Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Refuse/Resist!

30 bejegyzést írt és 1423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A fejlődésben lévő szervezetben komoly károkat okozhat, ha nem megfelelő módon terheljük – gondoljunk csak a könyvekkel teletömött válltáskákra, amik előbb-utóbb gerincferdüléshez vezetnek, és akkor még nem is voltak súlyzók a dologban. Wolfie a Punnany Massifból annak…..
A suttogás határán egyensúlyozó lágy, alázatos hangon beszél hozzánk a tolmács, miközben Weiss Manfréd egykori birodalmába, a Csepel Művekbe hatolunk be. A régi vágású ipartelepen nagy vasdarabok között keresi útját a busz, rozsdás hullámlemezből épült csarnokok mellett…..
Refuse/Resist! 2013.12.10 15:58:04
@Shadowbull: @Rocko-: @malenykij polgar: Gyerünk, gyerünk! :D

Amúgy ha akkora császárok vagytok ott az M-nél a japánokhoz képest, akkor miért nem csináltok egy limitált M3-ast, ami röhögve körbeautózza a GT-R-t?
Refuse/Resist! 2013.12.11 08:58:44
@Shadowbull:"Mondott ilyet valaki?"

""mert a BMW nem tud egy ilyen autót összerakni"
Halistennek. Egne is a pofajuk rendesen, ha ilyet raknanak ossze. "
:D:D:D

Méretben és jellegében azért az M3 elég közel van hozzá :)
Erősebb motor kéne, a szívó V8-ast gondolom, már nem lehetett tovább húzni, de az újat - innen a fotelből - úgy gyanítom, azért lehet majd :D
Az M6-ból valóban értelmetlen lenne, habár annyi talán igen, hogy a tinik akkor erre rántanának rá a GT-R helyett. Márkaimázs meg minden. A Nissannak persze, erre nagyobb szüksége van.
Refuse/Resist! 2013.12.11 09:17:18
@Shadowbull:
a nyálcsorgató tinikből lesznek 5-30 év múlva a vevők.
sőt, lehet, hogy valakit 50 évesen is meghat a jó ringi köridő.
/a nissan 545le a wiki szerint/
fotelszakértés:
az új M3-nak felnyomjátok 550 fölé a teljesítményét, aerodinamikai javítások, több karbon, keményebb futómű stb. és adjátok 120-ért.
Valószínű úgy is veszteséges lenne, de minőségi marketing lenne.
Jezsuita bloggerek Rorate reform 2013.12.06 22:07:48
Az adventi roráték megpróbálják az embert. A diákjainkat még inkább: kötelező szentmise hideg hajnalon egy fagyos templomban. Hol ebben az Isten? Gondoltuk, bevonjuk őket, amennyire csak lehet: felajánlási körmenet, sok-sok hívek könyörgése, csengetés, ministrálás, mindenféle.…..
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
Refuse/Resist! 2013.11.28 13:15:19
@Shenpen: kapcsolódó biohack tipp:
ha minden más megvan: edzés (ideális pl. PHAT, 5/3/1 big but boring vagy valami hasonló + sparring), szénhidrátciklizálós diéta (pl. leangains) a szükséges mikrotápanyagokkal, lelki faktorok stb., akkor is még segíthet egy kicsit a D-aszparaginsav.
Az Asszony ciklusához érdemes igazítani a ciklizáltatását, kb 17-18 nap szedés, 10-11 nap szünet. Nyilván nem lesz Ronnie Coleman tőle az ember, viszont az LH megduplázódik és az érezhető is.
Refuse/Resist! 2013.11.28 14:17:23
@Shenpen: Ez nem szteroid, hogy ne lehessen inni mellé :D:D
persze, nincs is olyan hatása - az izomzatra azokon se tudták kimérni a hatást, akiknek megemelte a T-szintjét (LH mindenkinél emelkedett, T csak azoknál, akiknek eleve alacsonyabb volt).
Amúgy terhesség meg szoptatás alatt nem ajánlanám, akkor kifejezetten rossz a magas LH szint :D:D:D Amúgy nekem az a megfigyelésem, hogy a terhesség alatt a férfiak is hajlamosak meghízni. Kérdés, hogy ezt mi váltja ki: először jön a több evés (több zsírsejt->több aromatizáció) vagy a magasabb ösztrogénszint, ami miatt jön az elhízás...
Az tuti - szépen ki lett mérve, hogy a babák növelik az ösztrogénszintet - csökkentik a tesztoszteront.

