Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redcard

0 bejegyzést írt és 719 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt VV5 - 1X54 2011.11.07 17:30:00
Bevallom, hazudtam. Mikor ma, Pöcsiséta után a szomszéd néni megkérdezte, áruljam már el, ugyan min röhögtem úgy tegnap este, azt ne mondjam, hogy a tévét néztem, mert nincs abba lófasz se, csak az a ValóVilág, hogy a rossebb enné meg őket, ott, ahol vannak, akkor lesunyt fejjel…..
redcard 2011.11.07 22:04:04
@Lasombra: amikor gergő azt mondta, hogy 'nem tudom szegény mit érezhetett' akkor csak szerintem gondolta azt hogy 'kiborult végre a hüjepicsája de leszarom majd megdugom a kingát'?
zoli voltam Keddi vegyes 2011.08.02 11:15:00
Innen is üzenném Csányi Sándornak, hogy megbaszhatod azt a 8.515 forintot, ami ma átutaltál. A reálhozamról szóló papíromban még pont hússzor ennyi szerepelt, de nincs kétségem, hogy bebizonyítod, hogy ez a pontos szám, nyolc év befizetései után csak ennyi jár nekem vissza. Sose…..
redcard 2011.08.06 08:11:34
most nem tudom hogy a félbehagyott komment ment-e el vagy kitörlődött, lényeg hogy megkerestem a lakástörvényt és az alábbi van benne (disclaimer: nem vagyok jogász, csak ha az előző komment elveszett volna). mivel viszont te jogász vagy, biztos tudsz írni olyan levelet, ahol kompenzációt kérsz, szerintem kb a bérleti díjat is el kellene engednie vagy ha igazolod békásról, hogy ott fizetned kell, akkor szerintem azt is térítenie kellene a bérbeadónak. vagy ha ezek nem is, valami egész biztosan jár. ha máshogy nem megy, kérdezz meg egy ügyvédet :)

7. § (1) A bérbeadó a lakást a komfortfokozatának megfelelő lakásberendezésekkel együtt a szerződésben meghatározott feltételekkel és időpontban rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban köteles a bérlőnek átadni.
(2) A lakás rendeltetésszerű használatra akkor alkalmas, ha az épület központi berendezéseinek a lakásban lévő részei és a lakásberendezések üzemképesek.
8. § (1) A bérbeadó szavatol azért, hogy a lakás az átadásakor rendeltetésszerű használatra alkalmas.
(2) A bérbeadó a bérlet fennállása alatt a lakással összefüggő, törvényben meghatározott, illetőleg a szerződésben vállalt kötelezettségéért szavatol.
(3) Az (1) és (2) bekezdés szerinti szavatosságra a hibás teljesítés miatti szavatosság szabályait az e törvényben meghatározott, illetőleg a szerződésben kikötött eltérésekkel kell alkalmazni.
9. § (1) A bérbeadó és a bérlő megállapodhatnak, hogy a lakást a bérlő teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá és látja el a komfortfokozatának megfelelő lakásberendezésekkel. A megállapodásban a felmerülő költségek megtérítését és annak feltételeit is meg kell határozni.
(2) A bérlő a szavatossági hiba elhárításához szükséges munkát a bérbeadó helyett és költségére elvégezheti, ha a hiba elhárításáról a bérbeadó a bérlő írásbeli felszólításában megjelölt megfelelő határidőben nem gondoskodik.
10. § (1) A bérbeadó köteles gondoskodni
a) az épület karbantartásáról;
b) az épület központi berendezéseinek állandó üzemképes állapotáról;
c) a közös használatra szolgáló helyiségek állagában, továbbá e helyiségek berendezéseiben keletkezett hibák megszüntetéséről.
(2) Az épülettel, illetőleg a közös használatra szolgáló helyiségekkel és területtel összefüggő - az (1) bekezdésben nem említett - egyéb kötelezettségek teljesítésére a felek megállapodása az irányadó.
