Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lanchaster2

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jó Kliment Vorosilov marsallról jegyeztek fel egy érdekes történetet. Ez a derék komcsi vezette a háború után Budapesten a Szövetséges Ellenőrző Bizottságot, melyben bár formailag részt vettek az amcsik, angolok, valójában a ruszki ukázok végrehajtására szolgált. A mi Klimentünk a megszállók…..
Lanchaster2 2016.09.16 21:29:05
@nniicckk: Ráadásul, még a S&P is képes volt felminősíteni minket. Piha! :))
         Tegnap megtapsoltam Lányi Andrást. Ha ezt nekem valaki egy héttel ezelőtt mondja, körbenevetem. Még azt sem állítom, hogy mindenben egyetértettem Lányival, Puzsérral, TGM-mel, de mindhármukat megtapsoltam. Ott álltam a Ligetben, valahol Szigetvári Viktor és Kunhalmi Ágnes között, az…..
Lanchaster2 2016.07.21 20:43:26
Nem olvastam végig minden hozzászólást, így ha ez már szóbakerült, akkor bocs. :)
Valami nem világos nekem ebben a nagy Ligetvédős balhéban, eltekintve a résztvevők vs. közvélemény arányától, és attól, hogy ugyanazokat a lepukkant, rosszarcú és/vagy polgárháborút és kormánybuktatást vizionáló politikusokat látni ezeken a "civil" performanszokon.
A Liget-törvény 2013-ban született. Tételesen tartalmazta már születése pillanatában azokat a szempontokat, amelyek mentén az elhanyagolt, kutyaszaros koszos Ligetet, szeretnék egy európai fővároshoz méltó területté, kulturális, és szabadidős központtá változtatni.
Ezt a törvényt anno, elfogadta az Országgyűlés, benne azokkal a pártokkal, akik most is ott ülnek.
A történet néhány évig nyilván nem túl látványosan folytatódott, hiszen egy ekkora beruházásnak csak az elindítása is rengeteg papírmunkával jár, rengeteg hazai és külföldi tervező dolgozott rajta.
Az, hogy ebből kizárták volna a "civil szférát", illetve a ZEMBEREKET, egyszerűen nem igaz. A tervezés során, megkérdezték a kutyatartóktól a biciklistákon át a nagycsaládosokig a leendő felhasználók széles körét, valamelyik tervezői oldalon, még mindig hozzá lehet szólni a már kész tervekhez.
Hol voltak akkor ezek a sivalkodók, akik csak most jöttek rá, hogy nekik életük értelme a Liget?
Miért csak most jutott eszükbe, hogy amit 3 év alatt megálmodtak a tervezők, az úgy szar ahogy van??
Miért hiszi bárki komolyan egy percig is, hogy ennek a cirkusznak bármi köze lenne a Ligethez, a fákhoz, az épületekhez??
Frissített!   source: boingboing.net Párizs, Franciaország és Európa ma azon a sokkon esett át, amin az Egyesült Államok 2001. szeptember 11-én. Véget ért egy aranykor, az európai biztonság és béke kora, s egy fenyegető új helyzettel kell megismerkednünk, amelynek…..
Lanchaster2 2015.11.16 10:01:32
@Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): Franciaországnak jelenleg több mint 750 no-go muszlim zónája van, ahova épeszű "bennszülött" a lábát sem teszi be. Marseille jó eséllyel pályázik rá, hogy elsőként szerezze meg az első muszlim többségű európai város "rangot". Mi a kérdés? :)
Mert erre adott utasítást valaki az MTV belső szerkrendszerében, írja a 444.hu. A képen jól látható, hogy a "migráns" témájú szegmenshez azt a megjegyzést fűzte az Ismeretlen Köztévés Szerkesztő, hogy  NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!! ami, még mielőtt, nem azt jelenti, hogy ne…..
