Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wagner Solar

133 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A SolarEdge az Intersolar Europe nagyszabású kiállításon bemutatta új, kétirányú DC EV töltőjét. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a napenergiával működő Vehicle-to-Home (V2H) és Vehicle-to-Grid (V2G) funkciókat. A termék jelenleg fejlesztés alatt áll, várhatóan a következő években kerül…..
Az erkélyen elhelyezett napelemek hazai tilalma feloldódhat, és a magyar szabályozás lehetővé teheti ezek szélesebb körű alkalmazását. Erre utal a magyar kormány által az Európai Bizottságnak benyújtott helyreállítási terv, amelyet a REPowerEU fejezettel egészítettek ki az energetikai vállalások…..
1. Hagyományos napelemes rendszer miként építhető át okos napelem rendszerré? Legelső lépésként tisztáznunk kell, hogy mi is a különbség a hagyományos és az okos napelem rendszer között. A „rendszer” kifejezés alatt ez esetben a napelemes rendszer lelkét, az invertert értjük, ami, mint ahogy a…..
Összegyűjtöttük a Napenergia Plusz Program regisztrációjának tapasztalatait és azt is, hogy min műlik, hogy sikeresen pályázzunk.   Január 15-én ahogy az várható volt, teljesen befagyott a pályázati portál és majdnem a teljes napot rá kellett szánni a regisztrációra. A fennakadást az ügyfélkapus…..
A napenergia hasznosítása és a környezetbarát energiaforrások támogatása terén fontos fejlemény történt, ugyanis a Napenergia Plusz Program pályázati kiírásában módosítást könyvelhetünk el. Ez a kezdeményezés egyre inkább a fenntartható fejlődés előmozdítására irányul, és az új változásokkal még…..
A 100%-os napelemes lakossági támogatás alapjaiban változtatta meg több tízezer magyar háztartás mindennapjait az elmúlt időszakban. De mik voltak a 100%-os pályázat legfontosabb tapasztalatai? Erről kérdeztük meg a Wagner Solar Hungária ügyfeleit, illetve végeztünk kutatást a nyilvánosan elérhető…..
A napelemes pályázatokban az Európai Unió Tanácsa hozhat segítséget. Jelenleg a kifizetések legfőbb gátja a helyreállítási pénzek körüli vita Magyarország és az Európai Unió között. Ha sikerül megállapodniuk a feleknek, akkor a napelemes fejlesztések is hatalmas lendületet kaphatnak. A napelemes…..
Energiatárolókról szóló pályázatot hirdet a TIM Jelentősen megdrágulhatnak a folyamatban lévő építkezések az új MARIV szabályváltoztatást következtében. Az M28 Üzemi Szabályzatban foglaltak szerint minden 50 kW-nál nagyobb teljesítményű napelemes rendszer esetén kötelező lesz távolról vezérelhető…..
A napelemes tetőcserép lényegében a tető síkjába illeszkedő napelem, mely gyakorlatilag helyettesíti a hagyományos tetőcserepet. A tájolás, az árnyékolás és az inverterre vonatkozó előírások tekintetében hasonló alapelvek érvényesek rá,mint a tetőre szerelt napelem panelre.   illusztráció: Terrán…..
Hogyan viszonyul a cím három szereplője egymáshoz? Milyen elektromos autó töltő újdonságokkal jelentkezik a SolarEdge a piacon? Mik a kapcsolódó trendek és milyen jövőbeli perspektívát kínál a gyártó ezekre?   A SolarEdge villamosmérnöke és intelligens energia ágazati termékmenedzsere, Frank…..
Mintha a közelgő klímaválság nem lenne elég kihívás, és nem lenne elég, hogy a Covid-19 válság továbbra is szilárdan a markában tart minket – most, hetek óta egy új ukrajnai globális válság van hatással mindennapjainkra és a nemzetközi világra.   Mindeközben szinte lehetetlenné vált még észszerűen…..
Már hazánkban is elérhető a Fothermo System AG egyedi fejlesztése, a napenergiával közvetlenül üzemeltethető bojler, amely hálózattól függetlenül képes használati melegvizet előállítani. Napelemes innováció Egyre több területen jelennek meg napenergiát hasznosító innovációk a világban. A…..
Korábban is írtunk róla, napelemes projekt tervezésekor az árajánlatok mennyire sokrétűek, mi mindenre kell odafigyelni, amikor 1 rendszer, kivitelező mellett döntünk. A rendszer tulajdonságai, garanciális jellemzői mellett azonban érdemes még egy dolgot figyelembe venni. A nagy teljesítményű…..
