Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilard.david

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 24-én van a Batman vs Superman magyarországi premierje, úgyhogy ennek kapcsán nézzük is meg, hogy mivel tömi a hasát legszívesebben a két szuperhős. ABC sorrendben haladva kezdjük Batmannal, nála úgyis kicsit kavarodottabb a helyzet, ugyanis más információkat találhatunk a képregények,…..
greativity A Keresztapa spaghettije 2016.03.17 20:25:37
Francis Ford Coppola klasszikusa, A keresztapa március 10-e óta újra megtekinthető a magyar mozikban, méghozzá digitálisan felújított változatban. Ennek apropóján én is újranéztem ezt a remekművet, most azonban különös figyelmet szenteltem a filmben fogyasztott ételeknek...
    A Dalí spaghetti után most egy újabb festőművész által ihletett étel kerül a tányérra. Ezúttal az inspiráció alanya a szecessziós stílus egyik legjelentősebb képviselője: Gustav Klimt.   Gustav Klimt: Az élet fája   Ha végignézzük a…..
Az előző bejegyzésben az eredeti trilógiában fellelhető ételekkel és italokkal foglalkoztunk, most pedig vizsgáljuk át kicsit tágabban a Star Wars univerzumot, és nézzük meg, hogy még mi egyebet fogyasztanak, valamint milyen hasonlóságok, párhuzamok fedezhetőek fel a mi…..
greativity Star Wars Gasztro 2015.12.15 20:04:22
Az emberiség jelentős része nagy izgalommal várja a Star Wars univerzum legújabb filmjét, Az ébredő erőt,  melynek magyarországi premierje most pénteken, december 18-án lesz. Ennek apropóján a héten a blog a Star Wars és a gasztronómia kapcsolatát járja körbe. Gondolkodtatok…..
A most következő receptet egy olyan szituáció ihlette, amikor rákényszerültem arra, hogy répából és gyömbérből kellett alkotnom valamit a tányérra, és amikor megkóstoltam, rádöbbentem, hogy ez a két alapanyag bizony két jó barát! Ezután finomhangoltam a receptet, a…..
greativity Greativity Goes Pop 2015.11.04 22:47:06
A fenti képen a csütörtök este a lakásétterem asztalára kerülő citromos csirke alapanyagait láthatjátok (zsálya, fokhagyma, rozmaring, citrom, petrezselyem) a Pop-art talán legismertebb alakjának, Andy Warholnak a stílusára hajazva. És ha már szóba került a pop-art... a Ludwig…..
Ha netán még nincs ötleted, hogy csütörtök esténként mit egyél, hol egyél, akkor van egy ajánlatom a számodra: az elkövetkező 4 hétben minden csütörtök este vacsorázhatsz a Greativity lakásétteremben! 1500Ft-ért kínálok kétfogásos vacsorákat, az aktuális heti menüt…..
greativity Művészet a tányéron 2015.09.22 14:03:10
  A mostani bejegyzésben átevezünk a gasztronómia hajóján a zenéről a képzőművészetre, egész pontosan egyik kedvenc festőművészemre, Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènechre, avagy ahogy a legtöbben ismerjük: Salvador Dalíra. Amikor elkezdtem a blogot, nyílvánvaló…..
greativity Zene a tányéron 2015.07.31 17:56:02
Biztos már többen játszottatok olyan asszociációs játékot a barátaitokkal, hogy pl. ki milyen állat, autó, szín, stb. lenne a rá jellemző tulajdonságai alapján (van, aki már óvodás korában túlesett ezen, de ilyen jellegű, pityókás kocsmai beszélgetést is tudnék idézni). Na…..
greativity Egy kis ízelítő 2015.07.28 20:07:43
Ilyesmikre lehet majd számítani a későbbiekben.. ..
greativity Bemutatkozás 2015.07.26 19:40:43
Mi az a Greativity és honnan jött a név?  A Greativity tulajdonképpen egy brand, mely az alábbi három dolgot foglalja magában: gasztroblog, lakásétterem, design. A logó is ezt a hármas dolgot tükrözi: egy G betű, mely egy háromszögből lett kifaragva. Elsődlegesen egy…..