Közel van az Úr visszajövetele, ezért nincs időnk tétlenkedni!
Minden erőt mozgósítani kell, el kell érnetek, hogy minél többen velünk vesszenek!
A teljes hadosztályt ide kérem!
Hitetlenség, kételkedés, bizalmatlanság, csüggedés, önsajnálat, pesszimizmus, reménytelenség, megosztott figyelem, szétszórtság, felejtés, gondolatnélküliség, felszínesség, bizonytalanság, zavarodottság, depresszió, hiábavaló, értéktelen gondolatok, előítélet, hamis filozófia, ideológiák, nézetek, vallásosság, ateizmus, materializmus, humanizmus, keserűség, kétségbeesés, bátortalanság, érzékenység, harag, neheztelés, patvarkodás, felgerjedés, gyűlölet, bosszúállás, sértődékenység, képmutatás, színlelés, vallásos beszéd, hazugság, erőszakosság, nyugtalanság, idegesség, háborúság, viszály, vádló beszéd, átok, szidalom, káromlás, hízelkedő beszéd, fecsegés, kritizálás, dicsekvés, kétség, aggódalmaskodás, ígérgetés, szomorúság, rossz hangulat, csüggedés, keserűség, kedvetlenség, fásultság, letargia, alkalmatlanság érzése, gyász, halál, okkultizmus, varázslás, igézés, manipulálás, uralkodás, mágia, jövendőmondás, makacsság, önzés, öntörvényűség, önakarat, önközpontúság, önimádat, kevélység, gőg, lázadás, engedetlenség, bálványok, antiszemitizmus, paráznaság, tisztátalanság, bujaság, homoszexualitás, gonosz kívánság, fösvénység, elutasítás, tekintély, kudarc, betegségek, félelem, elvetettség, kisebbségérzés, alkalmatlanság, bűntudat, gyávaság, félénkség, visszahúzódás, menekülés, bizonytalanság, határozatlanság, halogatás, késleltetés, vádlás, kárhoztatás, csüggedés, reménytelenség, idegesség, feszültség, kiábrándultság, közömbösség, passzivitás, álmosség, fáradtság......és ti mindnyájan, akiket még nem szólítottam, menjetek a világba és taroljatok!

Isten pedig szembeállítja veled az Ő igéjét és azt mondja:

Mit teszel ember? Én teremtettelek, Én adtam neked életet és csak Én tudom azt örökre biztosítani neked! Miért harcolsz ellenem? Én helyeztem beléd a lelkiismeretet........azt, amely jelez neked, hogy nem jó úton jársz, hogy meghasonlásod legyen és visszafordulj.
Engedetlenkedni akarsz...........vedd már az eszedbe, kinek ártasz ezzel, talán Istennek....aki az egész világmindenséget megteremtette, fenntartja, szüksége van neki valamire is Tőled..........neked van szükséged rá......nagyon nagy szükséged.........mert a sötétség ereje elkezdte kiradírozni a lelkiismeretedet......ne hagyd, mert sokkal többre vagy hívatott, mint az örök szenvedés.....

Ne annak adj teret, aki a halálodat kívánja, hanem annak, aki az életedet visszaadja!

És adj hálát Istennek, hogy amit Te most még nem tudsz biztosítani a gyermekednek, azt az iskolája- ha nem is tökéletesen-, de legalább fékentartva megadja.
Abdiás.. 2015.11.27 22:13:58
@fizetekmegegysort:

Sajnálom, ha az írásomból gyűlöletet olvasol ki, mert semmiféle gyűlölet nincs bennem se feléd, se más ember felé, aki nem ért velem egyet. Ellenben benned van egy jó nagy adag gyűlölet és megvetés azok felé, akik másképp látják az életet, mint Te.
Nem az indít arra, hogy elmondjam neked Isten igazságát, hogy ráderőszakoljam azt, hanem mert az igazság ismeretében nagyon nehéz nézni, ahogy az emberek vaskos, súlyos, nehéz léptekkel haladnak a pokol felé.
Az igazság nem attól lesz igazság, hogy Te hiszel-e benne vagy sem......tőled független és állandó dolog.....és bármit is teszel, nem tudsz rajta változtatni.

Nekem nincs veled harcom, és hidd el, Te sem velem harcolsz.
Az ószövetség és Újszövetség nagyon szorosan összetartozik, mégis, óriási különbség van közte.

Amikor Izrael fiai az Isten törvénye ellen vétkező embereket megölték, azt azért tették, mert másképp nem tudták megakadályozni, hogy az a sötét erő, amely a bűnös emberen keresztül megnyilvánul, mások életében is kárt tehessen. Nem volt más módjuk, mert a bukott embernek nincs hatalma a gonosz szellemek felett. Hatlamasabbak, intelligensebbek nála, és az akaratukat teljes mértékben rá tudják erőszakolni az emberre.
De az az ember, akit megöltek, kapott egy lehetőséget arra, hogy beismerje bűnösségét, és bár a fizikai halált el kellett szenvednie, a szelleme ebben az esetben megmenekült és örök életet nyert.
Amikor Isten fia emberként megszületett és bejött a bukott, bűnös világba, sok dolgott tett, ami feltűnést keltett.....de az egyik legnagyobb megdöbbenés az volt a zsidó emberek számára, amikor parancsolt a gonosz szellemeknek és azok kimentek az emberből.
Képzeld csak el, mit élhettek át azok az emberek! 1500 éven keresztül meg kellett ölniük bűnös társaikat, és egyszer csak jön egy ember, és az beszéd, amely kijön a száján, olyan hatalommal bír, hogy a gonosz szellemek menekülnek.....és az az ember, aki Jézus eljövetele előtt az életével fizetett, most tovább élhet!
Jézus Krisztus azért jött, hogy elhozza számunkra az életet!
De nem csak az életet, hanem mindazt a hatalmat, amellyel Ő rendelkezik!

Akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek fel; és ha valami halálost isznak, meg nem ért nekik; betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. Márk 16:17-18.

Jézus Krisztus azért jött, hogy megszabadítson minket a bűneink miatt ránk váró büntetéstől. Aki bűnt követ el, annak az életével kell ezért fizetnie. Jézus azért jött, hogy átvegye a Te, az én és mindannyiunk büntetését.
Ha azért jött volna, hogy kárhoztasson téged, nem adta volna oda az életét helyetted.
Ő nem kárhoztat, nem vádol, nem szidalmaz, csupán egyet kér........fogadd el azt, amit érted megtett, mert azért jött, hogy megmentsen.

Ha benned félelmet és lelkiismeretfurdalást okoz az, amit írtam, az nem azért van, mert Isten vagy én vádollak téged, hanem azért, mert nem tiszta a lelkiismereted.

Minden hitetlenséged ellenére van egy tökéletes meglátásod:

A hit és a vallás nem ugyanaz.

A vallás az, amely kiüresíti Isten igéjét.
A vallás az, amely válogat Isten igéjében.
A vallás az, amely bálványokkal helyettesíti az élő Istent.
A vallás az, amely semmivel nem rendelkezik, amit Jézus Krisztus megszerzett számunkra.
A vallás az, amely ember alkotta dogmákat, rítusokat követ.
A vallás az, amely nem ismeri az igazságot.
A vallás az, amely oly sok ember számára nevetségessé és megvetendővé tette Isten igéjét.
A vallás az, amely nem tudja az embert megszabadítani a bukott, bűnös természetétől.
A vallás az, amely nem ismeri és nem is jogosult Isten erejének és hatalmának használatára.
A vallás az, amely elválasztja az embereket Istentől.

Az emberek többsége elbukik Isten keresésében, és a valamikori reménységet a reménytelenség váltja fel.
Úgy gondolják, mivel az ő Istenkeresésük kudarcot vallott, mindenki más is csak beszél és beszél, de bizonyossága Isten létezéséről neki sem lehet!

Jézus Krisztus él!
És aki él, azzal találkozni is lehet!
Én ismerem Jézust!
És Ő is ismer engem.
És azt akarja, hogy Te is ismerd őt! Nem mint fantomot vagy tündérmesét, hanem a maga valóságában.
És hogy mennyire valóságos személy, nagyon könnyen kiderítheted!
Azt mondta: Aki segítségül hívja a nevemet, megtartom azt!

Tedd próbára! Szólj hozzá, kérd a segítségét........és Ő nem marad néma, mert él!
Egész életedben arra vár, hogy helyezd rá a terheidet

Isten ereje nem fogyott el.......hatalma nem rendült meg.......mindenhatósága nem fakult meg.....csodatévő ereje nem tűnt el!

Hallani fogod még a próféták szavát....látni fogod még vakok szemeinek süketek füleinek megnyílását....látni fogod, ahogy a hit emberei betegekre teszik kezeiket és egészségesek lesznek....hogy halottakat támasztanak fel.....

A hit az, amely behívja Isten csodatévő erejét az életedbe!
Európa megdöbbent. Hogyan történhetett ilyen borzalom a kontinens kulturális központjában? Hidegvérű gyilkosok szórakozni vágyó, ártatlan fiatalokat mészároltak le. Európa pedig megdöbbent, az emberek megdöbbentek, a politikusok megdöbbentek. Kérdem én: min? Nem számítottak…..
Abdiás.. 2015.11.16 21:46:28
@bundazsák:
".....a keresztény világ eljutott oda, hogy elismeri Róma primátusát. Még azok a keresztények is egy kicsit, akik nem a Római Katolikus Egyház tagjai. A keresztény vallás értelmezésében szinte mindenki elfogadja a Pápa szavait. "

Én ( és még sokan mások) ebbe a mindekibe nem tartozom bele.
Van egy nagyon nagy problémája a mai keresztény egyháznak. Kizárja Istent a kereszténység meghatározásából!
Azt, hogy ki keresztény, azt nem min döntjük el, hanem Isten igéje határozza meg. Nagyon sokan vannak, akik kereszténynek gondolják magukat, de a Teremtő szerint nem azok!

Először a történelem folyamán keresztényeknek Jézus Krisztus első tanítványait, az apostolokat nevezték. Nem ők határozták meg magukat így, hanem a körülöttük élő emberek. És miért?
A kereszténység a Kristianos ( Krisztusi ember) szóból származik. Azért nevezték így az apostolokat, mert ugyanazok a jelek és csodák követték az apostolokat, mint Jézus Krisztust, uazt mondták, mint Jézus Krisztus, uolyan odaszánt életük volt az Atya szolgálatára, mint Jézus Krisztusnak.
Azért nevezték el őket így, mert olyanok voltak, mint maga Jézus Krisztus!
Ez a kereszténység mércéje!
Vajon a pápa megfelel ennek a mércének?
Ez egy roppant egyszerűen eldönthető kérdés, csak össze kell hasonlítani Isten kijelentéseit a pápa kijelentéseivel!

3 Mózes 18:22.
Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak; utálatosság az.

Pápa:
- Be kell fogadnunk a homoszexuálisokat az egyházba, el kell fogadni az ő másságukat és tolerálni kell azt.

Máté: 19:5-6.
Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté;
Úgyhogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett,, ember el ne válassza!

Pápa:
- Meg kell gyorsítani, és egyszerűbbé kell tenni a keresztények válását.

1 János 4: 1-3.
Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől vannak-e; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
Erről ismerjétek meg az Isten lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől, és az az antikrisztus, amelyről hallottátok hogy eljő; és most e világban van már.

A muszlim vallású emberek nem vallják Jézust testben megjelent Krisztusnak, csupán egynek, a próféták közül. Tagadják, hogy Istennek létezik fia.

