Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dryka

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Indiai-vízesés fölött szokatlanul lassan repültek át. – Haladjunk már, te nyúl! – zsémbelődött Nyerítés szomszéd, ám a motortérből csak morgás szűrődött ki. – Ödön biztos elaludt – feltételezte Hedvig. – Kifáraszthatta a verseny, hisz még horkol is, hallod? – Hallom hát. Így nem érünk vissza…..
A wau sárkány valóban nagyszerű segédeszköznek bizonyult. Úgy szántották vele a meleg széltengert, akár a legkitűnőbb hajó az óceán vizét. Ha a villámos propeller túlságosan felgyorsította őket, kicsit állítottak rajta, és máris lassíthattak a tempón. A hendikepjármű ismét kormányozhatóvá vált, így…..
A barlangon kívül dúlt-fúlt a vihar. A szél ide-oda dobálta a hendikepjárművet, miközben Hedvig a propellert igyekezett felhegeszteni a hátuljára. Az eső eláztatta a védőszemüvegét, így jobbára azt sem látta, mit forraszt éppen. De végül sikerrel járt. – Kész! Indulhatunk a városba! – rikkantotta,…..
A széllökések vadul tomboltak odafenn. Egymással versengtek, melyikük tud nagyobbat lökni a hendikepjárműn, ami hol az egyik, hol a másik oldalra billent ki. Ezúttal Hedvig vezetett. Ő mégiscsak fiatal, Nyerítés szomszéd gyenge karjai talán már nem is tudnák megtartani a kocsit ekkora erővel…..
Szeretem ezt a mesekönyvet. Amikor végre kézbe vehettem a nyomdából frissen előkerülve, tudtam, hogy ezt a fajta örömöt soha többé nem fogom érezni. Ez a legelső könyv öröme, azé a könyvé, amelyhez én is hozzátehettem a magam mondanivalóját, illusztrációk formájában. Nagyjából negyedóráig csak…..
A városi fiú felcaplatott a toronyba, combjai égtek a lépcsőzéstől. Sok láb koptatta már őelőtte a fokokat, tükörré csiszolva azokat. Mit látnak benne? Egy utat felfelé, amely önmagukhoz vezet. Ki könnyedén megteszi, ki nehezen veszi, bárhogy is, de néhány lépcsőfokkal mind közelebb kerülnek. Sok…..
Egy fonal vezet keresztül az életen. Valójában több is, bár általában még a sajátunkat sem látjuk. Mindenkihez tartozik egy különálló, ezek olykor-olykor mégis közös helyre futnak ki: egy másik emberhez, kisebb-nagyobb momentumokat kötnek össze egymással, velünk, melyekről akkor, ott nem is…..
Kikerülték a Csendes-óceán vízesését, átbújtak az Indiai alatt, végül dugóhúzóként csavarodva felszálltak az Atlanti-vízesés mentén. – Amerikában minden van, bizonyára szódafújó tűzoltóautót is találni – magyarázta Hedvig a térképet böngészve. – Nagyszerű. Akkor vacsorára tényleg hazaérünk. –…..
Mivel Hedvignek egyetlen szárnyat már sikerült átszerelnie, a hendikepjármű valójában félig zuhant, félig pedig repült, de ebből inkább csak a zuhanást érezték. Hedvig gyorsan átmászott Nyerítés szomszédon, hogy nekilásson a másik ajtónak is. Szerencsére az autó nagyjából vízszintben maradt, csak…..
1   Hedvig egy délután arra ébredt, hogy a világ csikorogva-nyikorogva szétesett. Persze, csak a Föld, de Hedvig világát ez képezte. Este sokáig dolgozott, mert számtalan hegesztenivalója akadt: letörött az egyik lábas füle, Nyerítés szomszéd sétapálcájának levált a feje, és még a hendikepjármű…..
Olykor színdarabírással is próbálkozom. Az egyik ilyen nem rég meg is jelent a Napút oldalán mint a Cédrus pályázat egyik kiválasztott írása. A darab egy kisfiúról, Rolandról szól, akit az osztálytársai folyton piszkálnak, mert duci. Egy este a fiú azt kívánja a hullócsillagtól, bár lenne ő is…..
Végestelen-véges messze, egy rejtett erdő még rejtettebb szélén lakott a szüleivel Rózsika és Fülöp, a testvérpár. Amikor Rózsika és Fülöp azon a hólepte éjszakán felriadtak a hangra, már csak a bagoly huhogott odakinn az erdő mélyén, az egyik fenyőről pedig éppen egy nagyobb adag hó zúdult a…..
