Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegefeco

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
hegefeco 2017.01.26 19:16:58
@Abdias:
Megismételném önmagam:
Azzal, hogy Jézus, mint ember fia nem eltörölte, hanem betöltötte a törvényt, saját magát áldozván fel, jogot kapott, hogy "parancsolatoknak rendeletekben adott törvényét hatályon kívül helyezte" Ezt nem szükségeltetik ragozni, és (meg)magyarázni , csupán megérteni. A házasságtörő nőt a törvény betűje szerint meg kellett volna kövezni, de szépen hazament...
Következőleg semmi kárhoztató ítélet nem szól azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mert a Krisztus Jézusban az élet Szellemének törvénye megszabadított téged a vétek és halál törvényétől. Amire ugyanis a törvénynek nem volt képessége, mert a hús erőtlenné tette, azt véghez vitte az Isten, mikor a húsban a vétket elítélte azzal, hogy a vétkes hús hasonmásában és a vétek miatt saját Fiát küldte el, hogy a törvény igazságos követelései beteljesedjenek bennünk, akiknek járását-kelését nem a hús vezérli, hanem a szellem. (Róma 8:1-től)

"Amíg van ég és föld, addig ami a Bibliában ki lett jelentve, érvényben van........így a tizedfizetés is!" Léviták számára? Hogy , hogy nem, éppen nincs mindennapos áldozat, így nincs jogalap tized gyűjtésre, emiatt nem is szednek tizedet, az újszövetségi gyülekezet meg nem lépett se Izrael, se Lévi törzs helyébe
Szelíden megjegyezném: A TÉNYEK FIGYELMEN KÍVÜL HAGYÁSA NEM AZONOS AZ IGAZSÁGGAL
Nem gondolkodtál el ugye azon, hogy a Szent Pál akadémiára járók miért figyelmeztettek téged, és miért szálltak ki a tized védelméből?
Utolsó soraiddal apellálnék, hogy mernek egyesek szószékről tized gyűjtéséről beszélni Máté 15:9, Lukács 6:46?
Hogyan lett Pálra bízva a körülmetéletlenség evangéliuma, ha a törvény szerint körül kell metélkedni? Miért ír ilyeneket?
Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedésnek, sem a "körülmetéletlenségnek nincs semmi ereje, csak a szereteten át munkálkodó hitnek" "Íme én, Pál, mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, a Krisztus semmit sem fog használni nektek.
Ismét bizonyságot teszek minden embernek, aki körülmetélkedik, hogy az ilyen tartozik az egész törvényt megtenni.
Nem használ nektek a Krisztus, akik a törvény által kerestek igazságot. Kiestetek a kegyelemből"
"BÁRCSAK LEMETSZENÉK MAGUKAT AZOK, AKIK TITEKET FELLÁZÍTANAK"
hegefeco 2017.01.27 21:19:57
@Abdias: "Ha jól emlékszem, én pont azt írtam, hogy nem szoktak a szószéken állók tizedfizetésről tanítani!"
Na ne már! Meg ne hazudtolj már!
"Aki nem áll szövetségben Istennel, az egyértelmű, hogy nem tartja be a törvényt, márpedig Izrael jelenleg szövetségen kívűl van."
Na ezt gondold át még egyszer, akkor a törvény hatályban van, vagy nincs ?? "Nem töröm meg az én szövetségemet, és a mi kijött az én számból, el nem változtatom"
Kinek adatott a törvény, és vonatkozik-e rád, és rám? Pál így védekezett: „Sem a zsidók törvénye ellen, sem a szent hely ellen, sem a császár ellen nem vétettem.” ACS 25:8 ZSIDÓK TÖRVÉNYE!!!
Mikor ugyanis azok a nemzetek, melyeknek nincs írott törvényük, természetszerűleg teszik a törvény dolgait, bár törvényük nincs, maguk képezik a törvényt maguknak.

Róma 3:19-től Tudjuk pedig, hogy mindazt, amit a törvény mond, azoknak mondja, akik a TÖRVÉNY HATÁLYA alatt élnek, hogy minden szájat betömjön, és az egész világ Isten kárhoztatása alá essék. Ezért olyan tettek, melyekkel a törvényt akarja betölteni, egy hús igazságos voltát sem bizonyítják Isten előtt, mert a törvény csak a vétek felismerését nyújtja. Most azonban a TÖRVÉNY NÉLKÜL lett láthatóvá nekünk az isteni igazságosság, amint arról a törvény és a próféták tanúságot tesznek.

