Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tempóra móres

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Tegnap a hvg.hu lehozott egy "munkaszerződés tervezetet", amelyben már a 400 órás túlmunkáról van szó. Gyanúsnak tűnt, írtam róla egy kommentet. Egy kommentelő kolléga még gyanakvóbb volt, és beütötte a keresőbe a kulcsszavakat. És hát van egy oldal, ahol ugyanez a szöveg, mint osztrák jogi…..
tempóra móres 2018.12.19 00:01:00
Azoknak, akik azt hiszik, hogy a túlórát a munkaidőkeret végén, 36 hónap múlva kell elszámolni:

munkaugyiportal.hu/az-5-leggyakoribb-berszamfejtoi-tevhit-munkaidokerettel-kapcsolatosan/

2.sz. tévhit
„Munkaidőkeretben addig nincs túlóra (értsd: rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés), amíg a keret nem jár le”

Téves, hogy minden egyes rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés elszámolása a munkaidőkeret lejártakor esedékes, hiszen ez a szabály csak a kereten felüli rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés pótléka kapcsán érvényes. A munkaidő beosztás eltérő, készenlét és ügyelet alatt teljesített munkavégzés kapcsán a rendkívüli munkaidőben történő munkavégzés pótléka a szokásos bérszámfejtéskor, vagyis a tárgyhónapot követő hó 10. napjáig esedékes.
A keresztény fővadász a Magasles nevű vadászati szakblognak adott egy méltatlanul kevés figyelmet kapott interjút...
tempóra móres 2017.07.15 22:08:56
@illaim: "Ne a bloggert hibáztasd, ha szövegértelmezési problémáid vannak! "

Te nem hiányolsz valamit ebből?

"A két napja megjelent beszélgetésben a kormány második [innét hiányzik egy szó] kitér a vadászok által önkényesen kóbornak minősített, és kilőtt kutyákra"
Megtennéd, hogy értelmezed, mit szeretett volna a blogger írni?
tempóra móres 2017.07.16 21:48:36
@morpho: Aham. Tudod, mi a különbség a "kormánymásodik" és a "kormány második" között?
Biztos mindenki emlékszik a Duna TV világhírűvé vált technikusára, aki élő adásban szaladt át a képernyőn, mielőtt laposkúszásra váltott volna. Na, a Hír TV-ben történt baki annyira azért nem vicces sajnos, de szegény ember vízzel főz az uborkaszezonban. Kántor Viola műsorvezető épp a Puskás…..
tempóra móres 2017.05.30 15:36:13
@Urban Gorilla: "Ha ez egy kormánymédiumban történik, akkor nemhogy eltitkolják, hanem ki is rúgják azt, aki elesett."

Illetőleg az Index és az összes ballib portál arról cikkezik hetekig, hogy 80 milliárdból csak ilyen technikusokra telik.
Július 17-én hajnalban érkezik a Trónok harca hetedik évada az HBO-ra, az előzetes alapján sok csatával és ármánykodással, és egyelőre nem sok zombival, de hát azok majd a nyolcadik évadban is jöhetnek lemeccselni a dolgot azzal a királlyal, aki majd a Vastrónra ül. Tippre Dany lesz az...
„Szerdán egyetlen ember sem próbált meg illegálisan Magyarországra jönni. A rendőrség adatai szerint idén ilyenre még nem volt példa” – hazudta a 80 milliárdból fenntartott közmédia...
tempóra móres 2017.03.31 09:38:39
@Ylim: "Persze, csak nem a magyarnak, hanem a töröknek."

Persze, hogyne. Láthatod a grafikonból, amit linkeltem: A törökök pont akkor erősítették meg a határvédelmüket, amikor elkészült a kerítés 2015 októberében.
www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama-lekerdezes?honap%5Bvalue%5D%5Byear%5D=2015&honap%5Bvalue%5D%5Bmonth%5D=10
Amikor már a nemzetközi sajtó is arról ír, amiről a B1 blog beszámolt, ti. hogy magyar rendőrök rugdossák, kézzel és botokkal ütik a határsértőket, valamint kutyákat engednek rájuk, a magyar kormány demonstratívan kiállt a bánásmód mellett...
tempóra móres 2017.03.08 09:30:34
@spinat: A migránsok nagy részénél van mobiltelefon. Mégsincs egy fénykép se, egy videó se az atrocitásokról.
Hiába jelentkezett, a jobbikos Varga Dániel végül nem szerepelhetett a Maradj talpon!-ban, egy fideszes háttérember, Holbok Sándor azonban játszhatott, sőt, nyert is kétmillió forintot a köztévén futó kvízműsorban, írta meg az Alfahír, amely Varga ügyéről is elsőként számolt be. Holbok novemberben…..
A múlt hét mással sem volt tele, mint azzal, hogy hány Tények- és egykori Napló-újságíró és tévés hagyja ott a TV2 hírszerkesztőségét, mert képtelenek együtt dolgozni azzal a Kökény-Szalai Viviennel, akit a pletykák szerint Habony Árpád ültetett a szerkesztőség nyakára. Igaz, ezek a tévések úgy…..
Régen olvastam már olyan gyomorforgató írást, amelyet a G. Fodor Gábor fémjelezte 888.hu közölt le Tóbiás József MSZP-elnök feleségéről. Nem beszélve arról a tényről, hogy teljesen értelmetlen is. Politikai szervilizmus vagy más?..
tempóra móres 2016.01.26 09:22:58
Igen, a nettó bunkóság létezik:
piroslapok.blog.hu/2010/05/19/barackot_nyal_a_jobbikos_lany_video_18
pedig ő nem is volt közszereplő. Lássuk csak, az itteniek közül hányan fejezték ki a felháborodásukat? Ja, senki. És a poszt írója?
Vagy említhetném Bálint Antónia esetét, amikor Fidesz színekben indult és a teljes ballib média ráugrott...
Talán emlékszik mindenki arra a kiszivárgott köztévés belsős utasításra, amely szerint nem lehet menekült gyereket mutatni a híradóban. A tiltásnak ezennel biztosan vége, az M1 most már bátran mutat fiatal migránsokat. De még hogy! Reggel többször is leadták, a honlapra pedig…..
tempóra móres 2015.10.10 19:58:29
Dehogy is. Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as…..
tempóra móres 2015.09.04 09:45:32
www.unhcr-centraleurope.org/hu/informacioforrasok/egyezmenyek/menekultugyi-egyezmeny.html
2. Cikk
Általános kötelezettségek
Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik,
különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása
érdekében hozott intézkedéseknek alávesse

A zöldhatáron átlépésről pedig így rendelkezik:
31. Cikk
A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek
1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sujtják
büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy
szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül
lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a
hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
tempóra móres 2015.07.09 06:38:42
@sixx: "nálam is ez van hálistenek."

És nem fárasztó mindig a beállított csatornák végére kattingatni, hogy az új blog-bejegyzés miatt nézhesd, amit nem szeretsz? Nem lenne egyszerűbb az elején hagyni? Időt is megtakarítanál, és nem maradnál le egy csomó bakiról se, amit az alatt követnek el, amíg te keresed a csatornát...