Pápa:
-Be kell fogadnunk muszlim társainkat,( akár még az otthonainkba is), kezet nyújtani nekik, és elismerni, hogy a muszlim vallás egyenértékú a kereszténységgel.

Ha most visszamehetnénk az időben az apostolok korába, nemhogy nem neveznék a pápát krisztusi embernek, hanem halálra is kövezték volna.

" .......mert nem mindnyájan izraeliták azok, kik Izraeltől valók; sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók." Róma 9:6-7.

Ez az egyházra ugyanúgy igaz!
Vannak a természeres gyermekek ( akik keresztény családokban születtek), és vannak az Isten gyermekei, akik felülről születtek Isten mennyei családjába. Az utóbbiak azok, akik eleget tesznek péter apostol kérésének:
Apostolok cselekedetei 2:38.
Térjetek meg és keresztelkedjetek meg vízben és Szent Szellemben.

Van az egyház( azok összessége, akik kereszténynek nevezik magukat) és van egy másik Egyház, akiket Isten nevez keresztényeknek. Nem mindnyájan tartoznak az egyházhoz, akik az egyházban vannak.
Van egy Egyház az egyházon belül!

De erről beszél Jézus is a Máté13: 24-30-ban lévő példázatban is.

Az ember, aki elvetette a szántóföldjébe a búza magot, a szolgái észre vették, hogy nemcsak búza, hanem konkoly is nőtt a földjében.
Megkérdezték a szolgák, hogy kiszedjék e konkolyt, de a gazda azt mondta, ne, mert netalán a búzát is kitépnék vele együtt. hagyjátok őket együtt nőni az aratásig, majd akkor különválasztjuk őket.

Ez a példázat Sátán stratégiáját kiválóan bemutatja. Célja, hogy képmutatókat ültessen be az igaz keresztények közé.A konkoly és a búza a növekedés és érés folyamán nem különíthető el, mert annyira hasonltanak egymásra. Csak az aratás előtt látszik a különbség.

Sokan talán azt hiszik, hogy ez a példázat a keresztényekről és a nem keresztényekről szól, de ez nem így van.
Ez a példázat az egyházról szól. Vagyis az egyházban sok a konkoly, a Sátán emberei. Ők nem olyanok, akik erről tudnak.....hanem olyanok, akik meg vannak arról győződve, hogy Istent szolgálják.

Jézus azt is megmutatja, mi lesz a képmutató, hitetlen és hűtlen szolgák sorsa:
" Eljőnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül, és a tüzes kemencébe vetik őket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás." Máté 13:49-50.

Ma az emberek többsége elfordul a kereszténységtől, mert nincs meg benne az az erő és élet, amelyről valójában szól.
A mai keresztények életében nem Isten az iránymutató, hanem emberi bölcsességen álló hitető beszédek, üres, értéktelen vallási rítusok, dogmák, amelyeknek az üdvösség szempontjából semmiféle jelentősége, haszna és értéke nincs.
Hiábavalóság......
A “Szodomával kapcsolatos minden kritériumnak megfelel” a Holt-tengertől 12 kilométerre észak-keletre felfedezett bronzkori városmaradvány – állítja a helyszínt kutató régészcsoport vezetője. Steven Collins a nagy kiterjedésű Tall el-Hammam domb alatt egy olyan város nyomait…..
Abdiás.. 2015.10.26 23:25:06
@Mr. Neutron:
Folytatás
5.
A molekuláris biológia bebizonyította, hogy a sejtrendszer alapterve lényegében uaz a Földön található összes élő rendszerben, a baktériumoktól az emlősökig. Az összes organizmusban azonos a DNS, RNS és a fehérje szerepe.
Egyetlen élő rendszer sem tekinthető primitívnek vagy egy primitívebb rendszerből származónak, és semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy létezne bármilyen evolúciós sorrend a hihetetlenül sokféle földi sejt között.

6.
A termodinamika 2. főtétele kimondja, hogy normál körülmények között minden rendszer a nagyobb rendezetlenség állapota felé halad, széthullik és romlik az eltelt idő mennyiségével növekvő arányban.
Isten is ezt mondja, hogy itt mindenre romlás és bomlás vár; kivétel ez alól az, aki elfogadja azt az életet, amelyet Jézus Krisztus hozott el ide a földre.
Einstein azt mondta, hogy ez a törvény minden tudományok első számú törvénye, vagyis minden élő és élettelen dolog elhasználódik és végül elpusztul. Ez az abszolút vég.
Az evolúció elmélete olyan feltételezés, amely ezzel az alapvető és minden körülmények között érvényes fizikai törvényszerűséggel homlokegyenest szembe megy.

Vagyis ahhoz, hogy az evolúció elkezdődhessen, szükség van az élet kifejlett, önnálló és szaporodásra alkalmas formájára.
Ezért reménytelen minden olyan próbálkozás, amely azt igyekszik bizonygatni, hogy a földi élet ősnemzés révén jött létre.
Isten nyilvánvalóvá tette, hogy élet csak élőtől származhat.

Aki ezzel nem tud egyet érteni, annak szembe kell néznie azzal, hogy miben is gyakorol hitet.
Az első sejt véletlen keletkezésében való hit egyenértékű azzal a hittel, amely szerint, ha egy tornádó végigsöpörne egy repülőgép-alkatrészekkel teleszórt szeméttelepen, egy Boeing 747-es Jumbo Jetet alakítana ki.

Vagyis akkor ki is az infantilis?:-)
Abdiás.. 2015.10.27 10:48:35
@Mr. Neutron:

"Őszintén szólva irigyelem azokat, akik hisznek Istenben.....
.....nekem ateistaként azzal a tudattal kell leélnem az életemet...."

Egy ateista sosem írna ilyet!
Neutron, Te nem is vagy ateista!:-)
Nem az az ateista, aki még nem találta meg az isteni igazságot, hanem aki teljesen elzárkózik attól.
Egy ateistának eszébe sem jutna "irigyelni" azokat, akik hisznek Istenben, és az Isten nélküli életet nem kényszernek éli meg, hanem saját, szabad választásának.
Ők nem gondolják úgy, hogy nem létezik szabad akarat, mert ők abban hisznek, hogy minden és mindenki fölött állnak, ezért képesek az emberi életet anélkül is örökkévalóvá tenni, akitől kapták azt.
Ma már dollármilliárdokat költenek az emberek arra, hogy az emberi intelligenciát egy mesterséges "testbe" betáplálják, és ezáltal egy hallhatatlan, gépi testben ugyan, de "örök életet" adjanak az emberi intelligenciának.
Az ember akár hisz Istenben, akár nem, az életéhez ragaszkodik.
És ez tudod miért van?
Tudod honnan ered ez?
Az ember szelleme tisztában van azzal, hogy sosem lesz vége, hogy örökké létezni fog. Minden ember, aki valaha is megszületett és meg fog születni, sosem fog tudni a létezésből kilépni. Örökké létezni fog. És ezzel az ember szelleme tisztában van. Egy dolgot viszont nem képes minden ember ebből felfogni, azt, hogy ez Jézus Krisztusban már ingyen megadatott.
Egy ateista abban talán hisz, hogy a Föld egyszer megsemmisülhet, de hogy a teljes világegyetem....abban biztosan nem. Hiszen ezért kutatják azt, hogy hol folytathatná az ember az életét a Földön kívül.....

Isten kegyelme közelebb áll hozzád, mintsem gondolnád.
Tisztában vagy egy olyan ténnyel, amely sok, magát kereszténynek valló embernek nem adatott meg.
Úgy gondolod, jó dolog lehet Istenben hinni, de neked ehhez nincs erőd, nincs akaratod, nincs hited. Képzeld el, nekem sincs!

Isten kötött egy szövetséget Izraellel, törvényt adott nekik, és azt, mondta, ha megtartjátok a törvényeimet és parancsolataimat és ezek szerint éltek, megtartalak benneteket.
A törvény nem 10 parancsolatból áll, hanem legalább 361-ből, ami a Mózes 3. könyvéből megismerhető. 361 törvény? Ennek a megtartása a feltétele az örök életnek? Ki képes erre? A válasz nagyon kézenfekvő: senki!
Na de akkor mi lesz az emberrel, hogy fog megmenekülni?

Isten nem azért adta ezeket a törvényeket, hogy ezek által üdvözüljünk, mert teljesen tisztában van azzal, hogy ez lehetetlen.
És az okát is megosztja velünk:
A törvény szellemi, az ember pedig testi. Testi ember nem képes a szellemi törvényeket betölteni." Róma 7:14.
Isten a törvények által megmutatta, milyen életet kellene élnie az embernek ahhoz, hogy kompatibilis legyen a Mennyben való lakozáshoz.
Az emberrel is előfordulhat, hogy eltanácsolják a munkahelyéről, vagy a gyerekeket az óvodából, iskolából, ha nem tudnak megfelelni azoknak a követelményeknek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a körülöttük lévőkkel együtt tudjanak működni.Ott is van házirend, amelyet be kell tartani.

Isten törvénye a mennyei házirend.
És ezt a házirendet azért adta az embernek, hogy rájöjjön arra a felismerésre, hogy ennek bizony nem tud saját akaratából és erejéből megfelelni. Nem képes az önmegváltásra.
Ezért azoknak, aki erre a felismerésre eljutnak, azt mondja az Úr. ne aggódj, én ezt is megoldom! Kötök veled egy új szövetséget, amely által elgördítem ezt a közted és köztem lévő akadályt, ez pedig nem más, mint az én fiam, Jézus Krisztus.
Szellemi emberré kell válnod, és akkor minden, amit kérek tőled, gyerekjáték lesz.
az olvasás is csak addig tűnik lehetetlennek, amíg nem ismerjük a betűket.

Jézus Krisztusban az ember megszabadul a bűnös természetétől és Isten igazságossága költözik az emberbe.
Szellemi emberré válsz, és nem azok fognak érdekelni, amik addig, hanem azok, amik Istent "érdeklik".
Én sem magamtól hiszek.....és a bizonyságtételem sem magamtól van.......imádkozni sem tudnék saját erőmből, vagy ha meg is próbálnám, a címzetthez nem jutna el.....Isten igéjének a megértésében sem tudok a saját képességeimre támaszkodni.....és magamtól arra sem lennék képes, hogy jó döntéseket hozzak a saját életem menetével kapcsolatban......sőt, szeretni sem tudnám az embertársaimat, ha mindezt nem adta volna meg nekem az én Istenem.
Abdiás.. 2015.10.27 10:49:20
@Mr. Neutron:
Folytatás

A magukat keresztényeknek vallók többsége valamilyen módon hisz abban, hogy múltbeli bűneire bocsánatot nyerhet...ez lehet az egyik fő oka annak, hogy templomba mennek.
A legtöbbjüknek azonban eszébe sem jut, hogy saját természetük belső átalakulására is számítsanak.
Ez az egész azonban így nem más, mint ember csinálta vallás, amely képtelen elrugaszkodni a bukott ember szintjéről, és amelyet összekapcsoltak a kereszténység bizonyos külső formáival. Ennek viszont semmi köze nincs ahhoz az üdvösséghez, amelyet Isten nyújt az igazi hívőknek a Jézus Krisztus engesztelésébe vetett hit által.
Ez csupán arra elég, hogy hiábavalóvá tegye Jézus tökéletesen tökéletes és teljesen teljes keresztáldozatát.
Az ember saját akaratából és saját képességeivel nem képes megragadni Isten igazságait és az örök életet.
Erről szól Izrael 1500 éves Ószövetségi története.

Az, aki eljut erre a felismerésre és segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik, és megadatik neki Isten Szelleme, aki képessé tesz az üdvösség elnyerésére.

