Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D.E.Tympanon

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..
Álom-mese   Éjjel mikor orvul meglepett az Álom lovak vágtattak át véren és halálon ettől úgy megrémültem egy percre az Álmot megtámadtam s szegény döbbenetében pihegve feküdt a fal tövében. Túl valóságos voltál mondtam kissé pirulva miközben törött bokáját…..
Költészet.neked Soha ne add fel! 2015.10.19 21:10:12
Nem bízunk sem magunkban, sem másokban. Azt mondjuk védekezésképp: Ez egy kegyetlen Világ. Ilyen egyszerű lenne? Elárultak minket, mi is elárulunk másokat. Pedig a hit fontos. Fontos, hogy higgyünk. Leélhetjük az életünket, úgy hogy mindenben kételkedünk. De mindig tisztában kell…..
Azt mondják addig élünk, ameddig remélünk. Milyen igaz. Mégis mennyire félünk a reménytől, mintha valami elképesztően gonosz szörnyeteg lenne, ami ha nem figyelünk elég éberen, egy pillanat alatt elkap minket. Esetleg falhoz csapdos, vagy kilapít négyszer-ötször. Naponta.  A…..
Költészet.neked A szíved szabad 2015.09.28 19:45:58
Az érzések olyanok, akár a levegőben úszó nevetés. Tiszta csodák, mégis gyakran félünk tőlük. Elutasítjuk őket, mert a Világ már túl sokszor bántott minket. Azonban bármennyi szenvedést éltünk már meg, hinnünk kell a szívünkben. Hinnünk kell benne, hogy az érzések és…..
Mindenki ismeri azt az érzést, mikor egy hihetetlen könyv, film, esetleg csokoládé megbabonázza az embert. Gyakori jelenség ilyenkor a hajnalig tartó olvasás/ maratoni filmnézés, vagy éppen a tiltott édesség jóleső majszolása. Szeretünk elmerülni más világokban, mert ezek által…..
A médiából ránk zúduló információtömeg nem egyszer okozott már komoly bajt. Ez a helyzet a hazai csatornákkal is, melyek mindig hívei voltak a szélsőségeknek és politikai irányoknak, és az egész országot foglalkoztató migráns-kérdésben két nagyon különböző véleményt…..
Mindenki emlékszik az első szerelemre. Megőrizzük magunkban minden ízét, minden árnyalatát. Mikor a világ eltörpül a saját érzéseink árnyékában, és napjaink mámoros felhőtlenségben száguldanak tova. Csodálatos, hogy az emberi szív mennyire képes szeretni, szinte már a föld…..
Valamitől mindig búcsúzunk. A leggyakrabban apró dolgoktól, a reggeli kávétól, ha rohanunk, végignézett sorozatoktól, könyvek utolsó lapjaitól, az ágytól, ha már egyszerűen muszáj felkelnünk. Ezeket az apró búcsúkat észre sem vesszük, elsuhannak mellettünk. De néha…..
Költészet.neked Mondd ki! 2015.08.24 20:09:36
Meddig?   Befelé hallgatunk mintha vétek volna szólni jogainkat tiporva zárul szorosra szánk senkise mosolyog ránk összevarrták nyelvünk az agyunkkal így már nincs ami szívemen az a számon az Igazság bent ragadt s hiába veri dobhártyaszaggató migrén agyunk mi akkor is…..
A 21. század modern, fejlett, innovatív. Gondosan felépítgetett világunk falai mögött azonban ott a nyomor, az éhezés, a kegyetlenség, az elveszettség. Hiába hitegetjük magunkat, ha csak ülünk, és…..
Éjszaka   Mint a folyékony fekete szél pulzáló rugalmasság megfoghatatlan párák sűrű magja szövődik selyembe rejtett titkokból lágyan körbeölel mintha úsznál békés vakságban a tenger fenekén illata akár a csokoládészószé édes, markáns gyönyörteljes halk…..
Mennyire vagyunk szabadok? Világunk szervezett rendszerben zajlik, vannak babonáink, eszméink, önkormányzataink, sőt meghozhatjuk saját döntéseinket. Ennek ellenére fel kell tennünk magunknak a kérdést, hol a…..
Néha mindannyian szeretünk elmenekülni a Világ elől. A napok apró-cseprő gondjaitól, a szívünk sebeitől, a fájdalomtól. Magányra vágyunk. Magunkra akarunk találni. Lassan visszaszerezzük az elveszett hitünket, az erőnket, vagy felfedezzük önmagunkat. De a csendben, bármennyire…..
Költészet.neked 2015.07.27 16:05:27
Háború és Béke   A háború sosem a győztesekről vagy a vesztesekről szólt. A csatatereken nem találunk sem eszméket, sem dicsőséget, sem válaszokat. Nincs ott semmi más, csak értelmetlenül kiontott vér és halál. Azt hihetnénk a 21. századra már benőtt a fejünk lágya…..
Mindig kutatunk valami után. Lehet ez a karrier, önmagunk megismerése, a szerelem, az otthon melege, a lelki béke, a boldogság. De gyakran a nagy keresés közepette elfelejtjük élvezni azt, ami igazán számít: a jelent. Pedig csak itt találhatjuk meg azt, amire igazán vágyunk. Gyakran…..
Költészet.neked Költészet.neked 2015.06.29 13:20:22
Sokat gondolkoztam milyen nevet is válasszak a blogomnak. Nehéz volt a döntés, mert mindig is úgy gondoltam, hogy egy jó név, rövid, figyelemfelkeltő és kifejeződik benne a lényeg. Írásaim éppen ezért, a Költészet pont neked név alatt jelennek majd meg. Azt hiszem, ebben…..