Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paradoxon88

1 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézést, teljes csúszásban vagyunk mint a válogatott Romániaban. Lesz majd előző forduló eredmény is meg minden, addig is tippeljenek jól! Paks - KaposvárÚjpest - HaladásKecskemét - PécsPuskás AFC - DiósgyőrHonvéd - MezőkövesdPápa - FerencvárosDVSC-Teva - VideotonMTK -…..
Abban talán mindenki egyetért, hogy a Heti Válasz a legfurább sajtótermék a jobboldalon. Néha olyan meglepő állításokkal állnak elő a II. Orbán-kormányról, amiről még a Népszava is szűzien hallgat, máskor viszont törölnek egy tökös publit és megbüntetik a szerzőjét. A…..
Nívó BKV vagy debreceni stadion? 2012.02.22 16:04:18
Ha azt a kérdést teszem fel, hogy melyik a fontosabb, a szétlopott BKV rendbetétele vagy a debreceni stadion, szerintem sokféle választ fogok kapni, attól függően, hogy vidéken vagy a fővárosban él a válaszadó. Maguk a szocialisták sem értettek ebben egyet, mert míg a fővárosi…..
Paradoxon88 2012.02.23 14:12:57
@SiD13: Budapest termeli Magyarország GDP-jének több mint 1/3-át! (kb. 35% -át), az összes állami adóbevételnek pedig majdnem fele (!), 44%-a a fővárosban képződik!

A beszedett SZJA viszont megy az államkasszába, és onnan osztanak vissza valami minimális összeget (pl. 2005-ben: 416 milliárd volt a Bp-en beszedett SZJA, ebből 5,3 milliárdot kapott vissza Bp, ami kevesebb mint a beszedett SZJA 1,3 %-a!)

Bővebben Budapest gazdasági szerepéről pl itt: www.mvfportal.hu/data/regio/20/news/budapest%20gazdasaga.pdf

Féreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok vidék ellenes, sőt. És az is egyértelmű, hogy Budapest adottságai sokkal kedvezőbbek, mint bármely más magyar település adottságai. Ám ettől még ami tény az tény. Budapest az ország gazdasági motorja, a kötségvetés nettó befizetője. Szóval ilyen hülyeségeket ne írjunk már, h Budapest mennyi mindent "kapott". Hiszen az igazság éppen fordított, a Bp által megtermelt pénzből van fenntartva számtalan intézmény, önkormányzat, állami vállalat, stb.
Paradoxon88 2012.02.23 14:24:22
@Zabalint: Bele is írtam a hozzászólásomba, hogy egyértelmű, hogy jobbak Bp adottságai, tehát nem véletlen, hogy éppen Budapest a gazdaság motorja. Ám ennek ellenére akkor is tény ami tény. Szóval ha egy debreceni azt írja, hogy mennyi mindent kapott Bp, és a BKV-ba is mennyi pénzt pumpál(t) az állam, az egész egyszerűen hülyeség, és épp a fordítottja igaz. Bp sokkal kevesebbet kap vissza mint amit megtermel. Ha egyszer ott van a cégek nagyrésze és a munkavállalók jelentős része (akik az ország bevételeinek jelentős részét termelik) akkor nem logikus, hogy pl. a tömegközlekedést is ott kell a legmagasabb színvonalan biztosítani, fejleszteni?
Paradoxon88 2012.02.23 15:16:54
@Zabalint: Az "adottságok" kifejezést összefoglalóan használtam, tehát azt is adottságnak értem, hogy pl egy cég központja - székhelye Budapesten van (hiszen Bp adottságai - központi elhelyezkedése, az oroszágban életében betöltött szerepe, lakossága, stb stb stb. - miatt helyezi oda a székhelyét). Mellesleg (reagálva már @Droli: -nak is) sok cég "központja" nem a fővárosban van papíron, mert kisebb iparűzési adót, vagy egyéb helyi fizetési kötelezettséget kell kisebb - jellemzően agglomerációs - teljesíteni.

