Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisz B

47 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2014-ben készült dráma-vígjáték a Chef első rétegében keserédes sztori zajlik. Kis krízis, kis dráma, kedves megoldások. Minden jó, ha jó a vége. Király a konyhaművészet, szinte kicsurran a nyál. Te is ott állnál a büfékocsi előtt a sorban? Micsoda életérzés. Vetekedhet ezzel valami? Tarts velem,…..
Bekacsintó Két francia egy pár 2020.01.15 16:51:36
Szívet melengető francia komédiából kettőt is láttunk a napokban. Szórakoztató, elgondolkodtató történetek. Fókuszban a család és a múló idő. Jelige: Krízis és boldogulás, szeretet és változás. Bekacsintottunk. Lola és a fiúk Két fiú és egy lánytestvér története. Fiatal koruk óta árvák,…..
A székely mondás szerint a víz nem ital, a medve nem játék... és az ülve edzés nem mozgás. Én tudom, hogy fáj. Fáj, mert tudod, hogy így van. Ellustultunk.Elfásultunk. forrás: home.bt.com Rohanás az élet. Hajnali kelés, majd utazás és meló estig. Aztán család alvás és ismétel. Az ember tökéletes…..
Krisz B 2020.01.14 09:11:01
Szakadó hó, tomboló szél, támadó mínuszok – ezek a téli magashegyi túrák veszélyes velejárói. A szlovákiai Nagy-Fátra 1500-as csúcsain mindebbe bele lehet kóstolni az átlag túrázónak is, viszonylag veszélytelenül.  A téli magashegyi túrázás kemény kockázatokat rejt magában: nem elég a hó és a…..
Komoly kutatások szólnak arról, hogy miért és mikor ér utol bennünket a vég. Nem újdonság, hogy az egészségtelen életmód megrövidíti életünket. Vannak emellett azonban más faktorok is. Egy további befolyásoló tényező a genetika. Mára már tudományosan bizonyított tény, hogy a magas életkort a FOXO 3…..
Krisz B 2019.12.30 20:28:22
@Rómaikömény: Köszi! Sok sikert a tervezgetéshez, hosszú, boldog életet a megvalósításhoz!
Bekacsintó Hazudj a mamának! 2019.12.18 09:05:07
A magyar film szar. Ezt hallgatom 25 éve. Jó nem mindenkitől, de azért … Olyan, mintha védeni kellene valamit, ami jó. Tudjuk a pedagógiából is, hogy a kirekesztett gyereknek nem segítünk azzal, ha védjük. Jobb, ha megmutatjuk a pozitív tulajdonságait. Megnéztük Orosz Dénes Seveled című…..
Egyre nagyobb divattá vált annyi más szabadidős tevékenység mellett a futás is. Mondhatnánk: Fut itt már boldog – boldogtalan. Leginkább boldog, aki fut. Télen is. Nem igaz? A futás és más mozgásformák alapvető eleme a bemelegítés. Innen – onnan informálódva, de saját (élet?)tapasztalat alapján…..
A tizenkettedik Harry Hole regény Jo Nesbøtől. A több, mint húsz éve sikeres szerző a Dr. Proktor sorozat és hét önálló thriller megalkotója. Műveit több, mint 40 nyelvre fordították le, világszerte 33 millió kötetet adott el.   Jo Nesbø alkotta meg 1997 – ben Denevérember (Flaggermusmannen) című…..
Bekacsintó Végtelen szerelem 2019.11.13 22:59:40
A nagysikerű könyv Izraelben elnyerte a Bernstein díjat. Sikere után be akarták választani a kötelező irodalmak listájára, de ez tiltakozást váltott ki egyes körökben. A 2002-ben játszódó regény életrajzi ihletésű elemekkel ma is aktuális politikai és társadalmi szinten is. Szerelem Átsüt a könyv…..
A nagy szatirikus elődökhöz méltó magyar film, komoly áthallásokkal. Kultuszfilm pozitív, jelentsen ez bármit is. Szórakoztató, szerethető, legendás! Filmvígjáték Minden szatirikus, groteszk megmozdulása ellenére sebészi pontossággal jelöli ki a diktatúra körvonalait a film és forgatókönyvíró…..
Zalai anzikszgyűjtemény egy presszóból Oszkárral. Lehetettvolnabelőlevalaki Oszkár a festő-mázoló, tapétázó szaki. Gyöngyinek, a csaposlánynak csapja Oszi a szelet és mesél. Nem fiatal már annyira, szóval tapasztalt és elég művelt alkoholistával van dolgunk. Érdemes odafigyelni, mert Bödőcs Tibor…..
Krisz B 2019.10.30 21:49:35
@kocsmagomba: Evvel a gondolattal egyet értek. Ismerős, de régvolt érzés.
Krisz B 2019.10.30 21:53:36
@kocsmagomba: Ja és most hogy így szóba került, tényleg :)
Bekacsintó Krimimaraton 2019.10.13 21:37:37
Fokozó futás az öt fejezet, ami egy - egy novellának is remek. Így ötkötetes krimi, világrekord hajrával. Lassan melegedtünk bele, de a végére örömmel sprinteltem Zolival. A végére ő is elhitte már, hogy meg lesz ez. Nagyon örülök, hogy sikerült. Gratulálok! Betűk Az egész könyvet kreatív…..
Nem igazán szeretem a skatulyákat, de mégis: A fénykép egy romantikus dráma. Oké, hogy romantikus, de mitől dráma? Nem mondanám, hogy a klasszikus Rómeó és Júlia történet ez, halálos csattanóval. Merthogy nem is volt csattanó. Szépen hömpölyög a film, szinte elröppen a 110 perc, amíg tart. Néha…..
