Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arnyjaro

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reágáló Az új rend 2018.04.27 21:53:28
A ligetben kicsit meggyepálták az állampolgári jogukkal élő, bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok egy részét. Nem, nem a rendőrök. A liget-projektnek nevezett barbár rombolás eszközeit védő magáncég biztonsági őrei, vagyonőrei tették. A rendőrség a feszültség kialakulása pillanatában…..
arnyjaro 2018.04.29 07:26:49
@különvélemény: A másik tüntetőt sunyin a platóról fejbe rúgó szegény biztonsági őrök (aki szerintem a jellemtelen büdös féreg, azok közül is a legalja) pedig csak a feléje passzolt labdát akarta eltalálni... A tüntetés pedig nem a munkaterületen zajlott, a kerítés kinti oldala közterület. Így ott nem hinném hogy a férgeknek lett volna joguk bárkit is verni és rugdosni, még abban az esetben sem, ha a kerítést bontanák. Az a rendőrség feladata hogy rendet tegyen, a férgek max. visszatarthatták volna a vélelmezett tüntetőt aki elköveti a jogsértést. Úgyhogy asszem neked COKI van :P
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
arnyjaro 2017.03.28 11:46:12
Srácok, az van hogy nagyon kikészített már a Win10. Eleve nekem csak egy 2 GB RAM-ot tartalmazó Acer laptopom van, és ehhez alapból hozzá volt a 8.1-es 64 bites Windows. Első bekapcsolás felemésztett vagy 5 percet mire minden rendesen felállt. Aztán mire épp kezdtem megszokni a csempés kinézetet meg…..
arnyjaro 2016.10.02 10:37:10
Windows 95-től az összes wint használtam valameddig. Még a méltán feledésbe homályába merült Me-t is. Mind warez volt, mint a legtöbb otthoni usernek. Próbáltam Linuxot sokszor, de mindig macerás volt. Laptophoz kapott eredeti Win7 volt az első legális MS a gépemen. Frissítettem Win 8, ezután 8.1 (nem volt szerencsés váltások 7 után), majd megkaptam ingyenesen Win10-et. Nem mondom magam nagy MS gurunak, de úgy gondolom, sok otthoni usernél magasabb szinten el vagyok mélyedve a témában. Nem csak a töltsük le, telepítsük, (törjük) használjuk funkciókra terjed ki a hozzáértésem.
Szóval... Frissítettem win10-re. Új ssd friss telepítéssel. Használtam vagy 1 napig. Jött a meglepi. Ssd folyamatosan dolgozik, minden rohadt lassú. Win10 újratelepítés. Másnap a hiba megint előjön. Közben a neten túrás, mi lehet a hiba?! Win support felhív, Ők még nem is hallottak erről a hibáról, de próbáljam ezt, azt, kikapcsolni... Ez így ment egy hétig. Gép még mindig kuka. A hét végére sürgősen kellett egy működő gép, alapfunkciókra. Nosza rajta, tenni kell valamit. Win10 még mindig nem jó, visszatérni nem szeretnék a 8.1-re mert biztos hogy csak én rontok el valamit, majd finomhangolom a rendszert, de most kell a működő laptop.
Na jó, töltsünk egy live linuxot. Netre, szövegszerkesztésre, multimédiára csak jó lesz. Gép hiányában mobilon kerestem a nekem megfelelő disztrót. Alapkövetelmény, hogy minden működjön. Youtube, face, médialejátszás stb... mókolás nélkül. Vazz olyan úgysem lesz. Sose volt (az öskorban sem, pedig akkor nem is volt face, meg youtube)
Nézem a fórumokat... Ubuntu, PclinuxOs, OpenSuse, Puppy... Mind valamiért nem jó. Nekem mindenes kell. MOST!!!
Még egy linux... Linux Mint. Olvasom, van benne flash, működnek a driverek, van benne szövegszerkesztő, kodekek. Ok. Töltsük... De nekem USB-n kell mert a dvd-re szükség lesz. No problem, megoldható. Van is hozzá program: Linux Live USB creator. Asztali gépre letölt, usb bedug, nézd mán innen letölthetem a linuxot is. Nosza rajta csináld. Jelez a gép kész.
Pendrive laptopba bedug, BIOS-ba beállítom az USB bootot. Nézzük mi lesz ebből. Boot, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15... másodperc. Kész... EZ mi??? Asztal, óra, bizbazok a START menü helyén... Wifi ikon ott van, hálózati jelszót megadom, van net, Firefox indít, van youtube, külső vinyó bedug, már nyitja is a mappát. Film kikeres, indít, lejátsza. Működik minden. Ok, jó lesz. Megmenekültem.... Eltelt a hétvége, sikeres volt. Hétfői gondolat: na akkor fogjunk hozzá a Win10-hez bírjuk működésre. Ááááá. ma inkább nem. Nincs kedvem, lusta vagyok. Mára jó lesz még a linux. Majd holnap.
Holnap ugyanez... Eltelt 1 hónap és még mindig lusta voltam nekiállni a bűvészkedésnek. Közben eszembe jutott hogy van itthon egy régebbi ssd. Felteszem rá a Mint-et, hogy ne kelljen dugdosni a pendrive-ot, mert extrém helyzetben is használom a lapost, nehogy beletörjem. Műtét sikerült. Win10 ssd fiókba rak, majd előveszem ha lesz kedvem a javításra. Majd túrom a netet hogy mi lehet a baj. Eltelt fél év. Még mindig nincs kedvem játszani a winnel. Jó nekem a linux. Működik, meg minden ami nekem kell. Nem játszom már évek óta, a mobilról le tudom tölteni a képeket, net van, office is amire kell, net működik, vírus nincs, torrent van. Nem kell javítgatni.
Soha nem gondoltam volna hogy egyszer ezt mondom: Köszönöm szépen a sok szép évet amit együtt töltöttünk kedves MS, de én ehhez már öreg és türelmetlen vagyok. Elengedlek, mert az idegrendszerem nem bírja olyan jól a megpróbáltatásokat mint 10 évvel ezelőtt. Van egy olyan rendszer, amit nem kell mókolni, és fél éve hibátlanul teszi a dolgát, arra amire én használom (már) pont SŐT több mint jó. Könnyes búcsú, élj sokáig, boldogan, nélkülem.