Egyébként pedig a vidéken lévő OTP vagy MOL vagy egyéb cégek kirendeltségei adófizetésük jelentős részét ott fizetik vidéken.
Sokan érzik úgy, hogy elítélik a médiatörvényt és a Fidesz más intézkedéseit, de a bukott baloldali elitet is. Minél többen lesznek azok, akik így gondolkodnak,  annál előbb jelenik majd meg egy olyan politikai erő, mely őket kívánja megszólítani. (Fotó: Huszti…..
Paradoxon88 2011.01.18 14:14:44
@Terézágyú: Nem azt írtam, hogy a volt ballib elit tagjai ne menjenek el, vagy ne álljanak egy - egy számukra szimpatikus civil kezdeményezés mögé.

Én azt írtam, hogy ha elmennek, ha mögé állnak, akkor az a civil kezdeményezés kihal illetve egy igen minimális szinten megreked.

Ugyanis ha egy valóban "belga" kimegy egy valóban civil kezdeményezésű megmozdulásra, és ott meglátja Szanyit, Mesterházyt, Gyurcsányt vagy Kunczét, akkor elfordul és hazamegy, de semmiképpen nem megy a következő civil megmozdulásra.
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Paradoxon88 2010.12.21 12:54:47
@Kiszámoló: Te mégis miről beszélsz?
Idézd már be nekem azt a törvényi felhatalmazást, ami alapján egy telefon alapján BÁRMILYEN indokkal BÁRKIT megbüntethetne a "Fidesz".

Törvényjavaslatból. Támaszd alá végre a véleményed, és ne személyeskedj, meg ne x-el több írásjelet használj.
Paradoxon88 2010.12.21 13:02:59
@véleményM: :D Elképesztő. Te tisztában vagy azzal, hogy miről beszélsz?

Tudod-e, hogy mit és hogyan csinált pl. Lendvai Ildikó annó?

És azt tudod-e, hogy miről szól a TÖRVÉNYJAVASLAT? (jól hallottad, mert sztem itt kb. senki sem olvasta, vagy ha igen képtelen idézni belőle akárcsak 1 olyan §-t is, amely cenzúrát jelentene, vagy eltörölné a sajtószabadságot, vagy MÁS JOGSZABÁLYOKHOZ KÉPEST több "gumiszabályt" tartalmazna.)
Paradoxon88 2010.12.21 13:05:32
@Borenbukk: :D
Személyeskedés. Ősi fegyver az érvek ellen.
IDÉZZ kérlek a törvényjavaslatból. Ja, vagy az a probléma, hogy nemhogy nem olvastad, fogalmad sincs, hogy hol találod meg?

Ha így van, mégis mi alapján írod amit írsz? Mert Gipsz Jakab azt mondta? :D
Ha nem így van (remélem) és olvastad a törvényjavaslatot, akkor szeretném hallani, hogy mégis mi a hiszti oka. Konkrét idézetekkel.
Várhatóan alkotmányos védelmet kap a magzati élet az új alaptörvényben, így aztán megint felmerült a sajtóban az abortusz betiltásának kérdése. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának egyik fideszes alelnöke a Hírszerzőnek úgy…..
Paradoxon88 2010.12.08 16:38:11
@Lord_Valdez: "A véletlent a jog nem bünteti."
"Az a baj, hogy ha azt mondod, hogy joga van az élethez, akkor azt nem lehet elvenni még véletlenül sem. Téged se üthetnek el az utcán. Ez hatósági ügy. Az eljárás később tisztázhatja a vétlenséget, de akkor is ki kell vizsgálni."

Pontosan. Ki kell vizsgálni. Ha véletlen volt, nincs bűncselekmény. Ha nem volt véletlen, van bűncselekmény. Mi nem világos ebben?

Írod, ételmérgezés: ha tudta, vagy kellő körültekintés mellett tudnia kellett volna, hogy mit eszik, gondatlanságból elkövetett emberölés. De ne akard, hogy elmagyarázzam mi a gondatlanság. Nyiss ki egy Btk.-t. A lényeg, hogy itt is ugyanaz a helyzet.