A különböző napelemes fórumokon, Facebook csoportokban sorra teszik fel a napelemes rendszerrel szerelt ingatlanok tulajdonosai a kérdést, miért áll le többször is az inverter a nap folyamán. A modern monitoring alkalmazásoknak köszönhetően grafikonokkal szemléltetve próbálnak választ találni a…..
Az Index 201.07.21-i cikkében tárgyalta, mekkora drágulás várható 2022-ben a villamosenergia-beszerzési árakban. A cikk értelmében 30–60 százalékos emelkedésre számíthatunk, amiről a vállalkozások már kaptak is értesítést a 2022-re kapott villamosenergia-beszerzési árajánlataikban. A szolgáltatók…..
Magyarországon energetikai állapotot vizsgáló tanúsítás nélkül ma már nem lehet ingatlant vagy házat eladni, venni, ám ennek ellenére a közel 4,5 millió lakóépületnek és ingatlannak állapottól függetlenül még mindig csupán csak nagyjából negyede rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal. Az új jogszabály…..
Miként általában az elektronikai eszközök és az elektromos rendszerek, a napelemes rendszer is lehet bizonyos esetekben tűzveszélyes, azonban ennek kockázata rendkívül alacsony. Napelemes rendszerek esetében az elektromos ívkisülés jelenthet potenciális veszélyforrást, amelyet okozhat a nem…..
Az érintésvédelem célja, hogy az elektromos, vagy nem elektromos berendezések érinthető részei meghibásodás, vagy üzemszerű működés közben ne kerülhessenek feszültség alá. Ez érvényes a napelemes rendszerekre is, melynek fém részei a rendszer hibája vagy működése közben feszültség alá kerülhetnek,…..
Végeztünk egy kisebb kutatást május elején, hogy lássuk, mennyire tájékozott a lakosság napelemes témában. Igyekeztünk olyan kérdéseket is feltenni, amelyekből tapasztalatokat nyerhetünk, milyen szempontok befolyásolják még ügyfeleinket a döntésükben. Az egyik ilyen kérdésünk ez volt: Az ábrán…..
Mindenki tudja, látja, dömping van a napelemes piacon. Gomba módra nőnek ki az újabbnál újabb napelemet telepítő cégek, azonnali több éves tapasztalatot produkálva, rengeteg új lehetőség, szabályozás, határidő… Gondoltunk egyet és végeztünk egy kisebb kutatást, mivel szembesül egy napelemes…..
A minőségi napelemek és fotovoltaikus panelek kifejezetten jól bírják az időjárás viszontagságait, és akár 15-20 évig is termelik az áramot, mielőtt tönkremennének. Ez természetesen egy iparági átlag élettartam, mert a gépkocsikhoz hasonlóan, a napelemek között is találni olyat, amelyik már 30 vagy…..
Még zajlik a SolarEdge szervezésében, 2021 februárjában indított egyedülálló tréningsorozat. A rövid, interaktív webináriumok célja, hogy minden érdeklődő megszerezze a termékeikkel, azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos ismereteket – technikai információk, gyakorlati bemutatók, ipari…..
Annak ellenére, hogy a napelemes rendszerek karbantartási igénye igen elenyésző, felmerülhetnek olyan problémák, amelyeket a telepítést végző cégnek kellene megoldania, jótállási időn belül, garanciálisan. Manapság, a napelemeket legalább 25-30 évre tervezik, köszönhetően a számtalan technikai…..
Mitől is "smart" egy rendszer? Azért, mert újabb technológiájú alkatrészekből áll? Akkor egy IV-es Golf már "smart" egy I-es Golfhoz képest, vagy inkább a Golf eHybrid-et tekintjük annak? Tegyük egy picit tisztába a fogalmat. Egy otthon például akkor „okos”, ha berendezései kommunikálnak egymással,…..
Napelem Fotovoltaikus üvegházak 2021.02.16 13:15:30
A francia Solar Cloth start-up vállalkozás bevezetett egy új szabadalmat, a fotovoltaikus árnyékoló rácsot a napelemmel működő üvegházakhoz. A francia induló vállalkozás, az SAS Solar Cloth System kifejlesztett egy fotovoltaikus árnyékoló rácsot a napenergia megosztáshoz, melynek célja, hogy az…..