Nem vagy magadra hagyva......az ajándék mindenkinek szól, aki igényt tart rá.....
Az ajándék pedig attól ajándék, hogy nem az érdemeink alapján kapjuk.....

Jézus Krisztus az ajándékok ajándéka!
Az Iszlám Állam arra készül, hogy 10 éven belül elfoglalja Rómát, a keresztény világ központját. Terveik szerint tömeges kivégzésekre kerül sor a Vatikánban, a Szent Péter téren, és ennek betetőzéseként élő televíziós adásban közvetítik majd a pápa lefejezését is.…..
Abdiás.. 2015.10.15 12:02:19
@H.Sandor:
"Az iszlámot szerintem a most gyerekkorú migránsok kiművelése gyengítheti meg. Integráció - felvilágosodás és belső megvilágosodás,ezek a kulcsszavak. "

Ezek szép gondolatok, csak van baj van vele, megvalósíthatatlanok.
Aki tudja, miről szól a kereszténység és miről az iszlám, az tisztában van azzal, hogy egymással kibékíthetetlen erők állnak szemben egymással. Olyan mértékben megvalósíthatatlan, mint hogy Isten megbékéljen a Sátánnal.

A vallásokat nem emberek alapították. Egy igaz Isten van, és minden más vallás, amely nem az egy igaz, élő Istenben hisz, azt az Antikrisztus szelleme tartja fenn. Ezek szellemi valóságok, amelyekkel szemben az emberi erőfeszítések és okoskodások teljesen esélytelenek.
Egyetlen esélye lehet minden embernek........az igazság oldalán állni, és bármi történjen is, amellett kitartani.
Az igazság pedig maga Jézus Krisztus.
Nincs más esélye az embernek

Azok a "migránsok", akik jönnek, konkrét szándékkal jönnek, és az életüket is képesek feláldozni azért, hogy ezt a cél elérjék és megvalósítsák.
Szerinted mekkora esélye van annak, hogy azokat az embereket, akik megvetik, lenézik és megsemmisíteni valónak tartják a teljes nyugati társadalmi berendezkedést, szép szavakkal megváltoztathatóak.
Európa nagyon naív, mert saját magából indul ki. Az iszlám vallás követőit nem azok az "értékek" irányítják, mint minket.

Kibékíthető-e a tűz a vízzel? Próbáld csak meg!

Nem mondom, hogy egyéni szinten, néhány ember esetében nincs arra esély, hogy az európai értékrendnek megfelelő életet éljenek és be tudjanak illeszkedni a mi társadalmunkba, de tömegméretekben ez lehetetlen.
És mindaddig, amíg Európa ezt nem ismeri fel és erőlteti a lehetetlent, életveszélynek van kitéve!
William Booth, az Üdvhadsereg alapítója arra tette fel az életét, hogy a szegényeket felemelje a bűnből és szegénységből, állítólag ezt a bejelentést tette: „A legtöbb keresztény szervezet el szeretné küldeni a dolgozóit teológiai főiskolára 5 évre. Én legszívesebben a…..
Abdiás.. 2015.10.13 22:04:08
@MyNick0:
"Az Üdvözítő csakugyan beszél olyan juhairól, melyek még nincsenek az akolban; Szent Péter tud a vízözön áldozatairól, kik üdvözülnek (Jn 10:16)"

Ebben az idézetben a más juhok nem a vízözön által meghalt emberekre vonatkozik......ezt egyébként nem is tudom, hogy mire hivatkozva gondolod.......hanem Izraelre.
Az egyház és Izrael az a 2 nyáj, amiből 1 akol lesz, és amelynek a pásztora is 1 lesz, Jézus Krisztus.

És hogy az elképzelésed miért nem állja meg a helyét, egy ószövetségi pédával is lehet igazolni.
Ez pedig Szodoma és Gomora elpusztítása.
Ábrahám azt kérdezte az Urtól:
-Avagy elveszted-e az igazat is a gonosszal egybe? Talán van 50 igaz ebben a városban..
Az Úr azt mondta, ha talál 50 igazat, az egész helynek megkegyelmez. De ennyi nem volt, ezért Ábrahám fokozatosan csökkentette ezt a létszámot, egészen 10-ig. De csak Lót és családja találtatott igaznak. Még 10 sem.
Ezért a 2 angyal, akik a város elvesztésére voltak kirendelve, nyomatékosan felszólították Lótot, hogy családjával együtt hagyják el a várost. És miután késlekedett,az angyalok kézenfogták őt, feleségét és leányait, és kivitték őket a városon kívülre, és csak ezután veszítette el az Úr azt a várost.

Vagyis az igazat soha nem veszti el az istentelennel együtt.
Éppen ezért, ha Noé idejében rajta és a családján kívül lett volna Isten előtt igaz ember, ő is helyet kapott volna a bárkában.
Vagyis mindazok, akik elvesztek a vízözönben, nem kapnak isteni kegyelmet.

Éppen ezért kerül sor az egyház elragadtatására is a nagy nyomorúság ideje elött, mert az igazakat nem bünteti Isten azzal, amit Isten az ellenségeinek szán.
Abdiás.. 2015.10.13 23:01:32
@MyNick0:
"Ha az Egyházhoz való tartozás az üdvösséghez szükséges, miképp érvényesült Istennek egyetemes üdvözítő szándéka Jézus Krisztus eljövetele előtt, mikor még nem volt Egyház."

Isten azt mondja, nincs üdvösség vízkeresztség és Szent Szellem keresztség nélkül. De ezeket csak Jézus Krisztus tökéletes keresztáldozata miatt érvényesíthetjük és kaphatjuk meg.
A kérdés valóban nagyon logikus, hogy J.K. áldozata előtt, az ószövetség idejében hogyan lehetett egyáltalán üdvözülni?

1.Korintus 10:1-4.
Nem akarom pedig, hogy ne tudjátok, atyámfiai, hogy a mi atyáink
1- mindnyájan a felhő alatt voltak,
2-és mindnyájan a tengeren mentek által,
3-és mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben,
4-és mindnyájan egy szellemi eledelt vettek,
5-és mindnyájan egy szellemi italt ittak....

3. Ez a 2 megtapasztalás a keresztség 2 formájának felel meg.
Tengerben való keresztség=vízkeresztség
Felhőben való keresztség= Szent Szellem keresztség

Vízkeresztség esetében:
Mózes hittel végrehajtott cselekedetére vált ketté a tenger, majd záródott újra össze. Csak hit által tudott az egész nép átmenni a tengeren.
Amikor az egyiptomiak próbáltak meg átmenni rajta hit nélkül, ami Izrael számára a megmenekülést jelentette, számukra veszedelmet.
Izrael teljes népe lement a vízbe, átment a vízen, majd kijött onnan.
És amikor átértek, teljesen megszakadt egyiptommal a közvetlen kapcsolatuk. Mint ahogy a vízkeresztségben is, a teljes alámerüléssel adja halálba az ember a bűnös természetét, és utána megszűnik vele a további közvetlen kapcsolata, és nincs hatalma többé fölötte, mint ahogy Egyiptomnak sem volt hatalma többé Izrael felett.

Szent Szellem keresztség esetében:
Ez a felhő, felülről, a mennyből szállt alá, mint ahogy a Szent Szellem is.
Érzékszervekkel is lehetett érzékelni, mint ahogy a Szent Szellem jelenlétét is.
Vándorlásuk során mindvágig jelen volt, isteni vezetést és útmutatást jelentett Izrael népe számára, mint ahogy a Szent Szellem is. Nem véletlenül mondta Mózes, hogyha Isten nem megy velük vándorlásuk során, ő egy tapdtat sem viszi tovább a népet. Mózes tudta azt, amit ma sok keresztény nem, hogy Isten jelenléte (a Szent Szellem vezetése) nélkül egy tapodtat sem érdemes lépni, mert eltéved az ember.
Isten népe számára világosságot adott, mint ahogy a Szent Szellem az, aki elvezet minket minden igazságra, Isten igéjének helyes értelmezésére.

Amikor Izrael kijött egyiptomból, a katonák utánuk mentek, hogy visszavigyék őket a szolgaságba. És mit tett Isten?
Bevitte őket a felhőbe és átvitte őket a tengeren!
Isten ezzel tette teljessé a szabadulásukat az egyiptomi rabszolgaságból, és ezzel adta meg nekik mindazt, ami az új életükhöz volt szükséges.

A Sátán, e világ istene ma is ezt teszi, mint az egyiptomi fáraó, hogy amikor az ember megtér, utána megy, hogy vissza vigye a bűn rabszolgaságába.
Emiatt biztosítja Isten a benne hívők számára a víz-és Szent Szellem keresztséget, hogy ténylegesen megszabaduljunk a bűnös természetünktől, mert a Sátánnak csak a bűnös ember felett van hatalma, és megkapjuk Isten Szelleme által azt a csodálatos vezetőt, aki az új életünkben minden akadályon és nehézségen átsegít.

Ezért elengedhetetlen a víz-és Szent Szellem keresztség, mert Izrael népén bemutatta Isten, hogy ez létszükséglet. Aki ennek nem tesz eleget, a halálos ítéletét írja alá.

MINDNYÁJAN a felhő alatt voltak, és MINDNYÁJAN a tengeren mentek által.
Mindezek a példák azért adattak, hogy azokat Isten egész népe kövesse. Isten nem hagy helyet kivételek számára, ezek népének minden egyes tagjára vonatkoznak.

"Mindezek pedig példaképpen (viselkedési mintaként) estek rajtuk, megírattak pedig a mi tanulságunkra....."1. Korintus 10:11.
Abdiás.. 2015.10.14 10:40:32
@-JzK-:

Természetesen én is szoktam a Szentíráson kívül más emberek által megírt kereszténységről szóló könyvet olvasni, de egy fontos dologot hozzá is fűzök ehhez........
Az én Istenismeretem nem ezen könyvek alapján adódott, hanem a Szentírásból kijelentett Istenismeretem alapján válogattam meg a "barátaimat".
Nálad viszont úgy látom, az a helyzet, hogy a Te Istenismereted lényegi forrása nem a Isten igéje, hanem más emberek látásmodja és gondolkodásmódja, és ez hatalmas különbség.

Amíg el nem érjük az Ígéret földjét ( az Új, Mennyei Jeruzsálemet), addig mi is a pusztában vándorolunk. Nehéz terep, főleg megfelelő idegenvezető nélkül.
Márpedig a Menny felé vezető utat csak az ismeri, aki onnan jött!
Nekem már könnyű a helyes úton menni, mert Isten ígérete már kézzelfoghatóan az enyém:

"Fogom a te jobbkezed, és el nem engedlek, és el nem hagylak és el nem maradok tőled......"

Én már megkaptam azt a tökéletes idegenvezetőt ( Szent Szellem), aki tudja az oda felvezető utat.
És bármit is olvasok és hallok, nagyon rövid időn belül magkapom az isteni jelzést, ez jó út vagy nem jó út.
Te viszont nagyon nehéz helyzetben vagy, mert emberi képességekre vagy kénytelen támaszkodni és semmi biztos támpontod nincs.
Jelen pillanatban az alapján döntesz jó és rossz között, hogy az általad figyelmeddel kitüntetett emberek milyen nézőponton vannak.

Ha az ember képes lenne önmagától helyes irányba menni, Istennek nem kellett volna beavatkoznia a történelem menetébe.
Mi van akkor, ha azok az emberek, akiket Te követsz, rossz úton járnak?
Képes vagy a teljes örökkévalóságban betöltött létformádat emberi bölcsesség hitető beszédeire alapozni?
Miért futnál bizonytalanra, mikor a biztos adott!

