Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wagner Solar

84 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több ügyfelünk kérdezte és kért segítséget abban, ahogy a napelemes rendszere által visszatáplált és el nem fogyasztott áram díját hogyan tudják visszaigényelni áramszolgáltatójuktól és egyáltalán megéri-e? Nos, a helyzet nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik, ráadásul az a tévhit, miszerint nem…..
Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy 2020. Január 1-től már csak „közel 0 energiaigényű“, azaz BB energetikai besorolású házak kaphatják meg a hatósági engedélyeket, ami az új építésű házak esetén kötelező érvényű, a már meglévőkre nem vonatkozik. Ugyanakkor egy régebben épült családi…..
  Napelemes rendszer esetén legtöbbször a napelemekről és az inverterről esik szó, pedig nem csak ezekből áll össze egy komplett rendszer. Mindennek az alapja a tartószerkezet, amire a napelemeket rögzítik a szakemberek. Egy napelemes rendszer használatát hosszú távra tervezhetjük, jó minőségű…..
Mire érdemes figyelni a napelemes rendszer végleges árajánlatának elfogadása előtt? Mit kell tartalmaznia egy árajánlatnak? Gyakran előfordul, hogy a különböző cégek ajánlatai között jelentős árkülönbség van. Érdemes ilyen esetben tételesen megvizsgálni az ajánlat minden egyes pontját. Az az…..
Ahhoz, hogy a kivitelező cég biztosan a legoptimálisabb megoldást ajánlhassa a napelemes rendszer kivitelezésére, körültekintő helyszíni felmérésre van szükség. A helyszíni felmérést jellemzően egy indikatív árajánlat előzi meg, amelynek során minden az előzetes árkalkulációhoz szükséges…..
  Hogyan hasznosíthatja okosabban napelemeit? A napelemes rendszerek telepítésekor sok dologra kell odafigyelni. Ezek közül az egyik nagyon lényeges kérdés a megfelelő inverter kiválasztása. Az inverter alakítja át a napelem által termelt egyenáramot (DC) a villamos hálózatnak megfelelő…..
A SolarEdge felvásárolja a Kokam akkumulátor és energiatároló gyárat és az olasz S.M.R.E. Spa céget, amellyel belép az e-mobilitás piacára A SolarEdge, az intelligens energia-technológia globális vezetője 2018 őszén bejelentette, hogy végleges megállapodásokat kötött, és ezzel jelentős részesedést…..
Milyen szempontok alapján válasszunk kivitelező céget? A napelemes rendszerek telepítése egy komoly befektetés, döntésünket nem szabad, hogy adott esetben csak az ár befolyásolja. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy melyek azok a kérdések, amelyeket mindenképpen javasolt feltenni a kivitelező…..
Nem kevés pénzt spórolhatnak meg az elektromos autó (EV) tulajdonosok a SolarEdge elektromos jármű töltő egyfázisú inverterével, amely első a világon.  Az új technológia célja, hogy a felhasználók pénzt takarítsanak meg és növeljék az elektromos jármű töltési képességét hiszen a napelemes…..
Mikro-, kis- és középvállalkozások június 17-től nyújthatják be pályázatukat napelemes rendszer telepítésére felhasználható vissza nem terítendő támogatásra. Egy vállalkozásban legtöbbször két kardinális kérdés merül fel. Az egyik, hogy hogyan növeljük bevételünket, a másik pedig, hogy hogyan…..
Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik mostanában, vagy a jövőben építenek házat, ugyanis jóval szigorúbb feltételeknek kell majd megfelelni a hatósági engedélyek megszerzéséhez. Az Európai Parlament által 2010-ben elfogadott irányelv szerint az unió területén - így Magyarországon is - 2020. december…..
 A világon először közel 120 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1902-ben rendezték meg a Madarak és fák napját. 1906-ban vált hivatalossá eme jeles nap, Hermann Ottó közreműködésének köszönhetően. Május 10-ét viszont csak 1994-ben nevezték ki hivatalosan az ünnep dátumának. A madarak védelme mellett…..