Ha valami véletlenül történik (pl. igenis véletlenül is megölhet valaki téged) akkor nincs bűncselekmény. Ha nem véletlen, akkor van. Kész. Hogy mikor van véletlen, és mikor nem, az nyilván egy nagyon nehéz kérdés is lehet. De ez manapság is nagyon nehéz kérdés két felnőtt ember esetében is.

"Szerintem minderre a legkézenfekvőbb, ha nem próbáljuk összekeverni a jogot és az erkölcsöt. Az két külön világ, van korreláció és kell is, hogy legyen, de mégis egy egész más dimenziókban mozog. "

Szerinted mi a jog? Éppen az erkölcsi szabályok, társadalmi szokások intézményesült, leírt formája. Pont az a lényeg. Vagy szerinted miért nem szabad gyilkolni? Miért tilos lopni? Miért tilos másnak kárt okozni?
Paradoxon88 2010.12.08 16:41:38
@kolbászoszsömle: Elég vicces amit kérdezel. Ha filozofálni akarsz, akkor ilyen alapon akkor mi a hal? Mi a teknős? Mi a majom? Mi az asztal?

Az ember egy faj. Biológiailag meghatározható, akárcsak egy hal. A biológiai meghatározást meg kb. millió oldalon megtalálod a neten. Ha meg filozófiai mélységű választ akarsz, akkor fölösleges bármit írnom, hiszen úgyis szubjektív lenne.
Paradoxon88 2010.12.08 16:54:09
@pretender: Pedig leírtam a választ.
A magzat (nem visszamenőlegesen a megszületett gyermek!) örököl. Érted ezt? Jogképessége teljes. Semmi feltételesség nincs benne. A feltétel nem a jogképességének mibenlétében van, hanem abban (a jelenleg hatályos jogszabályok szerint), hogy egy pontnál (születés) megvizsgáljuk, hogy él-e még. Ha élve megszületik, akkor nem visszamenőlegesen kapja meg a jogképességet... nem akkor kapja meg a ráhagyott vagyont.
sajnálom, ha ezt nem érted, de jelen blog keretében nem tudom jobban elmagyarázni, olvass utána jogi cikkekben pl. ha még kérdésed van.
Gyakran poénkodtunk azon, hogy ha igazán népszerű akar lenni egy kormány, akkor más dolga sem lenne, mint helikopterről pénzt szórni az országra, a világon bármit elnéznének nekik. Őszintén szólva soha az életben nem gondoltam volna, hogy ez a pillanat a szó közel lehető…..
Paradoxon88 2010.11.25 11:09:48
@Henci: Szerinted eddig a magáncégek a te kis egyéni nyugdíjforintjaidat egy pácélszekrényben őrizték? Egy fenét. Ők is felhasználták "folyó kiadásokra". Befektették, azt a pénzt adták ki kölcsönbe másoknak, stb. Arra szerződtél velük, hogy majd ugyanannyi pénzt amennyit betettél (+ esetleg kamatok) visszakapod nyugdíjas korodban. Az állam most pont ugyanezt ígéri. Most felhasználja a pénzed (pl. csinál belőle gazdasági növekedést) és majd amikor nyugdíjas leszel, visszaad ugyanannyit (+ ugyanúgy kamatokat), mondjuk a gazdasági növekedés által generált pénzből. ennyi.
Legkésőbb május óta tudjuk, hogy a magyar Alkotmány megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét azzal, hogy a gondnokság alá helyezett személyeket automatikusan megfosztja választójoguktól – és hazánk megsért vele más, ugyancsak önszántából ratifikált nemzetközi dokumentumot, jelesül az ENSZ…..
Paradoxon88 2010.11.15 23:53:20
Én is "jóideje" érvelek az értelmiségi cenzus bevezetése mellett.

Gondoljunk csak bele, hogy hány olyan 15-16-17 éves van aki annak ellenére nem szavazhat, hogy sokkal megalapozottabb döntést tudna hozni, mint számtalan szavazati joggal rendelkező választópolgár. Milyen alapon mondja az állam, hogy 18 (vagy speciális esetben 16) éven aluliak nem mondhatnak jogi következményekkel járó véleményt? Olyan alapon, hogy felállít egy vélelmet, miszerint ezen személyek nem rendelkeznek egy ilyen súlyú döntéshez szükséges értelemmel, nem képesek a választáshoz szükséges információk kellő feldolgozására (leegyszerűsítve).