A terhesség alatt szerintem inkább az a lényeg, hogy a nő egészségét óvjuk - a gyerek úgyis kiszívja a fontos tápanyagokat (persze ha nagyon alultáplált - minőségileg- az anya, akkor hiányos lehet a gyerek is). Talán a stressz többet számít.
Persze, az omega-3 meg a jód hasznosak.

Edzés: persze nem érdemes túl sok mentális és idegi energiát belefeccolni hobbiszinten, de egy kis tervezés nem árt, legalábbis a fő 4-5 emelést illetően. Én sajnos egy kicsit túltoltam e téren a művelődést, miután (nem kellett hozzá nagyon sok idő) rájöttem, hogy pl. ami a body.builder.hu-n megy, annak elég jelentős része humbug.

Indítónak ez nem rossz anyag:
www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/rippetoe_throws_down
www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/most_lifters_are_still_beginners
(a diétás tanácsai viszont 18 éves rögbijátékosoknak valók :D)
A futásra-kocogásra fordított időt - hacsak nem élvezetből csinálod - érdemesebb a starting strength edzéstervre + utána kisebb súlyokkal körezdésre fordítani.
A Kutatópont szerdán hozta nyilvánosságra a nyolcezer 15 és 29 év közötti fiatal megkérdezésével készült felmérésének eredményeit Magyar Ifjúság 2012 címmel. A kutatásból készült első kiadványban tíz témakörről esik szó, a családalapítástól, a sporton át, a…..
Refuse/Resist! 2013.09.20 14:22:47
Futóblog Vacsorára bármit 2013.04.08 09:18:13
Tegnap 2 óra 31 perc alatt futottam le a VIII. Tóparti Futópartit a Velencei-tó körül, Agárdon. A táv 28,28 km, mindez az edzésterv által előírt 155-ös pulzussal. Ez a pulzusszám nálam egy aránylag könnyed, szinte beszélgetős tempó. A dolog érdekessége, hogy ebben a tempóban…..
Refuse/Resist! 2013.07.25 10:57:23
No, a vegere megjottek a nagyon szakerto dietetikusok :D

@mgergoo: nyilvan hulyeseg
ezen az oldalon erdemes nezelodni:
examine.com/supplements/Whey+Protein/

Amugy szerintem a tiszta whey helyett jobb lenne whey+casein kevereket inni.
Mivel a kazeinpor dragabb, meg eleve, jo a sima tej is (ha birod a laktozt).
A laktoz amugy is eleg jo, mert hiaba cukor, eleg lassu az emesztese.
Szoval en a helyedben inkabb 3 orankent innek meg egy turmixot, amiben van:
10g whey + 10g kazein (vagy siman 20g kazein)
1dl tej
10g orolt vagy zuzott lenmag

Ez egy kicsit tobb kaloria (ugy is, hogy 4 helyett harmat iszol), ennek megfeleloen kicsit lehet, hogy vissza kell venni az esti etkezest, vagy lehet ugy, hogy egyiket 20g kazeinnel valtod ki.
Edzes utan kozvetlen viszont erdemes egy 30g-os whey turmixot leguritani.
Igen, Bezzeganglia. És Bezzeglondon. És bezzegkonzervatívok. Sokunk kedvence, Boris Johnson, a nagyon is szellemes gondolatait és okos politikai lépéseit bohócjelmezben eladó konzervatív londoni polgármester ismét példát adott arról, hogy egy nagyvárosi vezetőnek hogyan, milyen…..
Refuse/Resist! 2013.04.03 22:15:35
Én csak azt nem értem, hogy miért kéne pont több fekete és kisebbségi biciklista...

