Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandi979

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Adidas GSG 9.2 2019.10.25 05:00:00
bandi979 2019.11.14 20:41:03
@Combat Gear Admin: Üdv! Én 2009-től használom az első ilyen bakancsomat. Az elsőn kívül még használok 2 párat. Mindegyiken tapasztaltam én is az általad leírt kopást illetve leválásokat a talpon, de ez nem okozott számomra problémát. Még az első 2009-es példány is használható állapotban van. A második példányon tapasztaltam én is olyat, hogy az első részen elvált egy kicsit az orr rész a talptól, és azt gondoltam, hogy megadja magát a bakancs. Ez az elválás a használatbavételtől számítva néhány hónap után keletkezett, és nagyon bosszantott, mert azt gondoltam, hogy megadta magát a bakancs. De nem kell aggódni, mert ez a jelenség nem okozott a gyakorlatban semmilyen problémát sem beázás terén, sem pedig nem bomlott tovább az anyag. A mai napig tökéletesen használható! Az én megfelelő szintű munkavégzésemet nagyban segítette ez a típus és a jó komfortérzetemet mind szolgálatban, mind gyakorlásnál mindig 100%-ban kielégítette. Sokszor kapott tőlem mind a három pár nagyon extrém terhelést az esetek 80%-ban szilárd városi útburkolaton, de mindig azt kaptam ezektől a lábbeliktől amit elvártam a magas árért amit kiadtam értük. 2017 óta sajnos már csak alkalmilag használom őket 90%-ban lőtéren, egy munkahely váltás miatt, úgyhogy a tartalékban lévő zsír új dobozban tartott 4.-ik párat eladtam, mert a 3 használt példány kis túlzással ennyi használat mellett kb. életem végéig kitart. Összességében elmondhatom, hogy soha életemben nem volt ennél jobb bakancsom, és teljes mértékben azt kaptam a pénzemért amit elvártam egy ilyen magas összegtől. Pedig az első párért még Bécsbe utaztam ki, csak azért, hogy megvehessem, de ma is örülök, hogy akkor megreszkíroztam ezt az utazást és vásárlást!
Combat Gear Blog SMK TEN mellény 2017.11.15 09:14:03
bandi979 2017.11.21 22:47:57
@recon71: Katonai vonalon biztosan hasznosabb lehet több tárat vinni a karabélyhoz pisztoly helyett, ezzel nem vitatkozom. Nem beszélve arról mint, ahogy fentebb kitárgyaltátok már, abban az időben, amikor ez a mellény használatban volt nem is volt az átlag katonának rendszeresítve ilyen eszköz, így maximum akkor volt pisztolya ha zsákmányolt magának egyet. De a cikk szerint ez a mellény főleg belügyi egységeknél volt használatban. Ott meg szerintem minden rendőrnek kellett, hogy legyen pisztolya. Persze tudom ebből még nem következik, hogy magukkal is vitték azokat csecsenföldön ha volt is nekik! Bár nem vagyok tisztában a 90-es évek orosz belügyi egységeinek személyi összetételével, nem tudom, hogy hivatásosokból álltak-e csak ezek az egységek vagy esetleg sorkatonák is voltak a tagjaik között? Ha valaki tudja ezt az infót az esetleg megoszthatná velem, hálás lennék érte!
bandi979 2017.11.22 09:36:55
@BrotherT: Köszönöm szépen a felvilágosítást!
bandi979 2017.11.22 20:28:00
@Kullancs1983: Köszönöm neked is az információkat!