Szerintem egy politikai - közéleti - magyar állammal kapcsolatos kérdéscsoport kellene a szavazó lap hátoldalán mondjuk. Pl: Mi az ország főváros? Mi a pénzneme? Mi az államformája? Nevezzen meg legalább 2 parlamentben képviselő csoporttal (frakció) rendelkező pártot! Ki a miniszterelnök? Mi a hivatalos nyelv? Kb. 10 hasonló bugyuta kérdés, és mondjuk 8 jó válasz esetén érvényes a szavazat. Ellenkező esetben (mivel az illetőnek fogalma sincs arról, hogy mit miért dönt) köszönjük Emese. Aki meg tudja, hogy Gyurcsány és a haverok, nameg az MSZP volt 8 évig kormányon, és mégis rájuk szavaz... hát azt csak sajnálni tudom, ettől függetlenül viszont szavazata érvényes, mert bár szerintem rosszul dönt, de tisztában van döntésével, annak alapjaival (mondjuk), innentől kezdve pedig nem az én tisztem a döntés helyességét megítélni.

Valamit tenni kell a nagy "demokrácia" fejlődést gátló demagóg-populista politizálással szemben.
Paradoxon88 2010.11.17 17:48:45
@the_line: Mit reagálsz az én hozzászólásomra? (Különösen arra, hogy ha olyan is szavazhat, akinek fogalma sincs arról, h miért X pártot húzza be, akkor egy olyan 17 éves aki viszont felelősen döntene, miért nem?)

@csipkefa: Nagyon sajnálom, hogy ennyire elfáradtál a választások miatt, de ez pusztán technikai kérdés. Ennyi erővel szüntessük meg az egész választási rendszert, soha többé ne szavazgassunk és akkor nem fog senki órákat számolással meg érvényesség vizsgálatával tölteni.

@sidorovich: A jogásztársadalom okolása és hibáztatása kapcsán csak annyit kérdeznék: jogra jelentkeztél valaha, de nem vettek fel? Vagy milyen konkrét-közvetlen sérelmet okozott neked jogász? Hozzászólásodból egyértelműen személyes sértettség következik, hiszen az addig összeszedett és logikus gondolatmenet hirtelen valami elképesztő hülyeségbe (már bocs) csap át.
Már az önkormányzati választások előtt felvetődött bennünk, hogy szerencsés(?) októberi narancsegyüttállás esetén petíciót teszünk közzé a Moszkva tér rendbetételére, melyben felszólítjuk az újjáalakuló I-II-XII. kerületi és Fővárosi közgyűlést,…..
Paradoxon88 2010.10.14 14:56:21
@sanche:
Szerintem nem azt írta svenJazz, hogy pusztítsuk el az emlékművet. Bár, a szovjet "hősök" lehet azt érdemelnék, de ez más kérdés. A lényeg, hogy ne a SZABADSÁG-ról elnevezett téren álljon már egy emlékmű, Budapest szívében, azoknak akik majd 50 évig megszállták az országot, és még pár szász évig érezhető negatív hatásokat okoztak.
Be a szoborparkba az emlékművel, aztán még örülhetnek is.
Várom már egy ideje. Törvényszerűen el kellett jönnie a pillanatnak, mikor valaki belekeveri a focit a kampányba. Az ízeltlábúak iránti lelkesedés gyakorlatilag kötelező eleme a forradalmi időkben előadott bármilyen aspirálásnak. Legnagyobb állami vállalatunk Talmácsi…..
Paradoxon88 2010.09.30 11:34:45
@néma bárány: Nem. Nem estünk ki "valahogy". JOGTALANUL kizártak minket. Melyik szó nem világos a mondatból? A pályán elértünk egy (amúgy nem is olyan rossz, de a FRADIhoz még akkor is méltatlan) eredményt (6. hely), viszont az MLSZ úgy döntött, hogy Mészöly fiának továbbra is NB1-es edzőnek kell lennie, és hoztak egy olyan döntést, amiről 3 bírósági fórum (köztük a Legfelsőbb Bíróság) is kimondta, hogy JOGTALAN volt.
Nem hiszem el, hogy nem vagy képes ezt megérteni.