@Shenpen:
"a kerékpáros életforma szorosan kapcsolódik a belvárosias életmód fogalmához."
Az életforma lehet, arról nem sokat tudok, de a bicikli egy nagyon gyors és szórakoztató közlekedési eszköz, ami ráadásul több-kevesebb testmozgással is jár.
win-win-win
Külvárosban a legjobb biciklizni, kiváltképp ha az ember a munkahelynél magasabb dombon lakik. Odafele gyorsabb az autónál (hacsak nem valami gyorsforgalmú úton tudsz autózni), visszafele bemelegíthet az ember egy kis emeléshez vagy ha a körülmények engedik, nagyintenzitású kardió intervallumozást is meg lehet valósítani.
Emelj! Gyönyörű vagyok 2013.01.25 10:32:53
Igen. Legyünk kurva erősek, gyorsak, robbanékonyak, kitartóak, hajlékonyak. De azért akármit is mondunk, nagyon szeretünk gyönyörűek lenni. Bizony: nem szeretNÉNK, hanem szeretÜNK - mert már most elképesztően jól nézünk ki. Mi kellett ehhez? Csupán annyi, amit itt ebben a…..
Már én is rendszeresen olvasom Csikós reggeli hírlevelét. Mivel, ha jól értem, Kati alól lassan kirohad az autó, Zsolt megint vadászgat a hirdetési oldalakon és barátian megosztja velem a zsákmányt. Rutinos ember lévén, mindig kerül valami érdekes az asztalra, a reggeli kávém…..
Refuse/Resist! 2013.01.29 14:46:45
Alapvető emberi berögződésünk, hogy szeretünk mindent leegyszerűsíteni - így talán jobban érthetővé válnak elvek, minták, összefüggések. A legtöbben - középiskolai természettudományos oktatás ide vagy oda - nem jutnak tovább az egyszerű lineáris összefüggések…..
Refuse/Resist! 2013.01.23 01:36:10
Refuse/Resist! 2013.01.28 11:49:27
@Juci SFG: - a legnagyobb bajom az volt, hogy egy komplex problémát nagyon leegyszerűsítettél (olyan módon, ami egyébként a Te esetedben működőképes) nagyon rossz érvek mentén ("Dédanyám is gyanakodna", "józan ész vs. orvosok" stb.).
illusztrációképp párbeszéd anyósommal:

- Ne mondd már nekem, hogy ezeknek a nagy súlyoknak az emelgetése egészséges!
- Pedig az, alaposan utánanéztem.
- Nem hiszem.
---------
- Köszönöm, inkább kihagynám a reggelit, már egy ideje nem reggelizem, kipróbálom ezt, és ha beválik, akkor tartom, ha nem, visszatérek a reggelizéshez.
- ?!!!?
- Egyébként most a karácsonyi időszakban főleg nem hülyeség kicsit szüneteltetni az evést.
- Ilyet nem szabad, ez nagyon egészségtelen. Tönkre fogod magad tenni. A népi bölcsesség is azt mondja, hogy "reggelizz úgy, mint egy király", a reggeli a legfontosabb étkezés (folyt. végtelen ciklusban)

- a személyeskedésről: mivel nickekről van szó, ezért ez szvsz elég értelmetlen (egyébként a sértődésnek személyes kontaktus esetén sincs értelme)
A sportolókra - legyenek amatőr vagy élsportolók - leselkedő gyakori veszélyek egyike a rájuk telepedő csalók, szélhámosok, magukat szakértőknek kiadó emberek átverései. Ahogyan erről korábban ÍRTUNK , hazánkban ez az élsportban is gyakran tapasztalható. Amolyan "varázslók" mértéktelen…..
Refuse/Resist! 2013.01.11 11:35:49
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
Most akkor a RDA adag retinol is már káros?
en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_A#Recommended_daily_intake
750 μg = 2500IU
Az azért durva lenne...

multi pro-ban 10 000 IU van (mondjuk, teljesen hülyeség 2 db daily one-t enni naponta, főleg ha valaki nem 120 kilós férfi), ami már valóban a határ, és ha valaki egyéb retinolforrásokat is kajál.
amúgy a scitec daily one-nal még a retinolon (ami helyett rakhattak volna karotint, és akkor nincs ilyenprobléma) kívül más gondok is lehetnek, valahol olvastam, hogy elég rossz, ha csak egyféle tokoferolt tartalmaz egy multi, és abból sokat. Erről tudsz valamit bővebben?
Refuse/Resist! 2013.01.23 12:14:30
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: ez a cikk ránézésre korrektnek tűnik. Ebben ezt írják:
"Women should be cautious about excessive vitamin A intake when pregnant because of the potential teratogenic effects. An adequate level of intake of vitamin A during pregnancy is approximately 700 μg/d and should not exceed 3000 μg/d."