(3) A feleknek meg kell állapodniuk abban is, hogy a bérlő a bérbeadótól átvállalt kötelezettség teljesítése esetén milyen mértékű lakbérmérséklésre tarthat igényt.
Múlt szombaton kisorsolták a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtező-csoportjait, ismertté váltak, hogy mely riválisok ellen bőghetnek le fitogtathatják képességeiket aranylábúink. A sorsolásról adott közvetítés kapcsán már megismerhettük állandó szakértőnk, Vegyi…..
A héten már a második fordulót rendezik szeretett ligánkban, és ilyenkor azért már nálunk is minden csapat számára elkezdődik a szezon. Rossz hír az edzőknek, hogy az előrejelzések szerint a nagy melegre nem lehet majd hivatkozni. A várható zápor zivatar a szurkolók szabadidős…..
Oran… Észak-Afrika festői városa, a kavargó forgatag, a lármás sikátorok városa. Mindez azonban most messziről hallatszott, az erőd fehér fala elnyelte a zsivajt, és súlyos csöndként feszült a tikkasztó forróság az udvar felett. A kantinban a szokott népség múlatta az…..
Megdőlt a futball egyik, legalább évszázada hangoztatott alapigazsága! Rutinos nagypapák és sokat megélt apukák kezdték valahogy úgy a kisgyerekek futballra szoktatását, taktikai nevelését: végy egy jó kapust. Tartotta magát meglehetősen sokáig, mint a geocentrikus világkép, de…..
Szinte pontosan tizenhárom éve történt. Tizenhárom éve, és egy napja. Szombat reggel volt, még csöndes volt az utca, de a reggeli gyanánt bekapott kifli végét is a kertkapu felé menet nyeltem csak le, a cipőhúzás közben legurított tea után. Készülődtünk az esti Finnország…..
Egy hónap pergett le az idő rokkáján a svéd-moldáv mérkőzések, illetve az U21 olimpiai álmainak szertefoszlása óta. Unatkozásra a holtidőben sem volt okunk: még ki sem töröltük a moldávok legyőzése után a csipát a szemünkből, máris szembesülhettünk Huszti Szabi…..
- Adjon Isten, Hansi bátyám! - Grüss Gott, kedves Palikám! Mi járatban? - Semmi különös, épp az Unser Bildschirmet néztem felvételről, aztán kerülök egyet a szőlő felé, hogy ha leesik az eső, egyből neki tudjunk esni a szüretnek. Bár így is ez lesz az egyik leggyengébb…..
Van egy félmondatom, amivel bármelyik barátomat ki tudom kergetni a nagyvilágból, kihozom belőle az állatot, és nagy hatékonysággal kockáztatom meg, hogy töröljön a mobilja kontaktjai közül, megszakítsa velem a kapcsolatot facebookon, netán valami súlyos fémtárggyal tegyen kárt…..
redcard 2010.09.29 14:21:41
Kezd egyre cinkesebb lenni, amit művelünk. Elmaradt sorozatban két összefoglaló, valamint az elmúlt kör tisztességes beharangozója. Továbbra is sajnáljuk, de van olyan, amikor így alakulnak a dolgok. Ugyanitt jelezném, hogy szívesen vesszük, ha esetleg saját kezetekbe veszitek a…..
Szánjuk-bánjuk, de nincs mit tenni ellene, a szerkesztő-posztíró is csak ember, még ha ezt könnyedén megkérdőjelezik egyesesek a tömegesen közzétett magyarfocis kontent alapján. Lotus megérdemelt szabadságát tölti valami futballal nálunk jobban fertőzött helyen, hanta pedig…..
Csütörtök van, holnap kezdődik a hétvégi forduló, írnám, hogy vissza a dolgos hétköznapokhoz, de nem tehetem, mert Huszti Szabolcs megszólalt. Röviden reagálunk, hiszen egy magyarfoci irtánt elkötelezett orgánumtól ez a legkevesebb, ami elvárható.Az esküvői tanúskodásért is…..
