Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávéház Magazin

22 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazó Tódi USA nyugati part III. 2020.03.14 06:00:00
A kaliforniai utunk tervezésekor három opció volt Los Angeles és San Francisco között. Az autóbérlést és vezetést azért vetettük el, mert autópályán nyolc órás út, viszont az nem túl érdekes, a parton tekergő látványos út viszont tíz órába telik. Ennyi időnk nem volt, arról nem is beszélve, hogy ez…..
Citromdisznó Lazacburger 2020.03.05 08:30:00
Amikor a fekete hamburgerbucit készítettük, akkor lefagyasztottunk néhányat, hogy később is fel tudjuk használni többféle burgerhez. Készült már Angus burger, röfiburger és fetaburger is. Most egy lazacburgert mutatunk. A pogácsa halfilék formázásakor leeső részekből készült. Sült paradicsomkarikák,…..
Az ausztrál kávéitalok igencsak jellegzetesek, hiszen nem téveszthetők össze önmagában egyik nemzet jellegzetes kávéitalaival sem, de még az átlagos kávékhoz sem hasonlíthatók...
Ma szinte senki nem edzi magát Bruce Lee módszerével. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy egy fantasztikus módszer tűnik el a felejtés feneketlen gyomrában, miközben nemzedékek sora nőtt fel a mester filmjein. Na, de nézzük meg, hogy miben is volt rendhagyó Lee edzésmódszere! Az oké, hogy zsákolt, meg…..
Az osztrák fővárosnak magyar szemmel nézve rengeteg előnye van, például a közelsége, a hangulata és persze azt se felejtsük el, hogy sorozatosan a világ egyik legélhetőbb fővárosának választják mindenféle listákon...
2019 kétségtelenül a környezetvédelem bölcsődei éve volt. Sok kezdeményezés hódított teret magának az évben, amelyek hatására csökkenhetnek például az eldobható műanyag termékek a boltok polcain, de említhetnénk azt is, hogy egyre inkább előtérbe került a karbonkibocsátás visszaszorításának…..
A birodalom visszavár Idén először történt meg, hogy nem siettem a moziba a legújabb Star Wars-film bemutatója idején. (És az első heti bevételekről szóló híradások alapján nagyon sok más érdeklődő ugyanígy volt vele.) Az előzetesekre is csak egyszer pillantottam rá, a vonatkozó hírek pedig nem…..
Mintha csak tegnap lett volna, hogy megkondultak a tévében a Big Ben harangjai és mi másodjára koccintottunk az új, 2019-es évre – hiszen 11 órakor is kell, mert Magyarországon akkor van éjfél. Akárcsak a karácsonynak, az angolok a szilveszter éjszakájának is megadják a módját. Ezrek vonulnak ki…..
Két ünnep között volt szerencsém végre a Star Wars: Skywalker korához és sajnos marha nagy csalódás volt, igaz vizuálisan nagyon szépen össze volt rakva a film, de történetileg nekem harmat gyenge volt a produkció.   ..
Kávéház Magazin 2020.01.02 13:45:29
Szerintem meg 4 jó film készült (Rouge One, SW 4-5-6), a később készült "első három" film meg elmegy kategória. De le is írom itt: kavehazmagazin.hu/star-wars-9-skywalker-kora-itt-a-vege/
Amúgy 18-án éjjel rohantam ezt megnézni. Sajnálom az egészet. Azért megmondom őszintén a nosztalgia miatt volt jó megnézni. Se önállóan, sem pedig a sorozat részeként nemigen állta meg a helyét, befejező résznek meg egyenesen silány. Mindenesetre ez van, ezen már nem tudunk változtatni. Kíváncsi leszek még a rendezői változatra, ha lesz/van olyan.
Mesés Ausztrália - ha már jártál ezen a messzi földrészen, akkor biztosan visszavágysz, ha viszont még nem, a következő képek garantáltan el fognak kápráztatni! Következzenek Ausztrália legmesésebb tájai! Wave-szikla Először úgy tűnik, mintha tízméteres hullámokat látnánk, de a képet vizsgálva…..
Régóta gyűjtögetem a képeket a gyárról, és mivel nem akartam ezt az évet lezárás nélkül hagyni, ezért laza négy óra alatt összerendeztem őket, és most felrakom az egészet ide. Szép zárása az évnek, jó nézelődést! Elég nagy, 105 képes anyagról van szó, Lehet, hogy némelyik már volt a blogon, de a…..
