Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajtosbrokkoli

543 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kérdezi a kolléganő a munkahelyen, egy ismeretlen kismama a buszon, a nőgyógyász a rákszűrésen és egy régi „kedves" ismerős a kávézóban. Először is: Tessék? Másodszor pedig: Márminthogy TESSÉK??? Persze először én is csak pislogok, mint hal a szatyorban, aztán amikor már nem,…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
sajtosbrokkoli 2015.08.13 00:37:50
A méteres kalács retro ízvilága új köntösben, gyerekszájakra és gyermeklelkű vagy nosztalgiázni vágyó felnőttekre szabva cupcake formában kelt életre. A csoki kívül és belül is felbukkan, a puncskrém nem összeköti, hanem öltözteti a csokis és vaníliás tésztát.…..
Gesztenyével mégiscsak közelebb áll az átlagos magyar gyerekszájak ízvilágához, mint sajttal. Az amerikai, hagyományos nyalókasütikben ugyanis krémsajttal, vagy vajjal fogják össze az alapsüti morzsát, hogy formálható állagot nyerjen.   A fiúknak szerettem volna…..
sajtosbrokkoli 2014.09.04 23:16:17
sajtosbrokkoli 2014.09.04 23:17:19
@Babette.: marmit valaszoltam .
A nyár és a citrom szoros kapcsolatban vannak egymással, de a kókusszal is jól kijönnek.  Annyira látványosan szép, és ehhez képest olyan egyszerű az összeállítás, hogy kezdők is bátran bevállalhatják. Tévedni szabad, sőt érdemes is néha. Egyáltalán nem ezt a citromkrémes…..
sajtosbrokkoli 2014.06.29 07:25:43
@rezsöatya: egesz nap ezen nevettem.....es senki sem ismerte.:)
Ehh, tudom, hogy ez nem ilyen blog, de kell az ilyen is, meg tulajdonképpen el is fér, hiszen hal. Nem sütöttem, nem föztem, ám még így is van egy kacsolódása a konyhámmal, mert a kávézacc kitakarítására használt ecsetszárat vetettem be, a prototipus elkészítéséhez.  A…..
      Vagy fánkban. Esetleg fagyiban. Mivel focivébé van, valódi rajongók szotyiban is tehetik. Nehéz eldönteni, hogy ezek az ágyneműk édes álmot, vagy felkavaró éjjeleket hoznak e annak, akik ebben alszanak, én mindenesetre egyiket se merném bevállalni, talán mert a…..
A rétegek sorban pedig: vékony omlós süti, tökéletes vaníliakrém, omlós süti újra, rózsaszín rebarbara, végül roppanós cukor réteg. És mindez együtt sül. Nem ám utólag kell összeállítani nagy kézügyességgel!   Az eper bónusz a tetején, és lássuk be, sütés…..
Még csak-csak. De azok a reggelik! Azok igazán kiverték a biztosítékot. Hasonlóan a vacsorához. Háni azon röhög, hogy lassan ott tartunk, mint a hol a görögök, a beteg hozzátartozói ápolják a bent lévőket, illetve a kaját, ellátást is ők viszik. Ám ma csak a kajáról fog…..
sajtosbrokkoli 2013.11.11 14:21:00
@aklubisz:, @rezsoatya: @Az amatőr hagyományörző: @veruss: @bmari62:
Köszönöm nektek, nagyra értékelem, hogy ismeretlenül is osztoztok az örömömben.
sajtosbrokkoli 2014.05.24 15:02:22
@Scala: Köszönöm, szépen, több mint jól esett, éppen posztot írok, a másik kezemmel meg sütit sütök és ha sokáig alszik Kornél, még lehet, hogy fel is kerül a hétvégén.
A répatortával és sajttortával külön-külön sem igen lehet tévedni, de ha a kettő együtt sül, az dupla élvezet. Idén javaslom, hogy ezzel újítsatok a húsvétra, két töltött-tojás, meg egy sonka között.     Azt a műhelytitkot is elárulom, hogy ritka nagyot hibáztam a…..
sajtosbrokkoli 2014.04.22 09:12:24
@Fanyuvo: Először is, sajnálom. Szeretnélek lebeszélni arról, hogy előre betedd a répetorta részt. Ennek több oka is van. Az első, hogy pont az lenne a lényege, hogy a felváltva rakott rétegektől lesz szép rajzos, kackiás a teteje. A másik, hogy nem ebben keresendő a kudarc oka.
Ha megnézed a képet, látod, hogy az enyémben még annak ellenére is voltak szép levegőbuborékok, hogy a tojást elfelejtettem. Én két okot tudok ami ez okozhatja, és (nem feltételezem, hogy bármelyiket elkövetted, de hátha :) ) Az egyik hogy nem melegítetted elő megfelelően a sütőt, a másik, hogy túlkeverted a répatorta részt. A répatorta rész pont olyan mint egy muffin, nem szabad túlkeverni, mert betőmörödik és gumis lesz, plusz ha rossz hőmérsékleten sütön, már vége is.
