Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávéház Magazin

22 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BevezetésA Zsivány Egyes kritikájában már említettem, hogy a Star Wars felvásárlása után a Disney a saga-filmek elkészítése mellett azt a célt tűzte ki, hogy folyamatosan gyártson a Skywalkerek történetét kiegészítő, afféle spinoff történeteket is. Eredetileg három ilyen projekt lett bejelentve: a…..
December 29-től hét héten át Boba Fett kalandjaival csábítja a nézőket a Disney+, érkezik A mandalori első leágazás, oldalhajtás, szóval spinoff sorozata, a kissé bibliaian csengő „Boba Fett könyve”, azaz a The Book of Boba Fett. Ebből az alkalomból beszélgetett az alkotókkal és mindenekelőtt…..
Mi is utazunk Felfedezni Pugliát 2021.11.25 11:15:10
Eljött a nyár, és most már tényleg valamelyest könnyebb lett az utazás az EU-s oltásigazolás bevezetésével, így végképp minden, de minden akadály elhárult, beindítsuk a nagyipari utazásainkat. Mondjuk már azelőtt jóval megvoltak a foglalásaink, mint az oltásigazolás élesítése, ez csak egy ráerősítés…..
Kávéház Magazin 2021.11.27 15:17:39
[NEZD-HD] Vissza a jövőbe II. 1989 teljes film magyarul videa teljes film magyarul Vissza a jövőbe II. 1989, film magyarul online Vissza a jövőbe II. 1989, Vissza a jövőbe II. 1989 film magyarul online, Vissza a jövőbe II. 1989 nézni az interneten teljes streaming ✅ Nincs hirdetés. ✅…..
Kedves Látogató! Ebben a  bejegyzésben  Michael J. Fox a filmtrilógia alatt eljátszott szerepeiről lesz szó. Engem senki nem nevezhet nyuszinak! (Marty McFly) Marty McFly Ő a főszereplője a trilógiának, az "eredeti" McFly. 1985-ben 17 éves, legjobb barátja Dr. Emmett L. Brown, a…..
1985. július 3-án mutatták be a filmet, ami megváltoztatta a tér-idő kontinuumot, és akkora siker lett, hogy a mai napig rajongói vagyunk. A film sikerét több stúdió is kétségbe vonta, ugyanis a forgatókönyv több mint negyvenszer lett elutasítva minden főbb cég által. Ennek több oka is lehetett,…..
    Nem szerettem soha az Unicumot. De tényleg. Mindenféle helyzetekben, kirándulásokon bedobott ez-az egy kis Uncsit, ahogy a barátnőm mondja, de én nem éreztem a hívást soha. Egészen addig, amíg meg nem érkezett a szilvás. Uhhh, hát ott megtört a jég és egymásra tudtunk találni. Nyilván magát…..
Kávéház Magazin 2021.04.07 07:19:30
A kávéról az az általános képünk, hogy meglehetősen kényes jószág. Macerás termeszteni, szállítani, pörkölni, tárolni, elkészíteni, szervírozni, talán éppen csak fogyasztani nem az. Ebben persze sok igazság van, de a helyzet mégsem ennyire borzalmas. Kis odafigyeléssel és minimális befektetéssel…..
A kávéban, a teában és a kakaóban is vannak alkaloidok, ezért azt gondoltam, érdemes lenne egy kicsit beszélni róluk. Az élettani hatásukról is írok egy keveset, de a kávé, tea és csokoládé / kakaó emberi egészségre gyakorolt hatásáról későbbi posztokban beszélek majd részletesebben. Mik azok az…..
Kávéház Magazin 2021.01.28 09:10:59
@Kávéteacsoki: Hááát... Ki-mire gerjed. :D
Én mondjuk azt tényleg kihagyom. :)
Ez a szívszorítóan szép síremlék Salt Lake City temetőjében található. Egy apa tervezte, akinek kisfia súlyos fogyatékossággal született és 11 évesen meghalt. A reménység jelképévé vált sírhelyet évente több tízezren keresik fel. Kép forrása: mymodernmet.com   1988-ban Matthew Stanford Robinson…..