Persze ne hidd, hogy én minden helyzetben mindig mindent tudok.
De valamit tudok, hogy mi ebben a helyzetben a helyes megoldás. A bennem lakozó Szent Szellem segítségét kérni, mert neki ez a feladata, segíteni. És még soha nem hagyott cserben és nem is fog.....

" ......és ha valamiben másképpen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni nektek." Filippi 3:15.

Akiket Isten Szelleme vezet, soha, semmilyen körülmények között sem tud eltévedni!

Ezért vagyok végtelenül hálás minden napon az én Teremtőmnek, hogy az ő elhívottait ilyen csodálatosan megkülönböztette és a saját jelenlétét helyezte belénk.........

De nehogy azt hidd, hogy én valamit is tettem azért, hogy ezt megkaphassam.........csak elhittem, amit Isten mondott.....és megcselekedtem.
Ez más számára is adott, sőt, ez Isten akarata, hogy ne magányos "farkasként" hanem egy tökéletes pásztor által vezesse az ő nyáját.
Az izraeli miniszterelnök beszéde közben közel egyperces szünetet tartott, miközben farkasszemet nézett hallgatóságával. Az alábbiakban Netanjahu teljes beszédét közöljük, magyar felirattal. A drámai jelenet a felvételen 14.45-től kezdődik, a miniszterelnök innen kezdve 45…..
Abdiás.. 2015.10.09 11:21:22
@-JzK-:

Én sem mondom, hogy Izrael a mai, jelenlegi állapotában üdvösségre juthat

De ígéretet tett az Úr Ábrahámnak, hogy :

" ...nagy nemzetté teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel.
És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt; és megáldatnak tebenned a föld minden nemzetségei."
És arra is ígéretet tett, hogy az ő magjának adja azt a földet, amelyre bevezette."

Ez az ígéret, amelyet hit által nyert el Ábrahám, a mai napig nem teljesedett még be.... de befog....egy Isten által kijelölt időpontban!

Isten nem azért adott törvényt Izraelnek, hogy az által üdvözüljön, hiszen maga Isten tesz arról tanúbizonyságot, hogy ez lehetetlen, vagyis cselekedetek által nem lehet üdvösségre jutni.

A törvény szellemi, az ember pedig az eredendúő bűn által testivé vált.
Testi ember nem tudja betölteni Isten szellemi törvényét!

A törvényadás oka:

- az ember felismerje, hogy bűnös
Noé korában azért kellett vízözön által elpusztítani az emberiséget, mert semmi támpontjuk nem volt ahhoz, hogy mi a jó és mi nem. Szabadon élték az életüket, teljes szabadságot adva a kívánságaiknak és vágyaiknak, aminek az lett a következménye, hogy egy olyan mértéktelen szexuális perverzitás uralta le azt a kort, amely ből már nem volt visszaút, csakis a totális, teljes megsemmisítés. (Kivéve Noé és családja ill. néhány állat, akik tiszták tudtak maradni.)
Ebbe nem akarok bővebben belemenni, de az, hogy minden test megromlott, az nem csupán " bűnöcskéket " jelent,
itt olyan szexuális prverzitásról van szó, aminek eredményét a görög mitológia is őrzi, kentaúrokként. Angyal-ember, angyal-állat, ember-állat és ezek leszármazottainak a keveréke.

A másik oka a törvényadásnak, hogy az ember felismerje, nem képes önmegváltásra. Nem képes a saját szabadságának az árát megfizetni.

A 3. Mózes 25: 24-28.-ban Isten nyilvánvalóvá tette, hogy mi a megváltás feltétele:
Ha egy tulajdonos elszegényedett, eladta a birtokát és rabszolgaként dolgozott azon másnak. De ha előállt egy rokona és kifizette azt az összeget, amivel tartozott, akkor a megváltás eredményeképpen visszakapta a birtokát és személyes szabadságát is. Saját magát is megválthatta.

Az ember a bűnei miatt eladósodott a Sátánnak. Isten ugyan lehetőséget ad saját megváltásra is, de ahhoz össze kellene szedni egy teljesen bűntelen életet, ami teljességgel lehetetlen ( mert mi testiek vagyunk, a törvény pedig szellemi).
Izrael kőkemény 1500 éves ószövetségi sorsa többek között ezért is volt, hogy beismerje az ember, bármit is tesz, bármennyire is törvénytisztelőként akar élni, nem tud olyan életet élni, amely során egyetlen egy pillanatában sem mond ellent Isten akaratának.

Ezért már csak a másik megoldás maradt, hogy megvált egy rokon.
Ezért lett emberré a Messiás, mert csak emberként válhatott közeli rokonná.

És Izrael az a nép, amelyen keresztül megszületett számunkra ez a rokon. aki mivel tiszta és bűntelen volt, nem volt adóssága, és így kifizette helyettünk az eladósodásunk árát, és megváltott minket a Sátán uralma alól és behelyezett az Ő igazságába.

Sosem szerepelt Isten tervében az, hogy Izraelt a törvények által fogja megváltani.
Tett egy ígéretet Ábrahámnak, amit hűen önmagához, be is fog teljesíteni. igen, eltévedt Izrael, de az Ő helyükben mi is eltévedtünk volna, mert ki írhatná fölül Isten tökéletes akaratát.
Nem abból kell kiindúlnunk, hogy a jelenlegi zsidó nép most hol tart, mert pontosan ott tart, ahol Isten szerint jelenleg tartania kell, hanem abból, hogy hová fog eljutni.

Azért kaptuk a kijelentéseket és próféciákat, hogy a jelen kor végének biztos ismeretében helyesen tudjuk értelmezni a jelenleg körülöttünk zajló eseményeket.
Abdiás.. 2015.10.09 11:22:35
@-JzK-

Előző írás folytatása:

Te komolyan gondolod azt, hogy az az egyház, amellyel tökéletesebb szövetséget kötött Isten és mégis ezer sebből vérzik, arra leváltaná Isten Izraelt?
-Kihozott minket a törvény átka alól Jézus Krisztusban,
- megszerezte a Szent Szellem kiárasztásának a lehetőségét, aki által személyes kapcsolatba kerülhet az ember Istennel
- erővel és hatalommal ruházott fel minket, hogy uazokat a csodákat megtegyük, sőt hatalmasabbakat is, mint Ő
- a szabadság trövényét adta meg nekünk, hogy aki hisz Őbenne és megtér, veszi a Szent Szellemet, aki által az ember szabadon rendelkezik a cselekedeteivel. Mivel a Szent Szellem által Isten tökéletessége költözik az emberbe, ezért egy ténylegesen megtért hívő bármit is tesz a szabadság törvénye alatt, az mindig tökéletes összhangban lesz Isten akaratával.

Ezek az Ószövetségben nem voltak elérhetőek.

Ma minden erő az egyház rendelkezésére áll, és nézz csak szét!
Darabokban hever az egész!
Fogalmuk sincs, ki az a Szent Szellem, sőt, a
megnyilvánulásait kritizálják. És mivel nem ismerik, azt a hatalmat és erőt sem tudják képviselni, amire megadatott. Ehelyett emberek által kitalált formális, rituális dolgokkal, dogmákkal, kitalált vallásos eseményekkel töltik fel Isten tiszteletét, de ez nem Istentisztelet.

Ezek csak arra jók, hogy hiábavalóvá tegyék Jézus tökéletes keresztáldozatát.
Jézus igen keményen támadta kora farizeusi rétegét, akiknél a hit csupán külsőségekben nyilvánult meg. A farizeizmusság az nem zsidó "állapot". Mai napig létezik. a keresztény társadalom jelentős része ebben vesztegel.

A farizeizmus lényege:

Az emberben bűn van, és amíg bűnös állapotban vagyunk, ez kijön különböző bűnökben. Amikor bejön az ige, hogy megváltozzunk, a bűn nem fut el egyből, hanem elkezdi az igét is felhasználni arra, hogy rossz emberré tegyen minket. Ebből alakul ki a vallásos állapot, ami nem egyenlő a hittel.
Az ember egy becsapásnak esik áldozatul, hogy a bűn az igével becsapja az embert és elviszi az igével való kapcsolatát egy olyan irányba, amitől az ember törvénykezővé válik, és rájön, hogy rosszabb ember lett, mint amikor az igét még nem ismerte.
de ettől függetlenül nem a törvénnyel van a probléma, hanem a bűnnel.

Jézus megjelenésekor csak azok az emberek úszták meg, hogy valamilyen oldalon el ne essenek, akiken a Szent Szellem rajta volt.
És ez ma sincs másként, Csakis a Szent Szelleme ereje, kenete tud minket megtartani az igazság útján, mert nélküle elveszünk abban a temérdek információhalmazban, amely közvetve és közvetlenül ér minket.

A mai kereszténység tömegesen azt hírdeti, hogy a Szent Szellem csak az apostolok korában adatott meg. d
De hol találunk erre utalást?

Arra az egyházra cserélte volna le Isten a választott népét, amely ilyen tökéletes szövetség ellenére is éppenhogycsak tántorog?

Ahol a Pápára úgy tekintenek, mint Isten személyesen kihelyezett közbenjárójára?
Az újszövetségben egyetlen egy főpapunk van, és az maga Jézus Krisztus.
Az a pápa személyesítené meg Isten tökéletes akaratát, aki támogatja a melegházasságot, aki támogatja a keresztények válását, aki azt állítja, hogy a muszlimok istene azonos a világmindenség megteremtőjével....és még sorolhatnánk.
Erre cserélné le Isten a választott népét, te ezt komolyan gondolod?

Akkor minket kire cserél majd le, mert ha így nézzük, akkor mi is bőségesen szolgáltatunk okot arra, hogy elforduljon tőlünk!

De Isten nem olyan, mint az óvodások.......ha te nem adod oda a játékodat, én sem adom oda az enyémet.
Ha ilyen lenne, egyetlen egy embernek sem lenne jövője.

De Ő azt mondta:

Amit mondtam, megmondtam, nem változtatok rajta, mert a változásnak még csak az árnyéka sem közelíthet hozzám.

Isten akarata nem áll meg a jelenben, hanem folytatódik. nem lehet a jelenlegi Izrael állapotából kiindúlni a jövőre vonatkozóan.

itt az ideje, hogy a kereszténység is észhez térjen, és észrevegye, az evangélium nem arról szól, amit a templomaik előtti ( és tömérdek falvak központi helyén) megfeszített Jézussal ábrázolnak!
Mert ez önmagában csak arra lenne elég, amire az ószövetségi áldozatok. A bűnért való engeszteléáshez mindig egy ártatlan lény helyettesítő halálára volt szükség, mert az engesztelés kizárólag vér által történhet. De ezek az állatok nem tudtak teljes megváltást adni, mivel nem voltak képesek feltámadni, így csak egy évre tudták elfedezni a bűnöket. A mi áldozati bárányunk viszont feltámadt és ma is él dicsőségesen, az Atya jobbján.
Az evangélium erről szól! Ez a jó hír, hogy Ő viszont feltámadt!

Ahogy a Zsidóság sorsának a megítélésében nem a mai állapotot kell mérvadónak venni, hanem az ígéretek végkifejletét, úgy a kereszténység sem akadhat el, Jézus megfeszíttetésénél, hanem a végére, az élő, feltámadt Jézusra kell tekintenünk, hogy a mai kereszténység is megteljen élettel, erővel, Isten dicsőségével, a Szent Szellem kenetének ajándékaival!
Abdiás.. 2015.10.09 23:15:05
@-JzK-:

"Pláne nem lehet teológiai szempontból ajnározni az Izrael Állam nevű szekuláris államot, amelynek vallási jelentősége nincs, csak politikai. Nem véletlen, hogy sok ortodox zsidó irtózik a gondolattól, hogy a szekuláris Izrael Államot isteni jelnek tekintsék."