Az, hogy mikor jutottunk vissza már teljesen más kérdés. Szégyen, hogy nem azonnal. És? Ettől még nem estünk ki.

@Diofan: Utolsó mondat válasz neked is
Nincs életem Nem győri ETO 2010.08.06 18:15:30
Emlékszünk még az angoltalanított Chelsea-re, vagy később az Arsenalra? Nem csak az angolok, de még sok külföldi is felhördült, mikor a nagymúltú brit egyesületeknél nem került hazai játékos a kezdőbe. Azóta évek teltek el, és már nem is annyira szokatlan az ilyesmi. Az Inter…..
Tudtad? A bíró szava 2010.06.27 21:49:00
Egy meg nem adott szabályos gól és egy megadott lesgól. Ez a legelső téma a két vasárnapi vb mérkőzéssel kapcsolatban. A német-angol meccsen 2-1-es német vezetésnél nem adott meg a játékvezető egy teljesen szabályos angol gólt, majd az Argentína-Mexikó meccsen egy óriási…..
Paradoxon88 2010.06.29 19:23:20
@Mighty: Aki egyszer is játszott bármilyen hivatalos meccsen (vagy akár csak egy kispályás bajnokságban) tudja, hogy egy meccsen nem 10 vitatott szituáció van, hanem kb. 475. A labdarúgás alapvetően különbözik a példában felhozott F-1-től. Itt ugyanis gyakorlatilag minden labdáért vívott küzdelem során van egy vitatott szituáció, amit a játékvezető diszkrecionális jogkörben eldönt. Szinte minden szabály úgy kezdődik: "Ha a játékvezető véleménye szerint...."(pl. Ha a játékvezető véleménye szerint egy játékos szándékosan kézzel érinti a labdát, szabálytalanságot követ el). Ebből 2 dolog is következik.
1) Egy szabálytalanságot ha 10x visszanéznek, akkor is az lesz a döntő, hogy a játékvezető mit gondol az esetről. Vegyünk egy 11-est. Volt egy becsúszás a 16-oson belül. Ha videón órákig nézegetik, akkor is az fog dönteni, hogy a bíró szerint vigyázatlanul csúszott be vagy sem. Vagy a kezéhez ér a labda. Akkor is az lesz a döntő kérdés, hogy a JV (játékvezető) szerint szándékos volt-e a kezezés. Szóval sok egyéb sporttal ellentétben, itt nem az van, hogy egzaktul le van írva, hogy ha pl. 3-nál többet lép valaki, akkor lépéshiba. Nem. Itt, az van, hogy a JV szerint szándékosan ért kézzel a labdába, vagy vétlen volt.
2) Mégis mit akartok videóval megnézni? Csak a gólt? Nade, ha egy kontra során félpályánál visszahúznak valakit, aki egyedül tört volna kapura, az valószínűleg gól lenne. Azt miért nem? Ugyanúgy igazságtalan lenne. Vagy egy sima passz esetén. Középpálya, Xavi-nál a labda, már épp készül a szokásos csodálatos passzra, ami "kihagyhatatlan" helyzetbe hozza Messit, de lerántják. Ez kb. gólt jelent. Ezt miért nem nézzük vissza? Ugyanúgy igazságtalan lenne. Vagy egy sima kis mezhúzás, semmi gólhelyzet, de lehet, hogy sárga lenne, amiből később piros lett volna ha megkapja (a piros lap, pedig a gólnál is jobban befolyásolhat egy meccset). Stb. A végtelenségig folytatható. Ha pedig, minden apróságot megnézünk, teljesen más sport lesz belőle. Ha pedig nem, ugyanúgy igazságtalan marad a játék mint most. Akkor meg miért?

Meg kellene érteni továbbá, hogy nem véletlenül a foci a (magasan) legnépszerűbb sport a világon. Ebben az egyszerűsége is nagyon fontos szerepet játszik. Az, hogy Mucsaröcsögén pontosan úgy és azt játszhatják mint a BL döntőben.

