Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HToma

0 bejegyzést írt és 962 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Szobrot Marsiglinak! 2015.02.08 19:54:45
Luigi Fernando Marsigli grófnak jelenleg egyetlen szobra sincsen Magyarországon, nincsen róla egyetlen utca, középület, híd vagy akármi elnevezve. Munkássága néhány érdeklődőt leszámítva tökéletesen feledésbe merült. Valószínűleg sokan ebben a bejegyzésben hallanak majd a…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
HToma 2020.01.23 23:15:08
@Érvsebész: Remélem a NER bukása után lesz valakinek annyi humora, hogy Demeter Szilárdot kinevezi kulturális attasénak... Bukarestbe.
HToma 2020.04.06 12:46:18
@fáskerti elvtárs: Nézzétek meg az ősforrást (Varga Judit Facebook oldala). Főtitkár volt az anyós. Újságíróktól meg mit vársz? A legtöbb havi nettó 200.000-t kap. Ennyiért nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy felkészült és pontos munkaerő legyél.
HToma 2021.03.31 13:19:49
@Podvinecz Marsall: Akkor már inkább a 3 hetenkénti plenáris ülés. Szili Katalin jobb lett volna KE-nek?
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
       A Mandiner szvíthártját, Bódi Ábelt, aki tegnap molinót rakott fel a haverjaival a Színművészetire, pár éve elfogták a lutoni repülőtéren és kitiltották az Egyesült Királyságból. A vele együtt utazó Martin Sellner az osztrák neonáci vezére kapcsolatban állt az új-zélandi tömeggyilkossal. …..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
HToma 2020.04.22 22:27:56
@Podvinecz Marsall: Pesti srácos publicisták. Aristo régen a mandiner.blog.hu-n modoroskodott, Kurz ezredes a tutiblogon pukkaszt liberálist, paranoid android is a blog.hu volt valamikor, aztán felfigyeltek rá.
HToma 2020.04.22 22:28:43
@kemény keleti kommentelő: nincs tévém, de sejtem kikre gondolsz.
HToma 2020.08.15 16:03:12
@kemény keleti kommentelő: az miért lenne jó, ha Budapestet egy pápai vezetné?
       A válasz egyszerű.... azért mert Orbán daddy szereti Lukasenka daddy-t (backa-nak mondják belorusz nyelven, őt tényleg így hívják a minszki nerben). Mert  Orbán daddy mindig olyan akart lenni, mint Lukasenka daddy, kolhozelnök, aki erős, mint egy bivaly, vodkával és traktorral gyógyítja a…..
HToma 2020.08.14 20:03:38
  "  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"    Szeretném megjegyezni, hogy egyre inkább etnikai kisebbséginek érzem magam,…..
HToma 2020.06.13 07:36:00
@Muad\\\'Dib:
1. hu.wikipedia.org/wiki/Turanizmus
2. Nem lehet 20 éven keresztül büntetlenül Demokratát olvasni.

Én személy szerint sosem értettem miért nem mindegy kikből szakadtunk ki 2500 éve. Amúgy a finnugorokból. Arra legyünk büszkék, amit a honfoglalás óta elértünk.
        Lesz, aki nem olvas bele. És csak mondja és mondja...        Orbán emberi életeket fog feláldozni a GDP-ért. És nem tehet mást. Ha én lennék a helyében én is ezt tenném, és talán éppen ezért nem szeretnék a helyében lenni. Ez nem teljesen igaz, pl. amikor a japán követség fogadást ad, és…..
       "A »nyílt társadalom«, az államhatárok lebontása, a globális tőke logikájának korlátlan érvényesülése és a nemzeti keretek között gyakorolt demokrácia működésébe akadályként beiktatott »fékek és ellensúlyok« rendszere a liberális világrend fenntartásának érdekében dolgozik együtt. A…..
HToma 2020.04.24 20:37:15
@Podvinecz Marsall: Nem szabad bezárkózni a véleménybuborékba.:) Tessék elolvasni. mandiner.hu/cikk/20200424_valasz_gomperz_tamasnak

"Carl Schmitt mind a jobb-, mind a baloldali liberalizmuskritika számára meghatározó szerző, a barát-ellenség-elméletet pedig a nácik elől menekülő Leo Strauss is inspirálta. Schmitt ma a politikai gondolkodás egyik megkerülhetetlen, sőt meghatározó szerzője."

Szilvay csillogtatja politikaelméleti tudását. Szerinte, Schmitt rengeteg baloldalira hatott.