Na én így lettem Linux user, és élvezem a tanulását és minden percét amit Vele tölthetek :D
Két hete egyszeri 9.9%-os illetéket emlegettek a 100 ezer eurónál nagyobb ciprusi számlák esetén, egy hete már 25-40% körül járt az összeg. Ma kiderült, hogy a garantált 100 ezer euró felett gyakorlatilag mindent elbuknak azok a szerencsések, akik a Bank of Cyprusban vagy a Laikiban…..
arnyjaro 2013.03.31 09:35:52
@anarchoid: Nagyon jól látod. Svájc nagyon okosan nem tagja az EU-nak. Európai ország, de nem EU tag.
De ezt biztos magadtól is tudtad ha ilyen okosat írtál :D
Kíváncsian várjuk, mikor "oltják le a villanyt" Bencsik András Facebook-oldalán. A rendületlenül, és rendszereken átívelően kormánypárti újságíró ugyanis közösséget épít mostan, ami nem lenne baj, ha mindezt nem oly módon tenné, hogy közben magasról tojik a…..
arnyjaro 2013.02.09 13:06:46
@A rokkant is ember:
Ha a Facebook meg annyira kényes a szabályokra, akkor:
1.) legyen meg a részletes szabályzat magyarul
2.) adjon egy részletes leírást arról, hogyha így nem, akkor hogyan javasolt/lehetséges a nyereményjáték szervezése.
Így lenne korrekt, nem?

