Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szánthó Erika Emma

29 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
12 ÖkoMajom az ember 2016.07.23 23:26:35
„Anyukám mindig természetesnek vette a saját temetéséről való beszélgetést és meg is mondta, hogy ha ő meghal, hamvasszuk el. Az apukám azonban a téma hallatán rendre bezárkózott, nem tudtuk, hogy mit gondol erről, vagy hogy mit szeretne. ’98 januárjában, az egyik délután anyukám a szokásos ötyét…..
A 12ökoMajom új fesztivál beszámolóját kezded éppen olvasni. Ha készen állsz, vágj bele: első bekezdés, első sorok. Fölkészültél, hogy fölismered a blog sajátos, összetéveszthetetlen hangját. De nem. Egyáltalán nem ismered föl.Nem mintha valami különlegesre vágynál, a Vegán Tavaszi Fesztivál egyik…..
Ha azokhoz tartozol, akiknek a munka azt jelenti, hogy komolyan kell végezni, még vársz. Majd otthon: igen, lehet, jobb, ha féken tartod türelmetlenségedet. A szobádban majd békesség, nyugalom vesz körül, előveheted a 156 centis Rubik-kockád, felgyűrheted az ingujjadat, befeszítheted az összes…..
A számos elismerést bezsebelő magyar tervezésű Modulo elektromos busz kedden a világ legnagyobb kompozit iparági szereplőket képviselő szervezetétől, a JEC Grouptól kapott Innovációs díjat, városi tömegközlekedés kategóriában. A díjátadó érdekessége az volt, hogy a BKV számára gyártott 20 darab…..
A mesterséges világítást cserélné le Lucyval a fiatal olasz designer lány, Diva Tommei. A napelemes napfénygömb (Lucy) áram nélkül, természetes fényt biztosít a lakás sötétebb helyiségeiben. Nappal a gömbbe épített napenergiával működő okostükör továbbítja a fényt. A beépített elektronikának…..
Több eséllyel vészelik át a telet azok az európai fehér gólyák, amelyek az Afrika déli területeire költözés helyett a Szaharától északra található szemétlerakók környékén maradnak- írja egy tanulmány. A magyar gólyák elérték Afrikát.     A Science Advances című tudományos lapban közölt kutatás…..
(Az ember hibátlanul akarta végezni a dolgát, elhatározza hát, hogy ezentúl fenntartható módon él, mulat, költekezik, és abban a szent pillanatban elkezdődtek a kalandjai).Magyarországon ritka az organikus textil. Ez már az ökofilmklubban is felmerült, elsőként amikor levetítették a Greenpeace Detox…..
A volt Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepéről az utolsó hordókat is elvitték, de a súlyosan szennyezett terület tisztítása még hátra van, amelyet erősen hátráltat- hívja fel erre a figyelmet a Greenpeace-, hogy Magyarországon nincs olyan jogszabály, amely garantálná, hogy az fizessen, aki okozta…..
(Eheti mottónk: csak két dolog van: a növényi tej, mindenféle növényi tej (mandulából,kókuszból, rizsből) és a New Orleans-i muzsika vagy a Duke Ellington-féle).A mandulatej azért jó, mert nincs benne laktóz, koleszterin és telített zsír, nem növeli jelentősen a vércukorszintet, magas a B és…..
A HDEV (High-Definition Earth Viewing), a Nemzetközi Űrállomás (ISS) külső részére felvitt kamerarendszer 2014. április 30-án lépett működésbe, és bár az élő, interneten követhető közvetítés néha megszakad (akkor is, ha egyik kamráról a másikra váltanak át), mégis…..
Elég nagy a világ. Illetve csak nagy volt..-szólna közbe Phileas Fogg. Ma már ezredannyi idő alatt körbeutazhatjuk, mint száz éve: a Föld "összezsugorodott", és mivel mostanság bárki körülutazhatja két hónap alatt...-Mindössze tíz perc alatt- szólna újra Fogg.Az első kedvenc…..
Az UNESCO a világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet, mi meg pontokba szedtük mit lehet tudni minderről, és miért jó ez nekünk.- A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába…..
A vizet, a bio-végtermékeket, és az ezekből fakadó energiát szeretné újrahasznosítani a Biopolus Intézet a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A megbízást Németh Roland Dániel építészt kapta meg, aki egy olyan élő épületet tervezett, melyben az újrahasznosítás…..
Húzkodjuk a zsák száját: mangalica kolbász, dió, házi kenyér és méz illata szállong a blogbejegyzés elején. Csendben néznek minket az árusok. Pedig 10-15 éve itt még semmi nem volt, illetve de: egyetlen borozó. Most pedig ez: Zsendovits Ábel, előbb a Pázmányon tanult, majd…..