A napokban a szülői házban időzve akadt kezembe megboldogult gyermekkorom egyik nagy kedvence, a Kaland-Játék-Kockázat széria néhány darabja. Elsőként a Bajnokok Próbája c. műbe lapoztam bele és (nyilván kezdődő agylágyulásomnak is betudhatóan) óhatatlanul felvetődött a…..
A héten újabb veretes nevekben bővelkedő kontingenssel gyarapodott az állás nélküli pro-licences edzők amúgy is népesnek mondható tábora. Átvehette jól megérdemelt képesítését Herczeg András és Véber György a Bohócligából, valamint többen a különböző szintű és…..
Ritka ihletett állapotba került kedvenc Bohócligánk. Estván király ünnepén és a hozzá kapcsolódó hosszú hétvégén szotyihéjjal beborítandó nyolc stadionból hatban is rangadót rendeznek, vagy legalább valamilyen okból pikáns mérkőzést. Fogalommagyarázat következik.Rangadó…..
Általában úgy szoktuk kezdeni a hetente esedékes beharangozókat, hogy értetlenkedünk egy kicsit. Most sem lesz másként. Mondom is. Kisteleki István távoztával egy dolog egész biztos nem változott meg emeleszéknél, a versenynaptár hektikussága. Nem akarjuk állandóan az angol…..
dMásodik fordulójához érkezett a Bohócliga soros kiírása, és reméljük még vannak néhányan, akik az egy, már lepörgött hétvége után sem untak rá. Az elmúlt napok szerencsére kellően eseménydúsak voltak, aki akarja, könnyedén meglelheti a módot saját szórakoztatására.…..
Dobd el a tökmagot komám, hagyd a pultban nyugodtan betevő sörödet, vágd zsebre Novotny Zoltánt és a Körkapcsolást, ragadj meg egy vuvuzelát, és vezesd be végre a magyar futballt a világ nagy vérkeringésébe! Mert csak ennyi múlik. Vagy inkább mégse. Kígyózz egy sorban, hajolj…..
A második selejtező forduló visszavágóihoz érkeztek az európai kupaküzdelmek: a magyar érdekeltségű párharcok nyertesei értékes svájci, skót, francia társasutazásokkal gazdagodhatnak. Játékunkban ilyen értékű nyereményeket egyelőre nem tudunk biztosítani, virtuális…..
Július közepéhez közelítünk, ami két dolgot is jelent a futballkalendáriumban: befejeződött a világbajnokság, kupacsapataink pedig megállás nélkül nyomják a selejtezőket. Ezen a héten már aki él és mozog (azaz: még állva maradt az eurokupákban), az pályára lépés…..
2005-ben szeptember végéig, 2006 és 2008 között augusztus végéig tartott reprezentánsaink kalandozása a nemzetközi kupaporondon, 2009-ben viszont a Debrecen december elejéig izzította a parazsat. Az elkövetkező egy vagy két hónapban választ kapunk a kérdésre: trendi…..
redcard 2010.06.30 23:22:27
A futballban minden a taktikáról és a mágnestábláról szól, a többi csak duma és részletkérdés (A. Sacchi). Domenech katasztrofális verést kapott tegnap, ha ez véletlenül egy 24 órás foci keretében lezajlott meccs lett volna, akkor 0-50-nel zárnak. Ez a csapat napestig sem…..
A tegnapi kupadöntővel lezárultak a 2009/2010-es honi klubfutballjának küzdelmei. Héroszaink néhány levezető edzés után megkezdhetik a fárasztó és kimerítő tavaszi idény kipihenését, miközben Hanta kolléga felkért szakértők (P.róbaképp Tibor és S. Vilmos) segítségével…..
"Csöncsön és Rizla közt szakadék, / Nem baj, a lényeg, hogy ad a gép... / Popp fényezi Calcio-ját, / Kroos meg Uli hátsóját - / A többin míg csámcsog a maradék..." (montipájton)Az NST-n hagyomány tény, hogy  súlyosan elmebetegek vagyunk és ezt egy percig sincs…..