Lanchaster2 2015.08.25 23:15:32
@Okkoskka: Na tisztázzunk valamit az 56-os menekültekkel kapcsolatban:
- Azok az emberek bizonyíthatóan egy olyan országból menekültek, ahol éppen egy vérnősző diktatúra számolt le az ellen fordulókkal,
- mégpedig egy olyan országba, amely 2-3-400 kilométerre volt a kiindulási ponttól,
- és egy olyan országba, amely kimondottan biztatta rá őket, részben azért, hogy politikailag üssenek a vasfüggöny mögött lévő ellenségen, részben szolidaritásból, részben (bár nézetem szerint csak kis részben) azon lelkiismeret-furdalás okán, amit a magyarok forradalomra biztatása, segítség ígéretével, majd cserbenhagyása okozott,
- valamint egy olyan országba, amelynek kultúrája nem különbözött sokban a befogadókétól.
- Nincs tudomásunk róla, hogy túlnyomó többségük eldobálta a papírjait, hogy ne lehessen beazonosítani őket.
- Számukban még csak meg sem közelítették a mostani menekült/bevándorló tömeget, valamint nem folyamatról volt szó, hanem egyszeri esetről, ami viszonylag hamar lezajlott.
- Nem tudunk róla, hogy törve-zúzva követelték volna a jogaikat, igaz, ők fehér emberek voltak, tehát még ha lettek is volna akkoriban harcos liberális jogvédők, hát csak szartak volna rájuk. Arról sem tudunk, hogy önkényesen elhagyva a befogadó táborokat, papírok nélkül, illegális határátlépésekkel, vagy feltört teherautók rakterében utazva akartak volna Nyugat-Európába, vagy a tengeren túlra jutni. A seggükön ültek Ausztriában, és kivárták, amíg az önkéntesen (!!) befogadó országok kiválogatták közülük azokat, akikre szükségük volt.
- És ami a legfontosabb: az akkori Európa nyugati fele nem volt tele már korábban menekült 56-osokkal, akik nagyjából-egészéből bebizonyították, hogy nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni, sőt, az újabb generációk és újonnan jöttek mér dolgozni sem, csak szociális ellátásban részesülni.
Ezek fényében jó lenne tudni, hogy miért vonnak egyesek párhuzamot a két dolog közé.Vagy ha már párhuzamot vonnak, miért választják az Okkoskka nevet...
Lanchaster2 2015.08.30 09:34:34
@Reszelő Aladár: :D Ez nagyon jó. Ráadásul tökéletesen igaz.:D
Két napot töltöttem el egy a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsokat segítő csoportban. Aprítottam a répát, kentem a szendvicset, kevertem a hatalmas fazékban készülő ételt, és ami legjobb, kimentem és segítettem kiosztani az ételt az éhes menekülteknek. Rengeteg élményem…..
Lanchaster2 2015.08.29 20:26:27
@Vértes László: Kösz! :) Végre egy ember, aki érzékeli, az egyik legalapvetőbb problémát, amit a világ összes ásványvize, szendvicse, banánja, és szociális segélye sem fog feloldani.
A grizzly megtanítja a fiait vadászni, a zsákmányt megszerezni és saját életterét megvédeni, a tápálékláncban elfoglalt mindenkori szerepének megfelelően.
Nem fajdkakast nevel belőle, de még csak nem is oposszumot, hanem grizzlyt.
Az ember az egyedüli olyan faj, amely elpocsékolja ősei örökségét és hajlamos az utódait feláldozni olyan eszmék, szokások, életformák érdekében, amelyek a természettel, és a természetével tökéletesen ellenkeznek.
Egy dolgot felejtünk el: mi vétettünk a természetből és nem a természet belőlünk.
Az ellene való lázadást pedig eddig mindig kegyetlenül megtorolta.
Minden rosszban van valami hasznosítható. Az, hogy öt éve a Fidesz-KDNP fedőnevű, jobboldalinak mondott kormány intézi Magyarország dolgait, nagyon sok tanulsággal jár azok számára, akik nem vették a nyúlcipőt, és nem futottak egészen Bécsig, Münchenig, Párizsig vagy Londonig.…..
