Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kergfsa

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az évnek egy felkavaró időszaka, amit egyforma izgalommal vár mindenki, legyen nagyfőnök vagy gyakornok, architekt vagy tesztelő, projektmenedzser vagy asszisztens. Nem, nem a Mikulásról van szó, hanem az éves teljesítményértékelésről. Mindannyian várjuk, hogy végre eljöjjön az óra, amikor csak…..
Ezt kérdezte egy amerikai producer, amikor meglátta a készülő Imperium Galactica élőszereplős jeleneteit. Aztán nem is maradt így az amerikai verzió. Mindezt a Vakondok 4 (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég…..
Az ember- és polgárjogi mozgalom lényege, hogy az emberek minden körülmények között egyenlők emberi voltukban -- éppen csak az vitatott máig, az ember voltunk pontosan mit jelent ebben a kontextusban, azaz milyen mély és átfogó legyen a társadalomnak előírandó egyenlőség koncepció. Volt, amikor…..
kergfsa 2016.06.07 11:56:46
@Moin Moin: "A dolog praktikus oldalát nézve pedig - Nagy Frigyes stílusában megfogalmazva - ez az egész "konzervatív balhé" baromság, hiszen:"

...hiszen kihagytál két fontos pontot:

- erről senki nem kérdezte meg a lányokat, a fejük felett tűnik eldöntöttnek h "őket nem zavarja" és kész. kicsit náci tempó, de ugye kit lep meg...

- finoman kihagytad a felsorolásból azt, amikor magukat lánynak érző fiúnak KIADÓ fiúk mennek be a lánywcbe. Ezt ma a legtöbb normális helyen (iskolában megrovással, lányok táskával ütlegelve stb.) kifogásolhatják, de vajon mi lesz ha a perverz kis 16-18-56-78 éves fiúk/bácsik hivatkoznak majd arra h dehát én annyira de annyira cuki hétéves kínai kislány vagyok igazából. Az utóbbit pedig ki dönti el, ugyebár.

Azért ostoba az egész obamai javaslat mert nem csak a gyakorlat, de már az elmélet szintjén is megdől. Ez egy elméletnél meg felettébb kínos:D
kergfsa 2016.06.07 12:07:57
@neoteny: válaszaid tévesek.

1. "életkor eldöntése": jelenleg nem veszik figyelembe pl. nagykorúság, nyugdíjjogosultság és egyéb juttatások megállapításánál h _én_ mit állítok. Ami kirekesztő nácizmus.

2. "vér szerinti anya nőként": amiről te írsz, az egyrészt ostobaság (megengedve persze azt a részt, hogy mivel a DNS-ed nagy átfedésben van egy majommal, így magad az vagy), másrészt nem kezeli azt a problémát, hogy amikor én eldöntöm, hogy mostantól X anyja vagyok, az állam és a biológia azt a kezdeményezésemet még elnyomja

3. "házasság": amiről te beszélsz, az még mindig nő és férfi relációban van. Egy igazán szabad országban több férfi és egy vasalódeszka is házasodhatna. A példáig amúgy is undorítóan avíttak, kit érdekel h nő és férfi mit csinálhat. Az az érdekes amikor NEM férfi és nő, hanem három férfi vagy két ló és egy hűtő házasodik.

4. "fekete vs. fehér"...szerintem itt kezdted elveszíteni a fonalat. Pont arról írsz, hogy egy hős küzd azért amit írok. Fehérként fekete lenne. Én ennél tovább mennék, fehérként lehessen sárga alapon kék pöttyös.

5. "halál"...te drága. Biztosan érted az alapproblémát? Mert mindez mit jelent abból a szempontból, hogy jog szempontból például a hagyaték megnyílik, a halál tényéhez fűződő jogkövetkezmények beállnak, vagy például a halálom után már nem vagyok jogképes.

