Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaflin

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A masszázs, ha jól csinálják, nem csak kellemes, hanem egészséges is, azonban a tudományos bizonyíték még várat magára. A masszázs egyike a legősibb kezelési módszereknek, már az ókori görögök, egyiptomiak, kínaiak és az indiaiak is meg voltak győződve a gyógyító hatásáról és számos betegség esetén…..
A munkalehetőségek szaporodásával, egyre több hajléktalanként álcáskodó proletár települ föl Budapestre. Az aluljárókban hawájjznak és nézik teljesenhülyének a mélyszegénységhez tökbuta, naív és értetlen, könnyen befolyásolható budapesti közönséget. A Fényesfőváros születésihelyénél fogva…..
Kaflin 2016.11.30 17:06:41
@agarik: napi 5000-ért 2x annyit lehet napszámosként keresni, mint a közmunkában. Ez rossz?
Kaflin 2016.11.30 17:25:51
@erol: melyik nem életszerű? Hogy van okostelefonjuk? Van . Hatalmas reklamációk szoktak lenni, ha nem elég gyors a melegedőn a free wifi. A legmókásabb pedig az, hogy egyesek pénzért árulják a wifi jelszót a többieknek..
Ülök a vonaton velem szemben egy fiatal pár, boldognak kellene lenniük, hiszen babát várnak. De mégsem ez a helyzet. A kismama szeméből valami megfoghatatlan szomorúság sugárzik, a férfiéból pedig elfojtott düh. Nem ismerem az előzményeket, mégis úgy gondolom semmilyen bűn nem érdemel ilyen…..
Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta Hosszú Katinkának, hagyja abba az úszást és vonuljon vissza. Ha Gyárfáson múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza. ..
Kaflin 2016.11.17 02:41:57
@aronsatie: tehát amiről te nem tudsz, az nem is létezik :-)
2016. november 7-én a TV2 esti híradójában egy olyan „riportot” adott le, amelyben megvetéssel beszéltek a hajléktalan emberekről, akik közül többeket alvás közben filmeztek le. Egy hajléktalan ember megpróbálta elfüggönyözni a dolgait, hogy legyen egy kis magán tere ebben a lehetetlen helyzetben,…..
Kaflin 2016.11.10 12:20:23
@Hóhér az utolsó barátod: hidd el, a vajna előtti időkben is ugyan ilyen legalja riportokat adtak le ebben a témában. A tényszerű, elfogulatlan tudósításokat, riportokat sosem ismerték.
Kaflin 2016.11.10 14:40:47
@Sir Galahad: igen, nekem ez a tapasztalatom.
De fontos tudni, hogy a hajléktalanok többsége igénybe veszi az ellátások valamelyikét. Az utcán élők a kemény mag, ők kb. 10%. Viszont ők vannak a kirakatban, rajtuk keresztül ítélik meg az egész hajléktalan kérdéskört, az őket ellátó intézmények, az ott dolgozók munkáját. Ami nem szerencsés.
"Több együttérzés kellene" címmel vetített a hajléktalanságról szóló riportot az RTL Klub kedd este, azaz egy nappal azután, hogy a TV2 gusztustalan, a hajléktalanokat tiszta erőből lejáratni kívánó műsort sugárzott...
Kaflin 2016.11.09 04:01:27
@a Lojalista: vannak bankok, akiknél lakcím nélküliek is nyithatnak számlát vagy esetleg takarékbetét könyvet. Pl. K&H.
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
Kaflin 2016.11.08 14:51:47
@Dinkainka: hajléktalanoknak nem kell.
Kaflin 2016.11.08 21:06:29
@Ejjnye Bejjnye: Ezt rosszul látod. Az átmeneti szállókon határozott ideig lehetnek, tehát mindenképpen tovább kell menniük valamerre, lehetőleg előre. A jogszabályban meghatározott időn felül nem is igényelhető utánuk normatíva, tehát nem érdeke az intézménynek túl sokáig bent tartani a lakóit.