Na ilyen ötleteim voltak, cáfold, ha egyik sem, akkor még töröm a fejem, de lehet, hogy kellene tegyél még egy kisérletet.
A te nagymamádat is boszorkánnyá minősítették volna akkoriban ezért a kelt kalácsért, de szerencsére változnak az idők, és ma már lehet sajtot tenni az aszalt gyümölcs mellé, mi több kalácsba tenni, sőt, ha rám hallgattok nem hogy lehet, de még inkább érdemes. Ebben a…..
sajtosbrokkoli 2014.04.07 12:47:30
@rezsöatya: Képzeld mire negyvenes leszek mi mindent fogok tudni! :)
sajtosbrokkoli 2014.04.17 12:46:01
@Holley: kajapiazongora.blog.hu/2014/04/17/babaka_eszik_e_vagy_isszak

Itt megtalálod, meg az édeseim fülben az élesztősök között.
Bocsánat, valamilyen oknál fogva vázlatba került, de visszaélesítettem.
Kösz, hogy jelezted.
Amúgy meg ugyanaz, csak a két gyümölcs cserélt helyet.
HAJÓHANEM Esti mese 2014.04.08 22:33:43
És amikor már majdnem frissen fejt tehéntejben terveztem megmosakodni, hogy tutira ne én legyek az a tejillattól mentes szerencsés, aki éjszaka alvás helyett félóránként kel üvöltő gyermekünk menetrend szerinti megnyugtatására,  illetve már csaknem kloroformba mártottam Lujzi…..
Több napra el kellett utaznom, így mikor hazaértem valami gyors vacsorát szerettem volna. És mi lenne gyorsabb, mint egy japán halas tészta? Egyszerű, egészséges és nagyon-nagyon finom. Persze sokan azt mondhatják: ehhez egy csomó "egzotikus" alapanyag kell. Na és? Nincs internet…..
A linzernél csak egy haszontalanabb édesség létezik, a macaroon. Még is mindkettőnek nekiállok , ráadásul gyakran, mert számomra ünnep bekapni egy...két...három...sok darabot ezekből a kis aprókból. Versenyt futok a srácokkal. Ők ugyanígy vannak ezzel leszámítva egy igen…..
Talán a tavaszra való tekintettel, vagy lehet, hogy teljesen ártatlanul, de a magyar Spar csoport különösen alkalmas (táp)talajt adott egy kiadós ekézésre. Tudom, hogy nem érdemes összehasonlítani a magyar piacot az osztrákkal, és tudom, hogy nem ismerhetem a marketing…..
sajtosbrokkoli 2014.03.18 13:13:51
@ekat: Hát persze, hogy fetünt, de a Spar adta hozzá a nevét, meg a csokikat, és még a kártyából is a Spar változatot tették a képre, hogy garantáltan azonosítsd a kettőt, illetve gondolom nem bementek szupersopék a spárba megvenni a csokit kettesével naponta, esetleg egyben a 20-at mennyiségi kedvezményt kérve, hanem.
Költői a kérdés? miért nem OMV kártya van a képen? (egy tank benzinnel) Ha már szupersop, és (szerinted) márkafüggetlen?
sajtosbrokkoli 2014.03.20 21:32:06
@Celtic: Annyi mindent megtehetnénk, mégsem tesszük meg, mert jó esetben a neveltetésünk, és józan eszünk, rosszabb esetben csak az ösztöneink, de megakadályoznak.

Nem szeretném szentnek lefesteni magam, de nem, nem használok ki valaikt, csak azért, mert alulértékeli magát, pont annyira értékelem, mint amennyit szerintem a munkája ér nekem, és erre tökéletes példa egy nyári eset, ahol a dupláját fizettem egy csak nekem legyártott, hovatovább egyedileg modellezett izémizének, mert nekem többet ért, mint amennyit a gyártó kért, szerintem a szaktudása is többet ért, és az órabérét is. Nem negylelkűnek, csak korrektnek tartottam magam. Nem mellesleg örülnék, ha máskor nem küldene el, mondván szar , nehéz munkát ad, és alig keresek rajta.

Ugye megtehetné a Spar, hogy nem ennyire szarrágó? Vidámabb posztot írnék róla nem? Naugye.
És ne értsd félre, nem rád neheztelek.
HAJÓHANEM Helyzetjelentés 2014.03.16 23:16:25
Szóval Lujzi-mujzi egyszerűen szupercuki, néha határozottan emlős állatok tejének zsíros származékából készült, emberi táplálkozásra szolgáló zsiradékként bánik velem (ld. wikipedia: vaj). Elolvadok a mosolyától, amit egyedülállóan nemcsak szájjal produkál, hanem…..
Lehet e muffin tésztából fánkot sütni? Persze, csak forma kell hozzá. Érdemes? Ha gyerekekről van szó, feltétlenül. Mert frissen nem lehet fánkot sütni az osztályfarsangra, mert a muffin (sajnos) mindig nyerő a hétéveseknél, mert lekvárt lehet bele tölteni és mert ha marcipán…..