HÁT NEM!!! A Facebook alapvetően egy amerikai szolgáltató és mint köztudott ott az angol nyelv a hivatalos. Annak csak örülhetünk és hálásak lehetünk hogy magyar nyelven is elérhető. Ha valaki használni szeretné, arra az angol felhasználási feltételek és szabályozások az irányadóak. Még a NER társaknak is!!!
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
arnyjaro 2012.12.07 18:57:00
arnyjaro 2012.12.08 05:13:23
@wmiki: Akkor lefordítom a nyelvedre: ha eza nyomorult senkiházi vezénylőtábornokod úgy kormányoz mint az akiket leváltottak és aki miatt égett Pest, akkor pontosan ugyanazt a ánásmódot érdemli mint az elődei. Semmivel sem különb, mint a többiek. Ha pedig ez így van, márpedig így van, akkor nem éretm, hogy a magdfajta nyomorultak honnan veszik a bátorságot és a jogot, hogy bárkit is kritizáljanak aki ugyanúgy korányzott mint a minidiktátorod. De bbiztos úgy van az a mércéd szerint, hogy amit nem szabadott az egyiknek, ha a másik csinálja akkor az helyén való. Elmondom szép szóval is: Neked az Orbán szarja is rózsa illatú és úgy nyalnád a seggét mntha fagyi volna, mert Ő a megváltó.... SZERINTED...
Belsőség Adózzon anyátok! 2011.11.15 06:25:00
Az adózás önmagában egy bosszantó valami. De ennél is bosszantóbb, hogy mindenféle kreatív államhivatal – köztük az NKH – és minisztérium sápokat talál ki. Aztán megnézik a következő évi költségvetést, ahol persze mindig akad egy új lyuk, - mit lyuk, lék!…..
arnyjaro 2011.11.15 09:55:56
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Szó szerinti idézet a levélből:

"Új tarifáinkalapján (korábbi kedvezményeit figyelembe véve) A Társaságunknál elérhető legkedvezőbb díjat kínáljuk Önnek!

Tehát akkor ki ajánlja fel a díjat? Ki tesz ajánlatot?
arnyjaro 2011.11.15 10:14:06
@bajan:
"Az, hogy te a kilátásban lévő változások alapján teszed az ajánlatod szuverén jogod (ahogy a piaci ár kétszeresét kérni is az) de saját helyzeted gyengíti és egy versenyképes szférában (minta biztosítók ma) ez nem fér bele."

No komment. Nem ajánlatról van szó hanem folytatólagos szerződésről.

"A könyveléshez és az adózáshoz meg pláne nem értesz így a fentit már nem is kommentálnám, csak mosolygok magamban."
Meséld már el, hogy egy idén kifizetett számla idei fizetési határidővel, de jövőre igénybe vett szolgáltatásról, melyik évei könyvelésbe kerül? Rövid példa: Dec.29-én veszel egy havi bérletet a BKV-nál, vagy valamelyik uszodába...

Látom nagy adószakértő lehetsz :D
arnyjaro 2011.11.15 11:53:02
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Ne idegeljél már...
Idézek szó szerint ismét. Mond hogyan értelmezed, igazán kíváncsi vagyok:

"Kérjük, hogy szerződésmódosítási javaslatunkra a szerződés évfordulóját megelőző 30. napig írásban szíveskedjék válaszolni. Ha e határidőig nem nyilatkozik, akkor úgy tekintjük, hogy a módosításhoz hozzájárult és a szerződésének következő biztosítási időszakra vonatkozó megújítását elvégezzük"

