Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KK Kriszta

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Női vonalak A nevetés gyógyít! 2015.11.14 18:00:00
Hazánkban a nevetés fontosságának egyik legközismertebb élharcosa Dr. Bagdy Emőke, aki nem csak több könyvében megemlítette ezt a fontos „gyógyszert”, hanem külön kötetet is írt róla, Pap János docenssel, aki a Zeneakadémia kutatója, zenei akusztikus. A könyv címe: Ma még…..
Én már évekkel ezelőtt a kézi készítésű karácsonyi ajándékok mellett tettem le a voksomat. Nem azért, mert olcsóbbak, mint a boltban megvett csecsebecsék (pedig igen!), és nem azért mert kiköltöztünk a világvégére a fővárosból és külön küldetés lenne elmennem…..
Ugye ismerősek ezek a szavak, hogy batiszt, puplin, krepp, karton, zefír düftin, ballon? Nem? Vagy nem mindegyik? Akkor most közelítsük meg az anyagfajtákat abból a szemszögből, hogy milyen szövéssel készültek, milyen felülettel rendelkeznek, és ennek megfelelően milyen sajátos…..
Napjaink divatjában talán még a tartós hajfestésnél is népszerűbb technika a melírozás. A közkedveltségét több dolognak is köszönheti, amelyek nem mindig egyeztethetőek össze, sőt. Sokan vannak, akik azért kedvelik a melírt, mert a homogén eredményt adó hajfestést nem…..
Női vonalak Óvjuk a kezeinket! 2015.11.12 16:40:45
Sajnos a kemény hideg és a szeles ősz-tél próbára teszi a kezeinket. Jobban tesszük, ha nem várjuk meg amíg kirepedezik és begyullad, ezért ajánlok néhány karbantartási módot, amelyek közül az egyiket naponta, a másikat hetente, a harmadikat pedig igény szerint érdemes…..
Ezzel a sorozattal azt szeretném megmutatni – elsősorban a női olvasóknak, de természetesen a téma iránt érdeklődő férfiaknak is nagyon örülök – hogy miért tesznek hozzá a szertartások az életünkhöz, milyen kifejezetten a nők számára nagy jelentőségű szertartások…..
Folytassuk a természetes textil-alapanyagok bemutatását olyan alapanyagokkal, amelyekkel ritkábban találkozunk. Előtte azonban foglaljuk össze röviden, hogy milyen szál-típusokról és ezeken belül milyen konkrét példákról volt szó eddig. A természetes szálakon belül a…..
A hajszín megváltoztatásával már az ókortól kezdve foglalkozott az emberiség. Kezdetben – sőt egészen két évszázaddal ezelőttig – a természetes anyagok alkalmazása volt a jellemző, egyaránt alkalmaztak festőgyógynövényeket (kamilla, henna, dió, indigó, festő…..
Becslések szerint – mivel ebben a témában sem reprezentatív, sem hivatalos felmérések nem készültek még – az emberiség 15-20%-a szuperérzékeny. Vigyázz, te, aki olvasod ezt a bejegyzést, ha magad magadat nem is ítéled annak, közvetlen környezetedben (családodban, barátaid…..
Az emberi arc csodálatos! Nyitott könyv a gondos szemlélő számára, amelynek sorait nem csak a több tucatnyi arckifejezés hordozza, hanem a tekintet, a bőr állapota, színe, egyéb jegyei is a hozzáértő számára számtalan információval szolgálnak. A természetes ember idejében…..
Emlékszem amikor gyerekkoromban anyukám úgy emlegette a ruháit, hogy „tudod az a krémszínű chiffon blúz”, meg a „muszlin szoknyám” (nem, nem egy vallásos ruhadarabról van szó!), „a gabardin chanel-szerű kosztümöm”. És persze én sose tudtam miről van szó, vagy ha tudtam…..
A hajszínezők, bemosók, tartós színezők és tartós festékek hatása között az az alapvető különbség, hogy az előbbiek a hajszálak külső rétegén avatkoznak be, a középsők a második rétegig hatolnak be, az utolsó pedig teljes mélységében képes átalakítani a haj…..