Legyél kicsit bátrabb és ne arról linkelj, hogy egyes egyének _miért_ küzdenek, hanem hogy az _hogyan_ valósulhat meg. Érted, személyes döntés vs. konstitutív jogi aktus, állami elismerés, bármi.
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
Sokféle képességet kell mesteri fokra fejleszteni, ha az ember nagyvállalati közegben érvényesülni szeretne. Kemény dzsungelharc ez, ahol az erős győzedelmeskedik a gyengék pedig elhullanak. Ebben a kegyetlen világban van egy olyan fegyver, amely nélkül esélyünk annyi esélyünk sincs a túlélésre,…..
kergfsa 2016.05.16 22:45:35
:D
Ha én könyv volnék, a Láng-Tékában szeretnék lakni… Mert ott elhúzható könyvespolcok vannak. Mert nem porosodnék hosszú, unalmas éveken keresztül a társaim mellett. Mert a legmegfelelőbb vevőhöz jutnék, aki a kicsiny üzletbe lépve még nem is sejtette, hogy velem együtt fog…..
Járjuk be együtt a 2014-ben átadott tíz állomást. Csodálkozzunk rá az újkorában is rozsdás burkolatra, a gyerekrajzokra, az állomáson elrejtett játékfigurára, a nap felé forgó tükrökre, és még ezer más trükkre. A Kelenföldi vasútállomás és a Keleti pályaudvar között…..
Most olvastam a 24 hu „Lövések dördültek Füzesabonyban – Őt keresik” című cikkét (http://24.hu/belfold/2016/01/18/lovesek-dordultek-fuzesabonyban-ot-keresik/), amelyhez mellékeltek egy óriási fotót is. Ezen a 41 éves tiszaigari Váradi Róbert látható, akit azért köröz teljes mellszélességgel a…..
Még 2014 év elején írtam blog bejegyzést arról, hogy az Egon és Dönci című első egészestés magyar 3D animációs film alkotóinak a Rexy nevű kétbalkezes dinoszaurusz-kölyök kalandjait megörökítő Pangea – The neverending world című kisfilmjét (annak különböző, normál…..
Mit sem tudva az elődökről lengetik a szociáldemokrácia zászlaját a 21. század Magyarországán.   Van abban valami jelképszerű, hogy épp Göncz Árpád halálának évében fogalmazott internetes nekrológot a Pallas Páholy fejfájára Zöldi László. Ugyanis annak idején az…..
kergfsa 2015.12.28 16:25:29
@Kabai Domokos Lajos: és ha az üregi nyúl azt írná saját magáról a wikipédián h ő tigris, akkor ezt is bekajálnád ahelyett h megnéznéd h mi a tigris definíciója...hát ez sokat elmond a szellemi szintetekről.
Proszektúra Egy régi Karácsony 2015.12.24 16:53:53
Ilyenkor Karácsonykor az internet népe is felbolydul, az emberek érzelgősnél érzelgősebb képeket, zenéket osztanak meg egymással, kötelező az elérzékenyülés, túlcsordul a szeretet. Gyertyák, hópelyhek, szívek, sziporkázás, csillagok. Kellemes, boldog, meghitt, békés, meghitt,…..
  Mint tudjuk, Orbán szerint a hazai politikai élet nem a női politikusoknak való. Lényegében hasonló államférfiúi mentalitást tükrözött Kövér László minapi megszólalása is a nők általa elképzelt szerepéről. A női nem igazi önmegvalósítása szerinte, nem más, mint…..
A miniszter úr komcsizik Lázár János megint elemében volt a sajtótájékoztatóján. Miközben úgy vigyorgott, mint szűzlány a tarlón, azt fejtegette, hogy: "míg mi 5 milliárdot költöttünk tanácsadásra 5 év alatt, a komcsik, bocs, szocik 17 milliárdot" Szerinte a Századvég…..
Behódolás? A migrációs válságot a jobboldaltól a liberálisokig kultúrák összeütközéseként látják. Persze, eltérő kultúrák lépnek érintkezésbe, ám ez az értelmezés mégiscsak politikai értelmezés. Ennek egyik változatában a migrációt ellenző kelet-európai…..
kergfsa 2015.12.04 13:39:35
Varánusz Pray for Paris! 2015.11.14 09:10:55
153 halott, 200 sérült amiből 80 súlyos. Képek, szemtanúk beszámolója, teljes döbbenet. De a legmegdöbbentőbb túl a borzalmon, hogy a híradások, beszámolók, kommentárok alapján minden oldal le fogja tudni ebből vezetni a saját igazát. Tehetetlen dühömben nekem is összejött.…..
kergfsa 2015.11.14 11:57:20
@The Ghost Wolf: lehet h érzéketlen de igaza van.