A kimondhatatlan nevű sziget   Amikor anya magához tért, a családja – és persze a jeti – körbeállta és legyezte. Már fenn voltak a nappaliban, és anyát a kanapéra fektették. Most ijedtében, és hogy újra el ne ájuljon, felugrott, de inkább csak felülésre sikeredett. – Semmi baj, nem bánt –…..
Hogyan beszél egy jeti?   A spájz bejáratában apa állt tátott szájjal, egyik kezében desszertes tányér egy jókora szelet tortával, másik keze pedig úgy dermedt meg a levegőben, ahogy az imént lehullott villát tartotta, amint épp egy falat süteményt készült bekapni. Kati és a bundás alak egymásra…..
Valaki lopja a tejet, egy villa pedig a padlóra hull   Ugyanolyan napnak indult, mint a többi, mert ugyanolyan is volt, egészen… De erre majd később rátérünk. Ebben a pillanatban anya reggelit készített, apa behozta az aznapi újságot, Kati pedig kakaózáshoz készült. Csakhogy a hűtőből ismét…..
Tomi, amint felébredt, kipattant az ágyból, az ablakhoz rohant, és kitekintett rajta. A kertet vastag hótakaró fedte, de néhány apró hópihe még mindig szállingózott az áthatolhatatlannak tűnő felhőkből. A kopár fák most csillogó, fehér bundát viseltek, ágaikon néhány madár didergett élelemre…..
Töpörödöttláb kapitány az éjszakai égbolt csillagvizein hajózott társával, Kockakutyával. Kockakutya nem csak a nevében volt kocka formájú, hanem azért is, mert a kapitány csak úgy tudta megnyírni, ha ráhelyezett egy rácsos dobozt és körbevágta a kutya szőrét. Máskülönben csupán egy szőrlabda lett…..
Írások és ámítások Moraj 2017.09.20 15:23:08
Vajon a tenger morajlása a Föld lélegzésének a hangja? Ezen elmélkedett, miközben feküdt, valamint az életen és saját magán. Csak lélegzett. Mint amikor egy kagylót helyezünk a fülünkhöz, csak most elég behunyni a szemünket. Így is tett...
Vágyakozva figyelte az asztalokon sorakozó zöldségek és gyümölcsök színesebbnél-színesebb kavalkádját. Lehajtotta a fejét, állát felhúzott térdére helyezte és kipiszkált némi homokot a nagylábujja körme alól. Görgette egy ideig az ujjai között, miközben próbálta elnyomni az érzést, amit korgó gyomra…..
Az írói körjáték engem is megtalált. Köszönöm Buglyó Gergelynek a meghívást! :)   1. Milyen műfajban szoktál írni (novella, vers, regény, blog stb.)? Többnyire meséket, de olykor egy-egy novella is becsusszan. Próbálkoztam már színdarabírással is, de ez még új műfaj nekem, van még mit tanulnom –…..
Nézz le! A lábad előtt egy láthatatlan esőcsepp olvad bele a betonba, látható nyomot hagyva maga után. Nézz fel! Több száz vagy akár ezer csepp is közelít feléd ebben a pillanatban. De te mégis elmosolyodsz, mert tető van feletted. Azonban a szél pimaszul az arcodba csapja őket. A többi várakozót…..
Egy rekedt kakas kukorékolása ébresztette. Reszketve lesett ki a domb mögül, mert ha még mindig ébren van, aki elől elrejtőzött, nem bújhat elő. Egy fa állta el tekintetének útját. A levelei között sötétség szűrődött át, majd meglátta egy lámpa motoszkáló fényét, ez pedig csak egyet jelenthetett:…..
Szafariváros útbaigazítását, vízbeigazítását, valamint szavannábaigazítását Umbug, a vízilő végezte. Igazítóbódéja a város közepén állt, pontosan a Szétolvadó fagyizó mellett és a majomkenyérsütőde közelében...
Teki és Borzi éppen egy nehéz és fáradságos küldetésről tértek vissza, amikor meglátták a mindenhova kifüggesztett hirdetést. A plakátok már messziről kiáltották, hogy este lesz a hagyományosan minden évben megrendezett Kísértetes Tökparti. A fáradság nyomban tovasuhant a két barátból, a helyét…..
Írások és ámítások Ajándék 2016.09.01 17:50:56
Alfréd izgatottan állt a zebra előtt. Kócos haján ferdére csapott kalap fityegett, zakója felhajtóján egy odacsíptetett kis plüssfigura tekintett a világba szerteszét, nadrágja pedig pont olyan rövidre volt szabva, hogy kilátszódott alóla két különböző színű zoknija. Ujjait ki-be nyitogatta, de…..