Kávéház Magazin 2020.01.02 01:17:47
@geegee: rozsdamentes acélszerkezet, fém színű, festék nélküli :)
Kávéház Magazin 2020.01.02 08:49:46
@geegee: Akkor félreértettem. Későn volt. :D
A csehországi Tomas Bata Egyetem Multimédia Kommunikáció Karának posztgraduális diákja, Lucie Trejtnarová különleges lábbelikkel lepte meg a világot. A 3D nyomtatással készült Organic darabok kivitelezésében a Filamentum anyaggyártó is részt vett. A név árulkodó – a szandálok a fenntartható…..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Amikor megkóstolunk egy kávét, akkor az első dolog amit megállapítunk róla, az az aromája...
Ciginyom Végjáték nem kritika 2019.04.27 09:35:40
Van az a jelenet a tavalyi Bosszúállókban, amikor Proxima Midnight megérzi, hogy áll valaki a peron túloldalán a sötétben.  Felé hajítja a lándzsáját, mire a várakozó alak könnyedén elkapja és kilép vele a fényre. Steve Rogers Végtelen háborús feltűnésében filmes szempontból nem volt semmi…..
Kávéház Magazin 2019.04.28 13:19:08
Lehet, hogy nekünk is már rányomta a bélyegét a fáradtság a hangulatunkra, amikor ezt megírtuk kavehazmagazin.hu/bosszuallok-vegjatek-10-5/ de maga a Végjáték - így utólag - tényleg sokat hancúrozik az érzelmi húrokon és ehhez járul még a film hossza is. Nálunk még üllepszik a dolog az újranézés előtt. Ahogy az idő múlik a film megnézése óta, úgy változik a vélemény is, talán hangulattól függően. Ebben a spoilermentes cikkünkben kicsit lepontozódott a film, de ettől még élvezhető. Nagyon :)
Teljesen spoilermentes írás!   Thanos (Josh Brolin) véghezvitte tervét, nem tudták a hősök sem megállítani: pontosan az élőlények fele vált porrá egyik pillanatról a másikra. Kapi (Chris Evans) nem bírja elfogadni a kudarcot, Tony (Robert Downey Jr.) pedig életveszélyes helyzetbe kerül. A…..
A képregény-adaptációk nagy utat tettek meg mióta Superman 1978-ban a nézőkre mosolygott. Tim Burton lázas rajongással fogadott 1989-es Batmanje kellett ahhoz, hogy a nehezen kapcsoló stúdiófőnökök megszimatolják micsoda pénz rejtőzik bennük, ám a film hatására létrejött próbálkozások többsége nem…..
Természetesen a Bosszúállók: Végjáték című filmről írni ezekben a premiernapokban valódi mattot jelent. Ráadásul nem elég a történeti spoilerekre vigyázni, de még az érzelmi húrokkal és a sima véleményezéssel is csínján illik bánni – itt és most gyakorlatilag minden árulkodó nyom lehet. Ezen felül a…..
Már több, mint 10 év telt el azóta, hogy az ÖBB prémium kategóriás távolsági vonata, a Railjet forgalomba állt Budapest Keleti pályaudvar és München Hauptbahnhof között. Az eltelt évek már nyomot hagytak a szerelvényen és a technika is fejlődött, nem beszélve az utazóközönség folyamatosan változó…..
Hasfelmetsző Jack esete egyike a legnagyobb rejtélyeknek: több mint 130 éve foglalkoztatja az embereket, és időről időre felbukkan valaki, aki állítja, ő márpedig tudja, hogy ki követte el a szörnyű gyilkosságokat. Nemrég egy újabb kutatás eredményeit hozták nyilvánosságra, mely szerint…..
Kávéház Magazin 2019.04.08 21:54:00
Az online ruhavásárlásnak megvannak a veszélyei: kiderül, hogy mégsem jó a méret, vagy a színárnyalat nem olyan élőben, mint hittük. Az áruházaknak vissza lehet küldeni a terméket egy bizonyos időn belül, így visszafizetik az árát...
Egy kutató 600 milliomos életvitelét vizsgálta meg, és több különbséget talált abban, ahogy az idejük és az energiájukat beosztják egy átlagemberhez képest. Warren Buffett a világ egyik leggazdagabb embere..
Mára a legnépszerűbb és legnagyobb közösségi hálóvá vált a Facebook, a mindennapjaink szerves részét képezi. Van pár olyan trükk, mely hasznos, de kevesen tudnak róla. Ezek segítenek biztonságosabbá tenni az oldalunkat  illetve élvezetesebbé teszik a közösségi média használatát.…..