A napokban Magyarországra érkező szaharai por kapcsán újra felmerült a kérdés, hogy hogyan tisztítsuk napelemeinket. Sajnos ez a por nem csak az autóinkat, de napelemeinket se kímélik. Hogyan tisztítsuk meg napelemeinket? Korábban már blogunkban írtunk a napelemek tisztításáról, ez itt olvasható:…..
 A káros anyagok levegőből való kivonásával a napsugárzás átlagosan 11%-kal nőne, ami lehetővé tenné a napelemcelláknak, hogy egytizednyivel több villamos energiát termeljenek. Ha csak Kínát nézzük, akkor a kutatók azt állítják, hogy 85-158 TWh-nyi többlet villamos energia lenne elérhető évente,…..
A SEM (Smart Energy Meter) olyan smart, azaz okosrendszer, amelynek felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok. SEM – megoldás a lakossági és ipari problémákra Egy SolarEdge eszköz a Smart Energy Meterrel együtt egyszerre nyújt megoldást mind a lakossági, mind az ipari méretű rendszerekben…..
Napelem 3 érv a napelemek ELLEN?! 2018.11.20 08:53:18
Néhány évtizeddel ezelőtt a megújuló energiákról, ezzel együtt a napelemes rendszerekről még csak kevesen tudtak. Ma már sokak fejében megfordul, hogy az áramfogyasztásukat napelemes rendszerrel fedezzék. Ez szép és jó, de mielőtt belevágnánk, nézzük meg, milyen érvek szólhatnak a napelemek…..
A SolarEdge rendszer költséghatékony és ugyanakkor nagyobb hozamot biztosító megoldásának titka abban rejlik, hogy működésileg a SolarEdge két részre bontja a hagyományos invertert. A sorba kapcsolt teljesítményoptimalizálókra (amelyek külön a napelem modulokra csatlakoznak) és az inverterre. Ez a…..
Az épülő/tervben lévő ingatlanoknál, vagy fűtéskorszerűsítés előtt álló épületeknél alapvető kérdés, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk. A legtöbben hosszú távú, megbízható és gazdaságos megoldást keresnek. Jó esetben akad olyan is, aki nem csak a saját jövőjére gondol, és energia-hatékony…..
Lakóépületek energetikai korszerűsítése kamatmentes hitelből   A Széchenyi 2020 program keretében kedvező feltételekkel igényelhető lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó 0%-os kamatmentes hitel. A hitel keretein belül magánszemélyek, társasházak…..
A napelemes rendszerek kivitelezésével kapcsolatban, valamint a rendszerek DC oldali leválasztását illetően 2015. március 1-től az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet és a villamos berendezésekre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv (TvMI…..
Jelenleg körülbelül 200 db nyilvánosan elérhető elektromos töltőpont található hazánkban. Minden nagyobb autógyártó választékában már megtalálható legalább egy, villamos energiával működő közlekedési eszköz. Az utóbbi években a magyar közutakon is egyre több zöld rendszámú, elektromos (vagyis…..
Az intelligens otthon, vagyis az intelligens otthon vezérlés már inkább tekinthető a modern kor vezető vívmányának és egyik alap elemének, mint egy luxusotthon egyik kiegészítő luxuseszközének.   Applikáción keresztül is elérhető SolarEdge adat kommunikációs lehetőségek A SolarEdge egyfajta…..
A szigetelés fontosságáról néhány szóban A beépítendő kazán, valamint a kiépítendő fűtésrendszer tervezését és méretezését számos tényező, de leginkább a fűtendő épület hőszükséglete határozza meg. Mivel ez a hőszükséglet egyrészt az építési anyagok, másrészt a szigetelés minőségétől függ, így…..
A napelemes rendszer telepítése egyaránt megoldható tervezés alatt lévő és már felépült házaknál. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni, hogy milyen KWh teljesítmény-elvárást támasztunk a majdani kiépített napelemes rendszerünkkel szemben. Az alábbi…..