De a lényeg, amit már írtam. Itt gyakorlatilag az egész meccs vitatott szituációkból áll, amelyek megítélése a JV szubjektív döntésén múlik. És ha videózgat a JV, akkor is az ő SZUBJEKTÍV döntésén fog múlni. Akkor is óriási viták lesznek, mert aki ellen befújják a 11-est, az azt fogja mondani, hogy csak rápattant a kezére a labda. Ha meg nem fújja be, a másik csapat fog tiltakozni, hogy igenis szándékosan kezelt. Nagyon ritka az annyira egyértelmű helyzet mint a fent említett kettő. És mondom újra, ha ezzel megnyugtatjuk a lelkiismeretünket, attól az igazságtalanság ugyanúgy megmarad minden egyes vitatott szituációnál.
Ezt a posztot arra nyitottam, hogy ha valaki nem tudja visszatartani meccs közben, itt kiereszthesse, méghozzá hasonszőrű perverzek körében...
Érződik a páni félelem az Arriva Rojos chilei szurkerblog szerzőjén. Nem is csoda, én is rettegnék, ha most kéne Svájccal játszanom. Chile rokonszenves, rohamós-támadós csapat, a vébé kevés igazi felfedezéseinek egyike, kettes számú kedvencem, de hátul gyenge. Az aranyos, de…..
Paradoxon88 2010.06.21 11:47:44
Paradoxon88 2010.06.21 13:50:21
@Conan a barbar:
2006: 0-0, 2-0, 2-0 majd 0-0 (és tizikkel kiesés)

2010: 1-0 :)

Ez az utóbbi 5 VB meccse Svájcnak.
Ottmar Hitzfeld bevallotta, hogy alaposan kielemezte a tavalyi konföderációs kupa elődöntőjét, melyen a Team USA fegyelmezett, pontosan kivitelezett játékával megszakította a hispánok 368468 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. Persze sok választása nem volt a német…..
Paradoxon88 2010.06.18 10:50:08
@Bedinger: Te miről beszélsz? Ki mondta, hogy Svájci rendszert vagy catenacciót játszottak? Magyar nyelv, értelmezés.
Azt írtam, azt a rendszert (amit Svájc játszott a spanyolok ellen) nem az USA találta ki, hanem az alapokat lerakta Karl Rappan (Svájci retesz néven), majd abból "kifejlődött" a catenaccio, amiből merített az USA és Svájc is.
Szerintem nem olyan bonyolult megérteni.

@Vészmadár: Mesélj, ki amerikai, és mitől az, ami. (azon kívül, hogy boldogulni nem tudó kivándorló európaiak leszármazottja, vagy egyéb kontinensekről bevándorolt). Aki ott őshonos, arra ugye nem mondják, hogy amerikai, ő indián.

Mert a magyarokat, a magyarságok számtalan identitásképző esemény-körülmény határozza meg. Mond el, ha te nem vagy ennyire sötét, hogy mitől amerikai az amerikai.
Paradoxon88 2010.06.18 14:06:58
@Bedinger: Szerintem meg minden védekezésre építő rendszer alapjaiban benne van. (nem, nem egyenlő a catenaccioval (és főleg nem egyenlő a svájci retesszel) minden mai védekező rendszer, sőt. De az alapjaiban mindnek benne van.
Bárki.Bővített mondatban: bárki, akire Orbán Viktor rámutat."Egy, csak egy párt van talpon a vidéken, meddig a szem ellát puszta földön égen". Ez az egy pedig úgy érzi jól magát, ha kontroll nélkül tehet meg bármit, amit akar. Legalábbis minden jel erre utal az utóbbi…..
Paradoxon88 2010.06.14 22:59:28
Azzal kezdeném, hogy nemzeti-konzervatív-keresztyén világnézetűnek tartom magam, és idén a Jobbikra és a KDNP-re (Fidesz-re) szavaztam.