Pedig helyénvaló lenne, ha annak tekintenék.

" Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat és napnyugatról egybegyűjtelek.
Mondom északnak: Add meg! És délnek: Ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen. és leányaimat a földnek végéről."
Ézsaiás 43:5-6.

Isten 4 szakaszban valósítja meg Izrael egybegyűjtűsűt, amelyeknek sorrendjében még az égtájak pontos sorrendjét is megadta:

1. kelet
A száműzött zsidóság első csoportja i.e.538-tól tért vissza a Sionra Zorobábel vezetésével.
A hazatérők második csoportja i.e. 457-től Ezsdrás vezetésével, majd végül i.e. 432-től Nehémiás vezetésével.

2. nyugat
Ők a holokauszt túlélői, ill. az az elől menekülők csoportja.

3. észak
A volt Szovjetúnió területéről visszatért zsidók csoportja.

4. dél
Ők az Etiópiából visszatérők.

Valóban, Templom még nincs, de a Templomhoz kell nép is, és ha ez az összegyűjtés befejeződik, lesz az is.

És arról is érdemes szót ejteni, hogy a hazatérők, a föld bármely pontjáról is érkezzenek, imáikat nem az elhagyott ország nyelvén, hanem egységesen, héber nyelven mondják el.
Mind a 7, az Úr által kijelölt ünnepeket is megtartják. Pont a Szukkót ( Sátorok ünnepe) hetét idén a gyász és a terror árnyékolta be.
“Egymást szerették míg éltek, és a halál sem szakította őket el” – Dávid gyászéneke szavaival búcsúztatta a jeruzsálemi Givat Saul temetőben Hila Armoni lányát, Naamát, akit férjével, Eitammal együtt palesztin terroristák agyonlőttek, amikor autójukkal hazafelé…..
Abdiás.. 2015.10.07 11:15:06
@apro_marosan_petergabor:

"Tavaly, ha jól emlékszem kb. 1200 palesztin áldozata volt (ezek 80% civil) az izraeli fegyvereknek. Gázában."

Talán Izrael kezdte el a Paleszttinokat bombázni?
Hogy lehet egy nemzetet azért elítélni, mert megvédi és szem előtt tartja állampolgárainak az élethez való jogát?
Ha Magyarországot támadnák a körülöttünk élő népek, akkor ölbetett kézzel kellene néznünk, ahogy sorra halnak meg körülöttünk az emberek? Nem hinném, hogy egyetlen egy magyar államporgár ezen a véleményen lenne, hanem a legrövidebb időn belül fel kellene állítani egy hadsereget ( kérdés persze, kikből).
Nem hiszem, hogy bárki is elvitathatná azt tőlünk, hogy jogunk van megvédeni népünket és államunkat.
Lennének áldozatok a támadók között is? Bizonyára lennének!

Aki gyilkolás szándékával fegyvert ragad más ellen, ne csodálkozzon azon, hogy ezért áldozatokkal fizet!
Jézus is figyelmeztetett erre, amikor az elfogásának estéjén Péter levágta a főpap egyik szolgájának fülét:

" Tedd helyére szablyádat, mert akik fegyvert fognak, fegyver által kell veszniük."

És hogy miért több a Palesztin civil áldozat?
Ennek fizikai és szellemi oka is van, de most csak az elsőt nézzük.

Mert a rakétakilövőállomásaikat iskolák és korházak tetejére építették.
Akinek valamit is ér az emberi élet, vagy legalábbis a saját népe embereinek az élete, még a legsötétebb pillanatában sem tenne ilyet.
Teljes SZÁNDÉKOSSÁG tudatában teszik ezt.
Saját gyermekeiket és asszonyaikat használják élő pajzsként!

Egyetlen cél lebeg előttük:

Izraelt befeketíteni, eltörölni, megsemmisíteni és a teljes emberiséget ellenük fordítani.

Az emberek 85%-a pedig úgy táncol, ahogy az arabok fütyülnek!
Abdiás.. 2015.10.07 11:57:11
@Karcsi75:

"Az arabok, ahogyan a zsidók is, a bibliai Ábrahámot tartják az ősapjuknak. Ábrahám nevének jelentése: „népek atyja”.

Abrahám leszármazottai között ( Ismael és Izsák) nem lehet egyenlőségjelet tenni, bármennyire is szeretnék allah hívei.

Ismael szolgától született, akiről azt írja az írás:

" .....nem lesz örökös e szolgáló fia az Én fiammal ( Sára) , Izsákkal."
" ......valamit mond neked Sára, engedj az ő szavának, mert Izsákról neveztetik a te magod." 1 Mózes 21.

Azok az izraeliták, akiké a fiúság, a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek. Róma 9:4.

Isten törvényt Mózesen keresztül adott népének vagyis Ábrahám-Izsák-Jákob vérvonalán.

" Nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem Izsákban neveztetik neked a te magod.
Azaz nem a testnek fiai az Isten fiai, hanem az ígéret fiait tekinti magul." Róma 9: 7-8.

Ezek szerint senki más nem lehet az ígéret örököse, csakis az, aki Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak a leszármazottja?
Igen, csak az!
Igazságtalan lenne Isten?

" Avagy az egész föld bírája nem szolgáltatna-e igazságot?"
1 Mózes 18: 25.

De szolgáltat, és ez az Újszövetség, egy olyan tökéletes szövetség Isten és teremtményei között, amely által beleszülethetsz ebbe a vérvonalba!

Tökéletes Isteni terv. Jézus Krisztuson keresztül, aki ezen a vérvonalon született meg Máriától, bekeresztelkedhetsz ebbe a királyi családba, és Ábrahám minden áldása a tiéd lesz.

" Miképpen egynek bűnesete által ( Ádám) minden emberre elhatott a kárhozat, azonképpen egynek igazsága által ( Jézus Krisztus) minden emberre elhatott az életnek megigazulása.
mert miképpen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek, azonképpen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek." Róma 5: 18-19.

Minden ember számára elérhetővé tette Isten a saját fián keresztül, hogy hátat fordíts a bűnös, Isten nélküli életednek, és visszakerülhess az Ő szeretete, kegyelme alá.
Isten mindent elvégzett helyettünk Jézus Krisztuson keresztül, mindent lerendezett, minden neked, nekem és mindenki másnak járó büntetést Őrá helyezett.

Egyetlen egy dolgot kér csupán tőlünk: Döntsünk! Mellette!

aki nem hozza meg ezt a döntést, akármiben is hisz, egy biztos, Isten ellensége marad.
Addig a kárpit, amely ott van a Szentek Szentje előtt ( Isten dicsősége, jelenléte) nem tud meghasadni,

Jézus krisztus halálával kifizette a mi bűneink bűntetését.
" A bűn zsoldja a halál."
Aki azonosul J. K. keresztrefeszítésével, halálával, eltemettetésével és feltámadásával, elvétetnek a bűnei, bűnbocsánatot nyer, és abban a pillanatban, a kárpit felülről lefelé kettéhasad, és besétálhatsz Isten dicsőséges jelenlétébe! Halleluja!
“Keresztény vagy? Igen? Remek, akkor egy pillanat múlva meglátod Istent” – egy túlélő beszámolója szerint az oregoni tömeggyilkos ezt mondta, amikor sorban megkérdezte áldozataitól, hogy milyen vallásúak. Aki kereszténynek vallotta magát, azt agyonlőtte, aki nem, azt elengedte…..
Abdiás.. 2015.10.02 22:13:04
@vilagnezet.blog.hu:

Ez a "kis zsidó Istenke" megölette érted a Fiát!
Érted, aki lezombizza, megbecsteleníti, és lealacsonyítja az idegen istenek ( Sátán) közé.
Ismeri minden gyűlöletedet, haragodat, bűnödet, nincs olyan pillanatod, amelyről ne tudna.....tudja, hogy megveted, sőt, útálod Őt!

Mégis.....életed minden egyes percében arra vár, hogy ahogy a tékozló fiú visszatért az atyai házhoz, Te is visszatérj ahhoz, akitől az életedet kaptad, hogy azt mondhassa neked:
Édes, szeretett fiam, csakhogy visszataláltál hozzám!

......és még csak említést sem fog tenni arról, hogy milyen gyalázatos módon megtapostad Jézus Krisztus keresztáldozatát, mert Ő nem magáért halt meg, hanem érted.....érted, értem, és mindannyiunkért.

Az emberek azt szidalmazták a kereszten, aki helyettük halt meg, és még akkor is azt mondta:
Atyám, bocsásd meg nekik....Lukács 23:34.

" És az egész sokaság, mely e dolog látására ment oda, látván azokat, amik történtek, mellét verve megtért." Lukács 23:48

Tudod miért verték a mellüket?
Mert ott értették meg, hogy aki keresztre lett feszítve, az nem Jézus, hanem saját maguk. Isten nyilvánvalóvá tettek a számukra, hogy az, aki a kereszten van, az ők. Ez a sors vár rájuk. Halál, kegyetlen és örök halál.
Jézus Krisztus elvette a sorsodat, elvette a halálodat, mert a Te haláloddal halt meg, azzal a halállal, amely jogos "jutalma" lett volna a bűneinknek. Ő kifizette a bűneink árát a saját bűntelen vére által, hogy ne legyen adósságunk a Halálnak.......és akinek nincs adóssága, azzal szemben jogosan követelni sem lehet.

Abban igazad van, ha a kereszténység mostani állapotára nézünk, a körülöttünk megtapasztalható dolgok, a templomi felekezetek és a különféle gyülekezetek jó része teljesen nevetségessé és sok esetben jogosan kritizálhatóvá teszi a kereszténységet.
de ne indúlj ki abból, hogy mindaz keresztény, aki annak gondolja magát!
Maga Jézus is igen éles kritikával illete kora "hithű" farizeus és szadduceus rétegét. A legélesebb kritikákat ők kapták! Egyértelművé tette, hogy ők azok, akik azzal az álvallásossággal, amiben voltak, egyáltalán nem fognak üdvözülni!
A mai keresztények 95% elvileg hisz Istenben, de semmi hitük nincs. Csupán természetes hittel rendelkeznek, ami arra sem elég, hogy a Biblia legalapvetőbb tanításait felfogják és megértsék, arról meg már nem is beszélve, hogy esetleg meg is látszódjon valami az életükön abból, amit Isten ígéretként megadott azoknak, akik Jézus Krisztusban új eberekké lesznek.

Istent nem lehet az embereken keresztül megismerni......csakis az Ő Szent Szellemén keresztül, mert az a Szent Szellem, amely a tanítványokat gyökeresen megváltoztatta, ma is a rendelkezésünkre áll.
Tudod miért tagadta meg Péter Jézust 3-szor is? mert amikor ez történt, akkor még testi ember volt. Jézus Krisztus halála és feltámadása után, amikor a Szent Szellem eljött a földre és betöltötte a tanítványokat, a testi ember szellemivé vált. Isten szelleme költözött beléjük, és vele együtt egy olyan erő és hatalom, amely megingathatatlanul vitte őket előre az evangélium hírdetésében.

Ezért mondja az ige az ember újjászületése után:
" Nem én élek már, hanem az Úr Jézus Krisztus él bennem."

Az, aki testi emberként elárulta és megtagadta Mesterét, Isten erejével felvértezve az életét adta az igazságért. Ugyanúgy keresztre feszítették, mint Jézust, csak fejjel lefelé.