12 ÖkoMajom Portörlés citrommal 2015.10.29 18:51:25
Nagyon belemerültél a blog olvasásába, az isten se mozdít többet. Légy előrelátó, vess számot mindennel. Ha kávézol, tedd a kezed ügyébe a kávéfőzőt. Dohányzol? Vedd elő a cigarettát, hamutartót. Mi van még? Egy hétre elég olvasnivalód van. Légy következetes: rakj…..
Szánthó Erika Emma 2015.10.31 19:36:12
@Bobby Newmark: Jó kérdés, csak a citrom héját kell az üvegbe tenni, és tényleg csak néhány csepp ecetet. A bútorápolónál jobb (bár az is igaz, hogy a legtöbb ilyen termék az 1999/45/EC Direktiva szerint nincs besorolva környezetkárosító hatású készítményként, de a belélegzése azért nem ajánlott).
Szánthó Erika Emma 2015.10.31 19:41:36
@enpera: próbáltam most utána nézni, de semmi hasznos infót nem találtam. Kipróbáltam, nekem működik :)
Szánthó Erika Emma 2015.10.31 20:02:10
@eßemfaßom meg áll: "Mi az a fehér a madárszarban? Az is madárszar"
Sajnos a blog.hu-s sablon adott, de megkérdezem, mit lehet tenni.
Csak Firenze előzte meg Budapestet a New York-i Condé Nast Traveler utazási magazin versenyében, több mint 128 ezren szavaztak. Az olvasók a kedvenc városukra voksolhattak, a magyar főváros 100 pontból 86,09-et kapott, Firenze 86,53-at. Íme az első tíz: Firenze, Budapest, Bécs, Sydney,…..
A kambodzsai varrónők a hideg földön alszanak és férges ételt esznek.Az Ökofilmklubban járunk. Fél hétkor úriemberek robognak keresztül a városon, lányok, asszonyok gyülekeznek az A38 előtt, megkezdődik a sorban állás: most először vetítik le magyar felirattal a Gullruten-díjas norvég Sweatshopot.…..
Lélegzetelállítóan gyönyörű felvételeket készített a NASA. Így néz ki a kivilágított Föld az űrből. A képeken jól kivehető Európa, Japán, Madagaszkár, az Egyesült Államok vagy éppen Dél-Amerika. A képeket a NASA a műholdak…..
Szánthó Erika Emma 2015.10.07 14:45:51
@seahawks: @Lxxxx: köszönjük a hozzászólást! A képeket a NASA a műholdak felvételei alapján, különböző technikák alkalmazásával speciálisan szerkesztette. www.youtube.com/watch?v=Q3YYwIsMHzw
A Csendes Létteremben kezdődik a cikk, a tárgyak szinte túlfolynak a helyiségen: gólya, egy próbababa, arrébb egy sárga kacsa, egy műláb, kocka, csillár, útjelzőtáblák. Gőzt lök ki a kávégép, éles hang tölti be a teret, kávéfelleg takarja az első bekezdés egy részét. A…..
Az európai régió díját nyerte el a HG360 Reklámügynökség által készített országimázsfilm a kolumbiai Medellínben.A dél-amerikai országban rendezték az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) 21. közgyűlését, a nemzetközi turisztikai konferencia keretében regionális…..
A falu nem viccel. Szilágy egy pályázat keretében nyert 7,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást a háziorvosi rendelő felújítására, komplex akadálymentesítésére- olvassuk a bama.hu-n. Ennek keretében zajlik az épület belső udvarában lévő rámpa megépítése. Az…..
A Szakállasember egy friss, új hazai márka, mely manufakturális körülmények között állít elő natúr szakállápoló termékeket. "Mi is szakállasok vagyunk -mondják a márka alapítói-, nem csupán az új divatra koncentrálunk, egyszerűen úgy gondoltuk, a szakáll öltöztet, sőt…..
12 ÖkoMajom Biciklizve nyomtathat 2015.09.05 20:05:40
Hogyan spórolhatunk háztartásunkban az energiákkal? Miért használjunk környezettudatos termékeket? Az egészségünk tényleg elérhető távolságban van? Mit is tudunk tenni az egészségünk, vitalitásunk megőrzése érdekében? Ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az Energia…..
Szeretne madárfüttyre ébredni? Tücsökszóra cserélni a körúti szirénát? Szomszédok helyett barátokra vágyik? Szeretné anyaföldbe túrni a kezét, vagy ebédelni valami finom hazait?Itt az ideje visszatérni vidékre, és új életet kezdeni! Legalábbis így hirdeti magát a…..
Az idén minden eddiginél hamarabb, már augusztus 13-án elérkezett a túlfogyasztás napja, írja az MTI.  2015-ben alig több mint hét hónap alatt használta el a Föld lakossága azt az…..