27 Hol van hát az ember számára a dicsekvés lehetősége? Kizáratott. Miféle törvény zárta ki? A tettek törvénye? Nem, hanem a HITNEK TÖRVÉNYE. 28 Mert úgy következtetünk, hogy az embert a törvény tettei nélkül a hit teszi igazságossá. 29 Hát akkor csak a zsidóké az Isten? Nem a nemzeteké is? Igen, A NEMZETEKÉ IS,
30 ha ugyan az az Isten, aki a körülmetélteket hit alapján igazságosakká teszi, ugyanaz, mint aki a körülmetéletleneket hiten keresztül teszi igazságosakká. 31 Vajon hatályától fosztjuk meg a törvényt a hiten át? Szó sem lehet róla. Ellenkezőleg, éppen érvényre emeljük a törvényt a hiten át.

Róma 5:15 Ahol azonban nincs törvény, ott azt nem lehet áthágni sem. 16 Azért van hit alapján az ígéret, hogy kegyelemképpen lehessen, hogy minden egyes mag számára szilárd legyen az ígéret, nemcsak annak, aki a törvény alapján várja, hanem az Ábrahám hite alapján állónak is (aki mindannyiunknak atyja,

Luk 16:16-17 A törvény és a próféták Keresztelõ Jánosig valának: az idõtõl fogva az Istennek országa hirdettetik, és mindenki erõszakkal tör abba.
Könnyebb pedig a mennynek és a földnek elmúlni, hogynem a törvénybõl egy pontocskának elesni.

A törvény és a próféták Jánosig voltak, akkortól kezdve az Isten királyságának örömüzenetét hirdetik, s azon mindenki erőszakoskodik.
Pedig könnyebb a mennynek és földnek elmúlnia, mint a törvényből egy vesszőcskének kiesnie.
hegefeco 2017.01.28 08:05:06
@Abdias:

Isten nem taszította el népét, melyet eleve felismert. Hát nem tudjátok, hogy Illés történetével mit akar mondani az írás? Hogy hogyan beszél Illés Istenhez Izráel ellen? „Uram, prófétáidat meggyilkolták, oltáraidat lerontották, én maradtam meg egyedül, és nekem is lelkemre törnek.” És mit is mond erre az isteni kijelentés? „Meghagytam magamnak hétezer férfiút, akik nem hajtottak térdet Baálnak.” Ugyanígy a kegyelem kiválasztásához ragaszkodva, a mai időben is hagyott maradékot Isten.

Mert hogy ne a magatok eszétől vezettessétek magatokat testvéreim, akarom, hogy értsétek meg azt a titkot, hogy részleges megkövesedés támadt Izráelen mindaddig, míg a nemzetekből kiváló, teljes szám be nem jut.
Németh Sándor a Facebook-oldalán válaszolt Juhász Péternek. A politikus egy fényképet posztolt, szintén a közösségi oldalán, amelyen az ATV és a TV2 tulajdonosai együtt ebédelnek, miközben asztalukhoz odalép Habony Árpád is, aki az index információi szerint volt feleségével ebédelt ugyanott...
hegefeco 2017.01.19 19:12:13
@Abdiás:
"Elmondom én neked, hogy a mi pásztorunk miért eszik bűnösökkel!"

Az egyházban az Isten némelyeket először apostolokká, másodszor prófétákká, harmadszor tanítókká rendelt, aztán hatalmaknak, gyógyítások kegyelemnyilvánulásainak közlőivé, segélynyújtókká, kormányzókká, nyelvek nemeinek szólóivá. (1Korintus 12:28 Csia Lajos)
És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit. (1Korintus 12:28)

Ő volt az is, aki némelyeket apostolokul rendelt, némelyeket prófétákul, némelyeket örömhirdetőkül, némelyeket pásztorokul és tanítókul tanítókul (Efézus 4:11 Csia Lajos)
És Õ adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul (Efézus 4:11)

Példák APOSTOLRA (5+12) az Új Szövetségből:
Pál, Krisztus Jézusnak Isten akarata által elhívott apostola (1Korintus 1:1)
Pál, a Krisztus Jézusnak Isten akarata által apostola (2Korintus 1:1)
Pál apostol, kit nem emberek küldtek (Galaták 1:1)
Az apostolok közül mást nem láttam, csak az Úr testvérét, Jakabot (Galaták 1:19)