ha bevándorlók, ha be nem illeszkedett sokadik generációs bevándorlók az is az mutatja h valami az eddigi út tovább nem járható.
Proszektúra Árpi bácsi rétese 2015.11.07 14:12:34
Köztünk szólván nekem kurvára nem tetszik ez a nagy Árpi bácsizás. Olyan infantilis, olyan falvédős, olyan cukormázas, olyan hazug. Jó, tudom, ez az „Árpibácsizás” sokaknál azt fejezi ki persze, hogy a nép szívébe zárta, szerette őt - mindnyájunk Árpi bácsiját. Mint…..
kergfsa 2015.11.09 21:19:04
@Hóhér az utolsó barátod: húha, neked aztán fura lehetett h két szülőd van
NINCSENEK. Emlékezetes, hogy a Fox News a Charlie Hebdo merénylet után cuppant rá erre a az éktelen baromságra, amely az interneten terjedt, mint gyöngytyúk a takonyra. De a magyar internetezők ettől nem jöttek nagyon lázba, hiszen nem Magyarországról volt szó. Most, a menekültügy…..
kergfsa 2015.10.19 23:14:46
@Brendel Mátyás: "szerintem ne erőlködj! selejt vagy."

milyen kedves balos házigazda. és még csodálkozol h úgy álltok, ahogy:D
kergfsa 2015.10.21 13:13:39
@Brendel Mátyás: ja tényleg, a videómegosztók is azért vannak tele a párizsi no go zonák videóival mert a Csúnya Nácik behaluzták:D
Mint tudjuk, a Bibó Szakkollégiumban tartott előadást a miniszterelnök idén tavasszal. A zártkörű eseményről valaki felvételt készített, ami viszont csak a napokban került napvilágra. Meggyőződésem, hogy ez egy újabb kommunikációs trükk csupán a Habony művek…..
A régi (nem dakota) szólás-mondás szerint két dudás nem fér meg egy csárdában. Jó, de akkor mi ilyenkor a megoldás? A menekültkérdés kezelésében oly kreatív miniszterelnökünk rájött erre is. Az általa továbbfejlesztett népi bölcsesség ugyanis valahogy így szólna: ha két…..
Blogunkon az elmúlt hetekben közösen boncolgattuk a jó programozók jelentősségét a projektekben, valamint kerestük a hatékony felvételiztetés titkát. Kalandozásaink során feltűnt egy apró, de annál különösebb részlet a jó szakemberekkel kapcsolatban. Kutatást indítottunk a…..
Szavazzon ön is! Lelketlen puliszörny vagy vak komondor? Önök szerint mire hasonlít a 2017-es vizes világbajnokságra szánt kabalaállatunk? Azt még nem tudni, milyen gikszerekre lehet számítani majd a…..
Vadai Ágnes az Országos Sajtószolgálaton keresztül a DK nevében sajtóközleményt tett közzé „Extraprofitból offshore-lovag - Ki fogjuk vizsgálni Andy Vajna gazdagodását!” címmel. Ebben azt fejtegette, miszerint „A hatalom segítségével adómentes…..
A sztoriban sokszor felbukkanó SEO kifejezés Search Engine Optimizationt, vagyis keresőoptimalizálást jelent. Ez egy igen praktikus marketingterület. Azzal foglalkozik, hogy jól megmondja, hogyan lehet egy cég honlapját a gugli találati lista első oldalára, azon belül is minél…..
kergfsa 2015.08.05 13:18:14
@Joe911: ez ennyire nem egyszerű:

"6:18. § [Vélelmezett és látszaton alapuló képviselet]
(1) Üzlethelyiségben vagy az ügyfélforgalom számára nyitva álló egyéb helyiségben képviselőnek kell tekinteni azt a személyt, akiről okkal feltételezhető, hogy az ott szokásos jognyilatkozatok megtételére jogosult. A képviselő jogkörének korlátozása harmadik személlyel szemben hatálytalan, kivéve, ha a harmadik személy a korlátozásról tudott."

Ettől függetlenül a szerződés szerintem bár létrejött, de szerintem érvénytelen és itt több megtámadhatósági ok is megállhat, különös tekintettel a tévedés/megtévesztésre.

A kérdés persze az, hogy ha bíróság elé kerül az ügy, akkor a bíró hogyan ítéli meg ezt, mindenesetre az érvénytelenség megállapításához jogászi segítséggel érdemes nekifutni.
Kelt barátom írt egy rövid bejegyzést arról, hogy az Index Tech rovatos cikkeiben, a teszteknél be van linkelve, honnan kapják a gépeket. Igazából ez reklám, de nincs odaírva, hogy reklám, meg támogató, hanem az van ott, hogy a gépet az x. cég adja. Ez Keltet zavarja (hiszen egy…..
kergfsa 2015.08.03 00:18:35
Érdekes interjút olvashatunk a Mandineren Sántha Hanga biztonságpolitikai tanácsadóval és kisebbségvédővel. Ebben az interjúban nemcsak jó néhány teljességgel megalapozatlan állítást találunk a svéd társadalomról, de az ezekből levont, a magyar közéletre vonatkoztatott…..