Szóval akkor most hogyan is van ez? Én szívesen tanulok ám az okosabbaktól. Itt márpediglen szerződés szerepel. Meg megújításról és a díjakról is határozottan szó esik.
Ha én ma reagálok levélben, máris elfogadtam az írásos szerződési összeget.... Vagy hogyan is van ez? Hmmm???
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
arnyjaro 2011.03.24 19:55:29
@ökörpöröly: Na jó. Szűrös Ivánt hagyjad már. Dolgoztam vele, elmesélte az életét. Azért lett olyan amilyen, mert az apja ellen lázadt. Jó gyerek ez az Iván, csak meg kell ismerni :)
arnyjaro 2011.03.24 20:06:26
@ökörpöröly: Én nem olvastam még, mert a személyes beszélgetések hatása alatt vagyok még mindig. De elmondhatom hogy van egy dedikált SZ.I. könyvem és esküszöm, nagyon örülök hogy személyesen ismerhetem :) A mai napig nem egyszerű eset, de kevesen mondhatják el magukról, hogy annyi műveltséget felszedtek magukra mint Ő. Talán az a légió nem volt a legjobb választás a részéről, de úgy érezte ezzel tud a legjobban alátenni az apjának. Soha nem akarta kihasználni az apja hátszelét. Azért tart ott sajnos most, ahol tart... De egy biztos. Nem bűnöző, csak a komcsi rezsim állította azzá, mert nem állt be az apja mögé.
arnyjaro 2011.03.24 20:14:07
@BKV reszelő: Nem kell. Csak egy olyan emberről ne írj negatívumot akit még csak hírből sem ismersz :P
Igen vicces lenne, ha közel hatvan átvert online vásárló jól beperelné a Galéria Savaria nevű online piacteret és nyernének tőle közel hatvan gyémántgyűrűt. A legviccesebb, hogy ez első blikkre nem is tűnik akkora képtelenségnek.A szájt most éppen igen szórakoztató…..
arnyjaro 2010.12.13 12:59:31
@Amiel: O.K.

Estére megkapod a választ, addig ha tudsz gyűjts minél több károsultat össze. Addig átrágom magam a honlap felhasználási feltételein is és segítek :)
arnyjaro 2010.12.13 13:05:27
@Amiel: Ha addig is sikerül kideríteni, azt mindenesetre jó lenne tudni, hogy ki volt az eladó. A nevezett honlap, vagy egy felhasználó.
Egészen pontosan a termék bal oldalán található Tulajdonos adatai-nál található infók
arnyjaro 2010.12.14 06:28:46
@MaCS_70:
Én nem vagyok ügyvéd sem jogász sem semmi közöm a joghoz, de van gyakorlatom abban, hogy hogy és milyen módon lehet az ilyen ügyet kedvezőleg zárni. Én nem képviselek senkit, de tanácsot adok szívesen :)
Az itteni kommentek miatt már csak elvből is fontos lett nekem, hogy a cég jogilag megfelelően elnyerje méltó jutalmát :)
arnyjaro 2010.12.07 06:50:06
@drnagy: Nem szeretetre van ennek az országnak szüksége vazz, hanem pénzre meg nyugodtéletre az embereknek amit ez a törpe és társai 20éve folyamatosan elvesznek tőlünk. Lassan Fidel Castro egy megváltónak nevezhető O.V-hez képest.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
arnyjaro 2010.11.21 18:51:56
@nopánick:
"
Azt az agyatlant aki kitalálta, hogy
balra lefelé jövet pl. be kell célozni
a 2x2 szembe jövő sáv közé...úgy hogy
a lehajtóról nem igazán látod hova is kell majd érkezzél...akasztani kéne!"

Az okozott baleset szempontjából ez a tény teljesen lényegtelen. Itt nem erről volt szó, hanem hogy bekanyarodott oda ahova nem lehetett volna. Képzeld el, ezen a lehajtón, a budai alsón és felsőn tanulókat oktatnak... Nem olyan kegyetlenül bonyolult közlekedési szitu az ám ott, csak annak aki képről nézi.
Felső rakpartról érkezve egyértelmű kötelező haladási irány van megjelölve. Aki ezt nem ismeri fel annak nem való jogosítvány. Egyetlen becsapós dolog van, hogy az Info parkhoz be lehet kanyarodni, de ez még kb 10 méterrel az ominózus felhajtó előtt van.
Az alsóról sem nehéz ám, mert ott is teljesen egyértelmű a helyzet, csak egyenesen lehet menni... Aki az alsóról érkezik, annak a kormányos sem nagyon kell mozdítani egyből a megfelelő helyre viszi az autó. Fentről a lehajtás érdekesebb, de ha nem csal az emlékem akkor ki van táblázva is. Az meg egy nagy csúsztatás, hogy két sáv közé kell kanyarodni, mert bizony a jobbra eső sáv, amikor megérkezel, akkor egy korláttal is "zárt"

Komolyan mondom, aki ebben a közlekedési helyzetben "eltéved" adja vissza a jogsit, mert egy kétsávos körforgalomban bonyolultabb a be és a kihajtás (elméletbe).