Lanchaster2 2015.08.23 20:18:00
@MHE: Te még mindig komolyan elhiszed, hogy létezik kitiltási botrány?? :-))) Nem tűnt fel, hogy egy elcseszett őszi kormánybuktatási próbálkozás után, Goodfriendet vihargyorsan hazarendelték "családi okokból", kaptunk egy "igazi" nagykövetet, és azóta nagy kuss van az egész ügyről? Mi több, augusztus 20.-a alkalmából, Obama olyan nyájas (majdnem nyálast írtam :-)) üzenetet küldött, mint ha nálunk puszibb pajtása nem lenne a kerek világon. Meglesz az ára, efelől kétségem nincs, de egyelőre nincs se kitiltási botrány, se mosolyszünet. Talán, majd ha nagyon szívózunk a Szabadkereskedelmi Egyezmény miatt, eszükbe jut újra valami megbocsájthatatlan bűnünk a demokrácia ellen, amit az orrunk alá akarnak dörgölni. Elvégre náluk a demokrácia szent és sérthetetlen, ha beledöglenek is azok, akik helyett védik...
Lanchaster2 2015.08.23 22:07:49
@MHE: Megpróbálták nálunk is, ami a cseheknél bejött. Ukrajnánál még mindig jobban jártak... Melyik kormányhoz közeli lap írt róla először? Én az Origo-n olvastam, egy-két nappal azután, hogy Goodfriend belengette. De mindegy, ha lenne valami valóság alapja, nem tűnt volna el nyom nélkül napirendről. Már az ellenzék(?) sem emlegeti,pedig ők aztán szeretik rágni a gumicsontot.
Elözönlötték a "menekültek" az EU-t, most már Magyarországot is. Az EU szokás szerint nem képes kezelni a helyzetet. Magyarországon az OV kormány próbálkozik, valamint kihasználja a történetet egy kis népszerűség növelésre.  A "menekültek" egy része valódi menekült, egy…..
Lanchaster2 2015.07.06 20:59:53
@Nűnű: Az, hogy akit kitoloncolnak egy országból, azt többnyire ki is tiltják. Persze egy elszánt bevándorló akár le is sz@rhatja az ilyen apróságokat. Csakhogy előbb utóbb minden bevándorló kapcsolatba kerül valamilyen adatokat, és ujjlenyomatot rögzítő, valamint fényképet készítő hatósággal. Ez többnyire ugyanúgy a menedékkérelmet átvevő bevándorlási hivatal minden országban, mint nálunk is. Hamis papírokat vehet, a külsejét megváltoztathatja, de az ujjlenyomata örökre vele, és az EURODAC rendszerében marad...:)
Lanchaster2 2015.07.06 21:17:04
@Dörnyei József: Az Eu per pillanat kizárólag a táborok fenntartását, bővítését, és a migrációval foglalkozó adminisztratív munkaerő képzését, technikai hátterét, valamint a táborok személyzetének speciális felkészítését finanszírozza. Az összes többi, vagyis a napi létezés - kaja, tisztálkodószerek, gyógyszer, eü ellátás, utazás, stb - a mi zsebünkre megy. A koszovói kecskepásztorokon kívül, gyakorlatilag egy olyan bevándorló sincs, aki nálunk lépett volna be először az EU-ba, mivel a zömében afgán, líbiai, szíriai stb. csoportoknak, át kellett haladnia más uniós országokon, amíg ideértek. Ásotthalomnál naponta szednek össze több kiló ficnikre tépett görög nyelvű menedékkérelmi igazolást... És persze az sem kizárt, hogy a nagy zűrzavarban az olaszok, vagy a görögök "véletlenül" átengedtek regisztráció nélkül néhány tízezer "álproblémát", megelőzve a Dublin III. miatt várható visszáruzást. Akik nálunk, az osztrák határ közelsége miatt, alig várták, hogy nyilvántartásba kerüljenek, és megkapják a néhány hónapra szóló engedélyt arra, hogy szabadon bóklászhassanak az unió területén.