De így ez még mindig nem kompatibilis a beidézett magyar cikkel:

"Minimális teratogén dosisa nem ismert. Teratogén mellékhatás általában 20000-50000 NE napi felvétel esetén várható, de az elsô trimesterben 2000 NE/nap dosis mellett is elôfordulhat (1 mg retinol = 3,33 NE). A magzati fejlôdési rendellenességek közül a hydrocephalus, mikrocephalus és a cardiovasculáris elváltozások a leggyakoribbak."
Szerintem itt felcserélték az NE-t és μg-ot, 2 mg már tényleg sok lehet, főleg kiegészítésként.
Amúgy nem 1 mg, hanem 1 μg=3,33 NE, ezt is elírták.
Refuse/Resist! 2013.01.23 16:19:59
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: persze, az tény, hogy egy csomószor marhaság, amit mond, és néha kifejezetten veszélyes is.
Szerintem érdekesebb kérdés, hogy ő miért a scitec 1. számú külsős marketingese. Kicsit gondolkodtam, és rájöttem, hogy ez a cégnek marha jó, ha a marketinges intelligenciája korlátozott.
Beveszi a maszlagot és terjeszti lelkesen, mert valóban hisz benne.
Szóval itt szerintem fel lehetne vetni a scitec vezetőségének a felelősségét, akik támogatják ezt az ámokfutást, hogy több terméket adhassanak el.

erről jut eszembe, még egy csemege a sárgakapszulából:
"Az anabolikus állapot létrehozásához és fenntartáshoz minimum 3 óránként étkezni kell."
A tápkieg-biznisz a háttérben örömében tapsol.

ehhez a témához lazán kapcsolódik ez a poszt+kommentek:
emelj.blog.hu/2013/01/20/a_tobb_mindig_jobb
(amúgy az egész blogot is ajánlom, szerintem elég jól összeszedték az infókat, ami hobbiszintű erősítés-testépítés terén kell az átlagembernek, a fuckarunditis-gerjesztő sárga kapszulánál fényévekkel jobb kezdő irodalom)
Emelj! Csak tiszta forrásból 2013.01.07 09:55:20
Aki olyan idős mint Patrik és jómagam, az bizonyára emlékszik azokra az időkre, amikor az egészség-központú és tudatos táplálkozás elkezdett beszivárogni a hétköznapi emberek életébe is. Magyarországon - mint minden - ez is némi fáziskéséssel történt meg, valamikor a 90-es…..
Refuse/Resist! 2013.01.08 17:02:55
@Squatting Stingray: jómagam is öregember lennék egyébként, sőt, kvázi értelmesen edzeni is vénemberként kezdtem. Szóval ekto-mezo öregek se mondják nekem azt, hogy az IF-IIFYM olyan könnyű :D
Refuse/Resist! 2013.01.10 13:25:14
a cikkhez visszatérve: elég pöpec, de kissé hiányoltam a kalóriaszükségletet, ami egy elég dinamikus változó, és nem csak az aktivitás befolyásolja, hanem pl. a bevitt kalóriák is.
A másik fontos faktor az éhségérzet, ami a legtöbb embernél maga a szabályzó, de méregetéses diétánál is gondot jelenthet(pl. munkában). A jól megválasztott kajákkal és makrotápanyag-aránnyal ezen sokat lehet segíteni.

@[sy]: éhségérzettel kalibráltam :D
nyilván rendes számolgatással, méregetéssel én is fogyok, mint a katonatiszt.
egyébként az Asszonyon (és családtagjain) azt látom, hogy ekto-mezo alkattal elég jól lehet szálkásítani egy bizonyos fokig pusztán kvázi-clean eatinggel (cukor drákói minimalizálása, lisztfogyasztás lecsökkentése)
Refuse/Resist! 2013.01.11 21:27:22
@Squatting Stingray: www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/an-objective-comparison-of-chocolate-milk-and-surge-recovery.html
kissé elfogult a kakaó irányába (pl. szerintem kevés benne a fehérje, habár ez sokat nem számít, ha nem sokkal utána letol az ember 30 deka húst), de alapvetően igaz.
vannak egyébként egész ehető proteinek, pl. az optimum vízzel is iható, tejjel meg szerintem finomnak is mondható (jó, nyilván csinálok sokkalta finomabb forrócsokit)

@Zoe_the_Genius: a zsírmentes túró szerintem nagyon jó húsalternatíva.
Meg a tojás. A reggelidet próbáltad szénhidrátmentessé tenni? (pl. rántotta - egy kis paradicsommal vagy uborkával)
Az éhség ellen nálam az működik, hogy átállítom magam "zsírégető módba" - 1 hétig leviszem fokozatosan a szénhidrátot 100 g körülire, úgy, hogy nagyjából fenntartási kalóriát eszek (2500-3000), sok (lehetőleg minőségi) zsír és fehérje. Utána sokkal kevésbé fáj a koplalás.

