Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Görög Ádám

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl sok beszélgetésem forgatókönyve újév előtt és kicsivel utána: Én: "Nna és mik az újévi fogadalmaid?/Mik a tervek idénre?" Valaki: (hosszabb-rövidebb huzavona után kiderül, hogy azt akarja idén TÉNYLEG  megcsinálni, amit tavaly eltervezett) Egy ideje már küszködök ezzel a poszttal, mert…..
(a könyvek listája az első kommentben) Warren Buffet (a világ egyik leggazdagabb embere, befektetőlegenda) két dolgot gyakran hangsúlyoz: hogy mennyi mindent köszönhet az önképzésnek, és hogy ezt tartja a legjobb befektetésnek, illetve, hogy (állítólag) úgy érzi, hogy az…..
Görög Ádám 2015.12.18 11:51:20
@Megyko: Szia! Erről nem tudtam, de ezzel együtt is az emberiséget a történelme folyamán többnyire "produktív nárcisztikus" emberek vitték előre (ma is: Jeff Bezos, Elon Musk, Steve Jobs, Bill Gates(most már nem annyira, de annak idején határozottan)). Egyszerűen tökéletes emberek nincsenek, Gandhi is állítólag borzalmas családapa volt, és ez a karakterisztika teszi lehetővé a nagy teljesítményeket.
Be kell, hogy valljak egy súlyos hibát, amit elkövettem, amikor belevágtam a norvég nyelv elsajátításába: Elmentem egy nyelviskolába. Aztán kiderült, hogy az intenzív nyelvtanfolyam lényegében egy harmadikosoknak írt nyelvkönyv első 60 oldalát fogja felölelni, és…..
Ebben a cikkben Chip és Dan Heath könyvének, a Decisive-nak pár pontját szedem össze: régóta az egyik kedvenc szerzőpárosom (a Made to Stick és Switch című könyveiket is erősen ajánlom), ez a könyv pedig a helyes döntések meghozataláról szól azáltal, hogy felhívja a figyelmet…..
TACIT blog Decemberi Fegyelem 2015.12.02 20:31:19
Korábban már megosztottam a kétségeim a motivációs videókról. Hozzá kell tennem, hogy remek pillanatokat szerez, amikor elképzelek magamban valakit, ahogy nézi ezt a videót, és mormolja magában, hogy "igen, hinnem kell...". Van egy ága az önfejlesztésnek, amit én csak…..
   Az elmúlt években több hollywood-i sikerfilm témája is volt, hogy "hogyan férjünk hozzá az agyunk 100%-ához", úgyhogy pláne mivel ezt a blogot olvasod lehet, hogy érdekel ez a téma. Minden hónapban kitűzök magam elé egy kihívást, egy bizonyos témakörben képezem magam:…..
TACIT blog Az Eustressz Megoldás 2015.11.22 13:59:02
A dalai láma egyszer azt mondta, hogy a nyugati ember azt várja a megvilágosodástól, hogy könnyű legyen, gyors és lehetőleg olcsó. Ezzel arra utalt, hogy a nyugati kultúra sok olyan alapvető fogalombeli tévedést tartalmaz, ami nehézségeket okoz a hétköznapokban, vagy ha az ember…..
Általában tapasztalható egy erős ellenállás minden olyan anyaggal szemben, ami a boldogságról szól, hiszen ha valaki ezen gondolkozik, akkor először azt kell elfogadni, hogy nem maximálisan elégedett a helyzetével. Ehhez pedig keveseknek van meg az önismeretük, és egyáltalán az…..
Michael Jordan mutatóujjával jelzi, hogy hol tárolja az összes létező motivációs videót, nem csak a róla készülteket. Vagy mégse?   Képzelt interjú Michael Jordannel  -Kedves Michael, köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet az interjúra. Mindig is felnéztem rád, és…..
Egy remek, rövid, gondolatébresztő könyv, amit ma újraolvastam a The 5 Elements of Effective Thinking, és erről gondoltam, hogy firkantok egy összefoglalót, mert mindenki számára hasznos gondolatok ezek. Az alapfeltevés, hogy a hatékony gondolkodás jelenti a különbséget, hogy…..
2500 évvel ezelőtt egy Simonides nevű görög költő által ismerhettük meg először a "memória művészetét". Ez az az eszköz, amivel az ókorban olyan szónokok tudták fejben tartani a több órás beszédeiket, mint például Ciceró, és a középkorban papoknak és szerzeteseknek…..
  Ahogy sokan tudják, az IQ fiatal korban beáll egy szintre, és onnantól kezdve nagyon kis mértékben változik.  Howard Gardner szerint viszont ostobaság egyedül az IQ-t mérni (ami a logikai-matematikai intelligenciát tudja jelezni csak), hiszen az nem számol sok olyan…..
TACIT blog Az elme művészete 2015.11.01 19:12:11
Minden hónapban kiválasztok egy területet, amiben képezem magam: ezek olyan dolgok, amik az egész hátralévő életemben szolgálják az érdekem. Szeptemberben elolvastam 30 könyvet (módszerről, és tapasztalatokról itt írtam), ami egy fantasztikusan pozitív élmény volt, rengeteget…..