 ..
bandi979 2016.08.08 18:38:46
@gyula0910: A kulcsszó a megfelelő minőségi felszerelés! Sajnos ezt nálunk egy egyszerű gyalogjárőrnek csak akkor van ilyen ha megveszi magának. De van olyan megye, ahol tilos hordani bármilyen nem rendszeresített felszerelést, így azt az ótvar szart kell hordani, amit a cég ad. Na ilyenkor tényleg mindent kell fogni, nem csak a gumibotot. A "migránskezelő" rendőr nem normál járőr szolgálatot lát el, így ott nagyon sok olyan plusz felszerelést kell kivinni, amihez már tényleg indokolt a taktikai mellény. Ha viszont sima járőrszolgálatban látsz taktikai mellényes magyar rendőrt, az csak divatból veszi fel(meg azért mert a főnöke nem szólt érte), mert amint mondtam nem kényelmes, és ahogy te is mondod melegít pluszban, ami főleg ilyenkor nyáron nagyon nem jó, főleg egy 12 órás gyalogos szolgálatban. A tonfát egyébként normál szolgálatban célszerű a hagyományos tonfa/gumibot karikában viselni. Taktikai mellény viselése esetén pedig célszerű a mellény alá tűzni hónaljban, ha nincs ilyen profi tokunk mint a belinkelt képen az izraeli rendőröknek. Vagy lepatentolható tokot kell hozzá beszerezni.
bandi979 2016.08.09 01:30:51
@Combat Gear Admin: A kevés információból, amit én tudok/láttam a fegyverhasználat körülményeiről, hazai viszonylatban nemhogy a 30+ lövés nem volt indokolt, hanem egy sem! Hazánkban ebben az esetben nem állt volna fent sem a fegyverhasználat, sem pedig a figyelmeztető lövés. Persze ez nem jelenti azt, hogy Szlovákiában ez nem volt jogos, ugyanis a szlovák jogszabályokat, illetve fegyverhasználatra vonatkozó szabályokat sajnos nem ismerem. De még ha jogos is a fegyverhasználat, akkor is kicsit eltúlzottnak érzem a leadott lövések mennyiségét. Ugyanis amíg a gépkocsit nem kényszerítették megállásra, addig a felvételek alapján csak egy szabálysértés volt megállapítható(Nem állt meg a rendőri jelzésre, nem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek). Így szerintem kicsit túlreagálták a dolgot, innen Magyarországról nézve. Persze ezt egy amerikai rendőr biztosan másként értékelné, de Szlovákia sem az USA hazánkkal együtt. A Grand Power K100/P1 rendszeresítést tudomásom szerint korrupciós ügy miatt megsemmisítették. Tavaly azonban egy újabb tenderen 4 győztes típus született: CZ P-09(11841 darab), CZ P-07(4100 darab), CZ 2075 RAMI P(7700 darab), Glock 17 Gen4(20000 darab). Összesen ennyi modern szolgálati pisztolyt akarnak vásárolni a hadseregnek, rendőrségnek, BV-nek, vámőrségnek. Azt sajnos nem tudom, hogy már történt-e a valóságban vásárlás, vagy ebből sem lesz semmi mint a korábbi tenderből.(Forrás:www.kaliberinfo.hu/hirek/szlovak-pisztolytender) Az viszont tény, hogy nemrég a szlovák országos rendőrfőkapitány engedélyezte, hogy a rendőreik a saját önvédelmi fegyvereiket viselhessék szolgálatban, amíg nem tudnak modern szolgálati pisztolyt adni a rendőreik kezébe.(Forrás:www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/sajat_fegyveruket_is_hasznalhatjak_szolgalatban_a_szlovak_rendorok.571675.html)
bandi979 2016.08.11 19:40:43