Amúgy a tejcukor teljesen pöpec, olyan lassú felszívódású, ha jól emlékszem, a tej inzuliválaszáért nagyobb mértékben felelős a fehérjetartalma.
Amúgy tényleg endo-ekto lehetsz, az az egy előnye megvan, hogy ha jól nézel ki, az azt jelenti, hogy piszok fitt vagy. Megvan a motiváció, hogy egészséges maradj. :D
Delphoi jósda XXVI. 2012.12.13 15:46:29
Refuse/Resist! 2012.12.19 14:39:28
@Loxon: +1
Könnyebb, mint gondolnák. Piactérképezésünk napi szintű, ilyenkor át-átnézzük a legforgalmasabb hazai használtautó-oldalt, jó tudni, minek mennyi az ára, hiszen - többek között - rengeteg használtautó-vásárlással kapcsolatos kérdés fut be hozzánk és különben is: a piac…..
Refuse/Resist! 2012.12.12 21:19:48
@Gyurma73: Ráadásul valószínűleg 1 millát lazán lehetne alkudni.
suchen.mobile.de/auto-inserat/suzuki-kizashi-2-4-sport-4x4-cvt-leder-xenon-sport-d%C3%BCsseldorf/170684709.html
23 000-ért már utánad vágják a németek, az kb. 7,1 milla lesz adókkal, ha nem túl jól váltod az eurót.