Ha az ember szívével hiszi és szájával megvallja, hogy Jézus Krisztus Isten fia, és azonosul az Ő halálával, eltemettetésével és feltámadásával, egy olyan világ nyílik meg előtte, amely minden emberi képzeletet felülmúl.

Ez nem mese és nem mítosz..........mert az a Szent Szellem, aki Péter apostolban benne volt, az él bennem is!
Az Amerikai Egyesült Államok új közoktatási alaptantervet (Common Core) dolgozott ki, amely megkülönböztetett figyelmet szentel az iszlám hitnek, oktatni kívánják és egyúttal terjeszteni Mohamed tanait, ezzel együtt diszkriminálja a Biblia Istenét és Jézus Krisztust. Az amerikai…..
Abdiás.. 2015.10.02 18:28:06
Németországban 2014 óta törvényileg engedélyezett a vérfertőző viszony, amennyiben mindkét fél beleegyezik.

Amerikában a születési anyakönyvi kivonatba az apához 2 nő esetén beírják a nőt, az anyához pedig a férfit, két férfi esetén.

Spanyolországban szülő 1 és szülő 2 szerepel a születési kivonatban.
kaliforniában egy keresztény egyetemen végzett ügyvédek diplomáját nem fogadja el a társadalom, mivel a hitükre hivatkozva nem fogadják el a melegházasságot.

Svédországban egy új, személyes névmás van, amely nemsemleges. nem férfi, nem nő, hanem egy harmadik. A legnagyobb játékgyártójuk katalógusából is eltüntették a nemek szerinti megkülönböztetést. Kisfiút mutatnak, aki hercegnővel játszik, kislányt, aki játékpisztollyal. a nemi megkülönböztetés lett az ellenség.

Angliában egy házaspárt, akik örögbefogadtak gyerekeket, egy riporter megkérdezte őket, hogy mi lesz, ha az örökbefogadott gyerekük homoszexuális lesz. Ők azt mondták, akkor is ugyanúgy fogják szeretni, mint a többi gyereküket, de mivel keresztények, ebben nem fogják támogatni. Feljelentették és beperelték őket, és úgy döntött az amerikai legfelsőbb bíróság, hogy többet nem bízhatnak rájuk gyerekeket, mert keresztény hitük van.

Számtalan amerikai vállakozónak tették tönkre bírósági itélet alapján a vállalkozását, mert nem volt hajlandó homoszexuálisok házasságán fényképezni, tortát, sütemény, virágcsokrot stb. készíteni.
Továbbá arra ítélik őket, hogy részt kell venniük olyan képzésen, amelyen a gondolkozásukat megváltoztatják, és jelentést kell adniuk a kormánynak, hogy megváltozott a hozzáállásuk a homoszexuélisokhoz, és ezentúl kiszolgálják őket.

Amerikában ha valaki elég idős ahhoz, hogy megoperáltassa magát azért, hogy nemi identitást váltson, egyúttal a születési papírjait is lecserélik.

Massachusetts államban egy 6 éves gyerek könyvét átnézve egy apa azon döbbent meg, hogy amikor a családól tanultak, 3 féle családmodellt tartalmazott a gyerek könyve.
Férfi-nö, férfi-férfi, nő-nő. Az apa felháborodva ment be az iskolába, hogy hogy taníthatnak ilyeneket egy 6 éves gyereknek, majd a tanárok azt felelték, hogy akkor tanítanak erről amikor akarnak, és ebbe a szülőnek semmi beleszólása nincs, mivel az államuk törvénye ezt lehetővé teszi.

Amerikában olyan tv műsor is van, amely a poligámiát népszerűsíti, amelynek címe: Én és az 5 feleségem.
Létezik randiszolgálat, ahol 3-4 emeber együtt él, szexuális viszonyban.

Ha a házasság nem 1 nő és egy férfi között jön létre, akkor miért ne beszélhetnénk többről, vagy akár 1-ről is.
Amerikában és Angliában is törvényesen házasodott össze egy nő saját magával.

2013-ban Massachusetts államban 3 leszbikus nő házasodott össze, mindegyiket az apja vezette be az oltár elé. Ők egy pár, hárman.

A példák a végtelenségig folytathatók lennének és ezekben az iszlám hatása még nincs is benne.

Ha átértelmezzük a házasságot, akkor a gyerekeinket ilyenekre fogják tanítani hamarosan az iskolákban. Elképzelhetetlennek hangzik?
Az amerikaiak számára is elképzelhetetlennek tűnt 10-15 évvel ezelőtt, amikor egyes államokban teret adtak a homoszexuálisok követeléseinek és ezzel egy olyan lavinát indítottak el, amit egyáltalán nem gondoltak volna. ha előre tudták volna ennek a következményeit, az emberek többsége biztos hogy nem támogatta volna.
Nem véletlen, hogy a teljes közvélemény kizárásával léptette életbe a melegházasságot az Amerikai legfelsőbb Bíróság. 5 ember döntött erről, és 3-2 arányban fogadták el.

Ha megpiszkáljuk az alapokat, minden összeomlik.
Amerikában eljött a szexuális anarchia ideje és Európát is elérte.

A példáimat egy amerikai államporgától veszem, akinek a neve Michael L. Brown.
Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük – állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával…..
A menekültügyben sok egyoldalú, méltánytalan tudósítás jelent meg a nyugati sajtóban Magyarországról. Az utóbbi napokban azonban új fegyverek is megjelentek a hungarofób eszköztárban: a nyílt, szégyentelen hazugság és az aljas vérvád. “Migránsok menete az…..
Abdiás.. 2015.09.15 11:41:26
@baldoc:
Higgye el, nekünk nem egymással van nézetkülönbségünk, hanem hiányosságai vannak a kereszténység alapjait illetően.

A Szentírás egyértelműen állítja, hogy egyes tanításai alapvetőbbek és fontosabbak a többinél, ezért először azokat kell tanulmányoznuk és azok igazságára eljutnunk.És ezt Isten fel is sorolja a Zsidókhoz írt levél 6: 1-2-ben.
Ebben található a halottak feltámadása és az örök ítélet.

Ön úgy gondolja, minden ember, függetlenül attól, milyen életet élt, végül úgyis Jézus Krisztus kegyelmét fogja élvezni. De ez nem igaz!!! Hol olvasott ilyet a Bibliában? Az alapokat tisztázni kell, mert nem lehet rá építeni, és összefog dőlni az épület!

János 5: 28-29.
...mindazok, akik a koporsókban vannak, hallják az Ő szavát. Éskijőnek, akik a jót cselekedték, az élet feltámadására, AKIK PEDIG A GONOSZT MŰVELTÉK, A KÁRHOZAT FELTÁMADÁSÁRA.

Máté 25: 31-31., 34.,41.
Mikor pedig eljő az Embernek Fia az Ő dicsőségében...........és elébe gyűjtetnek a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztla a juhokat a kecskéktől.
Akkor ezt modja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta!
Akkor szól majd az Ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett!

Jelenések 20:15.
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvébe, a tűznek tavába vetteték.

Hogy segíthetne másoknak az, akinek a hite téveszméken alapul?
Ne nekem higgyen, hanem Istennek.....neki viszont higyjen! Van örök kárhozat! És van ellenség! És van, aki hátráltatni akar minket, hogy isten szabadító igéje szentségben és igazságban eljusson az emberekhez!

Jézus azt mondta:
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa között,
És hogy az embernek ellensége legyen az ő háza népe.
Máté 10:34-36.

Amíg nem érti meg, hogy hogy mondhatja uaz a személy azt, hogy szeressétek ellenségeiteket és áldjátok azokat, akik átkoznak benneteket és azt, amit az előzőekben idéztem, biztos lehet benne, hogy nem jól értelmezi Isten igéjét, és abban is, hogy Jézus krisztusnak nincs személyiségzavara.

A válasz benne van a Bibliában, de Isten csak azoknak ad választ, akik valóban Őt követik, és nem csak szemezgetnek az igéjében, hanem arra törekednek, hogy megismerjék annak teljességét, mélységét, magasságát, szélességét, hosszúságát.

Az ige maga tesz bizonyságot arról, hogy nagyon is igei dolog irgalmat gyakorolni és távolságot tartani!
Abdiás.. 2015.09.16 11:05:20
@baldoc:
Ahogy írtam, támogatjuk őket. Pontosan azért, mert bár vannak Bibliai alapon álló ismereteink erre a most zajló jelenségre, ahogy Jézus Krisztus sem mérlegelt- hogy az Ön kifejezésével éljek-, mi sem tesszük. Mert nagyon jól tudjuk, nem a mi feladatunk megítélni, hogy ki milyen életet él. Van igaz bírónk, aki ezt majd megteszi.

A keletinél valóban nem nyújtottunk segítséget, de csakis azért, mert a testvéreink tapasztalatai az ott lévő embereknek az alapvető szükségeik ki voltak elégítve. Mint ahogy már írtam, ott pl. válogathattak az élelmiszer közül is. Az elszállásolásuk valóban nem volt a legkényelmesebb, de a saját döntéseikért ne másokat hibáztassunk. ők ragaszkodtak ahhoz, hogy ott maradhassanak, feltételezem azért, hogy minél hamarabb elhagyhassák az országot.

Önnek abban teljesen igaza van, hogy Isten örök természetének legtökéletesebb kifejezése nem az ítélet, hanem a kegyelem; nem a harag, hanem az irgalom. Ez az igazság nagyon helytálló és nagyon fontos. Az irgalom és kegyelem az egyik legfontosabb tulajdonságai annak, akit Istenemnek ismerek.
Én nem gyűlölöm az embertársaimat, ahogy Ön gondolja, mert az én elhívatásom Isten igéjének a hírdetésére szól, Isten TELJES igéjének a hírdetéséről szól.
Tudja a Hit Gyülekezetével szemben nagyon sok kritikát hallani, és az egyik ilyen, amelyen nagyon szeretnek rágódni az emberek, az a gyülekezetünk anyagi javai.
Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy ma Magyarországon az egyik legdinamikusabban fejlődő gyülekezet a miénk. És az a megállapítás is megállja a helyét, hogy a legnagyobb anyagi javakkal megáldott gyülekezet is a miénk.
Sok olyan egyház van ma, akik szeretnék a vizes lepedőt ránk húzni és valamiféle "összeesküvés" elméletre rábukkani velünk kapcsolatban. Ennek tudja mi a motívációja? Az irígység! Vajon ez mennyire biblikus?
Pedig tudja milyen egyszerű erre a válasz?

"Aki ad, ANNAK adatik."

Az vesse ránk az első követ, eki ezt a bibliai igazságot a magáénak tudhatja!

Önből Istennek ez az igazsága -irgalom és kegyelem - nem hiányzik, és nagyon jó, ha valaki már erre az igazságra eljutott Isten igéjének a tanulmányozásában. De nehogy azt higgye, hogy ezzel be is van fejezve. A Szentírást teljes egészében kell értelmezni. Higgye el, nincs nézetkülönbség köztünk abban, hogy egy keresztény embernek kell-e segítenie embertársait!
Arra szeretném rávezetni, hogy ezzel nem merül ki a szentírás teljessége.
Bár az emberi bölcsesség nagyon távol áll Istenétől, de talán annyira mégsem, hogy ennek megértéséhez egy ilyen vastag könyvre lenne szükségünk.
A Szentírás 6000 év, plusz még a be nem teljesedett próféciák teljességét tartalmazza.
Vajon az ember földi létformájának korlátait figyelembe véve, ezt az igen hosszú időtávot felölelö írásmű tartalmazhat- e akár csak egyetlen egy olyan mondatot is, amelyet figyelmen kívűl hagyhatnánk?
Biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen egy olyan betű sem került bele, amelynek ne lenne óriási jelentősége Isten igazságának a megismerésében.