Menhelyeken létszámtól független a normatíva, tehát nem érdeke a menhelyeknek, hogy a rendszerben tartsa őket.
A hajléktalan társadalom tetemes része nem képes már dolgozni, számukra nincs más lehetőség, mint egy szálló, vagy menhely. Vagy egy lábazozó, ápolóotthon. Ezek az intézménynek az igények mentén jöttek létre, ha nem lennének, mégis hol laknának?
Kaflin 2016.11.08 21:36:12
@nyünyüge: sok hajléktalannak van lakcíme. Ha mégsincs, attól munkásszállót, albérletet kivehet, háziorvosi ellátás is jár neki, de pl. a fogorvosi ellátás már problémás, ott nincs szabad orvosválasztás. Nem adhatnak vért sem azok, akiknek nincs lakcímük.
A munkaviszony létesítéséhez sem kell lakcím, az más kérdés, hogy ez hátrány az álláskereséskor. Ezért tartják meg sokan korábbi lakcímüket.
 „Azok élnek az utcán, akik ott is akarnak” – tolta a teljes felelősséget a tartós hajléktalanságért az érintettekre Nyitrai Imre, a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.  Eközben a valóságban a kormány alig ad segítséget a lakhatási válságban élőknek. Az Együtt azt javasolja, hogy a…..
Kaflin 2016.10.30 12:02:23
@Zsuzsi25: akikről te beszélsz, az a hajléktalan populáció töredéke. Fogalmad sincs, a többségüknek milyen akadályokat kelle lekűzdenie az ilyen felületes vélelmezések miatt.
Igen, van munka, de nem nekik. Rendszeresen találkozom azzal, hogy pusztán azért nem kapnak meg egy állást, mert nincs bejelentett lakcímük. Volt, akinek már a HR-es előkészítette a munkaszerződést, de a lakcím hiánya miatt végül elküldték.
A lustaság mint ok? Vannak ilyenek. De miben lusta egy volt állami gondozott? Egy olyan nő, akit hat éves kora óta használtak otthon? Vagy akit veréssel köszöntöttek minden nap? Vagy a pszichiátriai betegek, akikre kizárólag nyugdíjfizetés napján kíváncsiak a rokonok? Az egyedül maradt nyugdíjas miben volt lusta? Bizony, a hajléktalan nők nagy része közülük kerül ki.
És ne izgulj, az átmeneti szállókon nem kapnak ingyen kaját. Max. a népkonyhákon ehetnek ingyen, naponta 1x.
Legtöbbjüknek van valamilyen jövedelme, tehát voltak már járulékfizetők, nem vegytisztán a Te adódból tartják el őket.
Kaflin 2016.10.30 12:07:34
@Killary Fucking Clingon: ez pontosan így van.
Kaflin 2016.10.31 04:17:17
@Zsuzsi25: szuper, hogy Te ilyen emberséges HR-es vagy, sajnos ahol én lakom, nem ilyenek.
Az én munkám tetemes részét az teszi ki, hogy munkát keresek hajléktalan nőknek, így testközelből látom a kérdést. Húszból egynek sikerül nem közmunkásként elhelyezkednie, pl. az életkoruk miatt.
Nemrég derült ki a nagyobb nyilvánosság számára is, hogy az egyik nevelőotthonban lányokat, a másik gyermekotthonban fiúkat, molesztáltak, molesztálnak a mai napig (!), volt olyan lány, akit teherbe is ejtettek (!). Az egyik érintett gyermekotthon vezetője 26 éve vezeti az intézményt. 26 éve senki…..
Kaflin 2016.10.07 08:43:04
@jotekony koc: Ez a jelenség nem a fideszrendszer sajátossága, mindig is volt. Minden rendszerben.
A szakirodalom, de legalábbis azok a humán etológusok, akik már kénytelenek voltak végignézni legalább egy Szeszélyes évszakokat a rendszerváltás derekán, szekunder szégyennek nevezik a jelenséget, amikor mi érezzük magunkat kínosan, hogy mások égnek. A szekunder szégyen legnagyobb pillanatai talán…..
