Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karcsibácsi37

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Karcsibácsi37 2020.03.19 14:10:43
@gigabursch: Ideírnád pontosan, hogy hol írt "Patkánylázadás"-t Fekete István?
Egyébként a szemsérülése 1946 május előtt történt (levele igazolja), az ÁVO pedig 1946 októberében lett.
Amúgy meg elég sokat kutattam mostanában az esettel kapcsolatban és összerakva a képet, több mint valószínű, hogy valóban baleset történt.
(A komcsikat egyébként én is rühellem, egyenértékűek a fasisztákkal, de ez más lapra tartozik. Pártügyekben magam is Fekete István szavai szerint gondolkodom, azaz: "Minden pártból annyi az enyém, ami természetes, humánus, szociális, okos és valóság." Az idézet a naplójából származik.)
Karcsibácsi37 2020.03.20 09:30:18
@gigabursch: Van eredeti Zsellérek-em (1. kiadás). Én abban a "Patkánylázadás" kifejezést nem találom. Segítenél, hogy hol van benne?!
(Nem lehet, hogy kevered Wass-sal? Az ő Patkányok honfoglalása c. elbeszélését torzították Patkányok lázadása-ra...)
Úgy gondolom, hogy te - és nagyon sokan mások is - elég egyoldalúan nézed a világot, és nem a tényeket veszed alapul. Nincs ezzel baj, az emberek több mint 90%-a pl. érzelemből politizál. Tudom, hogy emiatt meggyőzhetetlen az ilyen ember, én viszont - ha tetszik, ha nem - ragaszkodom a tényekhez, dokumentumokhoz. Lehet szépíteni a valóságot Fekete István módján, de hazudni nem szabad.
A Bors infói szerint Gundel Takács Gábor visszatér a TV2-re, hogy az Áll az alku című vetélkedőt vezesse, azt a műsort, ami annak idején még a Barátok köztöt is verte a nézettségi versenyben. A műsor előkészítéséről már régóta tudunk, legalábbis pletykaszinten, ahogy arról is, hogy a TV2 megkereste…..
Varga Zoltán 1968. október 11-én elhagyta a Mexikói Olimpia helyszínét, és ismeretlen helyre távozott. Varga tagja volt az 1964-ben ötkarikás játékot nyert labdarúgócsapatnak, s négy évvel később jó eséllyel pályázott az újabb címre. Ekkor még csak 23 éves, ünnepelt sztár a Ferencvárosban, mégis…..
Karcsibácsi37 2017.04.19 12:06:17
@Árpádházy Saul: Miért kéne védekeznie? Egyáltalán nem tüntetik fel negatívan...
Ennek a cikknek - és valószínűleg a sorozatnak is - az a lényege, hogy bemutassa annak a rendszernek a működését. Nem az, hogy vájkáljon ma köztünk élő emberek múltjában.
 ..
Karcsibácsi37 2017.04.18 14:00:50
@Mikrobi: "Kisbetűvel használva az isten szó köznévként jelzi a vallások egyes természetfölötti lényeit, mint amilyenek például az ókori egyiptomi, a görög vagy a római vallás istenei. Az emberiség feltárt és összegyűjtött istenei igen változatosak és nagyon nagy a számuk. Több álláspont és becslés szerint ez legalább tízezer feletti. Nagyon sok vallásban az istenek külön hierarchikus társadalmat alkotnak. Például az ókori görögök uralkodó vallásában maguknak az isteneknek is volt királyuk, Zeusz. Ezen kívül voltak félistenek és más isteni alakok is."
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Azt hiszem most érkezett el a pillanat,amikor kiadom magamból az évek során felgyülemlett keserűséget.És ami kiverte a biztosítékot?Íme:   Történt ugyanis,hogy elkezdtem…..
A kormány mintegy 7,5 milliárd forintot különített el a Sorsok Házára, amely most üresen áll. Még az is kérdés, hogy a Józsefvárosi pályaudvar helyén létrejött épületegyüttes állagmegőrzése jelenleg kinek a feladata és az mennyibe kerül. Lázár korábban már bejelentette, hogy addig, ameddig az…..
Karcsibácsi37 2016.06.30 15:24:51
@igazi hős: Lehet, hogy te felelős vagy - ezt döntsd el magad -, de engem hagyj ki belőle. Nekem tuti, hogy semmi közöm az egészhez...
A TV2 Facebook-oldala szerint  az ország egyik leghitelesebb televíziósa kizárólag a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien felkérésére mondott igent. Május 2-tól tehát Marsi Anikó és Gönczi Gábor várja a nézőket a Tényekben. Azt, hogy Marsi Anikó mennyire a leghitelesebb televíziós vagy sem,…..
Karcsibácsi37 2016.04.25 15:47:57
Az M4 Sport a köztévé utóbbi 25 évének legsikeresebb vállalkozása, a több tízmillió forintért vásárolt sportjogokkal valóban olyan tartalmat tudnak képernyőre pakolni (nem az NB1-re vagy a Megye II-re gondolunk), ami érdekli a nézőket, a BL-meccsek, a magyar válogatott selejtezői és a Forma-1 a…..
Karcsibácsi37 2016.04.13 11:10:36
@cukkmukk: Majd a vizes sportokat más adón nézzük...
Paul Nipkow 1894-ben kifejleszt egy készüléket, mely képes arra, hogy egy fotocellával a képet elektromos jellé alakítsa át, majd 1897-ben Karl Ferdinand Braun kifejlesztette a katódsugárcsövet és a mai értelemben vett televízió ősét. A televízió történelme párhuzamosan alakult ki a televíziózás…..
Karcsibácsi37 2016.04.04 13:22:00
Nem azért, mert koszos a klotyó. Nem azért mert közvetíti a tévé. Nem azért, mert külföldi sztárcsapatok rangadóit adja helyette a tévé. Nem azért mert rosszak a meccsek. Nem azért, mert annyi mindent lehet csinálni helyette... A magyar ember azért nem jár meccsre, mert ez már nem program a…..
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
Karcsibácsi37 2016.01.14 13:12:14
@az_igazi_trebitsch: Kádárt ugyan nem zavarták a szovjetek. Ők ültették a "trónra".
Pedig nem is. A HírTV baromságáról itt számoltak be először, és megnézve a videót, és hozzá elolvasva a HírTV beszámolóját, valóban érthetetlen, miért nem vágják már ki az ominózus mondatot a tudósításból, és kérnek elnézést a túlbuzgó és angolul vélhetően…..