Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loftus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mókás helyzet: halmozottan bűnös utas jelent föl ellenőrt, ami eleve nehezen állna meg egy filmbéli esküdtszék előtt. Mivel azonban nálunk nincsen esküdtbíráskodás, az élet meg nem egy film, hanem egy Homár-poszt, a felvett kérdés csak ottmarad a levegőben. Elveheti-e a…..
Dübörög a kampány, fúrnak-faragnak a kreatívok a történelmi szociális népszavazás célegyenesében: vödörben mosott agyak, vécépapír-diploma, üres osztálytermek, újrahasznosított sufni-videók Fletóról, decens kis füzetecskék és mosolygó ápolónők, de nicsak, egy…..
Loftus 2008.02.21 23:46:05
Egy kissé mintha félreértés lenne ezzel a vizitdíj dologgal kapcsolatban, hogy mire használják.
Ki az aki azt mondja, hogy a vizitdíj a paraszolvencia leküzdésére van? Szerintem az SzDsz-en kívül senki nem mondja, jónagy lózung, mi több baromság. A vizitdíj, ahol bevezették csak azért tették, hogy dokihoz indokolt esetekben menjen a beteg, ne trécselni, időt elütni. Az első 1-2 évben még az egészségügyi kasszáknak pénzt is hoz. A bajok csak később jelentkeznek, amikor különösen az ilyen legatyásodott országokban mint a miénk a vizitdíj miatt nem mennek el olyanok sem vizsgálatra, akiknek el kéne. Bizony sok embernek a 300 Ft (különösen hogy ez 600 mire szakorvoshoz kerülsz, illetve bizonyos esetkben 1000)nem keveset jelent. Így el sem mennek, a kialakult és nem kezelt betegségük viszont sokkal többe kerül később az egészségügyi kasszának mint a befizetett vizitdíjből befolyt összeg.Szóval erről röviden ennyit.
A hálapénz persze hogy nem jó, de könyörgöm sok ezer orvosnak ez az egyetlen dolog amivel egyáltalán meg tud élni (nem a sztárprofesszoroknak fizetett százezrekről van szó). Évtizedes kórházi szakorvosi munka után nem megalázó 120ezret hazavinni, miközben gyógyított, életet mentett éjszaka és hétvégén vigyázott a beteg gyógyulására, stb.? Amikor egy főiskoláról éppen kijött marketingasszisztens is hazavisz ennyit minimum, akkor ne furcsálljuk, hogy egyelőre hálapénz nélkül meg sem tudna élni sok orvos. A 300 Ft vizitdíj egyáltalán nem erre lett kitalálva, adni kéne nekik normális fizetést, nem pedig ellenségképet faragni róluk.
Ja éa ki garantálja hogy mindez 300 Ft marad és holnap nem lesz 500, majd 1000...