Kender és Egészség Kender pesto 2021.01.26 21:22:54
Egy igazán jól sikerült "pempőke" :) Akár pirítósra, kenyérre, tésztára, vagy sültekhez ajánljuk...
Ezekben a lezárásokkal és korlátozásokkal terhelt időkben nincs könnyű helyzetben a blog. Nehéz arról blogbejegyzést írni, hogy milyén szép papírpohárban adták a kávét az XY kávézóban, ahol akár 3 percet is eltöltöttem. Kávézó helyett kezdődjön itt a nap..
Pontosítva a címet: megközelítette bolygónkat egy idegen civilizáció, ismeretlen eredetű objektuma, miközben mi, Földlakók azt hittük, csupán egy üstökös, vagy aszteroida haladt el mellettünk. Az esetre 2017 október 19-én került sor, amikor a Hawaii szigetekhez tartozó Mauin egy csillagvizsgáló…..
Vannak olyan emberek, akik amint belépnek valahova, azonnal megnyernek mindenkit magunknak. Karizmájukkal nagyon rövid idő alatt képesek bárkit lehengerelni. Úgy tűnik, hogy ezek az emberek semmit nem csinálnak, mindez egyszerűen csak megtörténik velük. A siker, az elismerés és a tisztelet csak úgy…..
  Amaryllis Fox, a CIA volt ügynöke, ma békeaktivista szerint a cégnél megtanult szokások némelyikétől nem lehet megszabadulni. „Megpróbálok ezeken ösztönösen változtatni – írta könyvében, a Life Undercoverben – de azt hiszem, ezek már benne vannak a tudatalattimban.” A CIA-ügynökök szert tesznek…..
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
Kávéház Magazin 2020.05.31 18:20:00
@nyuszigonosz: Igen, végül a Smörrebröd volt a választott fogás. :)
A Lakritz-et ismertem, a többit nem. Na, majd a halas ételekre még rákeresek, ha újra arra járok. Köszönöm!
Kávéház Magazin 2020.05.31 18:20:11
@Szaktanár: Köszönöm! A smørrebrød mellé Kilkenny sört kértem, mert hirtelen azt hittem, hogy az étlapon az egy dán sör. Nem kérdeztem akkor már senkit, csak rendeltem. Mentségemre legyen szólva, hogy ez 1997-ben volt és nem is ismertem ezt a sörfajtát. :)
Utazó Tódi USA nyugati part III. 2020.03.14 06:00:00
A kaliforniai utunk tervezésekor három opció volt Los Angeles és San Francisco között. Az autóbérlést és vezetést azért vetettük el, mert autópályán nyolc órás út, viszont az nem túl érdekes, a parton tekergő látványos út viszont tíz órába telik. Ennyi időnk nem volt, arról nem is beszélve, hogy ez…..
Az ausztrál kávéitalok igencsak jellegzetesek, hiszen nem téveszthetők össze önmagában egyik nemzet jellegzetes kávéitalaival sem, de még az átlagos kávékhoz sem hasonlíthatók...
Ma szinte senki nem edzi magát Bruce Lee módszerével. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy egy fantasztikus módszer tűnik el a felejtés feneketlen gyomrában, miközben nemzedékek sora nőtt fel a mester filmjein. Na, de nézzük meg, hogy miben is volt rendhagyó Lee edzésmódszere! Az oké, hogy zsákolt, meg…..
Az osztrák fővárosnak magyar szemmel nézve rengeteg előnye van, például a közelsége, a hangulata és persze azt se felejtsük el, hogy sorozatosan a világ egyik legélhetőbb fővárosának választják mindenféle listákon...
2019 kétségtelenül a környezetvédelem bölcsődei éve volt. Sok kezdeményezés hódított teret magának az évben, amelyek hatására csökkenhetnek például az eldobható műanyag termékek a boltok polcain, de említhetnénk azt is, hogy egyre inkább előtérbe került a karbonkibocsátás visszaszorításának…..