Példák PRÓFÉTÁRA (11) az Új Szövetségből:
"Ezekben a napokban próféták mentek alá Jeruzsálemből Antióhiába. Közölök egy Agábusz nevű előállott, és a Szellem által jelképekben arra mutatott rá, hogy az egész lakott földre nagy éhínségnek kell eljönnie, ami Klaudiusz alatt be is következett." (Apostolok Cselekedetei 11:27-28)
"Több napig ott időztünk. Ezalatt lejött Júdeából egy Agábusz nevű próféta, ki felkeresett minket, felvette Pál övét, azzal összekötözte saját lábát és kezét és így szólott: „Azt mondja a Szent Szellem: Azt a férfit, akié ez az öv, így fogják a zsidók megkötözni, azután átadják a nemzetek kezébe.” (Apostolok Cselekedetei 21:10-11)

Példák EVANGÉLISTÁRA(2) az Új Szövetségből:
"A következő napon elindultunk és Cézáreába mentünk, hol Fülöp evangélista házában szálltunk meg, ki a hét közül való volt, és nála maradtunk. Volt neki négy hajadon leánya, akik prófétáltak" (Apostolok Cselekedetei 21:8)

Kérlek írj egy nevet, nevezz meg EGY (gyülekezeti) PÁSZTORT (1) , a fentiekhez hasonlóan egy újszövetségi bibliai verset használva referenciaként !
hegefeco 2017.01.19 19:15:20
@edison777:
Abdiásnak leírtam a teljes kérdést, neked most csak a végét, hogy könnyen megtaláld :
Kérlek írj egy nevet, nevezz meg EGY PÁSZTORT (1 fő) , egy újszövetségi bibliai verset használva referenciaként !
hegefeco 2017.01.19 19:36:44
@Tukász Pál:
"Az egyházban nincsenek "pozíciók". Azok bizony a világban vannak. Ebből meg kell térni. Az egyházban az ékes rendet sem bizonyos pozíciókból ex cathedra utasítgató emberek alakítják ki, hanem bizony Isten Szelleme. "
Nagyon korrekt gondolat, ahogy az egész gondolatmenet is.
2007-ben helyszínen hallgattuk R. Bonnke és mások "szolgálatát"
youtu.be/BZYKvVifNNs
Funkció, és nem pozíció számít Isten királyságában - volt az üzenet.
Isten nem fog használni egy felmagasztalt evangélistát itt, egy másik felmagasztalt evangélistát amott.
Akit mi felemelünk a magasba, és felteszünk egy talpazatra, ahol azok megszédülnek és leesnek onnan.
Hiszek abban, hogy Isten nem emel fel egy személyt itt, egyet meg ott, hanem az egész testet emeli fel.
Nincs karrierre lehetőség Isten királyságában
Egyes emberek úgy gondolják, hogy meg kell mászniuk ezt a létrát, hogy Jézus Krisztus gyülekezetében jussanak valamire, de
elmondom nektek, nincs ilyen létra, hogy karrier
Elmondom miért, Krisztus gyülekezetében nincs felsőbbrendűség, csak használhatóság/funkcionalitás
Karjaim nem magasabb rendűek csak azért, mert magasabban helyezkednek el, mint a lábaim
Funkcionalitás, funkció, nem a pozíció számít Isten királyságában
Miközben Párizsban nemzetközi békediktátumot készítenek elő Izrael számára, Moszkvában Mahmúd Abbasz Fatah-mozgalma és a Hamasz arról kezd tárgyalni, hogyan űzhetnek el 600 ezer zsidót a földjükről – Júdeából, Szamariából és Kelet-Jeruzsálemből, amelyet a leendő palesztin állam számára követelnek.…..
hegefeco 2017.01.19 15:57:04
@Abdiás:
"Ezek a világtörténelmen végigvonuló, a fejtől a lábfejig egymást követő birodalmakat jelképezik.
Érdekessége, hogy a birodalmakat jelképező fémek értéke egyre csökken, amely az emberi faj korszakokon át zajló degenerációját is jelzi." Nem emberekről, mint egyénekről szól a kijelentés, hanem a társadalmi berendezkedésükről. Bár a római birodalom, mint társadalom, jóval magasabb szintet ért el, mint az őt megbuktató, de még sem ez a lényeges pont, hanem az, hogy ez a birodalom megéled.
"gyetlen egy olyan testrésze van ennek a szobornak, amelynek az alkotóeleme nem egy anyagból áll, ez pedig a lábfej. Vas és cserép.
A vas a Bibliában a bűnt jelképezi, a cserép pedig itt a törékenységre utal"
Bibliában a cserép az embert, emberiséget, jelenti, ahogy idézted is ( azok emberi mag ) míg a vas ez esetben a katonai erőt. Ebben birodalomban sok ember hoz döntést, ellentétben a despota aranyfejjel, emiatt hiába van nála katonai erő. A másik lényeges pont, a két comb, és lábszárak,
