Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atis P.

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új gép építése közben eszembe jutott, hogy annak idején, az első építésnél még milyen lelkesen érveltem a bullet konnektorok (magyarul talán banándugó?) alkalmazása mellett a motor ESC-hez történő csatlakoztatásánál. Tisztábbnak tűnt a dolog és a fő érv volt, hogy a…..
Eljött az idő, hogy lerántsam a leplet a nagy titokról. :) Ahogy páran már sejtettétek, a dolog az ImpulseRC új Alien vázáról szól. De nem átépítek rá, hanem egy teljesen új, 4S akksira optimalizált gépet építek, amibe most mindenből a legjobb, illetve legújabb generációs…..
Zsolesz FPV Jönnek az idegenek... 2015.10.30 11:34:45
Na meg a Tél is. Egy új kalandba kezdek bele hamarosan. A részletek egyelőre még megtartom magamnak. Annyit elárulok, hogy pár héten belül egy új, szeritnem nagyon érdekes bejegyzéssorozattal fogok jelentkezni. Addig is, lehete tippleni lent a Komment mezőben...
Zsolesz FPV Propeller tapasztalatok 2015.10.12 23:02:51
Így pár hónapja a hobbyban, már volt lehetőségem többféle propellert kiipróbálni és van némi viszonyítási alapom. A propeller fogyóeszköz, főleg az elején. Egyáltalán nem túlzás 20-30 szettet rendelni belőle, de persze az elején az ember még nem tudja, hogy melyik a legjobb…..
Erről a témáról már többször írtam és említettem, hogy az egész quad témának az egyik legképlékenyebb területe. Sokat olvastam utána, de teljesen nem értettem meg egészen addig, amikor is először végigcsináltam saját magma nulláról a gépem tuningolását. Akkor már sok…..
Kimentem tegnap repülni egy kicsit. Nagyon jól indultak a dolgok a fák között manővereztem és elég jól ment. Majd az egyik kanyarnál egy kicsit megcsíptem az egyik fa leveleit és leesett a gép a fa alá a puha fűbe. Ezek után így találtam meg: Nem is értem. Rengeteg sokkal…..
Oké. Belátom, egy fajta mazochizmus kell ahhoz, hogy az ember nekiálljon és hónapokat szívjon egy quadkopter építésével, hogy aztán ne is tudjon annyit repülni, mint amennyit szeretne. Mégis, vagyunk páran, akiknek az állandó tanulás, a menet közbeni kis sikerek is már önmagukban…..
Atis P. 2015.09.03 06:35:56
Szia!
Nemrég belefutottam én is egy komplett csomagba de ez inkább egy összeválogatás szerintem:
ebay.to/1NbLijL
Végülis hasonlít az Alienre, bár a minősége szerintem gyengébb. Árban viszont feleannyi.
Mi a véleményed erről?
Gondoltam teszek egy hosszabb, nagyobb próbát is arra nézve, hogy mire képes az i3 ABS nyomtatás terén. Mivel van fűthető tárgyasztal, elméletileg nincs akadálya az ABS nyomtatásnak. De valószínűleg…..
Zsolesz FPV Build log 3. rész 2015.05.23 12:12:30
Most, hogy a quad szinte már repképes állapotban volt, jöhetett az FPV rendszer. Ez nálam a következőkből áll: Sony 1/3 CCD 700 VTL kamera MiniOSD BossCam TS353 VTx BossCam Cloud Spirit RHCP Antenna A tápellátást a korábban már említett 12V UBEC biztosítja A tápot az…..
Atis P. 2015.08.02 17:38:28
@BaranyZs: Szia! Nekem a bal első forog az óra irányába, jobb első ellentétesen, jobb hátsó óra irányába, bal hátsó ellentétesen. Az OpenPilot varázslójában így mutatták. Itt egy kép: copterflieger.files.wordpress.com/2015/02/gcs-11.png
Ha jól értem, akkor neked nem így van?
Továbbá nálam ugyanúgy a 5030R propellerek azokon a motorokon vannak, amelyek az óra irányába forognak.
Gyári PID beállításoknál én is a QAV250-et választottam.
A Gyro jónak tűnik a 3D-s vizualizáció alapján.
Még egy kérdés: a varázslóban van egy olyan lépés, hogy keressük meg a motorok "neutral rate"-jét, ami az a legkisebb sebesség amivel a motorok már stabilan futnak. Te ezeket hogy állítottad be? Érzésre? Mit jelent a stabil forgás?
Köszi!
Atis P. 2015.08.04 16:23:41
@BaranyZs: Mint kiderült, a GCS nem mentette el rendesen a 90 fokos Yaw eltolást, ezért nem volt jó másodjára sem. Újra beállítottam a natural rate-eket. Nekem azok olyan 1040-1070 között vannak. EMAX motorok.
Az első kinti teszt repülés 5 percig tartott, utána széttörött a 3D nyomtatott vázam :)
Az 5 perc alatt viszont felemelkedés után elhúzott mindig valamilyen irányba, nem állt meg egy helyben.
Írok az említett fórumokba :)

Köszi a tippeket!
Zsolesz FPV Propeller válogatás 2015.07.20 22:50:35
Nagy unalmamban már nem tudtam mit kezdeni magammal, így eldöntettem, hogy átállok a GemFan 5040-es propellerekre. Amúgy is ez volt a terv, de ezidáig még volt pár 5030-asom. A dolog érdekessége, hogy az 5030-asok nagyon asszimetrikusan törtek. 10 telejes szettel kezdtem nemrégen.…..
Zsolesz FPV Build log 1. rész 2015.05.22 16:15:05
Eljött a nagy nap, itt az összes fontosabb alkatrész, indulhat az összeszerelés. Ahogy a korábbi bejegyzésekből talán látszott, igyekeztem nagyon alapos előkészítőmunkát végezni, így elég jó elképzelésem volt, hogy miként is akarom összerakni a quadot. Természetesen, egy…..
Atis P. 2015.07.21 14:11:02
@BaranyZs: Köszi! :) Én EMAX motorokat és ESC-ket rendeltem, azokon nincs ilyen csatlakozó, de ahogy írtad is egy későbbi posztodban, megéri ilyenekkel szerelni, szóval Én is ezekkel fogom megoldani az összekötést. :) Ha minden jól megy (posta), akkor jövőhéten már indul az összeszerelés!
Korábban jeleztem, hogy a hétvégén kerül megrendezésre Californiában a U.S. Drone Nationals verseny, amelybe többször belekapcsolódtam az Internetes élő közvetítés révén. Úgy gondolom, hogy nem túlzás azt kijelenteni, hogy egy (sport)történelmi eseményt láthattunk. Azt a…..
Amikor a hozzám hasonló amatőr eljut arra a pontra, hogy már kezd tök jól összeállni a multikopter alapja és ki kéne találni, hogy mivel is fogom ezt irányítani, na akkor jön el az a pont, amikor dobunk egy hátast. A multikopteres blogokon sok olyan guide/útmutató található, hogy…..
Atis P. 2015.07.07 10:35:53
@BaranyZs: Mármint 9XR Pro-t tudtál venni? :)
Atis P. 2015.07.07 12:09:17
@BaranyZs: Köszi a tippeket! :)