Tartom magam az írtakhoz. Én azt sajnálom, hogy nem a sofőr maradt ott egyedül. Mert itt másról nincs szó mint vagánykodásról. Ha nem ismerte a környéket akkor feltételezem GPS-el közlekedett. Az pedig még véletlenül sem fordít rá a lehajtóra. Mondom FELTÉTELEZEM. Ergo: vagy vagánykodott egy picit a sofőr, vagy alkalmatlan a közlekedésre...
arnyjaro 2010.11.21 19:18:01
@Kara kán:
"Ezekre a furcsa sávokra a megoldás az aszfaltba beépített kis kitüremkedő akadályok, amúgy."

Persze. A keresztező sávokon haladók meg tengelytörést szenvednek az akadályok miatt...

Esetleg megoldás lehetne az éjszakai fényvisszaverő, vagy világító aszfaltra szerelt terelőlapok. Pl. az M0-áson a felhajtáskor van egy pár méteren. De nappal gyér forgalomban az sem érne semmit.

Jó az a kereszteződés. Semmi baja.
ProgBlog Kelet, vagy Nyugat? 2010.10.24 16:53:00
A Progresszív Blog szándékoltan nem foglalkozott október 23-ával. Megtették ezt éppen elegen, hazudtak róla éppen eleget. Mára besorakozott 1956 is a magyar történelem többi kiforgatott és kihasznált eseménye és az azokra alapozott „ünnepek” közé. Aki akar, higgyen…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
arnyjaro 2010.10.18 02:22:34
@6.Lenin: Akkor másképpen fogalmazok: Ha a pártokon múlik, akkor nekem az elmúlt 21 éven soha nem lett volna jó :D
Egyébként lehet hogy lúzer vagyok, de ettől függetlenül amit elértem azt magamtól értem el, egyik kormányzó párttól sem a jót kaptam, hanem a szopatást. Mint mindenki, csak éppen nem vette észre.
Fenntartom: tegye fel a kezét, aki személy szerint jól élt bármely párt áldásos tevékenykedése idején :D
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
arnyjaro 2010.07.18 07:16:46
@UNgaaragh:
Egy picit összetettebben kellene értelmezni a KRESZ-t. Hivatkozott linken található, ha elolvasod egyben az egészet. Vastag betűvel szedve: JÁRDÁN TILOS KERÉKPÁROZNI!!! Vannak kivételek.
Ezért a zebrán nem mehetsz át szabályosan, hiszen a zebra a gyalogos utakat köti össze. Vagy úgy gondoltad, hogy járdán tolod, majd a zebrán tekersz és ahogy átértél ismét tolod???

A KRESZ nagyon összetett dolog, azért zavar ha a bringások kiragadnak egy-egy szabályt és alkalmazzák, holott ha összességében nézzük, akkor éppen így sértik meg a KRESZ-t