Én naiv vásárló azt hihetném, ha Budapesten leveszek a polcról egy egy tasak babérlevelet adott márkanév alatt, akkor ha ugyanezt megteszem Bécsben is, legfeljebb az árban találok majd különbséget, mivel a márka ugyanaz, a csomagolása ugyanaz, és ami benne van az is ugyanaz lesz,…..
sajtosbrokkoli 2013.02.12 21:17:15
@emberrichard: Mert nem érdekel az ár. Amikor leveszek két azonos csomagolású terméket, tök mindegy mennyibe kerül, és tökmindegy hogy görög, osztrák, vagy magyar, ugyanat szeretném benne látni, annyiért, mint amennyibe az adott országban az kerül.
Csakúgy, mint amikor bemegyek az autószalonba, nem azon vitatkozok, hogy az osztrák üzembehelyezés több e, vagy kevesebb e 100 Euróval, nem érdekel, hogy a kereskedő mennyit keres rajta, az a kérdés, hogy ki tudom e fizetni. Ha igen, akkor szeretném, ha a váltó ugyanaddig működne mint az ausztriában vett autónak, és szeretném, ha nem külön a szutyok magyar piacra szerelnék össze hogy egy ki tudjak vele állni a telepről, aztán mindegy hogy szétesik e félórán belül, hanem azt szeretném, ha csak átvizsgálásra kellene viszahordanom.
Tudom,a hasonlat sántít, mert állandóan azért sírunk, hogy helyi termelőktől szerezzék be az árut, és magyar alaponyagokat vehessünk, de egy ilyen multinál ez nem elvárt, viszont ezért cseréb e a minőség azonosság igen.
sajtosbrokkoli 2013.02.28 23:42:47
@antigocsi: Nem biztos, hogy amagyarokat minősíti, mert bárhonnan származik is az áru, egyazon név alatt fut, és ez a név egyet kell, hogy jelentsen mindenhol. Gondolom a név tulajdonosának feladata betartatni a szállítási, és tárolási feltételeket. Ha megnézed az első képet, maga a tasak nem volt gyűrőtt, szakadt, vagy meggyötört. vagy a tasakba kerülés előtt volt gond a szállítással, és tárolással, de akkor meg kimaradt a minőség ellenőrzés.
A diós tészta szerintem önmagában is tökéletes étel, de az élmény fokozható. A recept továbbra is három hozzávalós marad, mint a tészta, a dió, de a cukrot karamellre cseréljük. Aki ezt a változatot készíti, annak egy csodás desszertélményben lesz része, és garantáltan…..
Ennél egyszerűbb torta nem létezik, és még csak sütni sem kell, sőt garantáltan jól fog kinézni, mert nem lehet hibázni vele, hülye- és béna-biztos darab. Munkaidejét tekintve 10 perc. Nem létezik ennél hasznosabb torta recept karácsonyra. Majdnem 8 évig sikerült száműzni…..
sajtosbrokkoli 2013.12.10 08:10:57
@Lenina Huxley: nem lesz tomeny, a sajt sokat lazit rajta.
@rezsoatya: ez az artatlan hasonlat mar politizalas?
Ez a leves a veggie-holisták azaz a zöldségholisták forralt bora, mivel illatos, zamatos, forró, és tartalmas, kissé édes, pont mint a forralt bor, és a hatás is ugyanaz. Mámorító, melengető. Pont ez kell az első téli napokon, hogy hozzászokjunk a hideghez. Újra az…..
sajtosbrokkoli 2013.11.27 08:19:34
@rezsoatya: akkor javaslom, hogy paprikazd fel magad. De van nalatok kapia paprika, vagy csak kaliforniai?
A paradicsomszósz-tészta legkézenfekvőbb kiegészítője a parmezán. De tudjátok-e, hogy friss kecskesajttal legalább annyira jó lesz, de egy sokkal frissebb, lendületesebb ízt kap? Szorgalmas háziasszonyok vagy leveszik a spejz polcáról a nyáron elrakott paradicsomszószt, vagy…..
A vodkás tészta és a barackpálinkás töltelék csak alkoholistákat ad a világnak, vagy ennél azért többről van szó? Szerencsére sokkal-sokkal többről lesz ma itt szó, két kulcs szópárral : vodka-ropogás, barackpálinka-zamat. Rászokom mindkettőre. Még régebben olvastam,…..
Lego készletet kapni nem nagy cucc, de marcipán legókockát csak kevesen kapnak. A fiúknak is 6 évet kellett várni rá, az autóm is tönkre ment bele, aztán én, és háni is. De a fiúk lenyűgözve csillogó szemmel örvendeztek.   Az a jó egy családban, hogy ha azonos cél lebeg a…..
sajtosbrokkoli 2012.03.21 17:21:08
@Homokvar: köszönöm szépen!
sajtosbrokkoli 2012.03.26 23:42:06
@szőkeluca: Rendes gyerek, egyébként lekenyereztem, illetve marcipánoztam.
sajtosbrokkoli 2013.11.09 21:13:39
@Latinka Judit: szia, sajnos nem emlekszem pontosan, de a Dozsa Gyorgy uthoz kozel , de ha rakaresel, hogy ontheto szilikon, akkor talalsz boltokat.