Kaflin 2016.08.30 06:18:43
@polpetti: az rtl előbb jelentette be a gyerek tehetségkutatót, az egyik xfaktor végén, ahogy az utánzós műsort is amit sztárban sztár címem futtat a tv2. Ezt végül az rtl nem is csinálta meg. Anno a vacsoracsatát is az rtl kezdte előbb promotálni, erre jött azonnal a hal a tortán. Szóval e téren egyik sem jobb a deákné vásznánál...
Minap olvastam egy cuki cikket arról, hogy milyen jelei vannak annak, ha a kutyánk szeret minket. Többek közt ilyeneket sorolt: ásít, lábadra ül, neked dől, a szobádban alszik, rád ugrik, amikor hazaérkezel, odahozza a játékát… Na, jó, volt benne pozitív is, mint pl. nyugodtan…..
Kaflin 2016.08.29 06:05:13
@Thomas Dantes: de, van. Kb. az ivarérettséget elérve próbálják meg lenyomni a gazdit.
Erre egyes fajták ill. egyedek hajlamosabbak, mások kevésbé, vagy esetleg kis termete miatt nem veszik komolyan az agressziójukat.
A kutya az emberekben a falkáját látja, falkatagként él, annak a pozíciónak megfelelően, amit magának megengedhet.
Abban valóban különböznek, hogy nem kell kajára vadászniuk és azon osztozniuk.
Egy kedves ismerősöm nemrég kiposztolt egy diétát, amelynek az az alapja, hogy az egyén vércsoportja szerint határozza meg a számára legoptimálisabb étrendet. Azt írta, ez - és persze a rendszeres testmozgás - nagyon sokat segített neki, hogy a terhesség után visszaszerezze régi alakját. Mivel én…..
Kaflin 2016.08.27 06:33:11
@HK417: a kergemarhakór miatt. A 90-es években járvány volt UK-ban, és mivel több évtized is lehet a lappangási ideje, nem adhatunk vért. A briteket letesztelik erre, itthon nem, mert drága.
Én kutyásként ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy egy gazda kiábránduljon Fickóból, mert kiderül, hogy csak 2/3 rész vizsla, vagy utcára tegye Muffint, amikor a cuki kölyökwestie-ből szexi falusi vegyesvágott cseperedik, de gondolom, aki sok pénzt hajlandó adni egy kutyáért, miközben tele vannak a…..
Kaflin 2016.08.26 06:18:01
@sáros_tehén: tiédre sem...
Kaflin 2016.08.26 06:32:20
@The Good Boy !: felelős tenyésztő szerződésben vállal garanciát egyes örökletes, de kölyökkorban még nem kimutatható betegségek felbukkanása esetén a kártalanítás mértékére és módjára. A szerződés arra is kitér(het), ha a gazda nem szeretné megtartani a beteg kutyát, a tenyésztő visszaveszi. A hangsúly a "felelős" - ön van. Sajnos ők a kisebbség, de léteznek.
Az argentin Alejandro Burdisio retrofuturista repülő járgányai egy alternatív dimenzióba kalauzolnak minket. Az egyetemes popkulturális utalásokat sem nélkülöző képsorozaton kissé lepukkant veteránjárművek repkednek a város felett aljukon kilógó kábelekkel, így természetesen az autósok…..
Kaflin 2016.08.21 09:57:43
Tegyük fel, hogy néhány évtizeddel ezelőtt önnek adták volna a feladatot: valamilyen közös, nemzetek feletti identitás révén egyesítsen félmilliárd európai polgárt! Az „elavult” nemzeti hűségek helyett formáljon új, közös európai azonosságtudatot! A cél adott volt: a béke garantálása, azaz az új…..
A New York Times lehozott pár napja egy képet, ami mára bejárta az egész világot. A kép, amit "Toroczkai Lajos" nem osztana meg soha az interneten. Ártana a politikai karrierjének. Mivel abszolút más témák érdekelnek az életben, eredetileg nem akartam több írást megjelentetni…..