" Ha valaki ezekhez hozzátesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra.
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből...." jelenések 22.18-19.

Arra szeretném rávezetni, hogy ne ragadjon le, már megismert igazságoknál, hanem tartsa meg azt, ami eddig már megadatott, és haladjon tovább Isten igazságának az útján.

Had mutassak egy olyan igét, amely bizonyára közel áll az Ön eddigi ismereteihez.

"Mert nem azért küldte Isten az Ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa." János 3:17.

Ha ezt az egy mondatot kiragadjuk, és csupán önmagában értelmezzük, valóban juthatunk olyan következtetésre - ami az Ön meggyőződésével azonos -, ha nincs kárhoztatás, nincs ítélet!

A Biblia olyan, mint egy nagy puzzle.
a darabok adottak, de össze kell őket rakni, hogy egy teljes és világos képet kapjunk Isten tökéletes akaratáról. ha esetleg rakott már ki 5-8000 db-os kirakót, akkor tudja, ez nagyon nehéz feladat, sok esetben teljesen meghaladja az ember állóképességét, értelmét, türelmét, akaratát........
Szükségünk van olyan képességekre, amelyek lehetővé teszik, hogy az a kép egyszer összeálljon.
Ezért Isten is adott az Ő igazságának az összerakásához egy "kulcsot"! Ő a Szent Szellem, aki elvezet minket minden igazságra, hogy ne emberi bölcsesség hitető beszédeiben álljon a mi ismeretünk, hanem szellemben.

Az előbb mutatott puzzle db-hoz tartozó elem pedig a következő:

" És ha valaki hallja az én beszédeimet, és nem hisz, én nem kárhoztatom azt, mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot. aki megvet engem, és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a BESZÉD, amelyet szólottam, az kárhoztatja ( ítéli meg) azt az utolsó napon." János 12:47-48.

Valóban, Jézus nem ítél, de minden ítélettétel végső tekintélye Isten igéjére szállt.
Abdiás.. 2015.09.16 11:26:12
@baldoc:
Folyt.

Ez az a pártatlan, nem változó értékmérő, amelynek alapján egy nap minden embernek számot kell majd adnia.

Teljesen más képet kapunk Isten akaratáról, ha részenként értelmezzük, és teljesen mást, ha egészében tekintjük.
Az Ön jelenlegi részleges igeismerete nem elegendő ahhoz, hogy megértse Isten tökéletes és teljes akaratát.
El kell kezdeni kirakózni! És minél többet összerak, annál jobban fogja érezni, hogy milyen mérhetetlen szüksége van a többi darabra is, és mennyire hiányzik az, amit még nem tudott betenni.
Ez egy nagyon izgalmas "játék", aminek a komolysága, fontossága és jelentősége semmihez sem hasonlítható!

Törekedjen a teljességre, mert a teljesség tükrében kapnak értelmet a részletek!

Köszönettel veszem, ha reagál erre az írásomra is, de had hallgassak Salamon bölcsességére, miszerint:

"Mindennek rendelt ideje van.........
.....ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak."

Eddig szóltunk, most tudjunk hallgatni is........

Isten gazdag áldását kívánom Önre és minden szeretettjére, és természetesen azt is- amit saját magamnak, és mindenki másnak is, aki megtisztelt azzal, hogy érdemesnek találta a hozzászólásaimat arra, hogy elolvassa ( függetlenül attól, hogy egyetértett e velem vagy sem)-, hogy eljusson Isten igazsága gazdagságának teljes ismeretére.
Ámen
71 ember fulladt meg egy teherautó légmentesen zárt rakterében, minden bizonnyal Magyarország területén. 71 éve nem történt ilyen Európában. Az áldozatok kínhalált haltak: dörömbölésükre senki nem felelt, mielőtt megfulladtak. Utoljára a nácik zártak rá kiszolgáltatott…..
Abdiás.. 2015.08.31 13:07:15
@Diorella Queen:
Európa nem megfiatalodik, hanem haldoklik.

Egy, az európai értékrendektől teljesen más nézeteken és hiten alapuló közösség semmiféle itt jelentkező problémára nem jelenthet és nem is jelent megoldást. Egymással ütköző értékrendeknél egyetlen kérdés marad csak: Melyik győz? Melyik az erősebb és melyik tudja érvényesíteni az akaratát a másik felett?
Én nagyon is valós veszélyt látok ebben a tömeges bevándorlásban, még akkor is, ha valóban vannak közöttük olyanok, akiknek nincs más megoldásuk, mint az otthonuk elhagyása.
Nem véletlen az európai vezetők tanácstalansága és a rossz döntéseiknek a sorozata. Ők valószínűleg tisztában vannak már azzal, amit előlünk még titkolnak, hogy erre nincs megoldás. Itt nem csak 100 ezrekkel kell számolni, hanem azokkal is, akik még ezután fognak jönni.....és jönni.....és jönni.......
Milliós, nincstelen tömegeknek tud Európa biztos jövőt adni? A sajátjainkról nem tudunk, és sok esetben nem is akarunk gondoskodni.
A társadalmak 40%-a egyik napról a másikra él, reménytelenül, kilátástalanságban.
Te hol jársz? Mert én itt, az utcákon, és látom az emberek tekintetében a félelmet, azt, hogy nem tudják, mi lesz, nem látják biztosítottnak gyermekeik jövőjét.
Hogy segíthetnénk másokon, ha a sajátjaink problémáit nem tudjuk megoldani?!
Tanulni akarnak és munkát? Mi is, de ezért nagyon sokat kell fizetnünk, ingyen nem pottyan az ölünkben.
Hogy kápzeled el az életet olyanokkal, akikkel egyetlen egy mondatot sem tudsz váltani anélkül, hogy azt ne éreznéd, semmi közöd hozzá és neki sincs hozzád. Azokkal, akik átnéznek rajtunk, a mi életmódunkon, kultúránkon, és mindenen, amit mi értéknek ítélünk meg. seemi találkozási pontja nincs a Te életednek az övékével.
Nem véletlen, hogy egymástól külön, elhatároltan él ez a 2 kultúra egymástól, mert nem képes egymás értékrendjeit befogadni.

Az én hozzáállásom az idegenekhez nem abból fakad, hogy ne lenne bennem empátia vagy felebaráti szeretet, hanem pont abból, hogy van.
Nekik van lehetőségük máshol is élni, nekünk viszont nincs!
Egy Victoria’s Secret reklámban a modellek a tökéletes élet képét sugallják: gyönyörű test, szerető pasi és barátok, komfort és magabiztosság. De ez mind csak ámítás, állítja Nicole Weider, a Victoria’s Secret fehérnemű-óriás és a Maxim magazin egykori modellje.  Egy…..
Abdiás.. 2015.08.25 12:52:40
@endike:
"Na de hát minden magyar diplomás értelmiségi fiatal tudja, hogy a materializmus az egyigaz vallás."

Azt viszont már talán nem minden magyar diplomás értelmiségi tudja, hogy a materializmus elmélete tudományos kísérletek alapján bizonyítottan megdőlt!
Amerikai tudósok egy csoportja rájött arra - és ezt bizonyították is-, hogy minden anyag, egy bizonyos hőfok után először cseppfolyós, majd gázhalmazállapotú lesz, és úgy ellillan, mintha soha nem is lett volna. Nem marad proton, nem marad neutron - amire minket tanítottak és tanítanak a mai napig, de valaha, valaki is látott ilyet?

Ezért amiről a jelenések könyve ír, hogy ez a világ úgy eltűnik, hogy nyoma sem marad, ez bizonyítottan lehetséges, még ha ennek elfogadása egyes embereknek nehezére is esik.
Miért hisznek az emberek a materializmusban és miért hisznek a fajelméletben? Mert ezt tanítják. Ha mást tanítottak volna, másban hinnénk.
Gondolj csak bele! mekkora hit kell ahhoz, hogy az ember altudja fogadni azt, hogy volt valamikor egy ősrobbanás............a véletlenek milliárdjainak kellett volna ahhoz bekövetkeznie, hogy létrejöjjön a Naprendszer ( ezen kívül most ne is gondolkodjunk), létrejöjjenek a bolygók, létrejöjjön a Föld, amelyen léátrejönnek olyan természeti jelenségek, amelyek alkalmasak egy hihetetlenül gazdag élővilágnak a fenntartására. Gondolj csak bele, hányfajta növény van és ezek mit biztosítanak az ember és állatvilág számára!
Bizonyára tanultál biológiát és megismerhetted az emberi test csodálatosságát, hogy az a több milliárd sejt, amely alkotja a te testedet, hogy tud olyan pontos, precíz összhangban működni, hogy biztosítja számodra a testi létezést. El tudod ezt képzelni, hogy ez véletlenek sorozata?
Én nem! Az én hitem sokkal reálisabb! Hiszem, hogy az egész világmindenséget, és mindent, ami azon és abban megtalálható, Isten teremtette. Egy tökéletes dolog megteremtése nem lehet véletlenek sorozata, csakis egy, a teremtett világnál tökéletesebb alkotó műve.

Ha elkezded tanulmányozni a Bibliát és kegyelmet is kapsz ahhoz, hogy meg is értsd, akkor egy idő után rájössz, okoskodhatunk, keresgélhetjük múltunk eredetét, de csak sötétben tapogatózunk és hamis következtetésekre jutunk.
A Biblia olyan dolgokat oszt meg velünk, amely magyarázatot ad minden kérdésünkre, és megadja a választ arra, hogy miért teremtettünk, mi a mi sorsunk és mi lesz a jövőnk.
A Biblia az első betűjétől az utolsóig olyan tökéletes, egységes alkotás, amelyet emberi bölcsességgel képtelenség lett volna megírni.
Abdiás.. 2015.08.25 16:28:24
@Szakyster:
"Az emberek nem hiszek, hanem használják a modern tudomány kézzelfogható vívmányait. "...amelyekről a Biblia ismeretet adott, még azelőtt, hogy az ember felfedezte volna.

Jób 26:7.
Ő terjeszti ki északot az üresség fölé, és függeszti föl a földet a semmiség fölé.

A tudományos világ sokáig azt hitte, hogy a világűrben nem a semmi, a vákuum van, hanem az éter anyaga, amelyen keresztül az elektromágneses hullámok is terjednek. 1887-ben (Jób könyve 3000 évvel ezelőtt íródott!) Edward Morley, majd Einstein érvelése révén kiderült, hogy valóban nincs éter a világűrben.

Jób 28:25.
Mikor a szélnek súlyt szerzett......

Arra a felismerésre, hogy a szélnek súlya van, 300 évvel ezelőtt jött rá a tudományos világ.

19. Zsoltár 6.
Olyan ezt, mint egy vőlegény, aki az ő ágyasházából jön ki; örvend, mint egy hős, hogy futhatja a pályát.

Az 5. versszakból kiderül, hogy a Napról van szó. A tudósok sokáig nevetségesnek tartották ezt a kijelentést. Ma már tudjuk, hogy a Nap kb. egymillió km/h sebességgel kering a Tejútrendszer központja körül.
8. Zsoltár 9.
.......ami a tenger ösvényein jár.

A modern oceanográfia első tankönyvét Matthew Maury tengerésztiszt írta meg, akit pont ennek az idézetnek az olvasása késztetett arra, hogy felkutassa a tengerekben található áramlatokat.