"Mindez persze nem azt jelenti, hogy Carl Schmitt (és Heidegger) náci párttagságán úgy könnyedén át kéne néznünk, mintha nem történt volna meg. De intellektuális örökségük sokkal értékesebb annál, hogy annyival elintézzük őket, hogy nácik voltak és kész. Félreértés ne essék: ezt igaznak tartom a kommunista-szimpatizánsokra is."

Van még egy kis táskahordozódás is a végén. És a barát-ellenségben igaza van.
HToma 2020.04.24 22:17:18
@Kettes: mármint nem én mondom hogy igaza van, hanem Szilvay szerint Schmittnek igaza van.

Más Mi a legjobb holland sör?
            „Scruton nagyon óvatos, megfontolt ember volt, mégis bátran szólalt meg, bátran bírálta már a '80-as években a multikulturalizmust, a migrációt a The Salisbury Review-ban” (Frank Furedi   Scruton könyvbemutatóján)            Pár apróság. A Salisbury Reviewban a brit állampolgárságú…..
HToma 2020.02.16 22:13:25
@velőtanya: Orbán szövege Hunter S. Thompson Rumnaplójából van. Hogy Hunter S. Thompson mit gondolna Orbán Viktor politikájáról ha még élne, azt nem tudom, de valószínűleg semmi jót.
     Bayer Zsolt az egész életét a zsidók, cigányok és biciklisták elleni uszításnak szentelte, most a székesfőváros összes piszkos kis Fidelitas-os karrieristájával együtt tüntet amiatt* mert egy evolúciótagadó  sajátos tudományfilozófiát követő, homofób tradicionálisan gondolkodó, fundamentalista…..
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
HToma 2019.12.08 21:09:08
@Látens Inszinuáció: "Vagy kivételesen szintén rossz ötletnek tartják a fityiszes hozzászólók a színház-, illetve a kultúra-törvényt, vagy ők is érzik/tudják: erre nincs épkézláb érvük, ezért inkább lapítanak."

Lapítanak? Hol látod ezt? Ez megy most a tumblr-n.

rendpartiliberalis: Felőlem adhatnak NULLA közpénzt az összes balliberális bel- és külpesti színháznak zaklatástól függetlenül. Éljenek meg a nézőikből.

transforming-the-tunes: Pontos. Elég ugyanazt mondani, amit ők szakértenek a fociról, ami egyébként a világon nagyon kevés helyen él meg közpénz nélkül

adolftmblr: Ugyanez a focira és a vallásra.

transforming-the-tunes: Foci, színház és vallás is kapjon támogatást, de mind csak a Nemzet érdekeit szolgáló produkcióért. A Nemzet érdekeit legjobban szolgáló irányt négyévente döntjük el demokratikusan.

adolftmblr: A nemzet érdeke mindenféle ideológiák helyett a minőség.

transforming-the-tunes: Pontosan, ezért játszik jövő héten az EL-továbbjutásért a !!FERENCVÁROS!! (2004 óta először, a 80-as évek óta másodszor érheti meg magyar csapat a tavaszt)

rendpartiliberalis: Fociban mérhető a minőség, színházban nem. A foci százezreket vagy milliókat érdekel, a (belpesti) színház tízezreket. A belpesti ballib színházak támogatóit sem érdekli, hogy nekünk mi a fontos (vagy egyenesen rombolnák) - szerintem nemhogy méltányos, de kifejezetten nagylelkű, ha a kormány nem záratja be ezeket a színházakat, hanem csak a közpénzt vonja meg tőlük.

transforming-the-tunes: De végeredményben a közhangulat is jelenthet minőségi jelzőt, mind a színház, mind a vallás, mind a foci esetében. A nemzet csapatánál pl visszatért a 8-9 ezres átlagnézőszám és az optimizmus a szurkolói fórumokon, sokkal többen házasodnak, kíváncsi leszek a színház megítélésére pár év múlva.

jylljylljyll: Erősen indul a vasárnap. Színházi előadások helyett botlábú focistákba ömlő pénznek, százmilliárdokért épült (többnyire kongó) stadionoknak tapsolnak az önkényúr kegyencei, mert magyar győzelemnek nem igazán tudnak, lévén a magyar focistáknál egy izlandi pék is jobban rúgja a bőrt, és Wales, egy 3 milliós minihercegség is simán győz ellenünk. A világ előtti hosszú ideje tartó, saját megszégyenítésünkre ennyit sohasem költött még magyar kormány (önként és dalolva).

rendpartiliberalis: Elégetni a pénzt még mindig jobb, mint az ellenségnek adni, tehát inkább a botlábú focistára pazarolják el, mint a ballib színházra! ;)
Persze játszhat az “egyikre sem” opció is.