@gyula0910: Jelenleg Szlovákiában a Grand Power és a ZVS cég gyárt modern műanyagtokos szolgálati pisztolyokat. A Grand Power egyszer már nyert egy tendert Szlovákiában, de korrupciós ügy lett belőle, így megsemmisítették a tendert. A Grand Power pisztolyokat egyébként az USA-ban az STI GP5 és GP6 néven saját márkanéven árusítja csakúgy mint a horvát HS XD/XDM pisztolycsaládot a Springfield Armory. Szerintem ha egy ilyen neves amerikai pisztolygyártó a saját nevén meri árulni ezeket a fegyvereket, akkor bizony igencsak jó minőségű fegyverekről beszélhetünk. Ezen a tenderen a Glock mellett a CZ is nyert, ők is hasonló mennyiségű pisztolyt fognak szállítani csak ők három típusból, míg a Glock csak egy típust. A CZ is külföldi cégnek számít a szlovákoknak amióta megszűnt Csehszlovákia 1993-ban, mert a CZ gyár a Cseh oldalon maradt. Így viszont a Glock inkább szlováknak számít mivel telepítettek egy összeszerelő üzemet Pozsonyba (forrás: www.kaliberinfo.hu/hirek/szlovak-glock ), így hazai gyártásúnak minősült a tenderen.:-) A Grand Power egyébként egy magán cég egy volt katonatiszt álmodta és valósította meg, kifejezetten az ő általa kifejlesztett pisztoly gyártására, és attól függetlenül, hogy bukta ezt a tendert, nagyon jól megy neki a cége. Én csak egyszer tudtam eddig lőni Grand Power K100 pisztollyal mindössze egy tárnyi lőszert, így nem tudom összehasonlítani a Glock 17-tel, amivel viszont eddig tízezres nagyságrendben tudtam ellőni. De ezalatt a 15 lövés alatt nagyon jó, pontos, jól kezelhető pisztolynak tűnt. A ZVS még csak néhány éve gyárt pisztolyokat, így ezzel a típussal még nem gyűlt össze annyi tapasztalat mint a Grand Powerekkel. Ilyennel sajnos még nem állt módomban lőni, de akik lőttek vele, azt mondták, hogy nagyon jó kis pisztoly. Az, hogy mennyire tartós fegyverekről beszélünk azt majd az idő eldönti. A ZVS viszont úgy tudom, hogy állami tulajdonú cég, így viszont furcsa, hogy legalább jelképesen kisebb darabszámban nem rendszeresítették.
bandi979 2016.06.11 13:21:08
@estván: A rendőrségnél is megy már a sapka nélküli tisztelgés, bár tényleg furcsa annak aki nem ezt szokta meg. Civilnek azért kell tisztelegni, mert hivatalosan így indul egy rendőri intézkedés:-tisztelgés,-napszaknak megfelelő köszönés,-bemutatkozás,-jelvényszám közlése,-intézkedés céljának közlése. Ugye milyen életszerűen van ez kitalálva!? Aki ezt szabályt így megalkotta, meggyőződésem, hogy soha nem intézkedett rendőrként.
bandi979 2016.06.11 16:54:32
@gyula0910: Sőt, intézkedés végén fel kell hívni az intézkedés alá vont személy figyelmét, hogy az intézkedés ellen panasztételi joga van, és azt is közölni kell vele, hogy ezt hol teheti meg! Azt hiszem ez mindent elárul a mai hazai rendőrség hivatalos gondolkodásmódjáról. Ez a valóságban teljesen nem életszerű viselkedés egy normális rendőr részéről. Konkrétan tényleg nevetség tárgya lesz az a rendőr, aki úgy intézkedik, ahogy le van írva, és, ahogy a magasabb szintű vezetők szeretnék megkövetelni. Persze a gyakorlat más, de pont emiatt rengeteg a hibázási lehetőség, és félelemben lehet tartani az állományt, az állandó ellenőrzésekkel, csesztetéssel, ennek része a van-e sapka rajtad vagy nincs téma, és ezt szó szerint kell érteni. De inkább hagyjuk mert nagyon elkanyarodtam az eredeti témától.