Ad 2.) Fontosnak tartom, hogy az AB független maradjon(?), inkább legyen. Szóval váljon függetlenné. De már itt kezdődnek a problémáim. Ettől a módosítástól egyáltalán nem következik, hogy kevésbé lesz független és pártatlan a taláros testület mint eddig volt. (Ugyanis jelenleg már ott tartunk, hogy MSZP (SZDSZ) és Fidesz "katonák" ülnek a testületben (nem pedig a szakma legkiválóbbjai (pl. Halmai Gábor)). Namost kérdezem én, mikor lesz pártatlan egy testület? A társadalom "világlátása" tegyük fel (hiszen csak a választás alapján tudjuk mérni) 6/9 arányban konzervatív-nacionaista, mondjuk 4/9 arányban szocialista és 1/9 részben liberális (matekzseniknek: vannak átfedések). Szóval akkor lesz pártatlan az AB, ha 3 liberális, 3 szocialista és 3 konzervatív tagja van, vagy akkor, ha pl. 1 liberális, 3 szocialista és 5 konzervatív tagja van? Ugyanis a "pártkatona" dolog eddig is megvolt, most annyi változik, hogy a társadalmi nézetek jobban tükröződnek majd)

Ad 3.) Tegyük fel van egy óvodás csoport. 20 belátási képességgel igen korlátozott mértékben rendelkező 5 éves, és egy intelligens 40 éves óvónő. Mikor lesz jobb-hatékonyabb-gazdaságosabb-jobban fejlődő- stb. a csoport, ha mindenki szavaz a döntéseknél("demokrácia", vagy ha az óvónő dönt ("diktatúra")?
Ezzel egyáltalán nem a diktatúra pártjára akarok állni, csak azt mondom, van amikor igenis jobb, ha nem szól bele minden hülye a döntésekbe (persze, ez csak akkor "jó", ha az aki dönt a társadalom, a közösség érdekében ténykedik (tudja mi a jó a közösségnek, és úgy is cselekszik.)

üdv

Ad 3.)
Az online fogadóirodák  szabályozatlanságuk miatt nehezen kérhetők számon jogilag. Az alábbi ügy is egy ilyen problémát ismertet.Tisztelt Zugyügyvéd!Segítséget szeretnék kérni.Adott a betclic nevű netes sportfogadás oldal, melyre néhány hónapja regisztráltam (a…..
Paradoxon88 2010.05.26 21:52:38
@Bélféreg: Csak annyi megjegyzés, hogy az ügyvéd költségét (mint perköltség) a vesztes fél állja. Szóval ha 20.000 Ft-ért perel valaki és igaza van, valószínűleg 20.000 Ft-al gazdagabb lesz az ügy végén. + egy marasztaló ítélettel egyszerűbb kártérítést kérni.

Mondjuk jelen esetben szerintem sincs igaza a levélírónak.
Varánusz Kommunista kiáltvány 2010.05.22 08:00:00
A kommunizmus szelleme megint itt leng köztünk. A régen volt világ egyszervolt eszméjét megidézték ismét a honi kerekasztal lovagjai. Pedig elnyugodott, egykor rémisztő hangja thürmeri vernyogássá silányult, s eszünkbe sem jutna talán soha komolyan, ha képesek lennénk nem…..
Tizennyolc pozíciót javított a futamon a spanyol, a 24., utolsó helyről lett hatodik. Természetesen ennél jóval kevesebbet előzött közvetlenül, de több helyet korábban senki nem jött föl. Holtversenyben első Andrea de Adamich-kal, aki 1973-ban 25.-ről hetedik és Guy…..
Paradoxon88 2010.05.17 13:03:54
@thehandsomest: Állítólag a főbíró zöld jelzést / engedélyt adott... tudod, mint amikor fociban le van írva, hogy a lökés szabálytalan. A játékos lök. Namost, ha a bíró azt mondja tovább, és nem fújja le, akkor megy tovább a játék, és kész.