Mellesleg én bringázok, motorozok és autózok. Így nem vagyok elfogult :)
arnyjaro 2010.07.18 07:26:24
@gabesz::
Pontosan jól értelmezed a dolgot. A KRESZ azt mondja és a vizsgán is azt követelik: parkolás előtt győződjön meg róla, hogy a művelet biztonságosan végrehajtható-e. Hihetetlen mi?
Vannak furcsábbak is: vasúti átjáró keresztezésénél, ha azt nem biztosított átkelőhely, győződjön meg arról hogy nem jön-e a csühös. Ha ez a látási vagy egyéb körülmények miatt nem tehető meg biztonságosan, akár az autó leállításával és az autóból való kiszállással.
arnyjaro 2010.07.18 07:39:52
@nedudáljparaszt:
A buszsáv közforgalom elől elzárt területnek tekintendő. Kivéve ha tábla jelzi, hogy más is használhatja. Közlekedési szempontból, ha nem engedélyezett a használata, akkor a mellette lévő sáv számít az úttest szélének. Kivétel ez alól a kanyarodás. Kanyarodni úgy kell, hogy a kanyarodás előtt besorolsz a buszsávba. Nem pedig úgy ahogy a barmok csinálják: buszsáv melletti sávból kanyarodnak, keresztezve a buszsávot.
 Még karácsony előtt történt, hogy találkoztam egy régi, baloldali-szavazó korú ismerősömmel. Leültünk egy félórára beszélgetni erről-arról, érdeklődött a fizetésemről, mondtam, mennyi, hümmögött, majd hozzáfűzte, hogy na látod, ezért háborított fel, hogy…..
arnyjaro 2010.01.07 16:41:48
Egyáltalán nem a sofőrök védelmébe írok.
Szerencsére nincs közöm a BKV-hoz, de tudom hogy a kollektív szerződések miről szólnak.
Hogy mindenki értse, a fizetésemelés csak egy része a szerződésnek. Mint tudjuk benne van az is hogy a járművek átvételére 20 perc van. Ez is lényeges momentuma a dolognak, ha a KRESZ és a BTK -t nézzük. Mi a lényeg ebben? Ha a KSZ max. 20 perc átvételt enged, akkor ha a sofőr nem tudja ennyi idő alatt átnézni a buszt, akkor egy esetlegesen bekövetkezett baleset miatt nem lehet felelősségre vonni hiszen védekezhet pl. azzal, hogy a poroltó rögzítésének átnézése már nem fér bele a 20 percbe.
KSZ hiánya nélkül nincs erre lehetőség. Mert mit is mond a KRESZ? Elindulás előtt minden gépjárművezetőnek KÖTELESSÉGE a gépjármű műszaki alkalmasságának ellenőrzése. Ennek hiányában büntethető gondatlanság miatt.
Én gépjárművezetőként köteles vagyok maximálisan eleget tenni ennek a szabálynak és köteles vagyok mindent megtenni a rám bízott utasok, vagy értéktárgyak épségének megóvása érdekében.
Az dobja a buszvezetőkre az első követ, aki ezek és a BKV gépjárműparkjának műszaki állapotát figyelembe véve, nem így járna el a helyükbe.

Nekem pl. egyáltalán nem hiányozna, hogy egy baleset miatt esetlegesen több milliós kártérítést akasszanak a nyakamba azért, mert bebizonyítják hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt azért, hogy elkerüljem a károkozást.

Persze azt nem mondom, hogy az egészben nincs politika, de a sofőrök védekezése is érthető.
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..
arnyjaro 2009.10.12 08:36:14
@Naszta: Szóval mindennek két oldala van. "

Persze vannak jogos panaszok is. De azért meg kell érteni azt is, hogy egy kereskedő a saját pénzét fekteti az áru beszerzésébe. Ha ezzel a pénzel a vevő a kereskedő kárára próbál szórakozni, akkor a kereskedőben kialakul egyfajta "kényszerintézkedés". Törvényileg persze ez sok esetben vitatható, de szükségesen meg kell lépni, mert ha nem teszed, akkor esetleg milliós nagyságrendű károkat szenvedhetsz.

Egyébként pont ezért gondolkodom én már egy határokon átívelő webáruházban. Már ha valaki érti hogy mit jelent ez. Nem csodálkoznék, ha mások is ilyen lehetőségekben gondolkodnának. Az én egyik beszállítóm pl. egy Cseh cég. Van Magyarországon iroda, bemutatóterem, minden földi jó. Vásárolni, rendelni viszont csakis a Cseh honlapon lehet, és még azt sem engedik, hogy a bemutatóteremben vegyem át a cuccot. Igaz hogy az itteni irodából fogják postázni, de a Cseh szabályok érvényesek a vásárlásra. Ha probléma van és az jogos akkor lehet reklamálni és kapod a lét. De a kiskapukat nem tudod kijátszani...
arnyjaro 2009.10.12 08:45:25
@Tucsok84: "eredeti állapotban kell visszajutatni a terméket "