Szóval egy 7,5 milliós autó lement 5.5-re.
Azért az ilyen megesik a legjobb márkákkal is...
Refuse/Resist! 2012.12.13 09:48:59
Emelj! Mire mit? 2012.12.06 20:10:00
Nagyon szégyelljük magunkat, de az elmúlt háromnegyed év posztjait átnézve rá kellett döbbennünk, hogy minden wannabe testépítő sztár kedvenc kérdését még nem tárgyaltuk ki megfelelő mélységben. Milyen X gyakorlattól lesz geci nagy Y-om? Az alábbi táblázat nekik segít…..
Refuse/Resist! 2012.12.06 21:29:10
Miket kotyvasztanak a motorolajba? És miért kell lecserélni? Jó az olcsóbb is? Minden, amit tudni akarsz az olajról. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Refuse/Resist! 2012.11.21 18:07:31
@olimpiam: 5W-30 longlife olajokat.
Még ha 15 ezrenként is cseréled, akkor is megéri a felárat.
A motor és turbó tovább él, a fogyasztás is kevesebb (egy év alatt 1%-os fogyasztásjavulás esetén 10 literrel kevesebbet tankolsz, ami az olaj felára kb.).
Emelj! Kurtis Frank-interjú 2012.10.18 07:00:00
Kurtis Franket a rendszeres redditelők mint Silverhydra ismerhetik - jópár subredditben felfigyeltek már a felhasználók precíz, tényekkel és adatokkal alátámasztott kommentjeire, valamint táplálkozással és edzéssel foglalkozó blogját is egyre többen…..
Refuse/Resist! 2012.10.24 18:46:13
@[sy]: Kitűnni, mindenben a legjobbnak lenni, már nagyon korán ez munkált bennem, s a vágy, hogy a feladataimat jól teljesítsem…
Refuse/Resist! 2012.10.30 10:52:25
@salander: szerintem annyi lehet a titok, hogy így többet tudnak eladni, mert a feltöltésnél 4-5-szörösét ajánlják a fenntartási mennyiségnek.
Delphoi jósda XXIII. 2012.10.14 15:52:51
Refuse/Resist! 2012.10.19 22:04:11
@tölgy: megteheti az EU-IMF-Goldman Sachs tengely is, ha jobban bekeményít, ld. görögök és olaszok esetét. Szerintem ez tetszene a legjobban nekik.
Úgy látom, a technokrata diktatúra lesz a MENŐ (haladó).
Perifáriákon megszorító, fontosabb országokban szociálisabb gazdaságpolitikával.
Refuse/Resist! 2012.10.19 22:09:34
közben a nemzetközi helyzet:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PfoaLbbAix0
Nem értem, nagy nyilvánosság előtt hogy mernek ilyen szöveget tolni.
Delphoi jósda XXII. 2012.10.01 16:58:59
Refuse/Resist! 2012.10.13 20:29:45
@jose maria padilla:
Maga nem is szólt, hogy egy új mikroblog írásába kezdett!
kiabrandultertelmisegi.tumblr.com/
Refuse/Resist! 2012.10.13 22:42:48
@tewton: Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, ugyanakkor tegyük hozzá, a szcientifista alemberek demiurgoszi szolidifikációt kiváltó destruktív jelenléte sajnos semlegesítheti a pránaevés jótékony hatásait :(
Refuse/Resist! 2012.10.13 22:54:02
Emelj! Emelés, edzés, gyúrás 2012.10.05 07:00:00
Úgy gondoltuk, ideje tisztázni a terminológiát és egyértelmű különbséget tenni mozgás, edzés, testépítés, gyúrás és emelés között. Mi - ahogy a blog neve is célratörően utasít - emelünk. Súlyokat, saját testünket. Az izomépítés, zsírégetés tulajdonképpen csak egy…..
Refuse/Resist! 2012.10.07 10:03:52
@crazyfish: Ne hátrálj meg!
Küzdj!!
Menjenek ők máshova!!!
24.media.tumblr.com/tumblr_maz0cnmjDJ1qe0nv3o1_500.jpg
Delphoi jósda XXI. 2012.09.16 14:09:21
..
Refuse/Resist! 2012.09.27 10:41:12
@jose maria padilla: egyrészt szidja a fidesz erkölcsileg nulla háttérembereit, ugyanakkor meg támogatja, hogy nekik osszák szét a földeket??
nyilván a magyar parasztok se a világ krémje szakmailag és emberi szempontból se, de maga szerint most komolyan a Zsóti most pöpecül mondott meg?
Refuse/Resist! 2012.09.27 19:11:16
@jose maria padilla: tehat MAga szerint
fideszes erkolcsi hullak a kommunistak helyett >> kisparasztok a kommunistak helyett ??

amugy lehetne okitani, szelektalni (vagy hagyni a termeszetes szelekciot mukodni) a parasztokat, mondjuk, ez mar talan utopia :(((
Refuse/Resist! 2012.09.27 20:21:02
@Refuse/Resist!: bocsánat, nem olvastam a további hozzászólásait írás előtt, értem én, hogy mit akar mondani, de azért még mindig vitatkoznék:
1. az igaz, hogy az átlagzöldbáró többet tud, mint az átlagparaszt, de az összparasztság tudása minden téren messze felülmúlja a zöldbáróékat.
2. a fentiből következik, hogy ha - tegyük fel - egyenletes földosztást végzünk (ami egyébként nyilván hülyeség, mert megéri szelektálni), akkor a hülyeparasztok tönkremennek, mennek vissza munkanélkülinek/béresnek, az okosparasztok meg felvásárolják a földjeiket. Nyilván egy ilyen rendszer beállása nagyon kínlódás, de előszelekcióval meggyorsítható, az EU támogatások meg tompítják valamelyest a fájdalmakat.
Ha egyetlen gyakorlatot végezhetnél már csak életed végéig, melyik lenne az? Részemről a felhúzásra (úgy is ismeretes, mint elemelés) szavaznék - ez talán a legtöbb izomcsoportot egyszerre megmozgató, éppen ezért igen nagy súlyokkal is végezhető gyakorlat, ami nem véletlenül…..
Az Égéstér 34. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Refuse/Resist! 2012.09.21 16:54:04
@Shadowbull: mielőtt nagyon kitörne bunny kapcsán a bennem rejlő publius hungaricus, ebben az off témában küldenék 2 linket, hogy azért vannak más megközelítések, egyes bevett hiedelmek nem annyira megalapozottak stb.:
röviden magyarul: emelj.blog.hu
angolul, súlyos megmondásokkal fűszerezve:
www.t-nation.com/archives.do