Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baaandyy

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
baaandyy 2018.08.12 09:16:58
Amióta először olvastam az EU Express szállításról nyáron, azóta ki akartam próbálni, hogy tényleg tréfamentesen érkezik-e a rendelt holmi az országba. Az ősszel pedig valahogy sok Xiaomi Smart Mi Air Purifier videót dobott fel a YouTube és utánaolvasva elég hasznos szerkezetnek tűnt, 120 dolláros…..
Pár napja derült ki, hogy bezár Budapest egyik nagyon jó, díjazott étterme. Többféle találgatás is szárnyra kapott ezzel kapcsolatban, így a legegyszerűbb megoldást választottam, megkérdeztem a séf-tulajdonost...
baaandyy 2017.09.15 10:44:45
Ausztriában (saját tapasztalataim szerint) az általános éttermi árszínvonal (nem luxus, hanem tök átlag helyen, akár Bécsben, akár hegyvidéki övezetben, akár nagyvárosokban, a la carte): leves 2-5 euró, főétel (mondjuk borjúbécsi krumplisalátával) 18-23 euró, kávé 2-3 euró, üdítő v. szóda 2-3 euró. Ez akárhogy számolom is, legalább 30 euró. Borravaló már nem biztos, hogy belefér, vagy ha igen, akkor 1-2 euróig. Na most akkor ez fejenként 9000 Ft kérem szépen. Desszert már nem fér bele, és az adag se olyan óriási. Minőségre többnyire rendben van (a leves kivételével, az nem haladja meg a zacskós leves minőségét, de ez nálunk is így van, még a legjobb éttermekben sem tudnak rendes levest főzni). Mit nem lehet ezen érteni? Majd ha nálunk is 9000 Ft lesz egy átlag ebéd ára, akkor lehet annyit adni a szakácsnak, felszolgálóknak, mint Ausztriában. De jelenleg ez csak 3000-4000 Ft körül lehet valahol. Nincs tömeges (!) fizetőképes kereslet még Bp-en sem a 9000 Ft-os ebédekre (vidékről ne is beszéljünk). Így nem lehetséges többet adni a személyzetnek. Amíg a gazdaság meg nem erősödik, addig ez nem is fog változni. Addig is: munkaerőhiány, ausztriához képest alulfizetett, elégedetlen, zúgolódó személyzet, alacsonyabb éttermi árak, gyenge általános minőség. A piaci környezet egyszerűen nem teszi lehetővé egy Ausztriaihoz hasonló éttermi kultúra kialakítását, fenntartását. Csórók vagyunk na, ez a lényeg. És persze a világ egyik leggazdagabb országához, Ausztriához mérnénk magunkat. Nem fog menni.
baaandyy 2017.09.15 16:14:53
@Ződ2000: én 'a la carte' ételeket írtam, nem menüt. A menü elhiszem, hogy olcsóbb, de Ausztriában sem abból élnek az éttermek. Én 18 euró alatt még soha nem kaptam borjúbécsit étlapról (Bécs, Salzburg környéki helyek, Hallstatt, stb.). De inkább 22-23 euró, már a 18-20 eurós ár is ritka. Saját tapasztalat, nem hallomásból mondom. Ja, menüben még soha nem láttam borjúbécsit... Disznóból esetleg. Egyébként ezek lennének a normális árak, amiből már a személyzetet is tisztességesen meg lehetne fizetni. Csak nem keresünk annyit, hogy meg is tudjuk fizetni vendégként. Ez az alap probléma.
Az a jó a márkázott tartalomban, hogy nem kell kínlódni a termékelhelyezéssel, a bújtatott reklámmal, a béna, a kamerába a lehető legváratlanabb pillanatokban belógatott szponzortermékekkel, mert az első perctől fogva világos, hogy mivel állunk szemben. Ilyen műsorból kismillió…..
napszemüveg Vogue 2015. 2015.06.29 12:02:32
A Vogue-nál jól csinálják: míg a Luxottica veretesebb márkái a fa keretekkel, meg egyéb extremitásokkal vannak elfoglalva, ők kihozzák a három évvel ezelőtti Bulgarit, lakossági kivitelben. Óvatos cicaszemek, óvatos bikolor megoldások, óvatosan kislányos díszek a szárakon;…..