A kereskedői oldalról ez pontosan azt takarja, hogy felbontás nélküli, használatlan állapotban. Hiszen amikor eladta, jobban mondva postázta, akkor az eredeti állapot pontosan olyan volt!!!
Péter a bokorban, fa tövében és ki tudja még mi mindennel álcázott fura helyeken elhelyezett sebességmérők ellen tiltakozik. Mért van az, hogy sok helyen nem figyelmeztetnek minket, hol számíthatunk radar kontrollra, hiszen így a kecske is jól lakna, vagyis ennek tudatában nem…..
arnyjaro 2008.09.30 09:30:04
Dövan · alaverzum.blog.hu 2008.09.30. 09:20:16

Hallottál már olyanról hogy megdobja valami az autót?
Jobbra tartottam DE: egy keskeny útról van szó amit most aszfaltoztak. Éppen elfér rajta egy autó sávonként. Jobb oldala még enyhén koszos!

Hidd el, pont olyan érzés volt, mint amikor télen latyakban mész és a latyak alatt egy lefagyott réteg dobálja az autót!
Aki átélte ezt a helyzetet már, tudja miről írok.

Ezt bármelyik új 10 millás autó benyalta volna. Látszik nem kerültél még ilyen helyzetbe. Hidd el meg fogsz lepődni abban a pillanatban ahogy megérzed. Utána told a kocsidat a bontóba és oszd az észt.
arnyjaro 2008.09.30 09:39:33
Dövan · alaverzum.blog.hu 2008.09.30. 09:33:32

nyomvályúba beletereled a vasat oszt jónapot. Fagyott latyakon, vagy szintkülönbséges útnál (ha lecsúszol a szintről hirtelen) markolhatod a kormányt ahogy akarod, meg fog dobni. Ha megfelelő sebességgel mész tudod korrigálni, ha nem akkor bukta van. Én sem azt mondtam hogy belementem miatta az árokba, hanem azt hogy benyaltam volna ha nem lassítok 40-re.

Nekem sem sok minden tud meglepetést okozni évi 60K vezetéssel a hátam mögött. De vannak olyan szituk amikor rendesen átgondolom a hogyan továbbot.
Még csak 4 éve vagyunk EU-tagok, úgyhogy rengeteg tennivalója miatt bizonyára tudott még időt szakítani arra a Pannon, hogy megváltoztassa szabályzatát, hogy EU-állampolgárok ne kizárólag útlevéllel juthassanak szimkártyához, mert simán lehet, hogy nincs náluk:Finn vendégeink…..
arnyjaro 2008.04.19 11:07:48
"próbáljon meg például a K&H bankban bármit elintézni személyi igazolvány nélkűl, csak jogosítvánnyal, vagy bármi más, névre szóló, fényképes, hivatalos igazolvánnyal."

Nyomtasd ki a következő oldalt:

www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/okmany20050822/azon20050822/szemazig20080312.html/ugyleirasjogi

Emeld ki a következő szövegrészt:
Kötelező kiváltani a személyazonosító igazolványt?

Nem kötelező kiváltani. Egy személyazonosításra alkalmas okmánnyal azonban mindenki köteles rendelkezni, és azt az állampolgárnak magánál kell tartani.

Ha valakinek útlevele, vagy 2001. január 1. után kiadott (kártya formájú) jogosítványa van, akkor nem kell személyazonosító igazolványt kiváltania. A 14. életévét betöltött magyar állampolgárnak, bevándorlónak és menekültnek rendelkeznie kell személyazonosításra alkalmas okmánnyal

Ha nem hajlandó ezek után sem elfogadni, akkor a megfelelő hatóságnál eljárhatsz (azé mer csak jogsim van?), ha Neked adnak igazat akkor még kártérítést is megítéltethetsz