Itt az idő, hogy belemerüljünk a textíliák változatos és igéző világába! Nézzük végig egyenként az anyagfajtákat, használatuk és kezelésük előnyeit és hátrányait, hogy mostantól hatékonyabban dönthessük el, melyiket hordjuk, melyiket nem, illetve amit igen, azt mikor!…..
Az ezüstöt évezredek óta használja gyógyításra az emberiség. Fertőtlenítő hatását soha sem vitatták, mégis hosszú évszázadokra háttrébe szorult, egészen addig, amíg különféle egyedi kémiai formák révén még hatékonyabbá nem tudták tenni ennek a csodálatos…..
A szuperérzékenység lényege nem az, hogy érzelmileg mimózák lennének az adott faj tagjai, vagy hogy sokkal élesebben látnak/hallanak. A felfokozott érzékenység inkább arra vonatkozik, hogy sokkal jobb megfigyelők, több mindent vesznek észre a környezeti tényezők közül, és…..
Napjaink világa az átváltozásról szól, mindenki folyton más akar lenni mint amilyen. Új hajszín, festett szemöldök, átszabott vonások feltöltött ráncok... Aki nem festi a haját, az már nem is nő, vagy nem is ápolt, vagy nem izgalmas, vagy legalábbis nem trendi. A…..
Ebben a sorozatban, illetve a következő ide tartozó néhány bejegyzésben arról szeretnék írni, hogy milyen összefüggés lehet a testünk állapota, és a ruhánk minősége között. Szeretnék kitérni arra, hogy milyen hatással van a bőrünkre a ruháink anyagainak összetétele, de…..
Kicsit furán hangzik magyarul ez a meghatározás. Megmondom őszintén, én magam is azért nem olvastam el sokáig Elaine N. Aron 2011-ben megjelent „Szuperérzékeny vagyok?” című könyvét, mert azt gondoltam, hogy olyan jellegű önsegítő műről van szó, amely leveszi a…..
Ekcéma néven számos bőrtünetet ért nem csak a köznyelv, de az orvostudomány is. Ezért a fajtáinak felsorolásába most nem megyünk bele, elég nagyjából annyit megemlíteni, hogy a hámréteg súlyos kiszáradásával és gyulladásával jár, amelyek következtében az érintett…..
Sajnos véget ért a nyár, sőt nagy valószínűséggel búcsút mondhatunk az indián nyárnak is. Bejött a szottyos és hideg idő, amikor az időnket szívesebben töltjük a meleg és száraz szobában, de egyáltalán nem biztos, hogy a kényeskedés és a lustaság nem kéri meg az…..
Milyen tünetek esetén érdemes arra gondolnunk, hogy szakember segítségével kellene feldolgoznunk a szülés-élményünket? Ha rossz érzések maradnak bennünk, akár hónapokkal vagy évekkel az esemény után. Előfordulhat, hogy a gyermekágyas időszak, a pici ellátása háttérbe…..
Őszintén megmondom, én azért kezdtem házi megoldásokat keresni a hajmosásra, mert egyre többet olvastam a gyári samponokban alkalmazott tartósító és mindenféle adalékanyagok káros hatásairól. Így nem akartam ezeket használni, viszont elérhető áron nem kaptam olyan sampont,…..
Múlt héten írtam már az aszalva és szárítva eltett finomságokról és akkor már nagy vonalakban kitértem arra, hogy miért jó maga a szárítási eljárás. Most inkább arról az oldaláról szeretném megközelíteni az aszalt csemegék bemutatását, hogy miért jó nekünk az, ha…..
Női vonalak Arcradír receptek 2015.10.08 11:10:04
A házilag elkészítendő arcradír összetevői elsősorban attól függenek, hogy milyen típusú az arcbőrünk, illetve milyen problémákat szeretnénk kezelni vele. Kezdjük a sort egy kémiai hámlasztó receptjével, amely nem fizikai dörzsöléssel, hanem az AHA gyümölcssavak…..
Az egyik legősibb tartósítási mód a termés vízelvonással való megóvása a megromlástól, penészedéstől: azaz a szárítás, aszalás. Természetesen évszázadokkal ezelőtt az őseink nem használtak hozzá légkeringető szárítógépet: napon vagy tűz környékén (esetleg…..