Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csige

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levél egyszerre vet fel munkajogi és közlekedésrendészeti problémákat. A milliós bírság azért eltúlzottnak tűnik, a túlvezetés meg akárhogy is nézzük, egyfajta veszélyeztető tényező a közlekedésben résztvevő kívülállók számára, tehát a rendőrség…..
csige 2008.03.06 07:18:42
Sziasztok!

Én küldtem be ezt az esetet.
Nem tudom, hogy ilyenkor mi az eljárás, de ha a főnökömhöz kimenne a KPM ellenőrzést tartani akkor a 3 autójában a korongok kb. 80% rossz lenne, azaz túlvezetés van rajtuk. Amikor engem megállítottak a rendőr annyiból rendes volt, hogy csak 2 korongot vett el, ha akart volna talált volna kb 20-at ami rossz.
Egyébként ő is csak alvállalkozó egy nagy logisztikai cégnek szállít. Ha ez a logisztikai cég elé kiállna a KPM a kapuhoz és aki jön ki ellenőrizné, akkor hatalmas összeget kaszálna és egyből be is mehetne a fuvarszervezésre, hogy akkor ez most mi? Igaz akkor elég sok áru nem jutna el oda ahova kell. Ha meg végigmennének szép lassan az összes ilyen nagyobb logisztikai cégen nem lenne mit enni meg vásárolni mert az alvállalkozóknak nem érné meg csinálni a
sok büntetés miatt a munkát, így nem jutna el az áru a boltokba, ettől kezdve drágább lenne a szállítás ezzel emelkednének az árak stb...
Egyelőre marad a sofőrök büntetése, ezzel azt érik el, hogy például én most elmegyek munkanélkülire, illetve már intéződik a külföldi munkavállalásom, többet ebbe az országba egy fillér adót nem fizetek, akkor sem jövök ide vissza ha külföldön valami csöves leszek. Mindezt kb. 8 évi tisztességes munka után, és nekem úgymond szerencsém van mert albérletben lakom, nincs autóm, ezért nem tudják elvenni, mert a rendőr azt mondta ha nem fizetem ki adóként behajtják, azaz akár elveszik a kocsiját az embernek, és igazából azért mert sokat dolgozott mint az állat.

A segítségeket köszönöm, remélem tudok kezdeni velük valamit.