bandi979 2016.06.11 21:10:17
@GépBalta: Papíron leírva, illetve gyakorlás során tényleg nagyon jól hangzik, és nagyon "hivatalos" külsőt kölcsönöz ez az intézkedésnek. De sajnos a valóságban ez teljesen máshogy fest. Konkrétan megtörtént eset közeli ismerőssel:Ahogy kell végig mondta az intézkedés elején a leírt teljes szöveget, amire az igazoltatott állampolgár annyit válaszolt, hogy "Ki a faszt érdekel?". Na azóta ő sem mondja el a teljes szöveget, hanem van egy sokkal életszerűbb rövidített verzió, ami teljesen jól működik. Az a baj, hogy rendőre válogatja, hogy kezdi-fejezi be az intézkedést. Szó szerint mindent elmondva-betartva is lehet úgy csinálni egy intézkedést, hogy a végén az állampolgár azt gondolja a rendőrről, hogy egy bunkó, illetve csak a legszükségesebbeket röviden elmondva is lehet az intézkedés kultúrált, és okozhat egy jó érzést az emberben, annak ellenére, hogy fenntartották néhány percre a rend őrei. Sajnos a kultúrált normális intézkedést csak normális tapasztalt kollégák mellett tudja megtanulni a fiatal rendőr, az iskolában lehetetlen. Csak az a baj, hogy tapasztalt "utcai" rendőr nagyon kevés van, ugyanis nincsenek megbecsülve, így magasabb beosztásba igyekszik a többség, vagy egyszerűen elhagyja a pályát, a fiatalok többsége meg vak vezet világtalan alapon kezdi a pályáját. De gondolom nem csak a rendőrségnél van ez így, hanem sajnos ez más területeken is így működik hazánkban.
bandi979 2016.02.03 01:04:08
@gyula0910: Természetesen nem értettelek félre, és nem okoskodni akartam, csak gondoltam összefoglalom dióhéjban azt a néhány információt, amit ezzel kapcsolatban tudok, gondolok. A 9mm Luger JHP a méreténél fogva valóban nem éri, nem érheti el a .45ACP JHP szétnyíló méretét, roncsolását, azonban amit a modern 9mm Luger JHP-k tudnak, az szolgálati célra bőven elég.
bandi979 2016.02.03 01:20:50
@Combat Gear Admin: A Beretta M9-nél tudomásom szerint a szánok törtek az extrém sok lövéstől. Ezt a problémát később a szán megerősítésével orvosolta a Beretta, de arra már rendszeresítette a SEAL a Sig P-226-ot, az meg alapból bírta azt a nagy megterhelést, amit kapott tőlük. Az MP-7 viszonylag elég jól elterjedt az utóbbi időben mind a katonai, mind a rendvédelmi spec. egységeknél, de általában csak kis mennyiségeket vettek belőlük. Sajnos még nem tartottam ilyen fegyvert, és a hozzávaló lőszert a kezemben. De nagyon kíváncsi lennék, hogy a jó páncéltörő képességen kívül, puha célra milyen lehet a hatása ennek a fegyver-lőszer kombinációnak? Érdekelne a felhasználók tapasztalata. Kár, hogy hazánkban nem nagyon van ilyen ember jelenleg, aki erről hitelesen első kézből tudna nyilatkozni. De ugyanígy érdekelne az FN Five-Seven, FN P90 fegyverek, és lőszerük tapasztalatai is.
bandi979 2016.02.03 01:38:03
@axy: A Glock-19 tényleg nagyon jó pisztoly! Ráadásul nagyon kompakt méretű, 15-ös tárkapacitása pedig akkora, mint a legtöbb egyel nagyobb szolgálati méretű fegyvernek. Azért a Glock-17 mellett lőve kicsit virgoncabbnak érződik, de gyakorlatilag ugyanazt a pontosságot hozza, és az én nagy tenyeremben is még éppen, hogy jó fogású. A .45ACP kalibert amúgy én is kedvelem, de valóban az utóbbi időben nagyon elszállt az ára 120-140 ft környékére, ami azért szerintem irreális. Annál is inkább mivel töltve most is ki lehet hozni kb. 40 ft körül, és nem gondolom, hogy még a 27%-os ÁFA, és a hüvely ára sem indokolná azt a 100 ft-os árkülönbséget! Egyébként én jobban szeretek .45ACP kaliberű pisztollyal lőni, mint .40SW kaliberűvel, mert a .40SW-t én kicsit "nyugtalanabb", nagyobb hátrarúgásúnak tapasztaltam lövés közben. Persze ez relatív, de én így éreztem, így tapasztaltam.