Késői órán megnéztük a Donna Tartt sikerkönyvéből készült filmadaptációt. Nem bántuk meg. Sőt. A nagysikerű regény megosztotta olvasóit. Sokaknak kiemelkedő élményt nyújtott, mások kimondottan elutasították. „Micsoda borzalom.” Mi még nem olvastuk. Rajta van a bakancslistánkon, vagyis üres egy hely…..
Bekacsintó Indiánok Amerikában 2019.09.24 22:06:42
Minden európai ember számára ismert a legenda, hogy miért hívjuk az amerikai őslakosokat indiánnak. Kolumbusszal kezdődött a történet vagy inkább a fehér ember világraszóló terveivel? Két könyv indiánokról, indiánoktól. Joseph Boyden: Az orenda Lehet szép, ember számára elfogadható a pusztulás?…..
Bekacsintó Rakpart régen és most 2019.09.21 10:06:07
Elképzelem, ahogy nagyapáim, nagyanyáim és mindenki más, akit ismertem vagy nem ismertem, de a mi városunkban Budapesten valamikor élt, gondolkozott, szeretett, olvasott és fényképezett, hogy mit látott volna, ha végigteker Angyalföldről a Margit-híd budai hídfőjéig. Mit mondhattak egymásnak? Mit…..
Rácáfoltunk a közmondásra. Korán nem keltünk, de aranyat leltünk. Célirányosan közelítettük meg a Pilis legmagasabb pontját, úgy hogy a Szántói – nyeregnél hagytuk az autót és innen vágtunk neki a turistajelzésen 4,4 km hosszú távnak, amit egy óra alatt lehet megtenni. Nem csak korán kelni nem…..
Bekacsintó Pilisi körtúra 2019.08.29 23:59:29
Már családi hagyománynak számít, kétszer voltunk már öcsémmel ezen az útvonalon. Idén nem vacakoltunk az autós csalással sem, a Rómairól vágtunk neki a túrának. Szentendre felé vettük az irányt, ahonnan nagy kedvencünk a Dömörkapu érintésével kaptattunk fel a Sikárosi úton Pilisszentlászlóig. Innen…..
Figyelem! Bicikli, túrabakancs, fürdőgatya kötelező! Rokoni meghívásra érkeztünk idén nyáron is Tarpára. Szállásról nem kellett gondoskodnunk, hiszen a nagyszülői ház rendelkezésünkre áll. Mivel két nagymama is süt-főz ránk, bőven marad idő a barangolásra, strandolásra. Kenutúra a TiszánHetedik…..
Krisz B 2019.08.21 12:00:49
@enrikokaruszo: Mi is jöttünk már le Tiszabecstől, de igazából a csapat két napot szeret, bír... fontolgattuk már Tokaj elérését is, bár mi gyakorlatilag Tivadarról indulva két napot csillagtúrázunk. Tivadar a Bázis, főleg érzelmi és tradicionális okokból. :)
Krisz B 2019.08.21 15:33:29
@Burgermeister: A kemping is jó, valóban. Mi a Katicát szerettük... :) Az utóbbi időben átálltunk a panzióra, gyakoriak a hideg éjszakák :)
Bekacsintó Tour de Balaton 2019.08.07 14:52:57
Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a sportélet és a fröccsterasz közt? Kalandok, tippek és elmélkedések a Balaton körül. Hogyan jussunk oda?Az autós marhaságot hamar elvetettük. A MÁV idevágó szolgáltatását vettük az oda- és visszaút viszonylatában is igénybe. Ez a Déli pályaudvarról expressz…..
Bekacsintó Zenédben a sorsod 2019.07.23 14:43:48
A múlt század zenei hatása komoly hullámokat vet a mai napig. A popkultúra érzelemmel és csillagokkal vegyített sorshullámvasútja a zenés filmek világában. Néhány megindító film a közelmúltból. Bohemian Rhapsody (2018) A tavalyi év díjnyertes filmjéről már született Bekacsintó bejegyzés is, de…..
Bekacsintó Yesterday 2019.07.01 11:02:20
Képzeld el, hogy John Lennont nem lövi le Chapman. Nem lövi le, mert nem is ismeri. Ki az a Lennon? Nem tud senki sem Paulról, Ringoról és Georgról sem. Nincs Beatles és nem is volt. Bejön az indiai srác, még kismenőnek is gyenge. Elüti egy busz egy egész Földet behálózó áramszünet miatt. Mi a…..
Bekacsintó Drága kis szívem 2019.05.23 20:39:44
Szépirodalom és erőszak ’Teknőc’ Alveston története Gabriel Tallent tollából. A 14 éves kamaszlány elszigetelten él apjával Mandocino peremén, Kalifornia államban. Felnőtt olvasóknak ajánljuk. Az elsőkönyves író korszakalkotó és rendhagyó módon veti papírra megrázó fikcióját. Apró részletekig…..
Bekacsintó Az essexi kígyó 2019.05.17 21:09:36
1893, Aldwinter. Borzongató, titokzatos szilveszter esti haláleset a Blackwater mellett és már meg is érkeztünk a ködös és misztikus Angliába. Képzelgéseim és gyermekkori olvasmányaim is mind azt mondatják velem, hogy ha a Sátán kutyája nem is, de a Loch Ness-i szörny biztosan létezik. Evvel a Conan…..
Futnikell Forest Gump hogy bírta? 2019.05.06 20:52:07
Amikor beüt a végzet és nem megy tovább. Mélységek és magasságok. Lassan egy hónap telt el a nagy nap óta. Félmaraton helyett három hét bicegés. Próbáltam óvatosan, de nem voltam elég körültekintő. Nem emeltem sokat a távokon, de a tempón igen. Futni futok, de atléta nem vagyok. Érdekel a lélektan,…..