És ugyanő:
Egyébként hajlandó vagyok a ballibek problémáival kapcsolatban pont olyan érdeklődést tanúsítani, legyen az klímaügy, színház vagy CEU, mint amilyet ők tanúsítanak az én problémáimmal kapcsolatban, pl. bevándorlás, adókulcsok.
Jóért jót, rosszért rosszat.

rendpárti és transforming fideszes a másik kettő nem.
       Kedves János,        Tudom, hogy elég szomorú dolog ülni a egy vidéki kúriában a Nemzeti Rágógumi Program első alelnökeként, amikor az emberedet Márki-Zay szecskává verte Beaverfieldmarketplace-en. Nézed a szarvasaidat, gnúidat, azt a pár orrszarvút, ami megmaradt, és arra gondolsz, hogy…..
HToma 2019.11.18 00:49:48
@Secnir: Gulyás Gergely?
       Amikor az Attila Király Nemzetgerjedelmi Főiskolán kiképzett Trombitás Gerzson Jenő Keresztély ír arról, hogy az exbolsi Fricz Tamás, Galló Béla és Simon János, továbbá a csurkomán Zárug Farkas Ottokár miként vélekedik a dolgok állásáról, mindig eszembe jut valami, amit sajnos jogi…..
       Dehogy mondtam meg. Egy szót sem értek az egészből, de azért ez nagyon vicces.        ..
HToma 2019.10.17 08:32:35
@kemény keleti kommentelő: Abba kéne hagynod a gyűlölködést. Derűsebben látnád a világot:)
HToma 2019.10.21 10:12:57
@kemény keleti kommentelő: honnan tudod te mi a budapesti népakarat? Jó, Karácsony. De azonkívül? Van közvélemény kutatás amiből kiderül, hogy a Karácsonyra szavazók tisztogatást akarnak?
         Aki esetleg nem tudná, és őszintén irigylem az illetőt, Békés Márton az Orbán-rezsim főideológusa, aki két éven belül a második Konzervatív Kiáltványt írta meg, persze lehet, hogy a harmadikat vagy a negyediket, ennyire én sem vagyok képben. Békés  Megadja Gábor és  Demeter Szilárd…..
HToma 2019.09.15 09:25:43
@fortin2: Nem azt mondtam, hogy TGM, hanem hogy TGM szeretne lenni.
Én 2010 végéig többnyire lelkesen - utána már csak megszokásból - olvastam a mandiner.blog.hu-t. Azon voltak ifjúkonzervatív műmájer dolgok. Na ez is ilyen.

Egyébként érdemes ezzel az emberrel foglalkozni?
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
HToma 2018.03.07 14:48:37
@labrys: :) a kapus ki lenne?
HToma 2019.06.15 09:54:59
@labrys: elnézést, de a cikkben a nemzeti tőkés csak annyit jelent, hogy magyar állampolgár, nem multi. Többször le is írja baloldali nemzeti tőkések, jobboldali nemzeti tőkések.
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
      A zérótolerancia szent jegyében, a keményvonalas Holokauszt-tagadó, neonáci elmebeteg Eustace Mullins összeesküvés-elmélkedő dilinyósságából írt fideszkonform posztot a Prostisrácok. Mullins a "Biológiai zsidó" című gumidominó alkotója, még az alt-right-on belül is kínosnak számít.  Mullins…..
HToma 2019.05.05 22:44:52
@ijontichy: Budapesten annyira kevesen tűzték ki 2002-ben a kokárdát, hogy amikor vesztett a Fidesz egyáltalán nem csodálkoztam az eredményen.
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..
HToma 2019.04.28 17:13:24
@Külsős:
A tumblr-ről.

Bangóné szépen elvisz párszázezer fidesz szavazót az urnákhoz. Aztán villámgyorsan ki fog majd persze derülni, hogy az LMP tehet a 16 fidesz mandátumról. Ahogy szokott. Eközben az önkorikban vidáman folytatódik a közös mutyizás.
Hungarian politics in a nutshell

"Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket […] És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem videot, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Hídvéghy Balázs félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó.
A lakájsajtó óránként lehozza, és elindítjuk azt a tájékoztató kampányt, amelynek a vége a patkányos tüntetés.”
       "El kell szomorítanom Hellert. Orbán Viktor kimagasló szellemi képességekkel rendelkezik. Kevés hozzá fogható intellektus van, olyan, aki tájékozottságban, nyitottságban, műveltségben felvehetné vele a versenyt. (Schmidt Mária)"               Ha Heller Ágnes ismerné Orbánt a…..
HToma 2019.04.18 09:53:02
@fuhur: Szólhatna valaki Schmidt Máriának, "Mondd még egyszer, ha mered" hogy Orbán egyenlő Magyarország:)
   This is chill, bro.              ..