A következő modellt csak a fantáziámat követve illettem ezzel a megnevezéssel, mert nem tudom hivatalosan mi volt a neve. Annyit tudni róla, hogy a Pécsi Cipőgyár gyártotta és úgy 2004-2007-es időszakban osztogatták, utána volt egy-két modernizált változata, majd bekövetkezett az…..
bandi979 2015.12.29 22:35:38
@SCG: Üdv! Én 2009 óta használok Adidas GSG9.2 bakancsot télen-nyáron, esőben-sárban-hóban-napsütésben. Eddig 3 párat vettem használatba, egy pár pedig zsír új állapotban várja, hogy használatba vegyem. A legelső pár már kissé viseltes állapotban van, ezt civilben lőtérre járó bakancsnak használom, a következő pár a cégnél van a szekrényemben, és gyakorlásra használom, a harmadik pár a szolgálati bakancsom, értelem szerint ez a legújabb vásárlású a tartalékban tartott gyári új állapotú mellett, ezt jelenleg 2 éve használom. De még az első is olyan állapotú, hogy szükség esetén szolgálatban is használható lenne. Úgyhogy van tapasztalatom velük bőven. Mindössze két hibáját tudom felsorolni ennek a típusnak: Az egyik az általad is említett talpkopás, ami azért nem jelentkezik normál használat esetén olyan gyorsan, a másik pedig a magas vételár. Viselni olyan érzés mintha egy sportcipőt hordanál. A talpa nem csúszik, könnyű benne menni, futni, ugrani, és ami számomra a legfontosabb, hogy órákon keresztül egy helyben állni! Nagyon-nagyon sokat könnyített ez a típus 2009 óta az életemen. Bírja a mostoha körülményeket terepen is. 2010-ben az árvíz alatt az általunk hordott VV-ruha egy idő után átengedte a vizet, és térdig telt vízzel. Természetesen a bakancs felülről beázott. Addig, amíg nem folyt bele felülről a víz, addig nem engedte át a bakancs a nedvességet. Akkor pedig azt hittem, hogy vége lesz a bakancsnak, mert ugyanilyen beázás után több kollégámnak is levált a bakancsának a talpa(ezek a bakancsok egyébként pont a cikkben szereplő típusok voltak). De nekem az Adidast csak ki kellett szárítanom, és kifertőtleníteni, és amint írtam használom a mai napig mint lőtéri bakancsot. Én megelégedéssel használom ezt a típust, és bírja is a gyűrődést nagyon, pedig nem vagyok éppen pille könnyű nádszál alkatú(190cm/100kg). Ez a típusú bakancs az első, ami nálam ilyen intenzív használat mellett 2 évnél többet bírt. A többi általam használt típus 2 év után mind szétszakadt. Egyébként nálam a talpkopás a sok aszfalton történő gyakorlatozás miatt, ahol sokat kell hátra fele csúsztatni a bakancs talpát, az átlagosnál fokozottabb! Sima járőr tevékenységnél a talpkopás ehhez képest valószínűleg elenyésző lehet! Két kollégám egyébként két "Elite Challenge" képzésen vett részt, az egyikük sikeresen el is végezte a másodikat, ilyen bakancsban. A teljes menetfelszereléses menetgyakorlat után az orvos csodálkozott a lába épségén, amit ennek a bakancsnak köszönhetett. Így számunkra terepen is bizonyított, holott kifejezetten városi felhasználásra lett tervezve. Nyáron nem izzad bele a lábam, télen pedig nem fázik benne. Az pedig, hogy kicsit sportcipősen néz ki, szerintem bevetési ruhához nem probléma! Szolgálati ruhához meg amúgy is bőr félcipő, vagy rövid szárú bakancs dukál. Úgyhogy én csak ajánlani tudom. Persze tényleg nagyon drága, de az én véleményem szerint, még ezt a magas árat is megéri! Akit sikerült rábeszélnem, hogy ezt a típust használja, azok közül mindenki csak dicséri, pedig most már a szűkebb környezetemben vannak vagy tízen! Én biztosan ezt a típust fogom használni, amíg csak gyártásban lesz!