Jób 38:16.
Eljutottál-e a tenger forrásáig, bejártad-e a mélységnek fenekét?

A tenger mélyén található források közül az elsőt 1977-ben fedezték fel.
Prédikátor 1:7.
Minden folyóvíz siet a tengerbe; mindazáltal a tenger mégis meg nem telik: akármicsoda helyre a folyóvizek siessenek, ugyanazon helyre térnek vissza.

A vízkörforgást, más néven a hidrológiai ciklust is jóval hamarabb leírta a Biblia, mint a modern tudomány. És ma már az is bizonyított, hogy a legtöbb felhő a tengerekből, óceánokból elpárolgott vízből keletkezik.

Hogy miért lenne nehéz megírni? Pl. azért, amit itt az előzőekben írtam.......mert olyan tényeket tartalmaz, amely után megy a tudomány és nem megelőzi azt.
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
Abdiás.. 2015.08.25 00:01:52
@Börtönbe most már a fideszesekkel!:
Aki csupán a Koránból akarja megismerni az iszlám tanításokat, az nem jut el az iszlám megismerésére.
A Korán mindössze 14%-az egész szövegnek, amit az iszlám tanként ismerünk. A fennmaradó 86% a szunna. Ez 2 részből tevődik össze:
Szíra- Mohamed élete
Hadísz- Mohamed életéről, személyéről és tanításairól, ill. más korabeli muzulmánok teteiről és szavairól összegyűjtött elbeszélések gyűjteménye.
Vagyis az iszlám ezek alapján 14% allah és 86% Mohamed.
Mohamed pedofil volt, ugyanis feleségül vett egy 6 éves kislányt, akivel már ekkor szexuális kapcsolatot létesített.
Az a vallás, amely 86%-ban Mohamedet és az ő kortársait tekinti követendő példának, és világnézetük alapjává teszi az életét, majd másként cselekszik, mint tanítójuk? Ha ezt nem fogadnák el, ha ezt elleneznék, nem Mohamed került volna be a Saríába.
A nők elnyomásával kapcsolatban pedig elég a kész tényekre hagyatkozni:
Az Egyesült Királyságban saría bíróságok működnek, melyeknek élén olyan iszlamistál állnak, akik nyíltan támogatják a férjek "jogát", hogy feleségeikkel szemben erőszakot alkalmazzanak.

Iszhák969: ...........a nők a férfiak foglyai, és nem urai önmaguknak.

Abu Dáúd 11,2141: Mohamed azt mondja: A férfit nem lehet kérdőre vonni, hogy miért veri feleségét.

A Hadísz szerint a tevék, a rabszolgák és a nők egyenértékűek.
A saría kötelezővé teszi a női nemiszerv megcsonkítását.

Bukhári 7,62,81: Mohamed ezt mondta: A házassági eskünek való engedelmesség leginkább azt jelenti, hogy a férjnek joga van élvezni a felesége vagináját.

Iszhák 957: Ha hazamennél és azt látnád, hogy férjed orrából genny és vér folyik, és addig nyalnád, míg tiszta nem lesz- még ez sem merítené ki férjed jogait.

Mohamed 51 évesen kérte meg Asia kezét, aki akkor 6 éves volt!
Bukhari 7,62,18: Amikor Mohamed Abu Bakrtól megkérte Asia kezét, Abu így felelt: "De hisz a testvéred vagyok."
Mohamed ezt mondta: "Csak allah vallásában és könyvében vagyunk testvérek, ezért törvénye, hogy feleségül vegyem őt."
Vagyis nemcsak pedofil volt, hanem még vérfertőzést is követett el.

És még hosszan sorolhatnám, ráadásul arra még nem is tértünk ki, mit szándékoznak tenni velünk, hitetlenekkel Allah és Mohamed utasítására.
Szükségünk van nekünk erre? Nem elég a mi problémánk?

Még csak játék szintjén is nagyon veszélyes ezzel próbálkozni, mert e mögött a politikai elnyomó rendszer mögött düh, arrogancia, kegyetlenség, más vallásokkal és világnézetekkel szembeni kegyetlen elutasítás és megtorlás van.
A játék sokkal veszélyesebb dolog, mint a tudatosság, mert éészrevétlenül és kitörölhetetlenül épül be az ismeret az ember személyiségébe.
Nem véletlenül játékkal tanítjuk gyermekeinket.
Bő két hét alatt félmillió nézőt vonzott Magyarországon is minden idők második legsikeresebb nyitását produkáló animációs filmje, a Minyonok. A viccesen szerencsétlenkedő, halandzsázó sárga kis lények mindenkit szórakoztatnak, gyerekeket és szülőket egyaránt. De vajon…..
Abdiás.. 2015.08.15 00:41:05
@Kéne egy nick... (törölt):
"Bezzeg a vallási szent könyvek... Azokban semmi borzasztó nem történik, nincs gonosz, a jóságos isten is csak párszor pusztítja el a világ népességét. "

A Biblia pontosan arról számol be és azt akarja tudatosítani, hogy igenis, van gonosz! Minden rossz a Sátántól van és minden ami jó, Istentől.
1 János 1:5.
........az Isten világosság, és nincsen Őbenne semmi sötétség.

Az Ószeövetségben nem volt egyértelmű ismerete az embereknek arról, hogy a rossz dolgok Istentől származnak -e vagy sem.Nem mondja, hogy a rossz dolgok Istentől származnak, de azt sem, hogy nem. Erről nem volt kinyilatkoztatás.
Ezért is van óriási jelentősége ennek a kijelentésnek.
János 1:4.
Őbenne van az élet, és az élet az emberek világossága.

Ezt az új üzenetet Jézus Krisztus hozta el, vagyis hogy Isten az emberek javán munkálkodik.
Isten Jézus Krisztusban igazságban ítéli meg a világot, ahogy az ige is mondja: ...királyi széke igazság.

Gondolom neked is elég visszásan hatna, ha a világi törvényhozás bűnös embereket engedne szabadon és ártatlanokat ítélne el. Aki a törvényt megalkotta, úgy gondolod, pont Ő szegné meg azt?

A világ népességét még egyszer sem pusztította el, és teljesen nem is fogja, csak azokat, akiknek ez lesz a jogos és igazságos osztályrésze.
Mert azt mondja az Úr: Hóseás 4:1-2.
.......pere van az Úrnak a földnek lakóival, mert nincs igazság, és nincsen szeretet, és nincsen Istennek ismerete a földön. Hamisan esküsznek és hazudnak és gyilkolnak és lopnak és paráználkodnak, betörnek és egyik vér a másikat éri.

Megmondhatod-e annak, aki mindeneket megteremtett, hogy mi az igazság?
Ő mindent megtett azért, hogy az ítélet se téged, se engem ne érjen el. Kimondta a mi ítéletünket a saját fiára, hogy mi élhessünk az Ő halála és feltámadása által.

Halottál Te már olyat, hogy valaki azt mondja neked: Helyezd rám minden bűnödet, minden mocskodat és szennyedet, mindazt, amit még saját magad előtt is szégyellsz, rakd rám a betegségeidet, fájdalmaidat, elutasítottságodat, őseidtől örökölt hiábavaló életedet, minden átkot, ami súlytja az életedet, és majd én kifizetem ennek az árát helyetted......mert annak a teremtménye vagy, akit Én Atyámnak nevezek. Te pedig élj világosságban, örömben, örökkön-örökké, Isten dicsőségében.
Akkor mi is az az igazság?
Abdiás.. 2015.08.15 01:26:40
@Kéne egy nick... (törölt):
"Akkor miért ne a sátánban higgyenek, aki sose pusztította el a világot? "

A Sátán már réges régen elpusztította az egész világot és emberiséget, kivéve azokat, akik az Úr Jézus Krisztusban igaz hitre térnek.
Amikor az Édenben Sátán megkísértette Évát és bűnbe esett ( Isten kinyilatkoztatása helyett Sátán hazugságát fogadta el igazságnak), abban a pillanatban a bűn által lépett be a halál az emberiség életébe, mert a bűn zsoldja a halál.
Ezért is van tele az Ószövetség állati áldozatokkal, mert minden bűnesetet csak egy élet által lehet kifizetni. A Biblia azért tiltja a vér evését, mert az élet hordozója a lélek, az pedig a vérben van.
Tehát az állati vérben lévő élettel tudták elfedezni a bűneik által bekövetkezett büntetést. Isten által meghatározott bűnök esetében pedig a bűnelkövetőnek a saját életével, vagyis vérével kellett ezért fizetnie.
A Bűnt nem Isten hozta be ebbe a világba, hanem Sátán. Isten azt mutatta meg, hogy tud az ember ebből kijönni. Talán világi szemszögből nézve ez elég drasztikusnak tűnik, de ha Isten valóságából indulunk ki, akkor távolról sem az, hiszen az az ember, akit meggyilkoltak és nem igaz emberként halt meg, azt a gyilkosa nem csupán a testi, fizikai életétől fosztotta meg, hanem elvágta annak a lehetőségét, hogy az örökkévalóságot ne a pokolban kelljen leélnie.
Mert a földi élet egyetlen fontos célja, az igazságnak a megismerése, mert itt dől el az ember örök sorsa és ez egyáltalán nem lényegtelen.

Sátán jól kifundált tervére Isten egy olyan, minden részletében tökéletes üdvözítő tervvel válaszolt, amivel Sátánt is meglepte, és ezzel tudomására hozta, hogy ki a Teremtő és mindenható és ki a teremtett.
Mivel a földön nem létezett bűntelen ember ( mivel az eredendő bűn mindenkire elhatott), ezért Ő odaadta a saját egyszülött Fiát, mert ráhelyezve a mi bűneinket, Jézus vérével ki lehetett fizetni a mi bűntetésünket.
Ezért mondja az írás, hogy nem veszendő holmin, nem ezüstön, nem aranyon, hanem az Ő egyszülött Fiának a tökéletes és bűntelen vére által vásárolt vissza minket Sátán hatalmából. És aki egyszer kifizette a tartozását, annak többé nincs tartozása.....hacsak nem halmoz fel újabbakat.
Hétköznapi nyelven ez annyit jelent, hogyha valakinek tartozása van a bank felé, de fizetésképtelen, akkor nagy bajban van. De ha jön valaki, és azt mondja, nekem van annyim, hogy ki tudom egyenlíteni a számládat és ezt meg is teszi, a bank számára megszűntél adós lenni, még akkor is, ha nem te, hanem más egyenlítette ki a számládat. A bank számára az a lényeg, hogy nincs tartozásod, az ő részét megkapta. Így van ez Sátánnal is. Ő megkapta Jézus Krisztus "életét", kifizette a tartozást a vére által, mert abban van az élet, így az ember fel lett mentve az adósság alól.
A különbség csupán annyi, hogy a pénz ottmarad a banknál, Jézus Krisztus viszont feltámadt, és él!
Ezért mondja Isten, hogy Ő ( Jézus Krisztus) az út, az igazság és az élet. Csakis rajta keresztül lehet a mennyei örökkévalóságba eljutni ( mivel bűnös ember oda nem kerülhet és csak rajta keresztül tudunk megtisztulni és megigazulni)és csak az Ő feltámadása által tudunk az örök életből részesedni. Csak Ő tudja a halál szellemét az élet szellemével felváltani.

A Sátán azért jött, hogy lopjon, öljön és pusztítson........és csak szét kell nézni, ennek eleget is tesz bőségesen.
Még akkor is ezért jött, ha veled el tudja hitetni, hogy Ő jó!
Ne feledd, Évát is nagyon ravasz módon tőrbe csalta........