Ezek alapján csodálkoznék, ha nem fogadnák el.
Kibaszottul unom már ezt a mellényezést. Tudjátok, miért? Mert pontosan tudom, hogy nem lesz belőle semmi. Vonának be kell mennie a kis mellénykével, különben echte politikai miniöngyilkosságot követ el, és eddig politikája alapján azt gondolom, be is fog menni. Na de mit fognak…..
Paradoxon88 2010.05.14 00:23:34
@gitáros: Nem mondanám ugyanezt. És tudod miért nem? Mert abszolút nem lenne mit mondani. Egy normális embernél elve fel sem merül az izlésterror. A média meg pláne nem azzal foglalkozna napokig (ha nem jön Stohl Buci, akkor csak a mellényről lenne szó). De ha mégis felmerülne, és a jobboldalon JOGILAG (nem erkölcsileg, az más kérdés lenne) támadnák a (volt) cenzor ruháját, akkor ugyanígy érvelnék. Mármint, hogy menjek csak munkásőr ruhába.

Egyébként tipikus a reakciód. Én érveket írtam. Logikus, racionális, alátámasztott, védhető érveket. Te pedig? Hmm. Szerintem ez nagy különbség. Pontosan ugyanazt történik mint nagyban.

A Gárda soha nem bántott senkit. A Jobbik nem írtott ki senkit. Nincs fajelmélete. Sorolhatnám napestig. Mégis megy a nácizás. Érvek és hazudozás, vádaskodás. Érzed?
Legjobb indulattal is max 500 ember lézengett az idei Kenderpikniken vasárnap a Margitszigeten. A Kendermag Egyesület még mindig 60 milliárd forintra becsüli az évente kieső adóbevételeket, amit az állam a fűkereskedelem meg nem adóztatásával a maffiának juttat. Persze ennél…..
Paradoxon88 2010.05.10 13:09:41
@shitgun: Az autóforgalom (és a vele járó károsanyag kibocsátás) teljesen más tészta. Az ugyanis egy alapvetően hasznos dolog (pl. a mentők, tűzoltók, rendőrök ezrek életét mentik meg naponta, + ahhoz, hogy az életszínvonal olyan legyen amilyen (és nem olyan mint pl a középkorban) szükség van gyors közlekedésre). Ez az alapvetően hasznos dolog jár negatív következményekkel is (pl. hogy be kell szívni a kipufogógázt). De mondom, alapvetően engem (is) szolgál az, hogy autók közlekednek. De amikor a dohányos füstjét kell beszívnom, az semmilyen formában nem szolgálja az én érdekem. Tehát az nem egy hasznos dolog negatív mellékhatása, hanem egy káros dolog nagyon is káros hatása. (ettől függetlenül, mindent meg kell tenni, hogy minél kevesebb - lehetőleg nulla - károsanyag kibocsátása legyen a járműveknek.
Paradoxon88 2010.05.10 13:36:43
@Bobby Newmark: Nyilvános szex(Btk. 208. §) Nyilvános meztelenkedés. (Btk. 208.§) Testvérek közösülése (nő és férfi, mindkettő önszántából). (Btk. 203.§) Prostitúció (Btk. 202/A. § -bizonyos esetekben) Kettős házasság. (Btk. 192.§) Tiltott szerencsejáték servezése. (Btk. 267.§) Holokauszt tagadás. (Btk. 269/C.§) Önkényuralmi jelképek használata. (Btk. 269/B.§) Nemzeti jelképek megsértése. (Btk. 269/A.§).

Ne csak fröcsögjünk, mielőtt azt írod, hogy hülyeségeket írok, talán nyisd ki a Büntető törvénykönyvet egyszer.

Egyébként főként a büntetési tétel (és egyéb hátrányos jogkövetkezmények) tekintetében van különbség. Abban nem, hogy illegális cselekményekről van szó.
Paradoxon88 2010.05.10 13:39:51
@Bergeroth:
@Bobby Newmark:

Pontosan ez az. Az alkohol a gátlásaidat oldja fel. Bizonyos szempontból éppen akkor lesz önmagad. Ha pedig önmagad vagy, akkor hogyan lehetnél tudatmódosult?

(ezért mondom, attól függ, mit tekintünk "tudatos" állapotnak).
Orbánról eddig is tudtuk, hogy nem a számítástechnika ördöge. Ezzel együtt sikerült minket is meglepnie azzal, amit saját választási fotóalbumának dedikálásakor mondott az index-nek: "A csütörtökön bemutatott album képei ugyanis jó sajtófotók, amelyekből kiderül,…..