Combat Gear Blog AMD-65 2015.07.06 08:00:00
Úgy gondolom a gyakran idelátogatók számára nem kell bemutatnom a magyar fegyver ipar egyik utolsó műremekét, az AMD-65-ös gépkarabélyt. Sokan így is tekintenek rá, pedig azért bőven akad rajta kifogásolni való. De így vagy úgy, mégis hazai tervezésű, hazai termék, még ha az…..
bandi979 2015.09.12 09:30:47
@gyula0910: Örülök, hogy kicsit tudtam segíteni nektek a fegyver tulajdonságainak pontosabb megítélésében. Biztosan elsősorban azért érzem nyugodtabbnak ezt a fegyvert az AK-nál mivel nagyon összeszoktunk, csak azon lepődtem meg, hogy ennyire nagynak éreztem a különbséget. De ez mint mondtam szubjektív dolog! Én így éreztem. Fatusás AK-47-tel lőttem már, de nem közvetlenül az AMD után, így ilyen közvetlen tapasztalatom sajnos nincs. Lőttem még fa tusás orosz AKM-el, és szintén orosz Fix műanyagtusás AK-74-el(persze ez a kalibere miatt más kategória). Ezeknél azt tapasztaltam, hogy nagyon stabilan meg lehet fogni, az arcot kényelmesen feltámasztani. Alapból kényelmesebbek bármelyik behajtható válltámaszos AK klónnál. Azonban az, hogy lövedékálló mellénnyel milyenek, azt nem állt módomban sajnos tesztelni! Így harci helyzetben nem tudom, hogy kényelmesebbek-e? Az AMP-69-el csak néhány száz lövést adtam le, így mélyreható következtetést nem merek mondani. De engem az a néhány száz lövés is meggyőzött, hogy tényleg a legkomfortosabban lőhető magyar AK klón. Persze én előtte több ezret lőttem AMD-vel, AMMSZ-el, így nem tudom, hogy milyen amikor egy kezdő lövésznek adják a kezébe. De szerintem a minimális hátrarúgása miatt ha jól kiképzik az újoncot a helyes fegyverfogásra, akkor szerintem nagyon hamar megszokhatja ezt a fegyvert. Persze ehhez kell egy nagyon jó kiképző, ami sajnos elég ritka!
bandi979 2015.09.12 09:37:20
@Combat Gear Admin: Valóban az AMMSZ sima előágya nem adja a legjobb stabilitást, főleg sorozatlövésnél. Én az AMD-nél mindkét fogást alkalmazom. Most utolsó alkalommal hagyományosan fogtam csak rá a markolatra. De pl. versenyen mindig a markolatot a tenyerem közepébe támasztva lövök, mert az valamivel stabilabb, és ösztönösebb a megfogása. Jobban vállba húzható vele a fegyver. De nyugodt lőtéri körülmények között csak a hagyományos megfogást szoktam általában használni.
bandi979 2015.09.13 18:38:57
@gyula0910: Mint már korábban megírtam a Kaliber tesztelői helytelen fegyverfogással lőttek az AMP-vel. Ugyanis nem szabad vállba húzni azt, csak neki támasztani a vállnak a válltámasz lapját, ugyanis ha behúzzuk a vállba a fegyvert, akkor a válltámasz tubusában lévő rugó nem tudja kiváltani a csillapító hatását hiszen akkor folyamatosan összenyomott állapotban van. Amennyiben valaki megmutatta volna nekik a helyes fegyverfogást ezzel az eszközzel, akkor biztos vagyok benne, hogy más lett volna a teszt eredménye, és a cikk szakmai berkekben nem generált volna ennyi vitát. Bullpup kialakítású fegyverrel sajnos eddig nem volt tapasztalatom, így nem tudok erről a kategóriáról nyilatkozni.