Amúgy van négy lányom, és négy fiam, de az elmúlt 30 évben, nem állítottam még karácsonyfát se, nem hogy ajándékot adnánk egymásnak egy pogány ünnepen.
Négy éve jött létre Dél-Szudán mint új, független ország. Azt várták, hogy a függetlenség véget vet az évtizedes háborúskodásnak és beköszönt a…..
hegefeco 2015.08.13 20:41:20
@Ferenc Grünwald:
Az eddigi tapasztalatok szerint a külső segítség nagyon sok esetben igen károsan hat egy amúgy is instabil gazdaságra. Mire gondolok? Sok helyen gyűjtenek afrikai szegény országok számára
ruhát, élelmiszert. Az ingyen "kaja" miatt azonban a helyi mezőgazdasági termelők csekélyke termése is értéktelenné válik, többe kerül a befektetett munka, mint az abból befolyó összeg, így nem érdemes kimenni a földre dolgozni. Hasonlóan járnak a ruhák alapanyagának termelői, készítői, forgalmazói is. Az egyéni drámák a társadalom drámájának apró tükrei, egyénileg aligha kezelhető problémák, szilánkok sokasága. Megoldás össztársadalmi szinten
orvosolható csak, hogy míg az éhezőt, haldoklót segítjük ne rántsuk ki a talajt azok ahol, akik egyébként úttörői lehetnének a kimenekedésnek. Nagyon komplex történet ez, amit kívülállóként ,kellőérettség nélkül elég nehéz tárgyilagosan kezelni, de nem gondolom, hogy jogunk lenne az USA-ra, vagy másokra mutogatni, amíg mi a kisujjunkat se mozdítottuk
Videóriportot készített az atv.hu munkatársa a bicskei menekülttábor két nigériai lakójával. Elmondták, hogy a Boko Haram terrorja elől menekültek Észak-Afrikán és Törökországon át, de Magyarország az első hely, ahol keresztény hívőként biztonságban érzik magukat.…..
hegefeco 2015.07.03 16:17:29
@a nagy hohoohooo:
Ez egy tárgyi tévedésekkel fűszerezett gyengére félcelt propaganda videó, de az írásodra is reagálnék:
Bizonyára elkerülte a figyelmedet 2 apróság apróság,
1, Németország, és a többi tagállam is vissza fogja toloncolni a menekültek egy részét Magyarországra, ha azok innen érkeztek. Pedig innen érkeznek!
2, A balkáni háború idején egy év alatt sem érkezett annyi menekült, mint most egy hónapban, így Magyarország egyedül több menekültet fogad, mit az összes EU-s tagállam.
Dolgoztam menekült táborokban, - többek között a bicskeiben is- házamba fogadtam menekülteket, tanítottam, segítettem őket. A legtöbbjük a halál torkából érkezett. Kész vagyok segíteni továbbra is, a lehetőségeimet figyelembe véve a jövevényen, özvegyen és árván, de az üres propagandának ellene vagyok! Főleg olyanok részéről, akik nem sokat reckíroztak az ember mentés terültén.
Tegnap egy EU-s fővárosban rendezett bankettre voltam hivatalos, ahol a főszónok az izraeli nagykövet volt, a főszervezők között pedig ott voltak a nigériai keresztyén migránsok, lelkészek, akik engem is meghívtak a rendezvényre. Felhoztam nekik ezt a videót is beszélgetés közben. Az egyik közülük egy közismert, befolyásos muszlim vezető fia volt, de miután megtért kitagadta a családja, ami azzal is járt, hogy el lett lehetetlenítve. Istenben bízva kezdett bizonyságot tenni, és egy nagy gyülekezet pásztora lett. Jól érezte magát kitaszítottként is, és magától nem is szándékozott elhagyni Nigériát, és a gyülekezetet, de most egy EU-s ország gyülekezetének a vezetője. Tegnap megkérdeztem tőle, hogy vissza megy-e Nigériába? Azt felelte, Isten tudja, akár holnap is indulok... Ez a helyes beszéd, nem az, hogy Magyarország egy keresztyén föld. Ugyan már! Ennél még „fekete pákótól” is őszintébb választ kaphatsz, hogy miért hagyta el Nigériát. A világ történelem legnagyobb evangélizációs alkalmait történetesen Nigériában tartotta Reinhard Bonnke. 3 milliónál több résztvevővel Lagosban...
Más afrikai országokból is érkeznek jó bizonyságok, keress rá:
Deaf Muslim Healed in Jesus' Name!
Margaret Kamono - You will never walk normally again